Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- vanad
#5026 Re: Trudnjače i porodilje online
nesto nam se ove trudnice usutile...radenska? Armina? ima li kod vas sta novo?
-
radenska
#5027 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma evo ja skupljam papire za onu porodiljsku naknadu pa hodam citava dva dana.
Sad ucestali pregledi, u ponedjeljak bio pregled i ctg, kazu da je sve dobro hvala Bogu, beba teska oko 4 kg
(sad ne znam koliko su te mjere tacne), doktor kad je vidio ostao
hahah
Glavica je skroz skroz nisko ( ne znam vala ni sta to znaci, mozda bih se prije mogla poroditi
)
Niko me nije pregledao vaginalno, a onaj Katica izgleda kao da izbjegava, nekakv mi je skroz stidan, kao dijete
A danas zvanicno usla u 38. heftu
Bebac lupa li lupa, izvali mi rebra
Ima li sta novo kod vas
Sad ucestali pregledi, u ponedjeljak bio pregled i ctg, kazu da je sve dobro hvala Bogu, beba teska oko 4 kg
Glavica je skroz skroz nisko ( ne znam vala ni sta to znaci, mozda bih se prije mogla poroditi
Niko me nije pregledao vaginalno, a onaj Katica izgleda kao da izbjegava, nekakv mi je skroz stidan, kao dijete
A danas zvanicno usla u 38. heftu
Ima li sta novo kod vas
-
Arminaa
#5028 Re: Trudnjače i porodilje online
Mi smo jos uvijek 2 u 1, nista novo izuzev sto mi se stomak skroz spustio, mogu staviti cijelu ruku izmedju stomaka i grudi, a svako 2 sata idem u wc pa slabo i spavam. Juce me je Katica bacio u jedan vid depresije, iako mi nije rekao nista novo. Ali kad je pogledao na UZV i rekao uhhhh, ma mala mi beba, bas me je dokrajcio. Znam da je mala, to su mi rekli i Divanovic i Lejla, ali je to bilo postepeno, a on me juce prvi put pogledao i odmah kao grom iz vedra neba. Ja sam sutra ako Bog da punih 38. sedmica, ulazim u 39., Katica je rekao da ce me najvjerovatnije primiti da legnem u bolnicu, pa da cekamo porod da krene prirodnim putem, bez cackanja i provociranja.vanad wrote:nesto nam se ove trudnice usutile...radenska? Armina? ima li kod vas sta novo?
-
radenska
#5029 Re: Trudnjače i porodilje online
Jel te katica pregledoa vaginalno ikako, Nikulin mi spomenu da je vec vrijeme
A katica se istot ako cudio sto nosim ogromnu bebu, nidje veze, bas je 4 kg solidno
MEni stomak nema gdje da se spusti od bebe, jos uvijek me ima svugdje
A katica se istot ako cudio sto nosim ogromnu bebu, nidje veze, bas je 4 kg solidno
- otherside
#5030 Re: Trudnjače i porodilje online
i meni su svi rekli da je mala beba, cak i divanovic. toliko su me uvjerili da je mala da sam dosla nakasu pred porod i pocela ga uvjeravati da mi je mala beba. pogleda on na uz, kaze: meni izgleda solidnaArminaa wrote:Mi smo jos uvijek 2 u 1, nista novo izuzev sto mi se stomak skroz spustio, mogu staviti cijelu ruku izmedju stomaka i grudi, a svako 2 sata idem u wc pa slabo i spavam. Juce me je Katica bacio u jedan vid depresije, iako mi nije rekao nista novo. Ali kad je pogledao na UZV i rekao uhhhh, ma mala mi beba, bas me je dokrajcio. Znam da je mala, to su mi rekli i Divanovic i Lejla, ali je to bilo postepeno, a on me juce prvi put pogledao i odmah kao grom iz vedra neba. Ja sam sutra ako Bog da punih 38. sedmica, ulazim u 39., Katica je rekao da ce me najvjerovatnije primiti da legnem u bolnicu, pa da cekamo porod da krene prirodnim putem, bez cackanja i provociranja.vanad wrote:nesto nam se ove trudnice usutile...radenska? Armina? ima li kod vas sta novo?
rodila se sa 3150 gr
-
Arminaa
#5031 Re: Trudnjače i porodilje online
Nikulin bi samo carkao i inducirao gelom. Nocas mi je na san izasao, kao pravi Drakulinradenska wrote:Jel te katica pregledoa vaginalno ikako, Nikulin mi spomenu da je vec vrijeme
A katica se istot ako cudio sto nosim ogromnu bebu, nidje veze, bas je 4 kg solidno![]()
otherside, meni su tri doktora (Lejla, Divanovic, Katica) u 4 dana rekli istu tezinu bebe, oko 2,5 kile uz odstupanje 10% gore-dole. Ja samo molim Boga da bude 10% odstupanje na gore.
- otherside
#5032 Re: Trudnjače i porodilje online
naguraces ti na najmanje 3 kg 
-
Arminaa
#5033 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja se nadam uz Boziju pomoc da ce biti tako, ali sa ovakvim protokom teskootherside wrote:naguraces ti na najmanje 3 kg
- otherside
#5034 Re: Trudnjače i porodilje online
normalna porodjajna tezina bebe je od 2,5 kg do 4,5 kg.
znaci, bice preko 2,5 kg i to je ok
znaci, bice preko 2,5 kg i to je ok
-
Arminaa
#5035 Re: Trudnjače i porodilje online
Znam, bitno je da je beba zdrava i da smo u 9. mjesecu, a tezinu cemo nadoknaditi aBd
.
- vanad
#5036 Re: Trudnjače i porodilje online
Armina nije to tako mala beba, kao sto kazes - samo neka je ona zdrava. Moja prva beba 3.4, druga 3.2 (42. i 41. sedmica rodjene)...a da vidis danas buca, vece nego one bebe od skoro pet kila. To ti nista ne znaci a ti ces se bar lakse poroditi.
A Radenska kod tebe bas masala bebara. Da ti posaljes koji gram Armini pa da vam bude taman obadvjema
A Radenska kod tebe bas masala bebara. Da ti posaljes koji gram Armini pa da vam bude taman obadvjema
-
acinoc
#5037 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozdrav
nama danas dvadeset dana, jos malo pa cemo na prvu kontrolu i na vakcinu i nesto me trema hvata od vakcina
fino napredujemo i bas smo se lijepo ubucili
, moja malena se rodila sa 3150 iako su mi dr. govorili da ce biti pravo krupna, kad sam usla u deveti mjesec govorili mi kako beba ima 3500 i da cu do poroda nagurati i do 4 kile kad ono 3150 
nama danas dvadeset dana, jos malo pa cemo na prvu kontrolu i na vakcinu i nesto me trema hvata od vakcina
fino napredujemo i bas smo se lijepo ubucili
-
affidavit
#5038 Re: Trudnjače i porodilje online
Da li je neka od vas mozda uzimala linex u trudnoci? Ja od jucer povracam i imam proljev, jucer sam povratila sve sto sam pojela i jos imala nekoliko vodenastih stolica. Jutros sam bila kod doktorice, ona mi je rekla da smijem uzeti linex i naravno ukljuciti dijetu kod proljeva, i ja sad evo dosla kuci i citam u uputsvu da se trudnicama i dojiljama ne preporucuje uzimanje lijeka. Prije toga sam vec jednu uzela. N e znam sta sad da radim? 
-
Arminaa
#5039 Re: Trudnjače i porodilje online
Provjeri sa svojim ginekologom jos jednom, pretpostavljam da ti je to doktorica opste prakse dala. A sto se tice tog uputstva da se trudnicama i dojiljama ne preporucuje uzimanje lijeka, mislim da to pise na 95% lijekova koji se uzimaju oralno i na svakom antibiotiku, a opet ih pijemo ako moramo. U svakom slucaju ti provjeri sa svojim ginekologom prije nego ih nastavis piti dalje.affidavit wrote:Da li je neka od vas mozda uzimala linex u trudnoci? Ja od jucer povracam i imam proljev, jucer sam povratila sve sto sam pojela i jos imala nekoliko vodenastih stolica. Jutros sam bila kod doktorice, ona mi je rekla da smijem uzeti linex i naravno ukljuciti dijetu kod proljeva, i ja sad evo dosla kuci i citam u uputsvu da se trudnicama i dojiljama ne preporucuje uzimanje lijeka. Prije toga sam vec jednu uzela. N e znam sta sad da radim?
-
Semiramida
#5040 Re: Trudnjače i porodilje online
I ja sam cijeli deveti mjesec išla na preglede na GAK kod dr. Rovčanina, prije dvije godine.
Niti je bilo vaginalnih pregleda do poroda, niti je određivao težinu bebice.
Prema tome, ne zamarajte se time. Ništa vam ne znači u ovom trenutku je l' beba ima procijenjenih 2,7kg ili 3,4kg.
Dr. Rovčanin mi je samo napomenuo da se čuvam slatke hrane u devetom mjesecu, da se beba ne udeblja previše pred porod.
Eto, nek' vam je sa srećom. Meni je bilo super na GAK-u. Čisto, uredno, lijepo... Nit' sam kome platila, nit' sam koga častila, nit' mi je ko tražio pare, nit' sam imala štelu.
Niti je bilo vaginalnih pregleda do poroda, niti je određivao težinu bebice.
Prema tome, ne zamarajte se time. Ništa vam ne znači u ovom trenutku je l' beba ima procijenjenih 2,7kg ili 3,4kg.
Dr. Rovčanin mi je samo napomenuo da se čuvam slatke hrane u devetom mjesecu, da se beba ne udeblja previše pred porod.
Eto, nek' vam je sa srećom. Meni je bilo super na GAK-u. Čisto, uredno, lijepo... Nit' sam kome platila, nit' sam koga častila, nit' mi je ko tražio pare, nit' sam imala štelu.
-
affidavit
#5041 Re: Trudnjače i porodilje online
Ok! Hvala!Arminaa wrote:Provjeri sa svojim ginekologom jos jednom, pretpostavljam da ti je to doktorica opste prakse dala. A sto se tice tog uputstva da se trudnicama i dojiljama ne preporucuje uzimanje lijeka, mislim da to pise na 95% lijekova koji se uzimaju oralno i na svakom antibiotiku, a opet ih pijemo ako moramo. U svakom slucaju ti provjeri sa svojim ginekologom prije nego ih nastavis piti dalje.affidavit wrote:Da li je neka od vas mozda uzimala linex u trudnoci? Ja od jucer povracam i imam proljev, jucer sam povratila sve sto sam pojela i jos imala nekoliko vodenastih stolica. Jutros sam bila kod doktorice, ona mi je rekla da smijem uzeti linex i naravno ukljuciti dijetu kod proljeva, i ja sad evo dosla kuci i citam u uputsvu da se trudnicama i dojiljama ne preporucuje uzimanje lijeka. Prije toga sam vec jednu uzela. N e znam sta sad da radim?
-
asja23
#5042 Re: Trudnjače i porodilje online
safran wrote:Naima ne da je OK nego je predivna ali joj je kontra smjena takva da je kod nje vječita navala. Ali za uputnice dobar je Zildžo.belaj_cura wrote:jel taj doktor ginekolog ? jel moras striktno kod njega? dr Naima ( ginekolog) mi se cini okej ( mislim da ona ona radi drugu smjenu ) , a i sestrica Aida koja radi sa njomradenska wrote:Akobogda, zelim ti od srca da ti ova trudnoca uspije.
Samo ce me dokrajciti onaj doktor sa saraj polja, kod njeg idem po uputnice, a veceg tersa u zivotu nisam vidjela
Moje iskustvo kod ovog Zildže je katastrofa, a i mnogih mojih kolegica. Bila sam kod njega neki dan i ponašao je se toliko odvratno i nezaiteresirano. Morala sam kliještima izvlačiti riječi iz njega. Kada sam ga pitala je li potrebna kontrola, rekao mi je ''to je vaš problem'' - nikom ga e bih preporučila.
-
radenska
#5043 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja cu njega da prijavim samo dok se porodim i uputnice mi ne budu trebale, on je mnogo odvratan covjek, ne znam kako su njega stavili na ovoliko naselje, nikad mu nema nijedna zena.
Nego da li ste slucajno imale problema s vaginalnim isjedkom u devetom mjesecu. Mene ima desetak dana bas muci, samo sto je zadnja 3 dana malkice tamniji nego inace.
Nego da li ste slucajno imale problema s vaginalnim isjedkom u devetom mjesecu. Mene ima desetak dana bas muci, samo sto je zadnja 3 dana malkice tamniji nego inace.
-
Arminaa
#5044 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni se pojavio taj iscjedak prije 10-ak dana, onako tamno zuckaste boje koja kao da ide na zeleno (e jesam ovo opisala Boze sacuvajradenska wrote:Ja cu njega da prijavim samo dok se porodim i uputnice mi ne budu trebale, on je mnogo odvratan covjek, ne znam kako su njega stavili na ovoliko naselje, nikad mu nema nijedna zena.
- putujucidzindas
#5045 Re: Trudnjače i porodilje online
Imala sam istu situaciju pred kraj i koristila iste te vaginalete, po preporuci ljekara. Nije se bog zna šta popravilo. I sad mi se isto pojavi, a sve OK kod ginekologa.
-
nova_korisnica
#5046 Re: Trudnjače i porodilje online
koja od vas je nakon carskog reza radila neke pilates ili yoga vjezbe (ako se dobro sjecam sa interneta) ????
ne mogu da se sjetim, ali znam da je neko pisao
eh, sad me zanima sta si radila? imam 22.01. kontrolu kod doktorice pa da je priupitam smijem li to raditi ili ne...valja skinuti jos 12 kg...a nemam kome dijete ostaviti da odem na fitnes, pa ta "kucna radinost" ne bi bila losa...
zahvaljujem unaprijed
ne mogu da se sjetim, ali znam da je neko pisao
eh, sad me zanima sta si radila? imam 22.01. kontrolu kod doktorice pa da je priupitam smijem li to raditi ili ne...valja skinuti jos 12 kg...a nemam kome dijete ostaviti da odem na fitnes, pa ta "kucna radinost" ne bi bila losa...
zahvaljujem unaprijed
- otherside
#5047 Re: Trudnjače i porodilje online
jesam ja.
obecavam da cu ti sutra napisati. treba mi vremena da nadjem linkove. posaljem ti na pp
obecavam da cu ti sutra napisati. treba mi vremena da nadjem linkove. posaljem ti na pp
- vanad
#5048 Re: Trudnjače i porodilje online
ih, ako nemas kome ostaviti dijete, zacas ces ti to skinuti
. Nego meni ledja otpadose, necu da idem doktoru jer znam da ce mi reci da moram da mirujem a kako da mirujem sa djecom od 2 godine i 6 mjeseci. Nasla sam i ja neke vjezbe + masaze pa ce valjda pomoci.
- Alhemicarkaa
#5049 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni desno rame otpade, skontam da je najviše nosam na desnoj ruci, i naravno, pošto sam dešnjak, sve oko nje radim desnom rukom.
- otherside
#5050 Re: Trudnjače i porodilje online
interesantno. ja sam izraziti desnjak ali je uvijek nosim na lijevom ramenu, nekako mi lakse.