mamadvadjecaka wrote:drage mame i buduce mame veliki pozzzz,

,
ja sam vec u 9. mj trudnoce i treba mi par informacija, naime, voljela bih ako bi koja novopecena porodilja podijelila svoje iskustvo sa mnom vezano za porodilišta u Sa, Jezero ili Vojna, ne mogu nikako da se odlucim, a za 2 sedmice je termin. zaista u zadnje vrijeme slušam razne price vezane za porodilišta i to su sve price rekla-kazala, zato mi trebaju informacije iz prve ruke, i da, moj gin mi nije dao uputnicu za bris nosa pa me interesuje rade li to u porodilištima kao do sad ili morate donijeti vec urađen nalaz prije poroda ? hvala vam unaprijed
lp
Eto ti zena napisa negativno iskustvo a ja sam se porodila na Jezeru 10. 09 i osjecala sam se kao u hotelu delux kategorije! S obzirom da sam se vec jednom porodila na staroj ocnoj nisam mogla vjerovati koja razlika. Doduse, isla sam na carski a taj ti je odjel odvojen od obicnih porodilja i racuna se kao tezi porodi pa mozda zato bolje paze. Ja nisam dojila dijete u bolnici jer nisam imala mlijeka zbog soka od OP. Sestre nisu dozvolile da mi dijete zaplace 3 puta, odmah su ulijetale u sobu i odvodile je na hranjenje. Cak su nju nosile po dva puta jer je jela 120 ml a sve ostale bebe standardno 60 i nikad se ni jedna sestra nije ljutila kad sam je zvala ponovo po repete! U intenzivnoj nikad krvav carsaf ispod mene nije bio, mijenjale mi sestre pelene ispod mene velike, prebrisavale me vlaznim maramicama 3x dnevno, davale mi analgetike (sto je bilo nemoguce dobiti na ocnoj!). Imala sam neke neuobicajene bolove sa uspostavljanjem crijevnog rada, dr.dezurna me obilazila svaki 15-20 min da pita kako sam, treba li mi dodatna analgezija i sl.
Kad smo sisle medu bebe, sestre se "otimale" koja ce me voditi na pranje da mi pomogne (stvarno!!!). Nevecer obilaze zene u sobama i pokrivaju ako su otkrivene (licno vidjela)...Jednoj zeni beba navukla se na ruke i place ako nije u rukama - ude sestra u 3 ujutro u sobu, kaze da ce ona nosati bebu neg zena spava i stvarno, ja bila budna i gledala, zena joj je od 3-5 sati ujutro nosala bebu po hodniku da bi ova na miru spavala!
Ona Izetbegovicka ih je pravo izdresirala, plase je se ko kuge. Pri tom isticem da nikom nisam nista dala, na otpustu odnijela pice i bombonjeru dr i to je sve. Niko sa odjela od mene nije dobio ni zvaku.
E sad, dijete mi je fasovalo infekciju, moguce da je MRSA a ako ne onda je "obicna" Stafilodermija, ali to cete fasovati, ako vam je sudeno, u obje bolnice.
Ja glasam za Jezero jer se svi komplikovani slucajevi prebacuju njima, jer imaju vise predijatara i na kraju krajeva, Pedijatrija je na istom spratu! Vaznija je sigurnost djeteta nego ljubaznost sestre. U slucaju ne daj Boze komplikacija, dijetetu je blizu najadekvatnija pomoc.