Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
radenska
#6601 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni je bilo lijepo na Jezeru, i dok sam lezala na patologiji i poslije poroda. Zaista se te sestre koje crkavaju od posla ne mogu posvetiti svakoj zeni u potpunosti, ljubazne su i rade ogroman posao.
- Artemida84
#6602 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo ja se javljammanekenka u penziji wrote:Ima li ijedna iskustva sa Clomifenima, policisticnim jajnicima i neurednim hormonima? Ustvari, ima li vas medju trudnicama i porodiljama. Kod mene treći tretman s clomifenima i nista.
- manekenka u penziji
#6603 Re: Trudnjače i porodilje online
Da znaš da si me obradovalaArtemida84 wrote:Evo ja se javljammanekenka u penziji wrote:Ima li ijedna iskustva sa Clomifenima, policisticnim jajnicima i neurednim hormonima? Ustvari, ima li vas medju trudnicama i porodiljama. Kod mene treći tretman s clomifenima i nista.. Pila Clomifen i odmah ostala trudna, policisticne jajnike takodjer imam i problema sa TSH i inzulinskom rezistencijom. Pila sam tablete i u toku trudnoce, sada samo za stitnu i rodila prekrasnog i zdravog djecaka. Nista se ne sekiraj, samo slusaj doktora i cuvaj se.
![]()
![]()
Hvala ti puno, nek ste zivi i zdravi i zelim ti jos puno bebača
- ciki4
#6604 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne želim da te obeshrabrim, ali ja s klomifenima nemam dobro iskustvo
Pila sam ga preko godinu i niakvih rezultata
Meni je pomogla femara, koju je puno skuplja, ali kvalitetnija, logično. Tek kasnije mi je jedan dr.sa steriliteta rekao da klomifen daje puno folikula, ali praznih, tzv.vodenih
dok se s femarom dobiju 1-3 i uglavnom u njima bude jajna stanica. Kod mene je 2 tura s njom bila uspješna, imala sam super trudnoću i rodila prekrasnu zdravu curicu
Moram napomenuti da niti jedno od njih nije terapija za pcos već stimulacija jajnika, ali kratkoročna, dok ne zatrudniš
Ako ti je trudnoća cilj, onda o.k., ali mislim da se za liječenje pcosa treba posavjetovati s endokrinologom.
Moram napomenuti da niti jedno od njih nije terapija za pcos već stimulacija jajnika, ali kratkoročna, dok ne zatrudniš
- manekenka u penziji
#6605 Re: Trudnjače i porodilje online
cilj mi je trudnoča, ali obzirom na okolnosti, ja sam teži slučaj
odoh danas do ginića da vidimo šta ćemo dalje.
hvala ti puno na postu.
edit: na drugu terapiju klomifena ja uopće nisam reagovala, nisam imala nikakvih folikula. za treću ne znam, a to je moja krivica, jer sam za vrijeme kontrole bila na moru i nadala se najboljem.
edit, edit: koliko si ih ti pila? ja pijem samo po pola tablete
odoh danas do ginića da vidimo šta ćemo dalje.
hvala ti puno na postu.
edit: na drugu terapiju klomifena ja uopće nisam reagovala, nisam imala nikakvih folikula. za treću ne znam, a to je moja krivica, jer sam za vrijeme kontrole bila na moru i nadala se najboljem.
edit, edit: koliko si ih ti pila? ja pijem samo po pola tablete
- ciki4
#6606 Re: Trudnjače i porodilje online
ne sjećam se tačno, milslim u početku isto po pola, kasnije cijelu, nisam sigurna. Uglavnom, znala sam imati i po 8 folikula
i na kraju ništa...Ne znam kod kojeg dr. ideš, ali generalno ih jako malo zna (ili propisuje) drugu terapiju osim klomifena. Ja sam Za femaru čula od prijateljice iz Zagreba, pitala svog gin., on slegnuo ramenima
i rekao da sačekam "da pročita nešto više od tom" :shock:Kad je odobrio, ja morala nabaviti tablete i na kraju je bukvalno ispalo da sam sama sebi odredila terapiju, koja je hvala Bogu bila uspješna
Sretno!
Sretno!
- manekenka u penziji
#6607 Re: Trudnjače i porodilje online
hvala ti puno!
- JanuaryJones
#6608 Re: Trudnjače i porodilje online
Za pojedine doktore kod nas, ništa čudno. A tebi svaka čast na hrabrosti jer doktori mrze da im se spominje išta iz struke, pogotovo sa interneta (pa makar bilo i lično iskustvo). Nemali broj puta sam dobila jezikovu čorbu jer sam, pobogu, spomenula nešto što sam pročitala. Elem,ciki4 wrote:ne sjećam se tačno, milslim u početku isto po pola, kasnije cijelu, nisam sigurna. Uglavnom, znala sam imati i po 8 folikulai na kraju ništa...Ne znam kod kojeg dr. ideš, ali generalno ih jako malo zna (ili propisuje) drugu terapiju osim klomifena. Ja sam Za femaru čula od prijateljice iz Zagreba, pitala svog gin., on slegnuo ramenima
i rekao da sačekam "da pročita nešto više od tom" :shock:Kad je odobrio, ja morala nabaviti tablete i na kraju je bukvalno ispalo da sam sama sebi odredila terapiju, koja je hvala Bogu bila uspješna
![]()
Sretno!
-
seyo_84
#6609 Re: Trudnjače i porodilje online
Vidim nesto ste utihnule ovih dana 
Mene zanima da li sve zene koje se porode na Jezeru treba da dobiju cestitku od Baby centra,poklon paket od Violete i Radosnicu?Moje priojateljice su sve to dobile a moja beba i ja nista
I gdje imaju lijepe radosnice za djecake da se kupe?
Mene zanima da li sve zene koje se porode na Jezeru treba da dobiju cestitku od Baby centra,poklon paket od Violete i Radosnicu?Moje priojateljice su sve to dobile a moja beba i ja nista
-
bambinas
#6610 Re: Trudnjače i porodilje online
Prosle sedmice ja sam dobila od baby centra ali to ostalo bisam...
-
radenska
#6611 Re: Trudnjače i porodilje online
Isto sam dobila onu cestitku i iskoristila je za pumpicu za mlijekoseyo_84 wrote:Vidim nesto ste utihnule ovih dana
-
seyo_84
#6612 Re: Trudnjače i porodilje online
Moj muz je dao onoj sestrici sto mu je donijela bebu,ali meni je smijesno bilo sto je ona sestrica sto je dovela mene stala i ceka-i moj muz dao i njojradenska wrote:Isto sam dobila onu cestitku i iskoristila je za pumpicu za mlijekoseyo_84 wrote:Vidim nesto ste utihnule ovih dana
I gdje imaju lijepe radosnice za djecake da se kupe?A kakvi darovi za mame i bebe, sestrice doslovno pruzale ruku da njih moj muz daruje prilikom preuzimanja bebe. Kaze 3 se zaredale i cekaju
A on pripremio za jednu
svasta u Bozijoj basti
-
seyo_84
#6613 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo sad sam pitala na Violetinoj facebook stranici i oni kazu da sve porodilje trebaju pri izlasku iz bolnice dobiti taj poklon paket. Ocito neko na Jezeru uzima sebi te stvari
-
funeral blues
#6614 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li neka od vas koristila onog kengurka ili maramu za nošenje bebe? Kakva su vam iskustva? Može li se dvomjesečna beba nositi u tome a da joj ne naškodi?
@seyo, trebala si to dobiti pri izlasku iz bolnice, očito je neko ''mahnuo'' sebi
.
@seyo, trebala si to dobiti pri izlasku iz bolnice, očito je neko ''mahnuo'' sebi
-
duboka_misao
#6615 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislim da je mala beba za kengurka sve dok ne mogne sama drzati glavu, a mi smo koristili maramu i mogu reci da je odlicna ona babysaurus sa halkama zaboravih kako se zove elem moze od rodjenja beba u njufuneral blues wrote:Je li neka od vas koristila onog kengurka ili maramu za nošenje bebe? Kakva su vam iskustva? Može li se dvomjesečna beba nositi u tome a da joj ne naškodi?
@seyo, trebala si to dobiti pri izlasku iz bolnice, očito je neko ''mahnuo'' sebi.
-
funeral blues
#6616 Re: Trudnjače i porodilje online
OK, hvala ti. 
-
bambinas
#6617 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li se ikom desilo da mu se rana otvori? Odnosno savovi da se rastvore da tkivi nije zaraslosavovima
-
duboka_misao
#6618 Re: Trudnjače i porodilje online
Jel sta curi?ako ne curi ne pikambambinas wrote:Je li se ikom desilo da mu se rana otvori? Odnosno savovi da se rastvore da tkivi nije zaraslosavovima
-
bizet
#6619 Re: Trudnjače i porodilje online
mojoj sestri, sva pukla jos u bolnici i nisu je ponovo sili...ispirala sam joj ranu hidrogenom svaki dan...hidrogen u spricu i njime dobro "istusirati" ranu...kod nje je epiziotomija bas bila velika, pa i pukotina bila prilicno gadna...prelezala je 40 dana dok nije srasla...jest malo bed al' nista strasno...jedino sto oko bebice nije mogla mnogo...wc krevet i siri noge da sto prije krene ponovo srastatibambinas wrote:Je li se ikom desilo da mu se rana otvori? Odnosno savovi da se rastvore da tkivi nije zaraslosavovima
edit: ako tkivo nije sraslo samo povrsinski onda to nije bas nista, malo se razdvoji kad konci spadnu...malo pripazi kako sjedas i nemoj se saginjati...kod mene je bio isti slucaj...osjetim da me pecka dole, nisam bas vidjela sjajno sama na ogledalu, zovnem seku da pogleda kaze malo se otvorila rana...ali ja bas i nisam imala zivaca da je susim, niti sam mirovala, nego sam se bas forsirala da hodam sto vise...jedino se nisam saginjala, a sjedila sam, doduse bila sam na oprezu tih par dana i stalno sam tusirala ranu....opet dugo srasta, ali sta fali....pratis sa ogledalom stanje i sama osjetis sta smijes a sta ti je napor
inace rana zna puknuti i 20 dana nakon, tako da bi se trebalo pripaziti
-
bambinas
#6620 Re: Trudnjače i porodilje online
Od nekih 8-9 savova, konci su ispali na 4-5, i sve se to rastvorilo... fino vidim da nije zarasli nego se rascvjetalo, i ako bih spojila to bi bio bas rez koji su oni pokusavali usiti. ne krvari, ali me strah da se sta ne inficira zagnoji i sl a higijenu odrzavam od prvog dana. nisam se nesto ni naprezala i ne znam kako su uspjeli se rastvoriti. kontam i kako ce zarasti ovako samo hoce li biti ispravno ili sta ukrivo... ccc
-
bizet
#6621 Re: Trudnjače i porodilje online
mozes ispirati hidrogenom...higijenu naravno odrzavaj...ranu prati na ogledalu...ali ako hoces sigurnost odi doktoru neka pogledabambinas wrote:Od nekih 8-9 savova, konci su ispali na 4-5, i sve se to rastvorilo... fino vidim da nije zarasli nego se rascvjetalo, i ako bih spojila to bi bio bas rez koji su oni pokusavali usiti. ne krvari, ali me strah da se sta ne inficira zagnoji i sl a higijenu odrzavam od prvog dana. nisam se nesto ni naprezala i ne znam kako su uspjeli se rastvoriti. kontam i kako ce zarasti ovako samo hoce li biti ispravno ili sta ukrivo... ccc
sad kako ce zarasti...pravo da ti kazem ja svoju kako je srasla vise nisam pogledala....oziljak je jos uvijek tvrd...seka kaze da mazem nevenovom kremom, meni to nesto ne pase, mazanje dole....koristim lactogyn sapun za pranje i to mi je sve, vidim/osjetim fercera i meni dovoljno informacija
ma ono ce ti srasti po rezu...kako moze srasti drugacije?....dakle i ako ne sraste naj naj kriv je doktor i ruzno izvedena epiziotomija
- Atena
#6622 Re: Trudnjače i porodilje online
pozdrav svim mama i trudnicama
trudna sam 39+3, očekujem početak poroda svaki čas. problem je što sam se prehladila, loše se osjećam, izgubila sam svu snagu koja mi je sada najpotrebnija, malaksalost, suzne oči, curi nos, ne mogu da dišem, kišem... ubijam se limunom i čajevima, ako neko zna neki prirodan, brz lijek a za bebu bezopasan neka napiše
trudna sam 39+3, očekujem početak poroda svaki čas. problem je što sam se prehladila, loše se osjećam, izgubila sam svu snagu koja mi je sada najpotrebnija, malaksalost, suzne oči, curi nos, ne mogu da dišem, kišem... ubijam se limunom i čajevima, ako neko zna neki prirodan, brz lijek a za bebu bezopasan neka napiše
-
seyo_84
#6623 Re: Trudnjače i porodilje online
Jest da nije bas ugodno za okolinu ali dosta bijelog luka jediAtena wrote:pozdrav svim mama i trudnicama
-
relevantan
#6624 Re: Trudnjače i porodilje online
Kada već pričate o carskom rezu da priupitambizet wrote:mozes ispirati hidrogenom...higijenu naravno odrzavaj...ranu prati na ogledalu...ali ako hoces sigurnost odi doktoru neka pogledabambinas wrote:Od nekih 8-9 savova, konci su ispali na 4-5, i sve se to rastvorilo... fino vidim da nije zarasli nego se rascvjetalo, i ako bih spojila to bi bio bas rez koji su oni pokusavali usiti. ne krvari, ali me strah da se sta ne inficira zagnoji i sl a higijenu odrzavam od prvog dana. nisam se nesto ni naprezala i ne znam kako su uspjeli se rastvoriti. kontam i kako ce zarasti ovako samo hoce li biti ispravno ili sta ukrivo... ccc
sad kako ce zarasti...pravo da ti kazem ja svoju kako je srasla vise nisam pogledala....oziljak je jos uvijek tvrd...seka kaze da mazem nevenovom kremom, meni to nesto ne pase, mazanje dole....koristim lactogyn sapun za pranje i to mi je sve, vidim/osjetim fercera i meni dovoljno informacija
ma ono ce ti srasti po rezu...kako moze srasti drugacije?....dakle i ako ne sraste naj naj kriv je doktor i ruzno izvedena epiziotomija
prošlo četiri mjeseca od poroda.....btw, i ja sam čula da je nevenova dobra za mazanje, namažem ponekad kada se sjetim....ustvari kada bebač dozvoli da i mama povede računa o sebi
- Atena
#6625 Re: Trudnjače i porodilje online
joj bijelog luka, još ako takva završim u bolniciseyo_84 wrote:Jest da nije bas ugodno za okolinu ali dosta bijelog luka jediAtena wrote:pozdrav svim mama i trudnicama