Trovanje
Moderator: anex
-
root12345
#1 Trovanje
Pozdrav svima,
nisam ranije pisao na forumu nego sam uglavnom čitao pa sam se registrovao da potražim savjet jer nisam vise pametan i neznam sta da napravim. Uglavnom imam psa zlatnog retrivera vec dvije godine i problem se pojavio sa komsijom koji vec zadnjih godinu dana mi pravi probleme kao sto su:
- zvao mi je gradjevinsku inspekciju
- pa veterinarsku inspekciju
- pa razne izmizljotine policiji da mu prijetim i slicno i sto je najgore bio sam 30 puta do sada u policiji i covjek je skroz lud, a policija jos ludja jer svaki put me dignu sa posla bezveze jer covjeka ni nevidim, a on prijavi da sam mu prijetio.
- zatim je citavu zimu bacao petarde do svoje ograde u dvoristu (izmedju moje kuce i njegove ima 30 metara) ali kada baca petarde onda to bude pod mojim prozorom i nemoze se spavat.
i sve sam prijavljivao policiji i nemogu da vjerujem policija nista samo dodju i odu.
Uz savjet drugih ljudi napravio sam peticiju u komsiliku gdje sam prikupio 20 potpisa da covjek uznemirava ne samo mene nego sve u ulici i izgleda da je proslo jer kasnije nije bacao petarde i slicne stvari od ranije.
E sada u dvoristima nalazim otrov crveni (slovenski nekakav) u nekim zapakovanim kesicama gdje je zalijepljen kamen valjda kada je bacao preko ograde. Sad sam vec lud da li da odem covjeka nasamaram jer vise nemam strpljenja i ima li uopste kakva ustanova kojoj se moze ovo prijaviti?
nisam ranije pisao na forumu nego sam uglavnom čitao pa sam se registrovao da potražim savjet jer nisam vise pametan i neznam sta da napravim. Uglavnom imam psa zlatnog retrivera vec dvije godine i problem se pojavio sa komsijom koji vec zadnjih godinu dana mi pravi probleme kao sto su:
- pa razne izmizljotine policiji da mu prijetim i slicno i sto je najgore bio sam 30 puta do sada u policiji i covjek je skroz lud, a policija jos ludja jer svaki put me dignu sa posla bezveze jer covjeka ni nevidim, a on prijavi da sam mu prijetio.
- zatim je citavu zimu bacao petarde do svoje ograde u dvoristu (izmedju moje kuce i njegove ima 30 metara) ali kada baca petarde onda to bude pod mojim prozorom i nemoze se spavat.
i sve sam prijavljivao policiji i nemogu da vjerujem policija nista samo dodju i odu.
Uz savjet drugih ljudi napravio sam peticiju u komsiliku gdje sam prikupio 20 potpisa da covjek uznemirava ne samo mene nego sve u ulici i izgleda da je proslo jer kasnije nije bacao petarde i slicne stvari od ranije.
E sada u dvoristima nalazim otrov crveni (slovenski nekakav) u nekim zapakovanim kesicama gdje je zalijepljen kamen valjda kada je bacao preko ograde. Sad sam vec lud da li da odem covjeka nasamaram jer vise nemam strpljenja i ima li uopste kakva ustanova kojoj se moze ovo prijaviti?
- amrica
#2 Re: Trovanje
Samaranje nikako, ti ces zavrsiti sa prijavom, sudjenjem, kaznom, mozda cak i zatvorom....
rijavi policiji pokusaj trovanja psa, odnesi taj paketic, ali bi bilo pozeljno da imas kakvog svjedoka ili dokaz da je bas on to bacio....
rijavi policiji pokusaj trovanja psa, odnesi taj paketic, ali bi bilo pozeljno da imas kakvog svjedoka ili dokaz da je bas on to bacio....
- Pasiflora
#3 Re: Trovanje
UUUUUUUUUUUU, bas ti se nadovezao. Fakat ti budala moze otrovati psa.
@amricin savjet ti je dobar, a u medjuvremenu dok nesto ne rijesis pobrini se da ti je pas na sigurnom.
Imam savjet - na pp
@amricin savjet ti je dobar, a u medjuvremenu dok nesto ne rijesis pobrini se da ti je pas na sigurnom.
Imam savjet - na pp
- minjonja
#4 Re: Trovanje
nabavi kameru i fotoaparat i sve snimaj i slikaj, pa ga tuzi za uznemiravanje i pokusaj trovanja tvog psa.
-
mr`mirza
#5 Re: Trovanje
A kad je tako navalio lijepo mu svaku noc pusti cuku u njegovo dvoriste, mislim da ce se onda sve samo rjesiti kad izadje van...root12345 wrote:Pozdrav svima,
- Cholina_Lokica
#6 Re: Trovanje
pazi samo psa, prijavi pokusaj trovanja obavezno...
-
teAMICA
#7 Re: Trovanje
s ovim se slažem, instaliraj kakvu kameru da sve fino snimiminjonja wrote:nabavi kameru i fotoaparat i sve snimaj i slikaj, pa ga tuzi za uznemiravanje i pokusaj trovanja tvog psa.
- Cyrax
#8 Re: Trovanje
Jedino da ga snimis druge ti nema.A sto bas tebe na zub da uzme?Ima li neki specijalan razlog ili samo onako?
- Karabaja
#9 Re: Trovanje
nek ba malo i sebe pripazi, a i porodicu ako je imaDile wrote:pazi samo psa, prijavi pokusaj trovanja obavezno...
- Cholina_Lokica
#10 Re: Trovanje
pa oni bas nece hodati po dvoristu i jesti otrovKarabaja wrote:nek ba malo i sebe pripazi, a i porodicu ako je imaDile wrote:pazi samo psa, prijavi pokusaj trovanja obavezno...
- Karabaja
#11 Re: Trovanje
hoće mala djeca dirat svašta i onda ruke u usta guratiDile wrote:pa oni bas nece hodati po dvoristu i jesti otrovKarabaja wrote:nek ba malo i sebe pripazi, a i porodicu ako je imaDile wrote:pazi samo psa, prijavi pokusaj trovanja obavezno...
- Dogman
#12 Re: Trovanje
Kazes da si ga prijavljivao policiji, a i on tebe i sve je zavrsilo bez ikakvog ucinka. On i dalje provocira i to se moze nastaviti u nedogled. Nemoj me pogresno shvatiti, ali to ti radi jer te smatra debilom i ne boji te se - vidi da si posten i fin. Dobro ga izudaraj jednom, ovo ozbiljno kazem i drugi put ce dobro razmisliti kad ti pokusa nesto uraditi. Radi ti to jer nikada ne snosi nikakve posljedice.
- Friesian
#13 Re: Trovanje
ne vrijedi ni to udaranje... ja imam komsiju koji je takodjer protiv mog psa, zvao vet inspekciju jer ga je "strah" da mi pas nije vakcinisan, pa je zvao zbog parazita!, pa je zvao jer psa "ne hranim"... kad je inspektorica na kraju odbila da dolazi jer je sve ok onda je poceo zvati policiju jer ne moze da spava koliko moj pas laje i urlice, pa koliko smrdi... pa na kraju kad sam se skoro pobio s njim zvao je i zbog toga pa umalo ja da nadrljam... sreca pa nije bilo obracuna... ali eto sad se smirio! samo do kad...
-
cupo_mo
#14 Re: Trovanje
prvo ga prijavi jer je mogao tebe otrovati ili jos gore nekoga od tvojih ukucana a narucito zbog male djece,to se ne smije desiti ponovo.Ako je otrov za miseve on ti djeluje tako sto se krv ne moze zgrusati,zivotinja umire u najvecim bolovima,tako da se zivotnji krvlju puni zeludac i pluca ,ako ti je pas otrovan to se vidi po ustima meso iznad zuba ako je skroz blijedo.root12345 wrote:Pozdrav svima,
pozdrav od mene
P.S. Sljedeci put kada se pojavit taj paketic ti ga samo vrati.Sve ce se to ponavljati dok neko ne uzme palici pa ga sa fantomkom po mraku uhvat
a njemu ce biti kasnije "KAKO RADIO TAKO ZARADIO" jer ce mu trebati sigruno nesto kasnije pa ce oda ko pokusavati glumiti zrtvu da ste vi svi mazlumi a on frajer
koliko ima taj godina??
-
ajde_vise
#15 Re: Trovanje
prvo nadji dokaz da on to radi - tj snimi ga - tek onda prijavi
(priznat nece
ako ga kontas "fizicki ostetiti"
- niposto licno - nego nadji nekog za to 
(priznat nece
ako ga kontas "fizicki ostetiti"
- Jem
#16 Re: Trovanje
Kod takvih osoba samo batine pomazu. Bez svjedoka 
Njegova rijec protiv tvoje.
A valjda si naucio psa da ne jede nista sto mu ti licno ne dajes
-
cupo_mo
#17 Re: Trovanje
za tvoju informaciju postoji jos milion nacina na koji se pas moze otrovati a najcesce se koristi sprej.Ti mozes nauciti psa da ne jede od drugih hranu ali ga ne mozes nauciti da ne dise jer mu oni sprej isprazne po nosu i to po crnom dijelu ,na samom vrhu njuske.to im je najosjetljiviji dioJem wrote:Kod takvih osoba samo batine pomazu. Bez svjedoka
- alica.k
#18 Re: Trovanje
imala sam i ja ovakvog komsiju, samo sto je iz zgrae nasuprot moje. bukvalno svaki put kad izadjem s cukama on mi je nesto prijetio i jednom cak nasrnuo na nas :S BEZ IKAKVOG RAZLOGA. cuko me branio pa ga umalo ujeo. svasta je bilo.
ja mu zvala policiju, imala svjedoke (pun park ljudi koji jedva cekaju da mahalaju o ovim stvarima). ne dira nas vise, iako nas je jucer poprilicno mrsko pogledao kad smo setali.
ja mu zvala policiju, imala svjedoke (pun park ljudi koji jedva cekaju da mahalaju o ovim stvarima). ne dira nas vise, iako nas je jucer poprilicno mrsko pogledao kad smo setali.
- Friesian
#19 Re: Trovanje
ja sam isto dobro prosao
komsija mi je stalno prijetio (vec navedeno) i na kraju stalno zvao policiju... nakon sto su bezveze 5. put dosli oni su njemu zaprijetili zbog uznemiravanja tako da nas sad samo moze mrsko gledati...