Vezano bas za to imam jedno pitanje za iskusne mame: naime ja sam poslije poroda primjetila da se uzasno znojim, isti slucaj je bio i poslije prvog poroda i nesto se ne sjecam da je taj problem zapravo ikada i prestao jer sam imala dvije trudnoce u relativno kratkom vremenu pa vise ni sama ne znam jel zbog nove trudnoce problem nestao privremeno ili se to nakon nekog vremena rijesi samo od sebe!
Kako god prije trudnoca, poroda i svih tih hormonskih oscilacija znojila sam se sasvim malo i znoj nije imao agresivan miris, zapravo bila sam sretnica koja maltene uopste nije morala koristiti dezodoranse a sad poslije poroda blago receno smrdim sama sebi! Osim sto znoj ima poprilicno jak miris imam problem i sa pretjeranim znojenjem i nerijetko se nocu probudim potpuno mokra a ne trebam ni napominjati koje su posljedice pojacane fizicke aktivnosti tipa usisavanje ili pentranje uz stepenice!
tjesim se da je to sve zbog hormona i viska kila koje sam natukla u trudnoci mada sam trenutno na rezimu mrsanja ali ne vidim nikakav napredak vezano za moj problem.
Vasa iskustva? Savjeti? Rjesenja?