Troskovi zivota u Becu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Meni je malo cudno da su stanovi tako jeftini u Becu, u Grazu su (u gradu) stanovi od 60 kvadrata krecu od 600 eura pa navise plus rezije
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Op3r4t0r wrote:Meni je malo cudno da su stanovi tako jeftini u Becu, u Grazu su (u gradu) stanovi od 60 kvadrata krecu od 600 eura pa navise plus rezije
ako hoces kupit kucu ili stan, Graz je jeftiniji od Tirola :roll:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Anarhija wrote:
car-x wrote:
Svemirski_Jebach wrote:fakat...ti bi da on dzaba po ulici sere,a? e ne moze...
pseca govna po ulici (uglavnom izmedju parkiranih auta i na povrsinama gdje se djeca igraju) su u becu pravi problem. nekako s jeseni je bila kampanja da gradski oci poduzmu nesto po tom pitanju. nisam pratio dokle je to doguralo, ali mi se cini da je ko malo bolje u zadnje vrijeme. ne ugazim tako cesto ko prije u pseci izmet.
haloo halooo :D bez napada molim :)
ja kupim fino za mojim dzukcom kako zakon kaze, i to nije razlog zasto bec nevolim :) samo sam htjela da navedem jos neke druge stvari...
a bec nevolim zbog anonimnosti, kriminaliteta i zato sto ti je zivot od petka popodne do nedelje navece, a tokom sedmice radis... jer ti u becu nemas posao 2 min od kuce kao napr u klagenfurtu i tako provedem svaki dan po 2 sata presjedajuci iz u-bahna na bus itd...ako moze bez onog preseli se u klag :P bice i to akobogda
nego ti lijepo onda u Vares pa tamo ne treba mnogo do posla :D :D a i ima se vremena u toku sedmice

a sta mislis kako je kada do posla putujes jedno sat u prosjeku...kao u svakom vecem gradu na svijetu? nije za tebe veliki grad onda...

ja do faksa putujem oko sat u jednom pravcu... :D al mi nije to toliki problem.

cuj kriminalitet visok u becu? Majko...preseli se u L.A. ili Detroit da vidis sta je kriminal :D :D New York vise nije dovoljno reprezentativan. Ili ako nista mozes u Camden, NJ gdje je kirija oko 300 dolara, a u gradu od 100,000 ljudi ima preko 300 ubistava godisnje :D
Last edited by Svemirski_Jebach on 11/01/2007 16:34, edited 1 time in total.
Anarhija

Post by Anarhija »

Svemirski_Jebach wrote:
Anarhija wrote:
car-x wrote: pseca govna po ulici (uglavnom izmedju parkiranih auta i na povrsinama gdje se djeca igraju) su u becu pravi problem. nekako s jeseni je bila kampanja da gradski oci poduzmu nesto po tom pitanju. nisam pratio dokle je to doguralo, ali mi se cini da je ko malo bolje u zadnje vrijeme. ne ugazim tako cesto ko prije u pseci izmet.
haloo halooo :D bez napada molim :)
ja kupim fino za mojim dzukcom kako zakon kaze, i to nije razlog zasto bec nevolim :) samo sam htjela da navedem jos neke druge stvari...
a bec nevolim zbog anonimnosti, kriminaliteta i zato sto ti je zivot od petka popodne do nedelje navece, a tokom sedmice radis... jer ti u becu nemas posao 2 min od kuce kao napr u klagenfurtu i tako provedem svaki dan po 2 sata presjedajuci iz u-bahna na bus itd...ako moze bez onog preseli se u klag :P bice i to akobogda
nego ti lijepo onda u Vares pa tamo ne treba mnogo do posla :D :D a i ima se vremena u toku sedmice

a sta mislis kako je kada do posla putujes jedno sat u prosjeku...kao u svakom vecem gradu na svijetu? nije za tebe veliki grad onda...
al me sikiras :D
pa napisala sam da izgubim 2 sata svaki dan za put, da za mene nije veliki grad, ja bi ako moze ikako u Dzibuti i cuvala lavove i tigrove...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Svemirski_Jebach wrote:Ma nije za mene ba nego za jarana. :D

Salim se, razmisljam da radim neki projekat tamo jedno 2-3 mjeseca, pa mi treba budzet da planiram, koliko da im trazim...dakle jedno 3 milje ojra mjesecno? :D Izbor je Prag, Bec, Budimpestu, Bratislavu, pa i Bukurest a Bec mi se cini najbolji.

Hvala care, dobar odgovor. Sada imam dobru predstavu koliko i sta kosta.

Nije NYC dosadio cak stovise, tek se zahuktavam, ovo je samo malo odmora od skole.

Mogu vam reci da sam iznenadjen malom prosjecnom platom od otprilike (kako car rece) 1,300 Eura. Nekako mi je to malo...za troskove zivota.
ni fax nisi zavrsio a guza se vec prosirila
vidite vi kakvi su advokati :lol:
Maska

Post by Maska »

U Becu sam vec 14 godina-i mislim da je to divan grad.Onako domaci:Za svakog ponesto.E...sve zavisi kako ko zeli da zivi.Ima raznih stanova sa raznim cijenama.Svugdje se mora raditi.Ni u Sarajevu nisu jeftini stanovi po Bosanskom standardu:I mislim da su Beclije jako miroljubiv narod.Ja kao strankinja najezim se cesto kad vidim ko sve ovdje zivi.Nas balkanski seljakluk kulminira,posebno vikendom.Bijesna auta sto im je otac zaradio kopajuci kanale,obavezno otvoren prozor u autu i pustanje glasno nase narodne muzike.a...da ne pricam o mirisima i zacinima po haustorima.U prodavnicu kad udjes cuju se samo glasni razgovori balkanaca.Ruku na srce-vecina ih je iz Srbije.Ma kazem....dobri su Beclije sto ovo sve drze. :oops:
Maksim

Post by Maksim »

Pa da, stan oko 60 kvadrata i vise bi kostao oko 600 Eura i vise.... zavisi od becirka, zgrade, imobilije.... na ostalo je isto odgovoreno.

Samo, zar kablovska televizija (Chello) nije oko 17 Eura po kvartalu?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nema veze...ipak ne idem u bec. predomislio sam se...idem negdje drugo. ne znam gdje jos, nisam odlucio.
Maska

Post by Maska »

Super stan oko 67 kvadrata kosta 500 eura.I to nova gradnja.Zavisi gdje-npr.u 11-tom bezirku. :-D
Ako dvoje rade-moze se izdrzati :lol:
Ne jedu kod kuce,ne griju se.....a psa nemaju-heheheheh.
Maksim

Post by Maksim »

hej ja zivim u jedanaestom "birciku" :-D
Maska

Post by Maska »

E...komsija-ja sam u 12-tom.Al cesto navratim u 11-ti kod drugarice :D
car-x

Post by car-x »

sto nas ima masala..

a spejs faker odustade.. pih..
ZEKI-RIKI

#63 put sarajevo-bec-sturgart

Post by ZEKI-RIKI »

planiram u aprilu ,prvi put sa porodicom ici u posjetu nasoj rodbini u Austriju i Njemacku,pa te molim da mi malo pomognes oko puta,kuda je najblize,te malo i oko putarina,koliko i gdje se sve placa.Koliko ima kilometara iz Sa-do Beca,koliko je to sati voznje
-Posto idem prvi put da li pozeljno negdje prenociti/idem sa dvoje djece/,i ako jeste gdje je to najpovoljnije.Koliko je realna cjena nekog prosjecnog nocenja negdje usput.
Unaprijed hvala,i pozdrav iz Sa
Post Reply