Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Gradimir S
#1 Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Planiram da nabavim neki manji avion (najvjerovatnije polovan), npr ovakav: http://www.pipistrel.si/plane/sinus/overview , e sad šta mi sve treba da legalno upravljam sa ovakvom letjelicom i koliko bi koštao uvoz kod nas (polovna, možda i nova)? I da li bi smio npr da odem do Srbije ili Hrvatske?
Hvala...
Hvala...
- ljubav_aha
#2 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Slovenci i Hrvati,koje poznajme su zaljubljeni u Pipistrel
mogu ih pitati,pa ti javim 
http://www.pipistrel.si/extras/extreme- ... rld-record
odlican clanak
odlican clanak
- Richard Wagner
#3 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
ljudi nemaju šta da jedu a on hoće da leti 
- shlauf
#4 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Gdje ćeš ga parkirati ????
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- žulijan asanž
#5 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
jel ovo onaj avion slovenački što je od NASA-e dobio priznanje za eco pogon, odnosno minimalnu potrošnju goriva?
- shlauf
#6 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Sinus je jednostavno najučinkovitiji i ekonomski svjetla zrakoplova na tržištu! S obzirom na svoju super-nisku potrošnju goriva manju od 10 litara na sat (2,6 GPH) na visokoj brzini krstarenja od 200 km / h (110 KTS), lako možete letjeti preko 1000 km (540 NM), već sa standardnim 60 litara ( 16 gal.) goriva. S dodatnim dalekometni (100 litara, 26 gal) spremnici za gorivo Vaše područje s rezervom nadilazi 1650 km (890 NM)!
- muha_sa
#7 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
odakle ti lovaGradimir S wrote:Planiram da nabavim neki manji avion (najvjerovatnije polovan), npr ovakav: http://www.pipistrel.si/plane/sinus/overview , e sad šta mi sve treba da legalno upravljam sa ovakvom letjelicom i koliko bi koštao uvoz kod nas (polovna, možda i nova)? I da li bi smio npr da odem do Srbije ili Hrvatske?
Hvala...
- Optimist
#8 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Ovo je podforum Auto, a ne AviJoni. 
-
ismarm
#9 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
prijatelju, u nasoj BiH svi imaju neko naoruzanje. od pistolja preko PAM-ova do artiljerije. pazi bolan da te ko onako iz zabave ne obori 
-
Ninoz
#10 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
zbog ovakvih stavova, mi u BiH nikada necemo napredovati, uvijek cemo ostati glupani kakvi jesmo.Sta po tvom misljenju svi trebamo biti isti ? imati istu svakodnevnicu ? ne vidim razlog takvim komentarima, covjek ocito ima interes za avione itd. tako je u BiH i na fakultetima, student pita profesoraa mogu li ponistiti ocjenu da dobijem bolju, a svi "prasnu" u smijeh i dobacuju "ooooj debila".Ljudi imajte svoje zivote i uradite nesto od njih, budite bolji od drugih !frankwhite wrote:jao pretjerivanja... ne mogu da vjerujem...
-
Gradimir S
#11 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
ljubav_aha wrote:Slovenci i Hrvati,koje poznajme su zaljubljeni u Pipistrelmogu ih pitati,pa ti javim
odlican clanak
Čitao sam o Pipstrelu, imaju zaista dobrih modela ali su za mene preskupi (ovaj u prvom postu sam naveo kao primjer aviona koji me zanima)...shlauf wrote:Sinus je jednostavno najučinkovitiji i ekonomski svjetla zrakoplova na tržištu! S obzirom na svoju super-nisku potrošnju goriva manju od 10 litara na sat (2,6 GPH) na visokoj brzini krstarenja od 200 km / h (110 KTS), lako možete letjeti preko 1000 km (540 NM), već sa standardnim 60 litara ( 16 gal.) goriva. S dodatnim dalekometni (100 litara, 26 gal) spremnici za gorivo Vaše područje s rezervom nadilazi 1650 km (890 NM)!
Naravnoseshat wrote: Hoćeš me provozati?Obožavam letjeti avionom....
frankwhite wrote:jao pretjerivanja... ne mogu da vjerujem...
Ljudi gledajte nisu to neke esktra ogromne pare, u inostranstvu se malo stariji modeli mogu naći po cijeni solidnog auta (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2000-AMD ... 4cfd93a25e), mene samo zanima kako bi to mogao uvesti u BiH...muha_sa wrote: odakle ti lova![]()
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#12 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Gradimir S wrote:ljubav_aha wrote:Slovenci i Hrvati,koje poznajme su zaljubljeni u Pipistrelmogu ih pitati,pa ti javim
odlican clanakČitao sam o Pipstrelu, imaju zaista dobrih modela ali su za mene preskupi (ovaj u prvom postu sam naveo kao primjer aviona koji me zanima)...shlauf wrote:Sinus je jednostavno najučinkovitiji i ekonomski svjetla zrakoplova na tržištu! S obzirom na svoju super-nisku potrošnju goriva manju od 10 litara na sat (2,6 GPH) na visokoj brzini krstarenja od 200 km / h (110 KTS), lako možete letjeti preko 1000 km (540 NM), već sa standardnim 60 litara ( 16 gal.) goriva. S dodatnim dalekometni (100 litara, 26 gal) spremnici za gorivo Vaše područje s rezervom nadilazi 1650 km (890 NM)!
frankwhite wrote:jao pretjerivanja... ne mogu da vjerujem...Ljudi gledajte nisu to neke esktra ogromne pare, u inostranstvu se malo stariji modeli mogu naći po cijeni solidnog auta (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2000-AMD ... 4cfd93a25e), mene samo zanima kako bi to mogao uvesti u BiH...muha_sa wrote: odakle ti lova![]()
podmazes gdje treba i uvezes./ ha ja. ko neka filozofija...
- muha_sa
#13 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Gradimire
Muha se šali--samo naprijed, široko nebo i sretno 
- 4m3l
#14 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Brate imas li ti zemljiste za aerodroma ?
- mrtva kokoš
#15 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
ko ce ti ovo servisirati 
- Prolaznik
#16 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:38, edited 1 time in total.
-
Frooteky
#17 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
jebo ovo finih volksvagen aviona nisu ni 30 god stari 3-4 milje djelovi jeftini a svako zna odrzavat
jos ako je dizel....
Last edited by Frooteky on 14/01/2012 20:38, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#18 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Gledao sam ovaj avion u Francuskoj, na nekom aeromitnigu...hajde da kažem da sam bio ponosan što je slovenački (mada samo Bosanac), jer smo i oni i mi 10 godina prije toga bili dio jedne države
Znam da je bila velika gužva oko njega, uzeo je nekakvih nagrada bruku...to je bilo tamo nekada početkom ovog vijeka.
Znam da je bila velika gužva oko njega, uzeo je nekakvih nagrada bruku...to je bilo tamo nekada početkom ovog vijeka.
- mrtva kokoš
#19 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
za`eban sport ovo 
- nellington
#20 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Ko leti vrijedišime.sparina wrote:za`eban sport ovo
- muha_sa
#21 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
koliko ih je pokradeno s Butmira (sportskog aerodroma)---te iz kasarne Rajlovacchuchumbamayumbe wrote:Gledao sam ovaj avion u Francuskoj, na nekom aeromitnigu...hajde da kažem da sam bio ponosan što je slovenački (mada samo Bosanac), jer smo i oni i mi 10 godina prije toga bili dio jedne države
- chuchumbamayumbe
#22 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
Ma nema šanse da su u pitanju ovi Pipistrel modeli...takvih nije bilo 1991-2, bilo je sličnih.muha_sa wrote:koliko ih je pokradeno s Butmira (sportskog aerodroma)---te iz kasarne Rajlovacchuchumbamayumbe wrote:Gledao sam ovaj avion u Francuskoj, na nekom aeromitnigu...hajde da kažem da sam bio ponosan što je slovenački (mada samo Bosanac), jer smo i oni i mi 10 godina prije toga bili dio jedne države
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#23 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
i ti dosao na forum da se raspitujes o uvozu ..Gradimir S wrote:ljubav_aha wrote:Slovenci i Hrvati,koje poznajme su zaljubljeni u Pipistrelmogu ih pitati,pa ti javim
odlican clanakČitao sam o Pipstrelu, imaju zaista dobrih modela ali su za mene preskupi (ovaj u prvom postu sam naveo kao primjer aviona koji me zanima)...shlauf wrote:Sinus je jednostavno najučinkovitiji i ekonomski svjetla zrakoplova na tržištu! S obzirom na svoju super-nisku potrošnju goriva manju od 10 litara na sat (2,6 GPH) na visokoj brzini krstarenja od 200 km / h (110 KTS), lako možete letjeti preko 1000 km (540 NM), već sa standardnim 60 litara ( 16 gal.) goriva. S dodatnim dalekometni (100 litara, 26 gal) spremnici za gorivo Vaše područje s rezervom nadilazi 1650 km (890 NM)!
frankwhite wrote:jao pretjerivanja... ne mogu da vjerujem...Ljudi gledajte nisu to neke esktra ogromne pare, u inostranstvu se malo stariji modeli mogu naći po cijeni solidnog auta (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2000-AMD ... 4cfd93a25e), mene samo zanima kako bi to mogao uvesti u BiH...muha_sa wrote: odakle ti lova![]()
tacno je da se limarija moze pojeftino kupita al' te odrzavenje kosta ko seika ergela lipicanera
posto ti nejmas helera ni za bolje magarice za rikavca bolje ti je ne provaljuj se
- muha_sa
#24 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
do mene je
mislio sam na pajpere.--ocima gledo pune hangare pajpera-utvi i raznoraznih letjelica.
- MyCore
#25 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?
http://www.zenithair.com/stolch801/index1.html
Mislim da je ova opcija da ga uvezes u dijelovima i sebi sastavis mnogo mnogo jeftinija a imala bi vise i drazi
Mislim da je ova opcija da ga uvezes u dijelovima i sebi sastavis mnogo mnogo jeftinija a imala bi vise i drazi