Hvala na odgovoru, bit ce da je tako, kod mene isto relativno mala vremenska razlika u trudnocama, 1.5 godina od kako sam se porodila a vec cekam sljedecevanad wrote:@blufonka - ja sam evo pri kraju druge trudnoce i stvarno su trudnoce drugacije. U prvoj trudnoci sam imala stomacic prije poroda kao sad u petom mjesecu (beba nije bila sitna 3.42). Sad mi je stomak toliki da mi se dijete vrti u stomaku u 37. sedmici trudnoce. Ja sam pitala doktoricu i ta kaze da je to sasvim normalno narocito kad kod mene razlika kod djece nije ni dvije godine. Jednostavno je materica elasticna. Malo se teze i dise ali dobra strana je sto imam ovo prvo dijete pa nemam ni kad razmisljat o raznim "nevoljama" tako da mi se cini da ponovo lakse podnosim trudnocu od one prve. Sto se tice napuhanosti stomaka. Ja sam u 13. sedmici zavrsila u hitnoj radi stomaka. Na kraju su konstatovali samo povecane gasove. I mogu ti reci da citavu trudnocu imam taj problem. Stalno pijem one cajeve od komoraca-aniza-kima. Jos malo pa cu ih i zavoliti. Isto tako imam vjeciti problem sa zatvorom ali vise se tim ni ne opterecavam. Proslu trudnocu sam se ziva brinula sta cu kako cu, sad znam da cu jednom izaci iako to zna biti i jednom sedmicno. Prilikom djelovanja progesterona se crijeva ulijene pa to sve otezano ide. Dobra vijest je da poslije poroda krene sve ponovo svojim tokom.
Sa zatvorom trenutno nemam problema ali ih ocekujem kasnije jer je tako bilo i sa prvom bebom ali su meni pomagali glicerinski cepici pa se i ovaj put uzdam u njih! Meni takodje ova trudnoca nekako lakse protice i zbog mucnina i povracanja kojih sad srecom uopste nemam a u prvoj trudnoci su mi otezavale zivot sve do kraja 5. mjeseca, i eto tjesi me kao sto ti rece da to ipak ima rok trajanja i da poslije poroda ide sve po starom