Troškovi studiranja.
- Tesla10
#1 Troškovi studiranja.
Dobar vam dan svima ! Zanima me samo jedna stvar. Ako se ja upišem kao redovan student (ETF ili neki drugi fakultet), koliko novca ću morati izdvojiti za školovanje ? Mislim, koliko ću morati da plaćam novca za fakultet, ne računajući ostale troškove ?
- salih88
#2 Re: Troškovi studiranja.
Sve zavisi gdje upises. Ukoliko recimo upises u Zenici - godina redovnog studija ti kosta od 50-100KM, nisam sad siguran tacno, nesto su mijenjali otkako sam zavrsio.
Prilikom upisa imas prijavu semestra, kupovinu indexa i jos neki sitni trosak.
Imas svaki semestar kupovinu/kopiranje knjiga (visina tog troska opet ovisi o fakultetu, odnosno broju knjiga).
Znaci sve ovisi gdje upises, i o kojem se faxu radi.
Pozz
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
Prilikom upisa imas prijavu semestra, kupovinu indexa i jos neki sitni trosak.
Imas svaki semestar kupovinu/kopiranje knjiga (visina tog troska opet ovisi o fakultetu, odnosno broju knjiga).
Znaci sve ovisi gdje upises, i o kojem se faxu radi.
Pozz
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
- Individualism18
#3 Re: Troškovi studiranja.
Ako se upišeš kao redovan student na budžetu, onda godinu plaćaš 100 KM. Ako pišeš kao redovan samofinansirajući, onda ti školarina zavisi od fakulteta. Na mom je 1200 KM, ali nije na svim isto.
Ako misliš upisvati ETF, moraš imati baš dobre ocjene i odlično uraditi prijemni da bi bio na budžetu. Pogledaj malo liste od ove godine. Sretno ti.
Ako misliš upisvati ETF, moraš imati baš dobre ocjene i odlično uraditi prijemni da bi bio na budžetu. Pogledaj malo liste od ove godine. Sretno ti.
- P308
#4 Re: Troškovi studiranja.
Za upis na prvu godinu: 100KM redovan studij (1200 za SF i 900 za vanredne) + 30KM index i upisni materijal + 30KM obnova biblioteckog fonda + 5KM za premiju osiguranja + 10KM naknada za razvoj informacionog sistema i informacione strukture na Univerzitetu + 10KM naknada za razvoj informacionog sistema i informacione strukture za fakultet. Ovo je na Filozofskom fakultetu. Plus ljekarsko uvjerenje koje se placa 20KM i slike za index
Upis u drugu godinu je naravno jeftiniji, jer nema se placa samo upisnina. I naravno knjige i razni materijali koje konstantno treba kopirati i kupovati.
Upis u drugu godinu je naravno jeftiniji, jer nema se placa samo upisnina. I naravno knjige i razni materijali koje konstantno treba kopirati i kupovati.
-
dodjoska__
#5 Re: Troškovi studiranja.
Vidim da se raspituješ za ETF i na ostalim temama, i da jaaako vjeruješ u sebe, pa predpostavljam da težiš statusu redovnog studenta na budžetu. Ukupno će ti trebati 185 KM ili 180 KM u zavisnosti želiš li osiguranje. To te pitaju naknadno
Iz razgovora sa ostalim koji su se isto upisivali ove godine, ETF ispada najjeftiniji