Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
LieToMe

#4801 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Eh evo mene da se javnem :-D bili smo juce kod Nakasa, pokupili nalaze briseva, sve uredno, kaze nema baja i hajvana :lol: odlicno :D ctg uredan, ma trudnica za primjer :D zakazao mi randevu ponovo za subotu, opet ctg i ginekoloski pregled (nije juce nista barkao samo se lijepo ispricali).
Danas nam je punih 38 sedmica i 4 dana, u plusu sam 9 kg... ma fantazija :D
bizet

#4802 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

@lie to me, šmigas mala, samo tako :)...lijepo je vidjeti kad Bog nekom dadne da sve prodje kao po loju...sretna si zeno!

ama da znas da se ja necu ljutiti ni sekunde sve i da 30kg dobijem, samo da zivo i zdravo čeljade rodim
Alhemicarkaa

#4803 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

E neko je rekao da je gledao pelene i nije znao koje uzeti. Kad sam se ja porodila u Vojnoj (prije 8 i kusur mjeseci) dobili smo na poklon po par uzoraka od svakog proizvođača, tako da sam imala priliku sve probati i odlučiti se za jedne. Po mom iskustvu najgore su violetine. Nije bilo jedino iz DMa.
A DM je posebna priča, kako su me tu razočarali. Znate kako stalno reklamiraju onaj baby bonus, besplatan paket pelena za bebe. Pitam ja pred porod kako da dobijem te pelene, veli kad se porodite izvadite knjižicu za bebu i sa tim dođite. Porodim se ja, na knjižicu čekali nekih 3 sedmice. Naravno, nisam trčala u DM da predam, već otišla kasnije, bebi bilo preko mjesec, kaže popunite ovo i dobićete kupon na kućnu adresu. Dobijem za nešto više od mjesec dana, bebi skoro tri mjeseca, kupon za pelene 1, od 2-5 kg. Moja ih prefurala davno :roll: Hajde reko, razumni su i ljubazni u DM-u odem i kažem beba se rodila krupnija, dok sam dobila kupon beba prerasla te pelene, mogu li dobiti veće. Kaže možete ali samo dvojku. Dvojka od 3 do 6 kg (da napomenem da ovo 6 kg ne treba ni gledati uvijek gledajte donju granicu, bebi od 4-4,5 kg su ove već male). I vidim ja njima to praksa, kao fol će dati, a niko ne uzme jer su male. Pita me žena pa hoćete li, a vidi pored mene bumbar. Reko hoću. Žena zabezeknuto Hoćete?! Da, hoću, imam li pravo na njih? I išli u magacin da mi donesu. Eno stoje neotpokavane u sanduku za posteljinu. Trebaće nekom, neće mene budalom praviti :D
niko_niko_kao_ja

#4804 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

mi smo dobili tu knjizicu kad je bebcu bilo skoro pa 3 mjeseca, cekali smo je jedno mjesec i po sigurno, bebac tad imao vec oko 7.5 kg, preuzeli pelene i proslijedili, sta nas briga, kad dijele uzecemo i neko ce drugi iskoristiti. :D
LieToMe

#4805 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

@bizet
ma kod mene je sve skolski proslo, skolske mucnine od pocetka pa sve do skoro 5tog mjeseca trudnoca, po 6-7 puta dnevno, do kilaze, pritisak ko kod bebe, svi nalazi do sada, ama bas svi u ideali... Divke mi na jednom pregledu rece da sam mu postavila visoke standarde :D
Malo nas je zezao grlic koji se skracivao ali smo i to pregurali tako da sad samo cekamo male signale :D pa da hitimo u drzavnu.
Meni je od pocetka samo jedno bilo bitno, da je sve sa bebom ok, da sve prodje kako treba, da se ona fino razvija i raste a kile ce se skinuti. Medjutim imam izjelicu koja mi sve zivo pojede :lol: neki dan odnjela doznake na posao kad su me vidjeli :shock: kazu jel tako izgleda trudnica pred porod, ja za broj manje pantalone, svu svoju garderobu a pupa uzgojena :lol:
@Alhemicarka
meni pampers zakon, vec smo se odlucili za pampers :) a sad ce me ruziti ona trudnica sto ne voli dzonson. Mi smo uzeli kupku, sampon i ulje dyonson od lavande jer sam i sama konzument sampona i ulja a neku noc sam se okupala bebinom kupkom od lavande :lol: muz je vristao od sege reko beba se nece ljutiti da ja vidim kako to mirise :lol: tu noc sam jedino spavala u komadu kad malo bolje skontam :lol:
Uzeli smo pavlovicevu kremu za guzu, pampers maramice (to smo imali neku semu pa imamo 3 kutije od po 12 paketa nek se nadje :lol: ) ma mi smo spremni ko zapete puske :mrgreen:
acinoc

#4806 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by acinoc »

Evo i nas, mi se jos privikavamo jedna na drugu sad za sad super nam ide, bebaca slusa sad a dokle ce to cemo da vidimo :D :D :D
Ja sam isto uzela pelene pampers i super su mi, a mi sad koristimo samo plivasept i pavloderm kremu tako nam je rekla patronazna sestra, kaze nista ulja ni maze bar prvih 20 dana, a i bebina koza je pravo cista :-D :-D :-D
safran

#4807 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Lumpi - najbolje na svijetu
otherside

#4808 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:dje ste debele? :P
ja sam opet krenula prema minusu :roll: do posla cu opet biti k'o ofinger :roll:
oces da se mjenjas ?
prvo mi reci koliko si u plusu da vidim mogu li se ukalkulisati :D
duboka_misao

#4809 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:
duboka_misao wrote:
otherside wrote:dje ste debele? :P
ja sam opet krenula prema minusu :roll: do posla cu opet biti k'o ofinger :roll:
oces da se mjenjas ?
prvo mi reci koliko si u plusu da vidim mogu li se ukalkulisati :D
od svoje predtrudnicke tezine....30 cigli u plusu :( mozes dvije zene od mene napraviti ,smrc... dje smajli koji place
CherryLips

#4810 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Evo i ja sa pregleda,danas termin,nista se ne dogadja,opet za 2 dana na pregled...
radenska

#4811 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Mogu misliti kako si uzbudjena :D, ja imam jos mjesec pa mi se vec prepiraju i slazu ove stvarcice :D
Jedva cekam u petak doktoru aBd
otherside

#4812 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote: od svoje predtrudnicke tezine....30 cigli u plusu :( mozes dvije zene od mene napraviti ,smrc... dje smajli koji place
uuuu...ja ti mogu uzeti jedno 5-7 kg a za ostatak trazi drugog kandidata :D
duboka_misao

#4813 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:
duboka_misao wrote: od svoje predtrudnicke tezine....30 cigli u plusu :( mozes dvije zene od mene napraviti ,smrc... dje smajli koji place
zaokruzicemo na 10 nisi ti meni svako :D
otherside

#4814 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote: zaokruzicemo na 10 nisi ti meni svako :D
ma nije ti ni ta losa, bolje da sam u plusu da do povratka na posao budem taman :D
ma daj ti to meni sve :D
ciki4

#4815 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Još par pitanja za carice :D Pošto me dr. malo šokirao i požurio s porodom, sva sam zbunjola :-)
Jel se radi internistički nalaz na Jezeru ili ga nosiš iz svog doma zdravlja? Kad se nalazi nose anesteziologu, pred sam porod ili ranije? I ako je neka pila aspirin protect koliko prije poroda ste ga prestale piti? Sve zaboravi dr. pitati koliko me šokirao terminom, a sad ga zovem, mob. mu isključen, čovjek na godišnjem do iza N.G. :sad:

Danas idem u dm, ne nađem li te gaće, kupujem obične i bacam.
Što se tiče kila, ja sam dosad nekih 13 dobila, al se ne primjeti uopće, čak mi se noge i ruke čine tanjim nego prije, sve nekako u stomaku (muž me zeza da sam ko ono pile iz crtanog :-) ), al zato mi vene trpe, valjda preveliko opterećenje :? Mogu shvatiti da žene imaju veći apetit, ali da se mogu prejedati u zadnjem tromjesečju, to mi nije jasno :-) Mene sve stisne odozdo kad jedem, a porcije su mi dječije, iako imama apetit, nema gdje stati.
safran

#4816 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

E to se rješava tako što jedeš malo ali kvalitetno - npr. ja sam zadnje dvije sedmice živjela na kombinaciji kikiriki i Pepsi Cola.
otherside

#4817 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

joj ciki, na kakvog si ti to dundjera nabasala :lol: salim se :-D
sve nalaze (sem anesteziologa) mozes uraditi gdje hoces, volja ti DZ, volja ti klinika.
anesteziologu ides na kliniku jer, logicno, njega neces ni naci u DZ :D
aspirin se mora prestati uzimati najmanje 7 dana prije operativnog tretmana.
pa kad je on tebi zakazao taj carski?
otherside

#4818 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

safran wrote:E to se rješava tako što jedeš malo ali kvalitetno - npr. ja sam zadnje dvije sedmice živjela na kombinaciji kikiriki i Pepsi Cola.
joj sto volim ove kombinacije. kazu da su americko udruzenje nutricionista i engleska kraljevska akademija dosli do zakljucka da su cips, kikiriki, smoki i stapici baza piramide ishrane :oops: slatkisi su sljedeci level ali ispitivanja su jos u toku :oops:
putujucidzindas

#4819 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:
zaokruzicemo na 10 nisi ti meni svako :D
Daj da joj ja dam 10, meni onda taman. A tebi nađem nekog da mu sve đuture uvališ :D
ciki4

#4820 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Zakazan mi je za 3.1., a ja sinoć popila aspirin :(
safran

#4821 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

otherside wrote:
safran wrote:E to se rješava tako što jedeš malo ali kvalitetno - npr. ja sam zadnje dvije sedmice živjela na kombinaciji kikiriki i Pepsi Cola.
joj sto volim ove kombinacije. kazu da su americko udruzenje nutricionista i engleska kraljevska akademija dosli do zakljucka da su cips, kikiriki, smoki i stapici baza piramide ishrane :oops: slatkisi su sljedeci level ali ispitivanja su jos u toku :oops:
preporučuju se u zadnjem tromjesečju, kažu potiče produkciju mlijeka :razz:
duboka_misao

#4822 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

potice produkciju guzova...
safran

#4823 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

duboka_misao wrote:potice produkciju guzova...
I to je bitno, radi amortizacije ....
radenska

#4824 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

pitanje za ove sto su se porodile :D Kad donesu bebu, u sta bude obucena, jel bude sve vrijeme umotana u onaj povoj ( meni ono ko kifla :lol: ) ili neke benkice. Da li to mi nosimo ili ne nosimo. Nosimo li pelene sa sobom kad podjemo u bolnicu
safran

#4825 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

radenska wrote:pitanje za ove sto su se porodile :D Kad donesu bebu, u sta bude obucena, jel bude sve vrijeme umotana u onaj povoj ( meni ono ko kifla :lol: ) ili neke benkice. Da li to mi nosimo ili ne nosimo. Nosimo li pelene sa sobom kad podjemo u bolnicu
Bebica bude umotana kao kifla i to je valjda optimalno jer čuva toplotu a i ne prepada ih iznenadni višak prostora. Odjeću donese muž na dan kada izlazite iz bolnice i obuku ih u to pred sam izlazak. Pelene obično imaju u bolnici ali ja sam oba puta nosila nekoliko komada - nije nam zatrebalo ali neka se nađe.
Post Reply