Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
LaCici
#2526 Re: Trudnjače i porodilje online
Cuj Masic na godisnjem?
Kad se vraca? Znam da obicno ide na godisnji za Ramazan pa si me sad iznenadila.
-
EliasVeskot
#2527 Re: Trudnjače i porodilje online
Nije Mašić na godišnjem, samo one sestre na protokolu muljaju na telefon. Lično sam ih slušala kad kažu da doktor NIJE TU, a on dežurni. Samo neće nikoga da primaju od 3. jula, pa do septembra ko nema uputnicu od ginekologa ili nije "terminska" trudnica. Tako sam ja bar shvatila po nekom obavještenju koje stoji gore.LaCici wrote:Cuj Masic na godisnjem?Kad se vraca? Znam da obicno ide na godisnji za Ramazan pa si me sad iznenadila.
-
radenska
#2528 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma gore su najovratnije one sestrice, ne znam zasto se onaako ponasaju...isto kao da mi volimo ici kod doktora 
-
duboka_misao
#2529 Re: Trudnjače i porodilje online
s njima samo treba biti odvratan i bezobrazan, svaki put kad dodjem gore osjecam se krivom sto sam dosla, iako mjesec unaprijed zakazem termin i na kraju pocela sam dolaziti kad mi je doktor govorio, one mi kazu nemate zakazano ja samo kazem rekao mi je doktor da dodjem pitajte njega 
-
LaCici
#2530 Re: Trudnjače i porodilje online
Sestre su takve uglavnom kada je dr Masic u pitanju jer znaju da kada su s njim u smjeni ce pasti s nogu jer on ni jednu trudnicu ne vraca. Zato i kazu da ga nema jer znaju da ce on svaku primiti, a to je naravno vise posla i za njih.
-
radenska
#2531 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma neka ce, nek crknu, ja sutra aBd odoh kod Divanovica, sad sam zvala, pregled kosta 70 KM, pa ako poslije budem kod Masica barem cu imati nalaze gotove. Ako budem MAsica cekala, uci cu u cetvrti komotno.
- otherside
#2532 Re: Trudnjače i porodilje online
sretno i javi nam se poslije pregledaradenska wrote:Ma neka ce, nek crknu, ja sutra aBd odoh kod Divanovica, sad sam zvala, pregled kosta 70 KM, pa ako poslije budem kod Masica barem cu imati nalaze gotove. Ako budem MAsica cekala, uci cu u cetvrti komotno.
reci divanovicu da cu mu doci za desetak dana
- vanad
#2533 Re: Trudnjače i porodilje online
jao zene da se meni poroditi
. Evo u cetvrtak termin a jos nista. Prvo dijete sedam dana prenijela pa na provocirani, nadam se da ce joj brat krenuti sam i ranije. Po ovim vrucinama crkoh 
-
radenska
#2534 Re: Trudnjače i porodilje online
Blago tebi, sigurno jedva cekas.Ja jedva cekam da mi stomak pocne rasti hahah
- ciki4
#2535 Re: Trudnjače i porodilje online
Trebam savjet tj. preporuku za dobrog privatnika za vođenje trudnoće, rizične po zadnjem pregledu. Dopiz...mi ovi soc. dr.
Konstatvala mi jake kontrakcije, bez ikakvog objašnjenja rekla apaurin da pijem i da dođem za mjesec dana
ja dok sam ustala sa stola ona se izgubila. Nisam ništa uspjela pitati, a da ne govorim kakav me strah i panika uhvatila
Trebam nekog ko će me primiti sad sa 11 sedmica ( čujem da neki ne žele ako nisi kod njih od početka) i ko će me primiti kad bude potrebno, a ne kad u tefteru ambulante ima slobodan termin.
- otherside
#2536 Re: Trudnjače i porodilje online
divanovicciki4 wrote:Trebam savjet tj. preporuku za dobrog privatnika za vođenje trudnoće, rizične po zadnjem pregledu. Dopiz...mi ovi soc. dr.Konstatvala mi jake kontrakcije, bez ikakvog objašnjenja rekla apaurin da pijem i da dođem za mjesec dana
ja dok sam ustala sa stola ona se izgubila. Nisam ništa uspjela pitati, a da ne govorim kakav me strah i panika uhvatila
Trebam nekog ko će me primiti sad sa 11 sedmica ( čujem da neki ne žele ako nisi kod njih od početka) i ko će me primiti kad bude potrebno, a ne kad u tefteru ambulante ima slobodan termin.
-
Aylana
#2537 Re: Trudnjače i porodilje online
Svaka cast Divanovicu, steta sto nisam znala za njega kad sam ostala trudna. Te nalaze rade u svim razvijenim zemljama i ne treba cekati da nesto ne bude uredu pa da se onda vade nalaze da se vidi sta je u pitanju.nova_korisnica wrote:Ovo sto je otherside navela od nalaza je standardna procedura za sve trudnice (ovdje u Njem), tako da ako mozete uradite to obavezno! I stitna, pogotovo ako ste imali nekih problema ili mama isl. Triple se radi ako pripadate rizicnoj grupi (starost, u porodici poznat slucaj i sl). Ja sam ga radila iako ne spadam u rizicnu grupu, ali mi osiguranje to pokriva. Neki dan smo isli na organscreening i moram vam reci da je pravi dozivljajotherside wrote:isla jaradenska wrote:Da nije neka od vas slucajno isla kod Divanovica na pregled tokom trudnoce. Zanima me cijena pregleda i kakvi se nalazi rade.Nikad vojnu docekati
i proslu trudnocu a i ovu.
cijena pregleda je 70 KM,trazi masu nalaza (btw, to me najvise nervira) ali znam da sam u dobrim rukama![]()
toplo preporucujem![]()
od nalaza trazi na pocetku seroloske testove na toksoplazmozu, rubeolu, citomegalovirus i herpes virus.
onda kompletnu krvnu sliku sa biohemijskim analizama (secer, transaminaze, proteini, urea, kreatinin, minerali,...)
urinokulture, kasnije vaginalni bris.sve se tako lijepo vidi i najbitnijeje da je sve bilo ok. I osmjeh kod tate je bio dosad najljepsi kad je vidio svoju malu curicu
- beautyfool
#2538 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam pila dobroston na pocetku trudnoce upravo zbog kontrakcija, cudno da i tebi nije to pripisala vec samo apaurin.Bilo koji privatnik ce te primiti rasirenih ruku, a u DZ i slicno ne nadaj se srdacnosti.ciki4 wrote:Trebam savjet tj. preporuku za dobrog privatnika za vođenje trudnoće, rizične po zadnjem pregledu. Dopiz...mi ovi soc. dr.Konstatvala mi jake kontrakcije, bez ikakvog objašnjenja rekla apaurin da pijem i da dođem za mjesec dana
-
zbunjena2010
#2539 Re: Trudnjače i porodilje online
Je l' ti to termin sutra ako Bog da? I meni jevanad wrote:jao zene da se meni poroditi. Evo u cetvrtak termin a jos nista. Prvo dijete sedam dana prenijela pa na provocirani, nadam se da ce joj brat krenuti sam i ranije. Po ovim vrucinama crkoh
Ma ja vala necu ici dok me ne zaboli, necu da mi provociraju bolove
- max07
#2540 Re: Trudnjače i porodilje online
Divanović je dobar, a ja mogu preporučiti i dr. Maju Šlaković u ordinaciji dr. Mehmedbašića. I ona traži jako puno nalaza i detaljna je, ali ima i neki ljudski pristup i čovjek je može pitati šta god mu padne na pamet (a takvih pitanja kod trudnica je masa).ciki4 wrote:Trebam savjet tj. preporuku za dobrog privatnika za vođenje trudnoće, rizične po zadnjem pregledu. Dopiz...mi ovi soc. dr.Konstatvala mi jake kontrakcije, bez ikakvog objašnjenja rekla apaurin da pijem i da dođem za mjesec dana
Inače, za kontrakcije su meni preporučivali magnezij.
- beautyfool
#2541 Re: Trudnjače i porodilje online
Magnezij je dobar za opustanje mišića ja sam ga pila tek poslije kad sam prestala sa dobrostonom.
- beautyfool
#2542 Re: Trudnjače i porodilje online
ODABERITE PRAVI POLOŽAJ ZA SPAVANJE.kiki-miki wrote:Može li mi neko objasniti zašto se preporučuje ležanje na lijevom boku kod trudnica koje moraju mirovati?
Pripremite se za mijenjanje položaja pri spavanju kako vam trbuh raste. Tek što pronađete udoban položaj, vaše tijelo ili vaš liječnik predložit će neki drugi. Spavanje na trbuhu će očigledno uskoro postati krajnje neudobno. U prvom tromjesečju svaki položaj pri spavanju koji vam odgovara je dobar, iako bi bilo dobro da se naviknete na spavanje na boku. Dobro će vam doći da znate kako spavanje na desnom boku omogućava gravitaciji da pomogne pri pražnjenju uobičajenih želučanih kiselina i na taj način olakšava noćnu žgaravicu.
U drugom i trećem tromjesečju najbolje je spavati na lijevom boku. Jedna od važnih vena u vašem tijelu je donja šuplja vena koja se nalazi uz desnu stranu kralježnice. Pri spavanju na leđima ili na desnoj strani, vaša teška maternica pritišće tu venu i smanjuje protok krvi do bebe.
roda.hr
-
safran
#2543 Re: Trudnjače i porodilje online
Kao što vidiš dr. Divanović ima odlične preporuke a ja bih se pridružila preporuci za dr. Majdu Šlaković koja radi kod Mehmedbašića. S obzirom da si 11. sedmica iduće sedmice ti je svakako red raditi nuhalni nabor i za to ti preporučujem Maju. Meni je vodila trudnoću u Zavodu za materinstvo 2005. i kad sam prešla u OB Mašiću je bilo jako drago kad je vidio njen potpis na nalazima. Doslovno je rekao "rijetko ko tako dobro tumači UZ kao Maja". Kad sam bila trudna 2010. radila je kod Mehmedbašića i njoj sam otišla na pregled nuhalnog nabora. Također sam tražila alternativu amnio (radi godina, jel'te) i predložila mi je skrining prvog trimestra tzv. double. Prvi pregled sam platila 50 KM a double 250 KM (200 KM biohemijski parametri + 50 KM za UZ jer u kalkulaciju ulazi debljina nuhalnog nabora na dan uzimanja krvi za analizu).ciki4 wrote:Trebam savjet tj. preporuku za dobrog privatnika za vođenje trudnoće, rizične po zadnjem pregledu. Dopiz...mi ovi soc. dr.Konstatvala mi jake kontrakcije, bez ikakvog objašnjenja rekla apaurin da pijem i da dođem za mjesec dana
-
radenska
#2544 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo mene, bila kod doktora jucer. Doduse, kod Masica, bio dezurni, slagala mi ona sestrica da je na odmoru.
Covjek je legenda, toliko je ljubazan i simpatican, ponasao se kao da me zna 100 godina.
Ugl kraj 10te sedmice, na ultrazvuku sam vidjela bebine rukice, svih 10 prstica, fantastican osjecaj
Rekao mi da jedem sta mi se jede, ali da ne smijem dobiti vise od 12 kg pa da si rasporedim
I rekao mi da se slucajno ne bih farbala prva 3 mjeseca barem, poslije moze ona bez amonijaka.
Samo nisam skuzila sta znaci kad je posteljica formirana na prednjem zidu, to pise u nalazu
Covjek je legenda, toliko je ljubazan i simpatican, ponasao se kao da me zna 100 godina.
Ugl kraj 10te sedmice, na ultrazvuku sam vidjela bebine rukice, svih 10 prstica, fantastican osjecaj
Rekao mi da jedem sta mi se jede, ali da ne smijem dobiti vise od 12 kg pa da si rasporedim
I rekao mi da se slucajno ne bih farbala prva 3 mjeseca barem, poslije moze ona bez amonijaka.
Samo nisam skuzila sta znaci kad je posteljica formirana na prednjem zidu, to pise u nalazu
- vanad
#2545 Re: Trudnjače i porodilje online
@radenska - laicki ti to znaci da je posteljica na stomaku a ne na ledjima. Obadvije variante su najnormalnija pojava. Nije dobro kad je posteljica u donjem segmentu jer onemogucava porodjaj. Kod mene je kod prvog djeteta bila posteljica na zadnjem a sad je na prednjem zidu. Jedina razlika je sto ces mozda malo kasnije osjetiti prve pokrete bebe ali to je normalno.
-
radenska
#2546 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja rekao bi masic da sta ne valja
-
safran
#2547 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage trudilice da li ste upratile ovo danas na portalu ?
Inače, ovo je marketinški potez Cryo-Save - naime pojavila se konkurencija u BiH pa ranije mušterije koriste kao agitatore. Ali i ja sam ostavila preko njih pa ..... javite se.
Uglavnom - ja sam sretna vlasnica tri takva vaučera. Nemam u okruženju trudilica a žao bi mi bilo da propadnu - 100 eurića je otprilike tromjesečna fasunga pelena za mini-serilice. Dakle, ako neka od vas ima namjeru ostaviti matične ćelije u aranžmanu Cryo-Save rado ću vam ustupiti po jedan vaučer."Povodom obilježavanja tri godine prisustva Cryo-Savea u BiH, kao znak zahvalnosti i poštovanja za više od 2500 porodica koje su nam ukazale povjerenje, kreirali smo Vaučer povjerenja. Vaučeri povjerenja daju mogućnost klijentima Cryo-Savea da obraduju tri porodice iz njihovog najbližeg okruženja, koje očekuju prinovu i koje namjeravaju sačuvati matične ćelije svoga djeteta. Porodica će moći iskoristiti ovaj Vaučer u vrijednosti od 100 EUR prilikom plaćanja usluge čuvanja matičnih ćelija za svoje dijete, najkasnije do 31.12.2012." godine, izjavila je Azra Habibija, regionalna menadžerica Cryo-Savea BiH.
Inače, ovo je marketinški potez Cryo-Save - naime pojavila se konkurencija u BiH pa ranije mušterije koriste kao agitatore. Ali i ja sam ostavila preko njih pa ..... javite se.
- max07
#2548 Re: Trudnjače i porodilje online
@safran - ja sam mislila ostaviti mat. celije preko njih. ako imas vaucer, dobro bi mi doslo 
hvala puno unaprijed

hvala puno unaprijed
-
safran
#2549 Re: Trudnjače i porodilje online
Naravno - javi podatke na ppmax07 wrote:@safran - ja sam mislila ostaviti mat. celije preko njih. ako imas vaucer, dobro bi mi doslo
hvala puno unaprijed![]()
- ciki4
#2550 Re: Trudnjače i porodilje online
Koliko košta samo nuhalni kod Maje Šlaković? Pošto mi je ova moja ¨dr.¨ rekla nešto kao radiće mi double, ali bih j ipka kod maje otišla na uzv i nuhalni. Jednom sam bila kod nje davno nekad na ¨običnom¨ pregledu i ostavila je dobar utisak na mene