Trpanj da ili ne
Moderator: anex
- jasko_ja
#1 Trpanj da ili ne
Ove godine bih ljetovao u Trpnju. Zanima me komentar ljudi koji su bili tamo. Koje su dobre, a koje su lose strane.
- alica.k
#2 Re: Trpanj da ili ne
smrdi. barem meni. samo ako nemas dje drugo
edit: i nisam vjerovala da smrdi dok se ne uvjerih sama da je istina.
-
belka
#3 Re: Trpanj da ili ne
Čuj smrdi! Ljetuješ isključivo po fancy mjestima, zašto se onda kačiš na temu?! O Trpnju treba razgovarati sa generacijama koje ga pamte od prije rata, to ti je kultno mjesto za Sarajlije vjeruj mi. Nije fancy, nije velegrad, nije šminka ali je kult i to ti je to. 
- duspi
#4 Re: Trpanj da ili ne
zavisi sta ocekujes od ljetovanja...iskreno, ne bih ga preporucio..mjesto je prilicno dosadno, mada nekad u toku ljetna budu organizovane neke zajebancije na plazi, tipa izbor miss ili mistera i imas jedan 'disco' koji je u super ambijentu, ali je isto tako prilicno lame...i sto je jos opasnije...lokalni nafurani momci samo traze belaja, boravi osam u trpnju dvaput, s razmakom od 7 godina, s drugim ljudima, drugacijim imidzom, nikog nismo izazivali, provocirali, a oba puta smo se jedva izvukli...jednom cisto jer im se nije svidio sarajevski akcent, drugi put jer je jaran pokupio 'pogresnu' curu...
a dobre strane...u jednom granapu se prodavala sarajevska
hahah isto tako, ima super mjesta za setat, osamu i slicno..ako trazis bas pravi odmor, mir i relaksaciju onda bi ti se i moglo svidjeti...
eto..sad mi ne pada nista vise na pamet tenutno...
eh da, ako ides autom blizu je i orebic pa se moze i do korcule skoknut
a dobre strane...u jednom granapu se prodavala sarajevska
eto..sad mi ne pada nista vise na pamet tenutno...
eh da, ako ides autom blizu je i orebic pa se moze i do korcule skoknut
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Trpanj da ili ne
Svibanj, lipanj, srpanj, trpanj, orebić, kolovoz,...će biti sunačan i suh,...
Još od trajekta ''Njegoš'' i trpanjske svirke VIS ''Na drugi način'' u ''Griču'',....Ma, bilo i prošlo, sad je važno, kako (gadno) mi je! Nisam bio u Trpnju dugo, decenijama, dapače, pa ne znam kako je sada.
Još od trajekta ''Njegoš'' i trpanjske svirke VIS ''Na drugi način'' u ''Griču'',....Ma, bilo i prošlo, sad je važno, kako (gadno) mi je! Nisam bio u Trpnju dugo, decenijama, dapače, pa ne znam kako je sada.
-
zandar
#6 Re: Trpanj da ili ne
hehe, eki trpanj, zar to jos postoji?
sala, prije rata sam visio u trpnju, jer je firma od stare imala tamo neko odmaraliste... bio sam mali, ali se sjecam onog trajekta "jadrolinija"... vazda se natakarim na onaj mol i gledam auta kako ulaze i izlaze iz trajekta...
sjecam se hotela "faraon" i one plaze ispod, kao i one betonske plaze "dracevac" ili tako nekako... sjecam se onog malog kina, odmaralista "lola", svetionika,... sjecam se kad je sarajevo postalo sampion da je raja u farmerkama skakala u more... e kakva su to vremena bila
sala, prije rata sam visio u trpnju, jer je firma od stare imala tamo neko odmaraliste... bio sam mali, ali se sjecam onog trajekta "jadrolinija"... vazda se natakarim na onaj mol i gledam auta kako ulaze i izlaze iz trajekta...
sjecam se hotela "faraon" i one plaze ispod, kao i one betonske plaze "dracevac" ili tako nekako... sjecam se onog malog kina, odmaralista "lola", svetionika,... sjecam se kad je sarajevo postalo sampion da je raja u farmerkama skakala u more... e kakva su to vremena bila
-
malizeleni
#7 Re: Trpanj da ili ne
Stari i stara idu godinama ono, vjerovatno da ima neku svoju car.
- semmy
#8 Re: Trpanj da ili ne
a bogati de nam objasni sta smrdialica.k wrote:smrdi. barem meni. samo ako nemas dje drugo
ja bila prosle godine pa mi nista nije smrdilo...cak sta vise imaju fantasticne plaze, od ljekovitog blata do pjeska...
- Control panel
#9 Re: Trpanj da ili ne
Svake godine sam tamo. sto se tice samog gradica ima svoje cari. za mladju raju koja hoce da se vidi onda je to makarska.
ja volim kada odme na odmor da se odmaram a ne da se jos vise umorim pa da mi treba jos jedan odmor da se odmorim od odmora. mislim nije mi vise 18-19.....
more u Trpnju je cisto, pored toga ima jos koja plaza u blizini sa jos ciscim morem, ali treba ici sa autom par kilometara, plaza se zove Divna.
uglavnom je za porodicne ljude. ima uredjenih setnica pored mora. a za 15.08. prirede pravu festu jer im je tada Velika gospa. bude koncert, uglavnom neko od poznatih izvodjaca, ja sam se potrefio kada su bili Zabranjeno pusenje, Crvena jabuka i drugi. sto se tice problema nisam ih nikada imao jer ih nisam ni trazio.
isli smo i u orebic, pa na korculu na izlete i bilo nam je super.
i da nije mi jasno sta smrdi????
ja volim kada odme na odmor da se odmaram a ne da se jos vise umorim pa da mi treba jos jedan odmor da se odmorim od odmora. mislim nije mi vise 18-19.....
more u Trpnju je cisto, pored toga ima jos koja plaza u blizini sa jos ciscim morem, ali treba ici sa autom par kilometara, plaza se zove Divna.
uglavnom je za porodicne ljude. ima uredjenih setnica pored mora. a za 15.08. prirede pravu festu jer im je tada Velika gospa. bude koncert, uglavnom neko od poznatih izvodjaca, ja sam se potrefio kada su bili Zabranjeno pusenje, Crvena jabuka i drugi. sto se tice problema nisam ih nikada imao jer ih nisam ni trazio.
isli smo i u orebic, pa na korculu na izlete i bilo nam je super.
i da nije mi jasno sta smrdi????
Last edited by Control panel on 18/06/2008 10:59, edited 1 time in total.
- Hodidjed
#10 Re: Trpanj da ili ne
Dobar je Trpanj.
Ako si sa autom, pa malo smotas do Orebica, pa malo na plazu Divna. I ljepota
Ako si sa autom, pa malo smotas do Orebica, pa malo na plazu Divna. I ljepota
-
astr0naut
#11 Re: Trpanj da ili ne
samo odabrani znaju sta je trpanj.... toplo preporucujem... lijepo, cisto mjesto, za odmor bez previse akcije!
svake godine isti ljudi, koji se vec dugo znaju tako da uopste nije lose ako hoces da se odmoris...ako imas auto, super ti je plaza divna i imas jos par mjesta koja vrijedi posjetiti....btw mjesto za full odmor!
-
astr0naut
#12 Re: Trpanj da ili ne
a alici.k sto trpanj (koji je vise puta uvrsten na mjesta sa najciscim morem) smrdi, vjerovatno makarska lezi pravo...ono tamo mirise specijalno...kupas se u mosusu... 
- alica.k
#13 Re: Trpanj da ili ne
krajem maja bila odmah DO trpnja u kampu, da izvidim situaciju da malo promjenimo kamp. ne znam sta smrdi (nit sam koga pitala) al smo se ipak odlucili da radi toga necemo tamo. inace, i prije toga me je prijatelj upozorio da smrdi i ja nisam vjerovala...et, mozda je sve to bilo do autosugestije, kad sam ocekivala da ce smrdit.semmy wrote:a bogati de nam objasni sta smrdialica.k wrote:smrdi. barem meni. samo ako nemas dje drugo
edit: i nisam vjerovala da smrdi dok se ne uvjerih sama da je istina.![]()
![]()
![]()
ja bila prosle godine pa mi nista nije smrdilo...cak sta vise imaju fantasticne plaze, od ljekovitog blata do pjeska...
al meni smrdi!
i da, u makarskoj nikad nisam bila.
edit: toliko od mene, a vi sada napadajte kolko god hocete. covjek pito, ja mu odgovorila. sto ti je bosanac, cudo jedno...
- simonese
#14 Re: Trpanj da ili ne
Peljesac,da
Orebic,da
Loviste,da
Perna,da
Uvala Divna,da
Cak i Duba,da
Trpanj,ne
Orebic,da
Loviste,da
Perna,da
Uvala Divna,da
Cak i Duba,da
Trpanj,ne
- Control panel
#15 Re: Trpanj da ili ne
zasto?simonese wrote:
Trpanj,ne
smo jedna napomena, nebi dzaba guzonje imale svoje odmaraliste u Trpnju.
- 3xa
#16 Re: Trpanj da ili ne
to je luka, ne bas mjesto za ljetovanjejasko_ja wrote:Ove godine bih ljetovao u Trpnju. Zanima me komentar ljudi koji su bili tamo. Koje su dobre, a koje su lose strane.
- Control panel
#17 Re: Trpanj da ili ne
kako si to rekao luka isto kao da si rekao luka ploce.3xa wrote:to je luka, ne bas mjesto za ljetovanje
vec sam rekao rijetko cisto more. a blizu ima i drugih plaza i cehinja, i madjarica, i svabica ....
- semmy
#18 Re: Trpanj da ili ne
kakva crna luka....Control panel wrote:kako si to rekao luka isto kao da si rekao luka ploce.3xa wrote:to je luka, ne bas mjesto za ljetovanje
vec sam rekao rijetko cisto more. a blizu ima i drugih plaza i cehinja, i madjarica, i svabica ....
- 3xa
#19 Re: Trpanj da ili ne
luka gdje pristaju brodovi, trajekti
- semmy
#20 Re: Trpanj da ili ne
bez uvrede al' znas li ti kako izgleda luka....i koliko pristaniste mora biti da bi grad dobio luku kakvom ti smatras trpanj3xa wrote:luka gdje pristaju brodovi, trajekti
- 3xa
#21 Re: Trpanj da ili ne
vrijedjati se ne cu a necu ni raspravljati. samo znam da sam pola svog djetinstva isla u orebic iz trpnja na trajekt i da to mjesto nisam dozivjela kao mjesto za odmor. ja puno toga ne znam pa i to 
- semmy
#22 Re: Trpanj da ili ne
ne kontam sta ste imali iz trpnja ici trajektom za orebic3xa wrote:vrijedjati se ne cu a necu ni raspravljati. samo znam da sam pola svog djetinstva isla u orebic iz trpnja na trajekt i da to mjesto nisam dozivjela kao mjesto za odmor. ja puno toga ne znam pa i to
mora da si trpanj zamijenila sa nekim drugim mjestom...mislim dodje i u trpanja trajekt iz ploca al' ovaj prelijepi gradic sve je drugo samo nije luka...ima prelijepih plaza i sto je meni bitno svaka ima kafanu
i da obavezno ko bude isao u trpanja obici plazu divna

- muha_sa
#23 Re: Trpanj da ili ne
treba li kome prevoz za Orebic
okolo--ništa Trpanj

- Control panel
#24 Re: Trpanj da ili ne
onaj jedan trajekt sto dodje u trpanj svakih 2-3 sata i pristane u ''luku'' je prava atrakcija za trpanj.
svi izadju da vide ima li ko poznat.
. a i brodovi se slomise da pristanu u luku, cak ponekad nema mjesta od silnih brodova.
slika plaze divna govori sve. more kao sa rezglednica, samo sto je ovo uzivo. i duba je isto ovako lijepa.
ima i plaza sa stijenama ko voli, ima izbetoniranih, ima i za golace, ima i ceska plaza... ima i ono ljekovito blato. kazu dobro za sve ja probao jednom smrdio sam dva dana poslije toga. samo su mi oci virile ostalo sam sve namazao, naravno skines se go.
nisam nesto primijetio da je dobro za sve jer sam tada bio 100% zdrav.
svi izadju da vide ima li ko poznat.
slika plaze divna govori sve. more kao sa rezglednica, samo sto je ovo uzivo. i duba je isto ovako lijepa.
ima i plaza sa stijenama ko voli, ima izbetoniranih, ima i za golace, ima i ceska plaza... ima i ono ljekovito blato. kazu dobro za sve ja probao jednom smrdio sam dva dana poslije toga. samo su mi oci virile ostalo sam sve namazao, naravno skines se go.
nisam nesto primijetio da je dobro za sve jer sam tada bio 100% zdrav.
- 3xa
#25 Re: Trpanj da ili ne
Izvini na pogresnom izrazu, iz ploca u trpanj pa autom u orebic.semmy wrote:ne kontam sta ste imali iz trpnja ici trajektom za orebic3xa wrote:vrijedjati se ne cu a necu ni raspravljati. samo znam da sam pola svog djetinstva isla u orebic iz trpnja na trajekt i da to mjesto nisam dozivjela kao mjesto za odmor. ja puno toga ne znam pa i to![]()
pa to je autom 15 min...
mora da si trpanj zamijenila sa nekim drugim mjestom...mislim dodje i u trpanja trajekt iz ploca al' ovaj prelijepi gradic sve je drugo samo nije luka...ima prelijepih plaza i sto je meni bitno svaka ima kafanumislim da hladno pivo svakom godi po ljetnoj vrucini
![]()
i da obavezno ko bude isao u trpanja obici plazu divna
Luka Trpanj je mjesto koje se nalazi u Hrvatskoj, Dubrovačko-Neretvanska županija, na 43°0'38" sjeverne geografske širine i 17°15'57" istočne geografske dužine. Udaljenost Luka Trpanj-Zagreb je 203.67 kilometara, a Luka Trpanj-Split 53.97 kilometara.
http://mjesta.turisticka-agencija.net/luka-trpanj
http://www.croatiaapartments.net/hrvats ... _peljesac/
Nemoj se, bona, paliti, pa nisi ti sagradila Trpanj.
Pozdrav
Sta kazes. Nisu se smjeli izraziti "luka"