ma sta da ti pricam kad sve znasotherside wrote:eeeee... ti mislis da je dobiti dijete maciji kasaljLieToMe wrote:ja kontam nesto juce, kakva je procedura oko pakovanja i dolaska u bolnicu, sta ponjeti, presvlaka za tebe, za bebu, gdje se prijavljujes, pa koji ulosci, snikersi, sokovi... pa kad se odjavljujes otpusno pismo, firma, opstina, porodiljsko pa opet firmatrebalo bi trudnicama u 7 mjesecu djeliti brosuru od skromnih 100tinjak stranica kako bi se mogle snaci
a da ne kazem koje pelene, broj, flasice, cucle, pumpice za nos... ma prava doktorska disertacija
![]()
to ti je cijela nauka, od zaceca pa nadalje...
napraviti dijete je piece of cake, to vec nije nauka
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- LieToMe
#4851 Re: Trudnjače i porodilje online
- LieToMe
#4852 Re: Trudnjače i porodilje online
mi kad smo nasli kolica i krevetic po nasoj mjeri, isto da smo sve rijesiliAlhemicarkaa wrote:hehehe, ja sam svojevremeno izjavila, lakše sam skontala Šredingerovu jednačinu, nego opremu za bebe. Naročito kolica.LieToMe wrote:ja kontam nesto juce, kakva je procedura oko pakovanja i dolaska u bolnicu, sta ponjeti, presvlaka za tebe, za bebu, gdje se prijavljujes, pa koji ulosci, snikersi, sokovi... pa kad se odjavljujes otpusno pismo, firma, opstina, porodiljsko pa opet firmatrebalo bi trudnicama u 7 mjesecu djeliti brosuru od skromnih 100tinjak stranica kako bi se mogle snaci
a da ne kazem koje pelene, broj, flasice, cucle, pumpice za nos... ma prava doktorska disertacija
- otherside
#4853 Re: Trudnjače i porodilje online
uzorak koji sam ja dosad obradila kroz anketna pitanja je zasad dao takav rezultat.Alhemicarkaa wrote:Stvarmo?otherside wrote:kad smo vec kod khm.. (.) (.) jelte...![]()
jeste li vi primjetili da se iste smanje kod zena koje doje duze od 6 mjeseci u odnosu na pocetnu velicinu a kod zena koje ne doje povecaju?
trebala bih napisati neki naucni rad![]()
eto dzindas, dobices manje nego prije, jeeeeeee za tebePa to je za muštuluka
molimo prijavite svoj nakon zavrsetka dojenja. hvala
- CherryLips
#4854 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo nas,jos 2u1,nista se ne mijenja,svako 2 dana na pregled,beba ok,ja isto ali brate oduzilo se...
-
radenska
#4855 Re: Trudnjače i porodilje online
Mi maloprije s pregleda, danas 35 + 1, bebac tezak 3650 g
(koliko objektivno moze dobiti do kraja
)
-
safran
#4856 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa mislim da nećeš ugroziti DM kapitalcaradenska wrote:Mi maloprije s pregleda, danas 35 + 1, bebac tezak 3650 g(koliko objektivno moze dobiti do kraja
)
-
safran
#4857 Re: Trudnjače i porodilje online
2 x 42 sedmice - I hear you sisterCherryLips wrote:Evo nas,jos 2u1,nista se ne mijenja,svako 2 dana na pregled,beba ok,ja isto ali brate oduzilo se...
-
radenska
#4858 Re: Trudnjače i porodilje online
Nego ova moja dr ode na odmor, ostavila me kod dr. katice za ctg i pregled. Kako to ide na jezeru, jel prvo idem na ctg pa onda kod njeg ili obratno
-
Arminaa
#4859 Re: Trudnjače i porodilje online
Jesi li to kod dr. Imsirije?radenska wrote:vidjecemo, nesto mi se cini da ce biti oko 4500
kako je nastavio
Nego ova moja dr ode na odmor, ostavila me kod dr. katice za ctg i pregled. Kako to ide na jezeru, jel prvo idem na ctg pa onda kod njeg ili obratno
-
Arminaa
#4861 Re: Trudnjače i porodilje online
Pretpostavila sam, posto je i meni tako rekla. Nece je biti do sredine mjeseca, a do tada kod Katice. Prvo uradis CTG pa onda zovnes Katicu da pogleda, kako sam ja shvatila.radenska wrote:Jesam
-
radenska
#4862 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ona tek 22 dolazi, ja se do tada mogu i poroditi
IDuce sedmice sam kod Katice pa cemo vidjeti sta kaze 
- LieToMe
#4863 Re: Trudnjače i porodilje online
Samo da prijavim...bili juce na pregledu, ctg uredan, otvorena 2 cm, sve ok, nema bolova, kontrakcija...sutra opet na ctg a onda za 2 dana opet pregled (mada je Nakas bio ubjedjen da cu se poroditi izmedju ctg-a i pregleda) 
-
Arminaa
#4864 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam sutra aBd kod nje i mislim jos jednom ove sedmice, a onda sam kod Katice, kad je tebi termin tacno?radenska wrote:Ma ona tek 22 dolazi, ja se do tada mogu i poroditiIDuce sedmice sam kod Katice pa cemo vidjeti sta kaze
- Alhemicarkaa
#4865 Re: Trudnjače i porodilje online
Zar se ti nisi porodilaLieToMe wrote:Samo da prijavim...bili juce na pregledu, ctg uredan, otvorena 2 cm, sve ok, nema bolova, kontrakcija...sutra opet na ctg a onda za 2 dana opet pregled (mada je Nakas bio ubjedjen da cu se poroditi izmedju ctg-a i pregleda)
- LieToMe
#4866 Re: Trudnjače i porodilje online
Baksuze jedanAlhemicarkaa wrote:Zar se ti nisi porodilaLieToMe wrote:Samo da prijavim...bili juce na pregledu, ctg uredan, otvorena 2 cm, sve ok, nema bolova, kontrakcija...sutra opet na ctg a onda za 2 dana opet pregled (mada je Nakas bio ubjedjen da cu se poroditi izmedju ctg-a i pregleda)
Mada evo oprala sam i kosu hocu da navijem ako sutra u ponoc krene da budem lijepo sredjena
-
radenska
#4867 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni je termin 31. januar aBd, mada je ona rekla da ocekuje tamo oko 20og jer se beba pomalo pocela spustatiArminaa wrote:Ja sam sutra aBd kod nje i mislim jos jednom ove sedmice, a onda sam kod Katice, kad je tebi termin tacno?radenska wrote:Ma ona tek 22 dolazi, ja se do tada mogu i poroditiIDuce sedmice sam kod Katice pa cemo vidjeti sta kaze
-
Auntie
#4868 Re: Trudnjače i porodilje online
Preporuka za sve buduce trudnice i porodilje.. na Jezeru dr.Katica... to je covjek..
Veliko NE velikom strucnjaku Murtezicu....
- CherryLips
#4869 Re: Trudnjače i porodilje online
Od subote imamo divnog djecaka,grozno sam
prosla na porodu i samo se nadam da ce mi oporavak proci bez daljih komplikacija,sivana s am skoro sat vremens.svaim trudnjacama u terminu zelim svu srecu na porodu!
prosla na porodu i samo se nadam da ce mi oporavak proci bez daljih komplikacija,sivana s am skoro sat vremens.svaim trudnjacama u terminu zelim svu srecu na porodu!
- otherside
#4870 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam!!!CherryLips wrote:Od subote imamo divnog djecaka,grozno sam
sve ces to brzo zaboraviti i sve ce se vratiti na svoje...
dobila si nesto neprocjenjivo sto si cuvala i pazila 9 mjeseci i na kraju uspjesno donijela na svijet.
e sad se spremi za borbu, lako je bilo dosad
cestitke i sretno malom bebacu, dosao je kao najljepsi novogodisnji poklon
-
julisiz es grant
#4871 Re: Trudnjače i porodilje online
Vidi što Vahidin pravi sebi propaganduAuntie wrote:Preporuka za sve buduce trudnice i porodilje.. na Jezeru dr.Katica... to je covjek..
Ako je neko onako umilan prema vama i tetoši vas, ne znači da je stručan. Najčešće je baš obratno.
-
affidavit
#4872 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitam, sve najbolje tebi i bebici.CherryLips wrote:Od subote imamo divnog djecaka,grozno sam
-
radenska
#4873 Re: Trudnjače i porodilje online
Sve hocu da vas pitam pa zaboravim. Dosad na ultrazvucnom pregledu je doktorica govorila da je kao gestacijska starost 2 sedmice vise nego ona po kojoj ja po kalendaru racunam trudnocu. Sad kad sam isla doktoru u 35 +2, ona je rekla da je kao ta starost 37 + 3. Da li to znaci moguci raniji porod ili ne znaci nista. Moja kuma se porodila 10 dana prije jer je kao maternica pocela stariti
A beba je sad u 35 + 5 teska 3700 po ultrazvuku
-
radenska
#4874 Re: Trudnjače i porodilje online
Takodjer se pridruzujem cestitkama cherry, uzivajte, dobila si najljepsi poklon za novu godinuaffidavit wrote:Čestitam, sve najbolje tebi i bebici.CherryLips wrote:Od subote imamo divnog djecaka,grozno sam
prosla na porodu i samo se nadam da ce mi oporavak proci bez daljih komplikacija,sivana s am skoro sat vremens.svaim trudnjacama u terminu zelim svu srecu na porodu!Baš mi je žao što porod nije bio lakši, nadam se da ćeš uz bebicu brzo da zaboraviš na to i oporaviš se.
-
julisiz es grant
#4875 Re: Trudnjače i porodilje online
To je često tako, jer ne pada kod svih žena ovulacija baš na 14.dan (tj ne pada tako kod većine). Prijevremani porod je ako se porodiš prije navršenih 37 nedjelja gestacije. Pluća bebe su i sa 35 nedjelja obično dovoljno zrela da ne bude nikakvih problema po porodu. Dakle, ne treba da brineš i nemoj misliti na to.radenska wrote:Sve hocu da vas pitam pa zaboravim. Dosad na ultrazvucnom pregledu je doktorica govorila da je kao gestacijska starost 2 sedmice vise nego ona po kojoj ja po kalendaru racunam trudnocu. Sad kad sam isla doktoru u 35 +2, ona je rekla da je kao ta starost 37 + 3. Da li to znaci moguci raniji porod ili ne znaci nista. Moja kuma se porodila 10 dana prije jer je kao maternica pocela stariti![]()