Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Chloe
Photo mod

#6001 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Chloe »

beautyfool wrote:Pa sta fali jos jedna bebica, taman da se ova mala od 19 mj ima s kim igrati :D
Aaaaa, čas sam u pubertetu čas se borim sa tinejdžericom pa sam u pelenama :lol: sretno vama, bježim ja sa ove teme ;)
Arminaa

#6002 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

radenska wrote:E drage moje vec sam vam pricala moje silne probleme s dojenjem. Elem nakon mjesec muke uspijem ja njaga prilicno vratiti na siku. Ali problem je sto on bojkotuje jednu i mogu reci da u njoj gotovo i nema mlijeka. Zuljeve sam dobila od one pumpice, izdajem svaka dva sata pa makar i na prazno.
Cula sam da imaju neke tablete koje poboljsavaju laktaciju pa me zanima da li je nekaod vas koristila, da li je pomoglo i mogu li imati nekih nuspojava vecih. ljubim vas
Imam ti ja te tablete, mislim da nedostaje par komada iz kutije, nemaju nus pojava, namjenjene su bas za dojilje da poboljsaju laktaciju mlijeka, meni nisu pomogle, ali ti ja nisam mjerodavna buduci da meni nista i niko nije uspio pomoci da se vrati mlijeko koje se povuklo od stresa.
radenska

#6003 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

kako se zovu te tablete, ja zvala apoteku dina i oni kazu da nemaju nista takvo. Probacu i taj caj.
Artemida84

#6004 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Artemida84 »

Pozz svima :-D :-D . Molim vas za savjet oko izbora kolica, zanimaju me Cam i Peg Perego sistem 3 u 1, znaci vasa iskustva, savjeti, preporuke, kvaliteta i tako to. Sto vise gledam vise sam neodlucna pa svaki savjet vas iskusnih mamica je dobro dosao... Unaprijed hvala svima na odgovoru :vozdra: :brblja: :vozdra:
otherside

#6005 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

a chicco 3u1? :D
radenska

#6006 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

a sam htjela najbolja i najskuplja kolica kad sam trebala roditi. Kupila sam gracco i kad podjem da ih snes niz atepenice pozlilo mi. Jedva čekam da prosjedi da kupim ona najlaksa kišobran kolica.
Artemida84

#6007 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Artemida84 »

otherside wrote:a chicco 3u1? :D
Hihihi ne bih kolica sa duplim tockovima, ova su ni vise zapela za oko :koja:
radenska

#6008 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Vjeruj mi, spomenuces nas, sto laksa kolica bolje za tvoja ledja. Ali opet tvoj izbor :D Ja bih vise novca ulozila u djeciji madrac, sto sam i uradila da moje mace ljepse spava. :-D
Artemida84

#6009 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Artemida84 »

radenska wrote:Vjeruj mi, spomenuces nas, sto laksa kolica bolje za tvoja ledja. Ali opet tvoj izbor :D Ja bih vise novca ulozila u djeciji madrac, sto sam i uradila da moje mace ljepse spava. :-D
Pa ova sto sam gledala su neke "srednje" tezine a ne bih sad ni neka preteska ali s obzirom da i nosiljka sama ima 4-5 kilograma nabere se :D :D :D . Mozda i grijesim ali sta cu kad mi se svidjaju :koluta: :diva: :koluta: A madrac je isto spreman :D
amelisimo

#6010 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by amelisimo »

Pozdrav svim mamama i trudnicama....
Nova sam na forumu, pa vas molim da razmjenimo iskustva. Imam bebu od tri mjeseca i imamo problem sa stolicom. Beba je iskljucivo dojena i vrlo rijetko kaki. Na pocetku je kakio svakih sest dana, onda se produzilo na devet dana i zadnji put smo dogurali do 14 dana i zavrsili na hirurgiji gdje su mu dali cepic. Evo opet je dogurao do sets dana. Uredno napreduje, stomacic mu je potpuno mekan, pedijatrica kaze da moze dojena beba i do 20 dana bez stolice, ali ja se brinem. Jeste li imali slicna iskustva i sta raditi da potaknemo stolicu?
otherside

#6011 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

masaza stomacica, mozes stavljati i tople obloge. btw, ima li grceva, kakva je stolica, napreze li se dok izbaci stolicu?
nekoliko puta dnevno savij nogice i butinama napravi pritisak na stomacic.
imas na youtube i video pa pogledaj ;-)
safran

#6012 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

amelisimo wrote:Pozdrav svim mamama i trudnicama....
Nova sam na forumu, pa vas molim da razmjenimo iskustva. Imam bebu od tri mjeseca i imamo problem sa stolicom. Beba je iskljucivo dojena i vrlo rijetko kaki. Na pocetku je kakio svakih sest dana, onda se produzilo na devet dana i zadnji put smo dogurali do 14 dana i zavrsili na hirurgiji gdje su mu dali cepic. Evo opet je dogurao do sets dana. Uredno napreduje, stomacic mu je potpuno mekan, pedijatrica kaze da moze dojena beba i do 20 dana bez stolice, ali ja se brinem. Jeste li imali slicna iskustva i sta raditi da potaknemo stolicu?
E ovako - ovo su stvari koje su upalile kod sličnih slučajeva. Uvođenje suhih šljiva namočenih u vodi u maminu ishranu, kompot sa suhim šljivama i malo ječma (ovo također utiče na produkciju mlijeka), uvođenje jabukovog sirćeta (dvije supene kašike jabukovog sirćeta - ne industrijskog, mala kašika meda i do 2 dl dopuniti mlake vode - popiti natašte).
Moj beban je isto tako rijetko imao stolicu ali sam i ja imala iste probleme pa kad sam zbog sebe uvela sirće i on njemu je bilo lakše.
Eh, da, i ove masaže koje je otherside navela obavezno.
zodi36

#6013 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zodi36 »

jedno pitanje molim vas.posatao sam tata prije 6 dana,beba je u kuci od juce.maloprije smo ga presvlacili i ima obicaj da piski kad se presvlaci po mami :lol: .prije nekih 15 minuta smo ga isto presvlacili i primjetili smo da je malo krvi pomokrio.jeli to alarmanto da ga vozimo doktoru
Chloe
Photo mod

#6014 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Chloe »

zodi36 wrote:jedno pitanje molim vas.posatao sam tata prije 6 dana,beba je u kuci od juce.maloprije smo ga presvlacili i ima obicaj da piski kad se presvlaci po mami :lol: .prije nekih 15 minuta smo ga isto presvlacili i primjetili smo da je malo krvi pomokrio.jeli to alarmanto da ga vozimo doktoru
Troje ih imam, a tako nešto se nikad nije desilo. To za mene nikako ne može biti ok, mada ne mora biti alarmantno, na vašem mjestu bih već bila kod doktora.
amelisimo

#6015 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by amelisimo »

zodi36 wrote:jedno pitanje molim vas.posatao sam tata prije 6 dana,beba je u kuci od juce.maloprije smo ga presvlacili i ima obicaj da piski kad se presvlaci po mami :lol: .prije nekih 15 minuta smo ga isto presvlacili i primjetili smo da je malo krvi pomokrio.jeli to alarmanto da ga vozimo doktoru
Nama se to isto desavalo, ljekari su rekli da je to potpuno normalno, to se desava zbog nekih hormona, i brzo je prestalo...
amelisimo

#6016 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by amelisimo »

otherside wrote:masaza stomacica, mozes stavljati i tople obloge. btw, ima li grceva, kakva je stolica, napreze li se dok izbaci stolicu?
nekoliko puta dnevno savij nogice i butinama napravi pritisak na stomacic.
imas na youtube i video pa pogledaj ;-)
Masaze radimo redovno... Grceve nema, nije ih nikad imao, a stolica je potpuno mekana, kaki bez napora. I ljekari su se cudili kad su ga pregledali kako mu je stomak mekan, a nije imao stolicu 14 dana...Ne pokazuje da ga bilo sta muci...
amelisimo

#6017 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by amelisimo »

safran wrote:
amelisimo wrote:Pozdrav svim mamama i trudnicama....
E ovako - ovo su stvari koje su upalile kod sličnih slučajeva. Uvođenje suhih šljiva namočenih u vodi u maminu ishranu, kompot sa suhim šljivama i malo ječma (ovo također utiče na produkciju mlijeka), uvođenje jabukovog sirćeta (dvije supene kašike jabukovog sirćeta - ne industrijskog, mala kašika meda i do 2 dl dopuniti mlake vode - popiti natašte).
Moj beban je isto tako rijetko imao stolicu ali sam i ja imala iste probleme pa kad sam zbog sebe uvela sirće i on njemu je bilo lakše.
Ja stalno pijem kompot od suhih sljiva. Kako mislis ovo ze jecam, je li i to stavis u kompot ili....?
relevantan

#6018 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Pozdrav i čestitke novim majkama i trudnicama :)

Danas nam je mjesec dana i noćas su počeli grčevi :( .....ne znam šta da radim, kako da mu pomognem :cry: :cry: .....dajem mu u hapu espimusam kapi ili kako već ....grijem krpu i stavljam na tibu i komorač čaj mada ga ne voli popije svega par gutljaja :( .....dajte pomagajte, bilo kakav savjet.
Hranim ga samo sa hipp 1.
safran

#6019 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

amelisimo wrote:
safran wrote: E ovako - ovo su stvari koje su upalile kod sličnih slučajeva. Uvođenje suhih šljiva namočenih u vodi u maminu ishranu, kompot sa suhim šljivama i malo ječma (ovo također utiče na produkciju mlijeka), uvođenje jabukovog sirćeta (dvije supene kašike jabukovog sirćeta - ne industrijskog, mala kašika meda i do 2 dl dopuniti mlake vode - popiti natašte).
Ja stalno pijem kompot od suhih sljiva. Kako mislis ovo ze jecam, je li i to stavis u kompot ili....?
Da, kad kuhaš kompot ubaciš i malo ječma (geršle) da se fino raskuha i sve pojedeš zajedno sa šljivama.
Moj sin je također imao stolicu jednom sedmično prvih mjesec dana i nije pokazivao znake da mu to smeta - ni grčevi ni tvrd stomak - ali je stolica bila suha i tvrda. I ja sam također u tom periodu pila dosta kompota. Ja sam imala zatvor ali sam izbjegavala najbolji lijek - jabukovo sirće - zbog mlijeka. U četvrtoj sedmici sam jednostavno morala početi uzimati i odmah se odrazilo i na njegovu stolicu - i dalje je bila suha ali je imao svaki 3-4 dan. Nakon 40 dana smo morali obustaviti dojenje i takva stolica mu je ostala dok u 5. mjesecu nismo počeli sa tikvicama.
safran

#6020 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

relevantan wrote:Pozdrav i čestitke novim majkama i trudnicama :)

Danas nam je mjesec dana i noćas su počeli grčevi :( .....ne znam šta da radim, kako da mu pomognem :cry: :cry: .....dajem mu u hapu espimusam kapi ili kako već ....grijem krpu i stavljam na tibu i komorač čaj mada ga ne voli popije svega par gutljaja :( .....dajte pomagajte, bilo kakav savjet.
Kao prvo ja bih sačekala sa Hipp 1 dok ne prođu grčevi. Sadrži skrob koji kod neke djece izaziva nadimanje. Moja obojica su do trećeg mjeseca bila na HippPre. Kao drugo, ja sam svom malenom, kad već nije htio čaj, u vodu koju sam prokuhavala za AD stavljala po 3-4 zrna kima. Pomagalo je. Espumisan je također pomalo pomagao. Uz to možeš raditi vježbice tako da mu saviješ nogice u koljenima i gurneš prema trbuhu - naravno, sve lagano. Ostalo već radiš.
relevantan

#6021 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

safran wrote:

Kao prvo ja bih sačekala sa Hipp 1 dok ne prođu grčevi. Sadrži skrob koji kod neke djece izaziva nadimanje. Moja obojica su do trećeg mjeseca bila na HippPre. Kao drugo, ja sam svom malenom, kad već nije htio čaj, u vodu koju sam prokuhavala za AD stavljala po 3-4 zrna kima. Pomagalo je. Espumisan je također pomalo pomagao. Uz to možeš raditi vježbice tako da mu saviješ nogice u koljenima i gurneš prema trbuhu - naravno, sve lagano. Ostalo već radiš.

Danas sam mu tek uključila hipp 1 jer je dosta halapljiv i hipp pre čini mi se da nije dovoljno ''kaloričan'' za njega.....od jutros od 5 su počele njegove muke :cry: a hipp keca sam mu počela davati iza podne :roll: :oops:
Kako misli+š ovo za D3 kapi, mislim da prokuhaš vodu???....meni rekla patronažna a i ona u apoteci da mu te kapi dajem sa malo slatkog čaja kamilice na kašičicu i tako radim :? :?
Ne bilo ti mrsko hajd mi pojasni kako si ti davala D3? :)

Oprostite na pravopisnim greškala, beba plačeeeeeeee :cry: :cry:
putujucidzindas

#6022 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Ovo AD nisu kapi, nego adaptirano mlijeko :) Kapi mu dajes kako i dajes - mi nismo imali problema s grcevima, moj mali je poguzija, D3 pio na kasiku, bez problema
Arminaa

#6023 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Mi smo se grceva rijesili uz pomoc cudesnih BIO GAIA kapi, nista drugo nam nije pomagalo, ni topla krpica, masaze, espumisan l, komorac, dok nismo otkrili pomenute kapi. Grcevi kao rukom odneseni :sretan: :tooo:
radenska

#6024 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Mi nista nismo koristil, grcevi prosli sami od sebe sa 3 mjeseca
Arminaa

#6025 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Radenska, ako hoces, mozemo se naci na Vilsonovom ili negdje drugo gdje nam objema odgovara, pa da ti dam ove tablete za dojilje? Ako zelis, posalji mi pp. Pozzz
Post Reply