trovanje u pekari zanera na sipu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kriba

#1 trovanje u pekari zanera na sipu

Post by kriba »

Ne znam hocel admini dopustiti ovu temu, ali imam duznost da upozorim sugradjane, naime, u utorak sam jeo u zaneri i zavrsio sam na infektivnoj, na klinici su jos 3 pacjenta koji su isto jeli u zaneri, a znam za jos dva slucaja trovanja, no momci nisu zdravstveno osigurani te ne mogu na kliniku. Doktori sumnjaju na salomonelu. Svi su jeli od ponedjeljka do srijede u pekari. Rijec je o pekari Zanera u naselju Sip. Budite mi pozdravljeni.
insomnia78

#2 Re: trovanje u pekari zanera na sipu

Post by insomnia78 »

Zvao inspekciju?

Sent from my iPhone using Tapatalk
braca

#3 Re: trovanje u pekari zanera na sipu

Post by braca »

Ja jedem povremeno u Zaneri, sve mi je bilo OK, ali ne sumnjam u ovu informaciju iz prostog razloga sto svako moze da radi sta god hoce jer zna da nema stvarnih sankcija. Onomad sam se bio otrovao u onome Pomodorinu kod Doma armije kada je ono 650 ljudi fasovalo salmonelu i nisam tamo duuuuugo jeo, no odem k'o zadnja budala prije mjesec dana ponovno tamo, kao to je sada drugi restoran, "šiki-miki" raja, a unutra sve isto, vjerovatno je i gazda isti, elem fasovao sam nesto, ne znam jel' salmonela il' nije, groznica me je drmala dva dana, zvao sam infektivnu kliniku, kazu nemaju prijavu na epidemiju u smislu trovanja, no ja znam da sam jeo tamo i da me je zdrmalo istu vecer. Nisam, naravno, to nikome rekao niti prijavio, koga uostalom briga. Izlijecio sam se (nadam se) i to ti je to. Idemo dalje. :skoljka:

Ne mozes vise PREDVIDJETI gdje je salmonela, svagdje je javsluk u pripremanju hrane jer nema straha od STVARNIH sankcija i sve ti je to "Ruski rulet". Danas ima salmonele, sutra je vec nema. Koga zakaci, zakacilo ga je.
starii

#4 Re: trovanje u pekari zanera na sipu

Post by starii »

ponekad uzmem pizzu kod njih, dobra je i ukusna, nisam imao problema...uglavnom jedem hranu koju mi prave odmah, ono sto stoji duze i sto se podgrijava ne bih jeo ni u jacim restoranima u gradu...
sirmelle

#5 Re: trovanje u pekari zanera na sipu

Post by sirmelle »

ja se javljam uživo sa Infektivne:)
Jeo kod njih u srijedu, u četvrtak primljen na kliniku-trovanje hranom (salmonela) je radna dijagnoza....
Inspekcija ide po službenoj dužnosti jer je ukupno četvoro primljeno, svi jeli kod njih, ali od toga je slabe fajde-hrana koja je bila neispravna je već uveliko otišla iz njihove radnje u stomacima onih koji su jeli...
brown.sugar

#6 Re: trovanje u pekari zanera na sipu

Post by brown.sugar »

U toj pekari nisam jela, ali sam se u 2 pizzerije otrovala u toj mjeri da sam u 5 dana smrsala 3 kg jer nisam mogla jesti nista sem slanih stapica. Radi se o Ragazziju i Dal Padrinu. Kao sto @braca kaze, svaki put kad jedes vani, igras se ruskog ruleta, nazalost.
Post Reply