Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
bizet
#6151 Re: Trudnjače i porodilje online
ima li koja iskustva sa bolovima ispod dojke?
zaboravih prijaviti doktoru ali me uzasno boli odmah ispod desne dojke, boli me na dodir, kao da je uzareno , ne kao modrica, vise kao opekotina kad je razvlacis...zbog tog tesko da mogu lezati na desnoj strani, ali sad mi je tesko naci odgovarajucu pozu i na lijevoj strani, jer zateze desnu i opet boli....ugl. uvijek boli, nekad jace nekad slabije...sta bi to moglo biti?...rebra?
zaboravih prijaviti doktoru ali me uzasno boli odmah ispod desne dojke, boli me na dodir, kao da je uzareno , ne kao modrica, vise kao opekotina kad je razvlacis...zbog tog tesko da mogu lezati na desnoj strani, ali sad mi je tesko naci odgovarajucu pozu i na lijevoj strani, jer zateze desnu i opet boli....ugl. uvijek boli, nekad jace nekad slabije...sta bi to moglo biti?...rebra?
-
safran
#6152 Re: Trudnjače i porodilje online
Beskrajno spavanje prestaje negdje u 13-14 sedmici. Inače, moj omiljeni period - mogla sam zaspati na nogama.sposa0408 wrote:Evo mene.... Već smo 10-ta sedmica, lijepo napredujemo, bebica ima neka 2 cmA ja svako jutro pratim neke promjene na sebi, vagam se i gledam hoce li "skociti" tiba
![]()
![]()
Od simptoma ne osjecam apsolutno nista, niti mucninu, niti razdrazljivost, samo osjecam umor ko nikad i spavala bih 18 sati dnevno. Nisam se ni udebljala (nekako mi to drago)![]()
![]()
-
salle_eh1986
#6153 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam usla u 11 sedmicu i presretna sam ,no medzutim vec par dana sam nahladzena,grlo me boli,i kao da me nesto golica u grlu oa mi uzrokuje kasalj,a u olucima kao da imam vatru , a nemam temperaturu,ne znam sto bih mogla piti ,trenutno pijem samo cajeve i dosta limuna.
prestravljena sam jer se plasim da mi ovo ne naudi bebi,ionako je rizicna trudnoca.Pa ako itko ima ikakav savjet nek mi pomogne,jer ja ne mogu svom doktoru do srijede,muz mi je na vjezbama u vojsci.Tako da sam sama i jako uplasena.Dali se ijedna od trudnoca ovako nahladila? 
- beautyfool
#6154 Re: Trudnjače i porodilje online
Mozes paracetamol piti u trudnoci po potrebi, ali eto googlaj malo o tome, mozda nadjes jos neke savjete.
-
radenska
#6155 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja mislila ponovo trudna pa se obradovala, a evo dobila hhahah a bebici tek 5ti mjesec
Ponesu me ove trudnoce skroz
Ponesu me ove trudnoce skroz
-
salle_eh1986
#6156 Re: Trudnjače i porodilje online
ama Googlam ja,ali sto vise Googlam vise me hvata panikabeautyfool wrote:Mozes paracetamol piti u trudnoci po potrebi, ali eto googlaj malo o tome, mozda nadjes jos neke savjete.
-
bizet
#6157 Re: Trudnjače i porodilje online
mozes paracetamol, ali ako nemas temperaturu i grlobolja nije toliko bolna pokusaj izdrzati bez paracetamolasalle_eh1986 wrote:ama Googlam ja,ali sto vise Googlam vise me hvata panikabeautyfool wrote:Mozes paracetamol piti u trudnoci po potrebi, ali eto googlaj malo o tome, mozda nadjes jos neke savjete.hvala ti mnogo, kazu da je paracetamol dopusteno uzimati pa cu to i uraditi
topao caj sa medom i limunom ce te jednako iznojiti, npr. kamilica koja djeluje protuupalno
ako ti nije bed uz jelo uzmi 2-3 cehna bijelog luka, ali nemoj ih progutati nego ih namjerno sazvaci bas zbog grlobolje, nema boljeg prirodnog antibiotika, a dozvoljen u trudnoci...naravno vodi racuna kakav ti je tlak, nije zdravo nicega previse
-
funeral blues
#6158 Re: Trudnjače i porodilje online
Trebam li ponijeti Pampers pelene u bolnicu sa sobom kad krenem? Spakovala sam par tetra pelena, ali za ove klix nisam sigurna da li da ih nosim. I da, ako nešto znači, planiram porod u Općoj bolnici.
- sarajevo_84
#6159 Re: Trudnjače i porodilje online
Možeš ponijeti, al isto tako može ti ih muž donijeti naknadno.funeral blues wrote:Trebam li ponijeti Pampers pelene u bolnicu sa sobom kad krenem? Spakovala sam par tetra pelena, ali za ove klix nisam sigurna da li da ih nosim. I da, ako nešto znači, planiram porod u Općoj bolnici.
-
funeral blues
#6160 Re: Trudnjače i porodilje online
Ok, hvala
Vidjeću imam li više mjesta u torbi, jer sam je natrpala samo tako 
-
seyo_84
#6161 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni su se dvije prijateljice porodile u zadnjih mjesec dana ali na Jezeru i kazu da im pampers nije trebao a ni pamucne pelene.Samo da su muzevi ponijeli po jedan pampers i odjecu u kojoj su iznosili bebu iz bolnice,ali to su donijeli kad su dosli po njih 
-
safran
#6162 Re: Trudnjače i porodilje online
2 x u Općoj bolnici, nosila sam pelene ali mi nisu trebale - međutim, na tvom mjestu bih opet utrpala 2-3 komada - nikad ne znaš u kakvoj su situacijifuneral blues wrote:Trebam li ponijeti Pampers pelene u bolnicu sa sobom kad krenem? Spakovala sam par tetra pelena, ali za ove klix nisam sigurna da li da ih nosim. I da, ako nešto znači, planiram porod u Općoj bolnici.
-
Lounge Act
#6163 Re: Trudnjače i porodilje online
<
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:18, edited 1 time in total.
-
Sunculish
#6164 Re: Trudnjače i porodilje online
LA, ja sam sa svojom bebicom vec oko 20-og dana išla u šetnju i vidjela da joj super prija, pa smo tako do cetresnice 1x sedmicno izlazile.Lounge Act wrote:jedno pitanje za mame- jeste li cekale 40 dana da izadjete u setnju? meni nesto glupo da cekam kad se super osjecam, po kuci vec raduckam, sa starijom kcerkicom sam bila cesto kod dr zadnjih dana, a izadjem i do banke i trgovine. sa bebom ipak jos nisam bila u setnji, od kako je krenulo lijepo vrijeme starija kcerkica nam je bolesna pa nismo imali prilike, ali sada bih. vec cujem komentare ono da lezim da se sve vrati na svoje i tako to da ne zalim kasnije, a ja nemam mira, svasta bih nesto imaju li te price kakvu medicinsku podlogu za koju ja nisam cula ili je to onako ostalo iz starijih vremena kad su takve price radi nacina zivota zena bile opravdane?
Ja nisam, nažalost, ležala ni sedmicu dana jer sam bila sama sa bebicom tako da sam morala biti non-stop na nogama.
Čula sam da se mora odležati inače će boleti leđa. Mislila sam da su to bapske priče, međutim sada već imam problem sa leđima. Ako nešto perem nad kadom jako teško se ispravljam. Nadam se da je ta bol prolaznog karaktera..
-
bizet
#6165 Re: Trudnjače i porodilje online
bolovi ispod desne dojke da zare na dodir i bole na pokrez su kod mene bili izazvani kamencima u zuci
da me danas nije muz nagovorio da idemo pivatno.na pregled interniste ja bih mislila da su rebra, mozda misici
internista me odmah uputio u bolnicu na hirurgiju...sa hirurgije jos jednom na uz kod dezurnog interniste u bolnici, pa opet hirurgu i na kraju na ginekologiju
sreca pa zuc nije izgledala toliko upaljena, poslali me kuci i dali terapiju antibioticima, te da se javim ako bolovi ne prestanu
prilicno sam prestravljena mislju da bi me mogli trudnu operisati...govori hirurg da je to ok i da se normalno radi, ali ja bih da izdrzim do iza poroda
dezurni ginekolog je bio dr. Karahasan za kojeg sam cula da je najveci strucnjak u gradu, tako da sam imala srecu...pregledao uz bebu, kaze da je bebica uredu, 32+5 smo i teski 1850gr...kaze morate se strpiti jos mjesec dana do 37. sedmice
idem sad guglati sta smijem jesti, lakse je to nego sta ne smijem...ispicu antibiotike i nadam se da ce bol jenjavati
da budem iskrena meni je ovaj dan bioprenapet, mislim da cu cekati pogodan trenutak da se isplacem malo, propustila sam gynipral u 18h jer smo u bolnici ostali preko 3h dok smosve doktore obisli, ja sam se toliko nahodala da me sve boli, nisam rucala a sad cekam kuhanu rizu jer to znam da smijem.jesti,barem mislim da smijem
jos malo da se strpim,jos malo...da se samo hocu poroditi pa onda neka zuc boli i stvara probleme, lakse je pod noz kad nisi 2u1....hu, voljela bih da se probudim a ono 37-ma sedmica
spri za kuknjavu, bicu bolja malo kasnije, kad samu sebe isamaram, ali to tek kad se odmorim
da me danas nije muz nagovorio da idemo pivatno.na pregled interniste ja bih mislila da su rebra, mozda misici
internista me odmah uputio u bolnicu na hirurgiju...sa hirurgije jos jednom na uz kod dezurnog interniste u bolnici, pa opet hirurgu i na kraju na ginekologiju
sreca pa zuc nije izgledala toliko upaljena, poslali me kuci i dali terapiju antibioticima, te da se javim ako bolovi ne prestanu
prilicno sam prestravljena mislju da bi me mogli trudnu operisati...govori hirurg da je to ok i da se normalno radi, ali ja bih da izdrzim do iza poroda
dezurni ginekolog je bio dr. Karahasan za kojeg sam cula da je najveci strucnjak u gradu, tako da sam imala srecu...pregledao uz bebu, kaze da je bebica uredu, 32+5 smo i teski 1850gr...kaze morate se strpiti jos mjesec dana do 37. sedmice
idem sad guglati sta smijem jesti, lakse je to nego sta ne smijem...ispicu antibiotike i nadam se da ce bol jenjavati
da budem iskrena meni je ovaj dan bioprenapet, mislim da cu cekati pogodan trenutak da se isplacem malo, propustila sam gynipral u 18h jer smo u bolnici ostali preko 3h dok smosve doktore obisli, ja sam se toliko nahodala da me sve boli, nisam rucala a sad cekam kuhanu rizu jer to znam da smijem.jesti,barem mislim da smijem
jos malo da se strpim,jos malo...da se samo hocu poroditi pa onda neka zuc boli i stvara probleme, lakse je pod noz kad nisi 2u1....hu, voljela bih da se probudim a ono 37-ma sedmica
spri za kuknjavu, bicu bolja malo kasnije, kad samu sebe isamaram, ali to tek kad se odmorim
- vazi
#6166 Re: Trudnjače i porodilje online
to ti sine nije prolazno, ne peri nsta preko kade, najzdravija ledja bi otisla u tom polozaju.Sunculish wrote:LA, ja sam sa svojom bebicom vec oko 20-og dana išla u šetnju i vidjela da joj super prija, pa smo tako do cetresnice 1x sedmicno izlazile.Lounge Act wrote:jedno pitanje za mame- jeste li cekale 40 dana da izadjete u setnju? meni nesto glupo da cekam kad se super osjecam, po kuci vec raduckam, sa starijom kcerkicom sam bila cesto kod dr zadnjih dana, a izadjem i do banke i trgovine. sa bebom ipak jos nisam bila u setnji, od kako je krenulo lijepo vrijeme starija kcerkica nam je bolesna pa nismo imali prilike, ali sada bih. vec cujem komentare ono da lezim da se sve vrati na svoje i tako to da ne zalim kasnije, a ja nemam mira, svasta bih nesto imaju li te price kakvu medicinsku podlogu za koju ja nisam cula ili je to onako ostalo iz starijih vremena kad su takve price radi nacina zivota zena bile opravdane?
Ja nisam, nažalost, ležala ni sedmicu dana jer sam bila sama sa bebicom tako da sam morala biti non-stop na nogama.
Čula sam da se mora odležati inače će boleti leđa. Mislila sam da su to bapske priče, međutim sada već imam problem sa leđima. Ako nešto perem nad kadom jako teško se ispravljam. Nadam se da je ta bol prolaznog karaktera..
Stavi posudu na lavabo i tako peri od stojeci , ako bas moras prati na ruke
edit: ako si mladja od 25 godina to se moze korigovati ispravnim pokretima a ako si starija onda je to druga prica
- Cholina_Lokica
#6167 Re: Trudnjače i porodilje online
E zene, jesam li ovdje vidjela ono da se moze naruciti ona torta od pelena
Zna li neko gdje mogu to naci?
- sarajevo_84
#6168 Re: Trudnjače i porodilje online
Na facebooku Torte od pelena...Cholina_Lokica wrote:E zene, jesam li ovdje vidjela ono da se moze naruciti ona torta od pelenaZna li neko gdje mogu to naci?
- Cholina_Lokica
#6169 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma nasla neka 2 profila iz Sarajeva, oba profila zakljucana ne mogu da vidim sve a da ne dodam u prijateljesarajevo_84 wrote:Na facebooku Torte od pelena...Cholina_Lokica wrote:E zene, jesam li ovdje vidjela ono da se moze naruciti ona torta od pelenaZna li neko gdje mogu to naci?
![]()
- kadinica
#6170 Re: Trudnjače i porodilje online
Hoće li neka trudnica na more ovih dana?
Treba mi kupaći trudnički, nigdje nisam mogla naći. Obični dvodjelni mi ne pije vode, stomak mi je ponisko, pun strija i nije baš za širu publiku.
Htjela bi jednodjelni ili dvodjelni dublji, da prekrije stomak.
Treba mi kupaći trudnički, nigdje nisam mogla naći. Obični dvodjelni mi ne pije vode, stomak mi je ponisko, pun strija i nije baš za širu publiku.
Htjela bi jednodjelni ili dvodjelni dublji, da prekrije stomak.
-
seyo_84
#6171 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja cu sad mozda ispasti smijesna,ali sta cu 
Danas sam bila kod doktora na pregledu i rekao mi je da mi je pokrupna beba bas i da dodjem u utorak ujutru jer je dezurni tad da mi rucno provjeri hoce li glava moci proci kroz mene,pa cemo kao vidjeti sta dalje.E sad mene zanima kakav je to pregled ako neka od vas zna?Jel to isto kao kad te pregleda i provjerava jesi li otvorena?
Ja sam se prestravila,jer sam to sebi zamislila da mi cjelu ruku gurne dolje i uzme bebu za glavu...
Danas sam bila kod doktora na pregledu i rekao mi je da mi je pokrupna beba bas i da dodjem u utorak ujutru jer je dezurni tad da mi rucno provjeri hoce li glava moci proci kroz mene,pa cemo kao vidjeti sta dalje.E sad mene zanima kakav je to pregled ako neka od vas zna?Jel to isto kao kad te pregleda i provjerava jesi li otvorena?
Ja sam se prestravila,jer sam to sebi zamislila da mi cjelu ruku gurne dolje i uzme bebu za glavu...
- sarajevo_84
#6172 Re: Trudnjače i porodilje online
To je taj pregled kao kad gleda koliko si otvorena, samo nemoj se iznenaditi ako bude stravično boljelo i ako prokrvariš.seyo_84 wrote:Ja cu sad mozda ispasti smijesna,ali sta cu
-
funeral blues
#6173 Re: Trudnjače i porodilje online
I meni su rekli da je beba baš pokrupna, ali mi još niko nije spomenuo taj pregled. Naručili su me u subotu na UZ i vaginalni pregled, nadam se da neće biti tako kao što kažeš
.
Šta ako procijene da bi moglo biti problema s prolaskom bebe kroz kanal?
-
safran
#6174 Re: Trudnjače i porodilje online
onda ideš na carski tretmanfuneral blues wrote:I meni su rekli da je beba baš pokrupna, ali mi još niko nije spomenuo taj pregled. Naručili su me u subotu na UZ i vaginalni pregled, nadam se da neće biti tako kao što kažeš.
-
funeral blues
#6175 Re: Trudnjače i porodilje online
Pomislih da neće, ne d'o Bog, oni nešto ručno čačkati i proširivati
. Znam da ništa ne znam
.