Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
šatirana_ljubičica

#7076 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by šatirana_ljubičica »

DaCo_sa wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
DaCo_sa wrote:Bivsi GAK a sadasnje Jezero ( bar ja tako mislim ) ;) Nego ..jel ima neko iskustva sa dr Katicom na jezeru ? vagam izmedju njega i Nikulina jer treba da se narucim ovih dana , hvala :*
Preporučujem ti Katicu.
:*
hvala :* jel tebi vodi ili vodio trudnocu ili znas iz prica ?

Nije vodio ali sam bila par puta kod njega na pregledu a i kod Nikulina... :D
dama_u_crnom

#7077 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by dama_u_crnom »

DaCo_sa wrote:Bivsi GAK a sadasnje Jezero ( bar ja tako mislim ) ;) Nego ..jel ima neko iskustva sa dr Katicom na jezeru ? vagam izmedju njega i Nikulina jer treba da se narucim ovih dana , hvala :*
Meni je Nikulin super. On mi je vodio trudnocu, on me porodio i stvarno sve je super proslo, porod trajao oko pola sata, ja prezadovoljna. :D
radenska

#7078 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

mene nema ko nije pregledao gore a najbolji su se pokazali katica, nikulin i naima :D Mada bih iducu trudnocu vodila kod Katice.

Nego jel moguce da je oporavak laksi nakon carskog. Imam kolegicu koja se prije 10 dana porodila (sekcija) i vec je vani, hoda, nista je ne boli. Ja kad sam svog momka od 5 kg rodila doslovno mjesec dana nisam mogla sjesti, prvih par dana ni stajati na nogama koliko sam slaba bila. Em sto sam ja valjda popucala, jos me i oni sjekli.
A Katica je bio izricito protiv toga da se ja prirodno porodim zbog velicine bebe.
DaCo_sa

#7079 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaCo_sa »

radenska wrote:mene nema ko nije pregledao gore a najbolji su se pokazali katica, nikulin i naima :D Mada bih iducu trudnocu vodila kod Katice.

Nego jel moguce da je oporavak laksi nakon carskog. Imam kolegicu koja se prije 10 dana porodila (sekcija) i vec je vani, hoda, nista je ne boli. Ja kad sam svog momka od 5 kg rodila doslovno mjesec dana nisam mogla sjesti, prvih par dana ni stajati na nogama koliko sam slaba bila. Em sto sam ja valjda popucala, jos me i oni sjekli.
A Katica je bio izricito protiv toga da se ja prirodno porodim zbog velicine bebe.
Pa ko te nagovori na prirodni ? :-? Ja sam svjesna da sve sto je prirodno ima svoje prednosti ali zaista ne po svaku cijenu , misljenja sam da prije zaraste i manje boli rana na dnu stomaka nego na najosljetljivijem dijelu naseg tijela koji je stalno izlozen pocevsi od urina pa nadalje ... Kako god sve to bude i prodje , imas svoju bebicu sad i to je najbitnije :*
DaCo_sa

#7080 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaCo_sa »

dama_u_crnom wrote:
Meni je Nikulin super. On mi je vodio trudnocu, on me porodio i stvarno sve je super proslo, porod trajao oko pola sata, ja prezadovoljna. :D
Izgleda da cu ipak u Opcu bolnicu kod Nakasa , cisto iz razloga sto mi gore radi poznanica pa ce mi brze zakazati termin ali ako neko ima iskustva sa Opcom bolnicom i Nakasom nek pise ... :)
šatirana_ljubičica

#7081 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by šatirana_ljubičica »

Najbolje ti je da pitaš poznanicu pošto radi tu.
1mala

#7082 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by 1mala »

Zanima me vase misljenje, i iskustva s DR.Puzicem ....vodila me DR.Gutic ali je nazalost otisla u penziju. Hvala :)
julisiz es grant

#7083 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

DaCo_sa wrote:
radenska wrote:mene nema ko nije pregledao gore a najbolji su se pokazali katica, nikulin i naima :D Mada bih iducu trudnocu vodila kod Katice.

Pa ko te nagovori na prirodni ? :-? Ja sam svjesna da sve sto je prirodno ima svoje prednosti ali zaista ne po svaku cijenu , misljenja sam da prije zaraste i manje boli rana na dnu stomaka nego na najosljetljivijem dijelu naseg tijela koji je stalno izlozen pocevsi od urina pa nadalje ... Kako god sve to bude i prodje , imas svoju bebicu sad i to je najbitnije :*
Lično mišljenje možda kaže da bolje zarasta rana na vagini stručno mišljenje kaže-ne. Ovdje je trebalo carski uraditi zbog drugih komplikacija, prije svega distocije ramena i drugih problema koji su mogli iskrsnuti na porodu.
julisiz es grant

#7084 Re: Trudnjače i porodilje online

I izbor bolnice za POROD nije štela, ako si osiguranik iz KS možeš birati.
julisiz es grant

#7085 Re: Trudnjače i porodilje online

Mis mekinjas wrote:
julisiz es grant wrote:
manekenka u penziji wrote:Ja koliko znam na gaku se ne vodi trudnoća, ako nisam dobila dezinformacije. Mene isto buni to oko poroda, da li se mi odlučujemo gdje ćemo se poroditi ili doktor koji vodi trudnoću?

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Nigdje na svijetu se ne vode trudnoće u bolnicama. Bolnice služe za ležanje i za određene dijagnostičke pretrage. Tako da je jedini pravi, legalni put u DZ ili privatno.
Ne vode, ako si zdrava trudnica. :)
To mislim da pocesto zaboravis ovdje napomenuti. :D
Da, ali često ni "nezdrave" trudnice ne moraju ležati u bolnici.
julisiz es grant

#7086 Re: Trudnjače i porodilje online

Šta reći...obojica lijepo pričaju, tepaju i drže za rukicu. :D
Ali ne daj bože kakvog belaja...
julisiz es grant

#7087 Re: Trudnjače i porodilje online

1mala wrote:Zanima me vase misljenje, i iskustva s DR.Puzicem ....vodila me DR.Gutic ali je nazalost otisla u penziju. Hvala :)
Stručno mišljenje: Puza je klasični akušer starog kova: dobro se snalazi u porođajnoj sali i vičan je akušerskim intervencijama o kojima malo mlađih kolega zna i ima praktičnog iskustva, jer se često nepravedno zapostavljaju. Iskusan, varen i pečen. Slaba mu je strana što malo više voli novac nego što je zdravo za ovaj posao, i što nije najboljeg zdravlja jer i fiziologija čini svoje (62 su mu godine).
Privatno: Puza mi je mnogo drag i mio čovjek.
suza81

#7088 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

Da li je neka od vas, zene, imala situaciju da joj ruke ili noge pocinju oticati vec u 5. mjesecu??? Vec nekih 7 dana mi dok spavam ruke uzasno trnu i ujutro su otecene i bole tako da jedva i zube operem. Poslije, u toku dana se to uglavnom unormali. Na kontrolu trebam tek za 2 sedmice i ne znam da li zbog ovoga alarmirati ginekologa i otici ranije. Na prethodnoj kontroli konstatovano malo vise plodne vode i da se prati, a pritisak mi je kao i uvijek oko 100/65. U prvoj trudnoci koja je zavrsena carskim su mi samo u 9. mjesecu oticale noge. Doktore, help!
julisiz es grant

#7089 Re: Trudnjače i porodilje online

suza81 wrote: Na kontrolu trebam tek za 2 sedmice i ne znam da li zbog ovoga alarmirati ginekologa i otici ranije.
Ne. Ako je pritisak i nalaz urina u redu, edemi su samo (ne uvijek baš mala) neugodnost za ženu.
suza81

#7090 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

julisiz es grant wrote:
suza81 wrote: Na kontrolu trebam tek za 2 sedmice i ne znam da li zbog ovoga alarmirati ginekologa i otici ranije.
Ne. Ako je pritisak i nalaz urina u redu, edemi su samo (ne uvijek baš mala) neugodnost za ženu.
Hvala! Malo sam mirnija sada :)
blondina

#7091 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by blondina »

Zrdavo drage moje trudnice,da li je neke od vas koriste nesto za ocuvanje zuba u trudnoci.
DaCo_sa

#7092 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaCo_sa »

julisiz es grant wrote:

A Nakas iz Opce ?? kakav je on s nedaj Boze belajom ? :?
Smile :)

#7093 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Smile :) »

DaCo_sa wrote:
dama_u_crnom wrote:
Izgleda da cu ipak u Opcu bolnicu kod Nakasa , cisto iz razloga sto mi gore radi poznanica pa ce mi brze zakazati termin ali ako neko ima iskustva sa Opcom bolnicom i Nakasom nek pise ... :)
Meni je vodio dr. Nakaš trudnoću i ja sam s njim oduševljena. Voljela bih aBd kad budem i drugi put trudna da me on vodi. Općenito sam zadovoljna Vojnom bolnicom i njihovim osobljem.
Last edited by Smile :) on 20/11/2013 21:05, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#7094 Re: Trudnjače i porodilje online

DaCo_sa wrote:
julisiz es grant wrote:

A Nakas iz Opce ?? kakav je on s nedaj Boze belajom ? :?
Odličan :thumbup:
Smile :)

#7095 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Smile :) »

Ali ne daj bože kakvog belaja...[/quote] A Nakas iz Opce ?? kakav je on s nedaj Boze belajom ? :?[/quote]
Odličan :thumbup:[/quote]

:izet: :izet:
DaCo_sa

#7096 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaCo_sa »

Nakas jes' to ti ? :D salim se , hvala puno na info , sad mi je opustenije na pregled kod istog ;)
julisiz es grant

#7097 Re: Trudnjače i porodilje online

DaCo_sa wrote:Nakas jes' to ti ? :D salim se , hvala puno na info , sad mi je opustenije na pregled kod istog ;)
Može nekome na momente izgledati malo nekonvencionalan, ali je izuzetno brižan prema SVAKOJ ženi koja se porađa u njegovoj smjeni (ne u smislu tetošenja i držanja za rukicu, već u smislu brige za ishod). Neosjetljiv na mito, svjestan svojih limita (tj. ako ženi kontroliše trudnoću i naiđe na problem, uputiće je na drugo mišljenje kod ljekara koji je vičniji antenatalnoj skrbi, ili će ga sam konsultovati, a neće se praviti da sve zna), kao porodničar i operater izvanredan, "no-nonsense" tip, pouzdan i brz u kriznim situacijama (znam za slučajeve gdje je spasio ženu bukvalno na milimetar od smrti, i to više njih). Naravno, imao je i na koga "povući", ne kaže se džabe da ne pada iver daleko od klade.
I ne, nisam Nakaš. On mrzi forume, znam iz prve ruke :D
safran

#7098 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

DaCo_sa wrote:
dama_u_crnom wrote:
Nakaš :thumbup: najlakša ruka OB i šire
safran

#7099 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

suza81 wrote:Da li je neka od vas, zene, imala situaciju da joj ruke ili noge pocinju oticati vec u 5. mjesecu??? Vec nekih 7 dana mi dok spavam ruke uzasno trnu i ujutro su otecene i bole tako da jedva i zube operem. Poslije, u toku dana se to uglavnom unormali. Na kontrolu trebam tek za 2 sedmice i ne znam da li zbog ovoga alarmirati ginekologa i otici ranije. Na prethodnoj kontroli konstatovano malo vise plodne vode i da se prati, a pritisak mi je kao i uvijek oko 100/65. U prvoj trudnoci koja je zavrsena carskim su mi samo u 9. mjesecu oticale noge. Doktore, help!
Slična situacija - u prvoj trudnoći otoci se pojavili tek pred kraj a bio je juli mjesec sa ugodnih 35-36 C u hladu i pritisak mi je znao biti povisok . U drugoj trudnoći, ne baš u 5. ali sigurno u 6. mjesecu otekline a bila je zima. Elem, meni je pritisak bio OK, urin OK (nema proteina) pa sam se uhvatila dinja i svježeg ananasa i uspjela sam to svesti na podnošljivu mjeru. Inače ne jedem dinje van sezone ali su one u Merkatoru bile prihvatljive.
Mis mekinjas

#7100 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

julisiz es grant wrote: Da, ali često ni "nezdrave" trudnice ne moraju ležati u bolnici.
Mislim da nije bila rijec o lezanju vec vodjenju trudnoce. I odgovorni i doktor i pacijent vode trudnocu u bolnici kad su nezdrave trudnice u pitanju. :)
Post Reply