affidavit wrote:Nekada skoro sam vidjela u Tiffanyju, ne znam da li ih još uvijek imaju.dama_u_crnom wrote:Zna li neko gdje se moze kupiti skafander za bebu? Nigdje ne mogu naci. I kolika im je cijena? Hvala
imaju, ja jucer vidjela
Moderator: anex
affidavit wrote:Nekada skoro sam vidjela u Tiffanyju, ne znam da li ih još uvijek imaju.dama_u_crnom wrote:Zna li neko gdje se moze kupiti skafander za bebu? Nigdje ne mogu naci. I kolika im je cijena? Hvala
Podojiti!dama_u_crnom wrote:Pitanje za majke koje doje bebu, sta uraditi ako beba ogladni vani kada je izvedete u setnju. I kada ste prvi put izvele svoju bebu?
Skuplje ili ne, džaba kad nema izbora. Obišla sam sve radnje po gradu, i one koje imaju trudničku odjeću i one što nemaju. Bambini mondo je bezobrazno skup. Za košuljicu, malo svečaniju traže 90 KM, majica bez rukava 40 KM...mislim stvarno? Gledala i u OVS, Lindexu, Azelu, Tiffaniju...bilo kakve svečanije tunike, haljine u koje bih ja sa svojih 179 cm i trudničkim trbuhom mogla stati...čak i Ulla Popken je dolazio u obzir. Ništa.radenska wrote:To ce te izaci kao da kupis ili skupljeimas na facebook - u par stranica gdje prodaju bas trudnicku odjecu i haljine h&m, i cijene su pristupacne. ISto tako imas prodavnicu preko puta cheersa, nisu trudnicke ali ima lijepih dezena i vecih brojeva, ja sam tu kupovala.
Mene je iskreno najvise zbunila patronazna sestra koja kada je dolazila bebi obukla dvoje debelih carapa i debele carape na ruke umjesto laganih rukavicaZoya wrote:Ako je tebi vruce vruce je i tvojoj bebici. Oblaci je prema sebi i upamti da je temperatura tijela djeteta za stepen veca od nas odraslih. Ne utopljavaj previse. Ja ne kontam recimo da neko oblaci carape djetetu kad ga stavi na spavanje
Ako se ne varam ovdje je riječ o bebi nešto starijoj od mjesec dana. Do uspostavljanja termoregulacije (u drugom mjesecu života) ipak treba malo više utopliti bebu. To ne znači da joj u stanu sa centralnim grijanjem treba obući skafander, šal i kapu ali stopala i ruke ipak treba držati zagrijanim. Najbrže se hlade stopala i šakice pa ako su mu hladna stopala a ti dodaj jedan sloj, ako su topla samo u gegicama onda je u redu.dama_u_crnom wrote:Mene je iskreno najvise zbunila patronazna sestra koja kada je dolazila bebi obukla dvoje debelih carapa i debele carape na ruke umjesto laganih rukavicaZoya wrote:Ako je tebi vruce vruce je i tvojoj bebici. Oblaci je prema sebi i upamti da je temperatura tijela djeteta za stepen veca od nas odraslih. Ne utopljavaj previse. Ja ne kontam recimo da neko oblaci carape djetetu kad ga stavi na spavanje
K'o da ti je moja mama bila u posjetudama_u_crnom wrote:Mene je iskreno najvise zbunila patronazna sestra koja kada je dolazila bebi obukla dvoje debelih carapa i debele carape na ruke umjesto laganih rukavicaZoya wrote:Ako je tebi vruce vruce je i tvojoj bebici. Oblaci je prema sebi i upamti da je temperatura tijela djeteta za stepen veca od nas odraslih. Ne utopljavaj previse. Ja ne kontam recimo da neko oblaci carape djetetu kad ga stavi na spavanje
ne pomazu..na intenzivnoj je ok (sestre koje su se prirodno poradjale su possebno nadrndane:)), ali poslije na odjelu s bebama pomoci nema..urade ono sto moraju, antibiotici, infuzije..ali dodati bebu, spustiti..ono sto je poprilicno tesko poslije carskog-toga nema, kao ni pomoci kod dojenja..osim sto te stisnu za bradavicu ako zatrazis pomoc...heh..ali prezivi se..nije strasno:)sarajevo_84 wrote:Ima li neka mama da je nedavno rodila na carski na Jezeru?
Kakva je situacija sa medicinskim osobljem (sestrama), pomažu li porodiljama, eto ukratko da me informišete...?![]()
JanuaryJones wrote:Skuplje ili ne, džaba kad nema izbora. Obišla sam sve radnje po gradu, i one koje imaju trudničku odjeću i one što nemaju. Bambini mondo je bezobrazno skup. Za košuljicu, malo svečaniju traže 90 KM, majica bez rukava 40 KM...mislim stvarno? Gledala i u OVS, Lindexu, Azelu, Tiffaniju...bilo kakve svečanije tunike, haljine u koje bih ja sa svojih 179 cm i trudničkim trbuhom mogla stati...čak i Ulla Popken je dolazio u obzir. Ništa.radenska wrote:To ce te izaci kao da kupis ili skupljeimas na facebook - u par stranica gdje prodaju bas trudnicku odjecu i haljine h&m, i cijene su pristupacne. ISto tako imas prodavnicu preko puta cheersa, nisu trudnicke ali ima lijepih dezena i vecih brojeva, ja sam tu kupovala.
Meni je odjeću u ovom gradu teško naći i kad nisam trudna a kamoli sad. Užas. Zato sam i pitala za šnajdera, jer mi hitno treba za svečanost jednu...u međuvremenu sam našla jednu sinoć.
Sent from my iPad using Tapatalk
helanke i neka fina tunika je zakon za trudnice, udobno i lijepo, ja sam u tome provela trudnoću. osim toga svoje farmerke sam prekroila: osjekla struk i našila rastezljivi materijal, a može ti to uraditi bilo koji šnajder za sićuJanuaryJones wrote:Znate li dobru šnajdericu u SA da šije trudničku odjeću, bluze, haljine ... malo svečanije?
Otkud znaš da će biti carski? Jeste li to već uletili lovu doktoru?sarajevo_84 wrote:Ima li neka mama da je nedavno rodila na carski na Jezeru?
Kakva je situacija sa medicinskim osobljem (sestrama), pomažu li porodiljama, eto ukratko da me informišete...?![]()
julisiz es grant wrote:Otkud znaš da će biti carski? Jeste li to već uletili lovu doktoru?sarajevo_84 wrote:Ima li neka mama da je nedavno rodila na carski na Jezeru?
Pa ne mogu baš u helankama i tunici među odijela i večernje toaleteAtena wrote:helanke i neka fina tunika je zakon za trudnice, udobno i lijepo, ja sam u tome provela trudnoću. osim toga svoje farmerke sam prekroila: osjekla struk i našila rastezljivi materijal, a može ti to uraditi bilo koji šnajder za sićuJanuaryJones wrote:Znate li dobru šnajdericu u SA da šije trudničku odjeću, bluze, haljine ... malo svečanije?
http://www.hm.com/hr/product/22306?article=22306-AJanuaryJones wrote:Pa ne mogu baš u helankama i tunici među odijela i večernje toaleteAtena wrote:helanke i neka fina tunika je zakon za trudnice, udobno i lijepo, ja sam u tome provela trudnoću. osim toga svoje farmerke sam prekroila: osjekla struk i našila rastezljivi materijal, a može ti to uraditi bilo koji šnajder za sićuJanuaryJones wrote:Znate li dobru šnajdericu u SA da šije trudničku odjeću, bluze, haljine ... malo svečanije?
Sent from my iPad using TapatalkTreba mi svečanija varijanta
ostalo se manje više snalazim
I mene to zanima, a nikako ne mogu da istrazim, nigdje nikakav info. Da mi kolegica s posla to nije spomenula, ne bih ni znala da se zakon mijenja.Magarece_godine wrote:Dokle je došao ovaj novi Zakon o porodiljskim naknadama u Federaciji ?
O tome se govorilo prije mjesec - dva . Evo link http://** No links **.ba/hronika/sve-nezaposlene- ... rto-dijetemanekenka u penziji wrote:I mene to zanima, a nikako ne mogu da istrazim, nigdje nikakav info. Da mi kolegica s posla to nije spomenula, ne bih ni znala da se zakon mijenja.Magarece_godine wrote:Dokle je došao ovaj novi Zakon o porodiljskim naknadama u Federaciji ?
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk