Trošak bankarskih naknada
Moderator: anex
-
kenny30
#1 Trošak bankarskih naknada
U Unicredit banci sam izvršio gotovinsku uplatu na račun pravne osobe koja ima otvoren račun u Unicredit banci. Na iznos od 30,00 KM uzeli su mi 1,5 KM naknade. Mislim da je ovo bezobrazno skupo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je taj račun u njihovoj banci.
Zanimaju me visine naknada za gotovinske uplate (npr. plaćanje računa) u ostalim bankama, unutar banke i na račune drugih banaka, pa ako tko ima informacije unaprijed hvala.
Zanimaju me visine naknada za gotovinske uplate (npr. plaćanje računa) u ostalim bankama, unutar banke i na račune drugih banaka, pa ako tko ima informacije unaprijed hvala.
-
Kralj Tvrtko I.
#2 Re: Trošak bankarskih naknada
mislim da su te opalili po usima jer se to ne naplacuje...ja redovno to radim i ne naplacuju mi nista...
-
bumboo
#3 Re: Trošak bankarskih naknada
Meni je Unicredit neki dan uzela 1,80 za transakciju s mog računa od cca 120 KM, račun primatelja je bio u drugoj banci. Inače plaćam online ali se radilo o nekoj glupoj uplati gdje sam trebala predočiti famozni "peti primjerak" pa nisam htjela rizikovat s online ispisom. Odmah me je službenica upozorila da su naknade poskupile.
-
leigh
#4 Re: Trošak bankarskih naknada
Kod većine banaka su poskupile naknade, forsiraju elektronsko bankarstvo, tako je npr. kod unicredita na šalteru 1,50 odnosno 1,80 za račune u banci / van banke, dok na njihovom el.bankarstvu su iste te naknade 0,30 odnosno 0,60
- Better Man
#5 Re: Trošak bankarskih naknada
Uplatio si nekom 30 milja i sad ti skupo što si platio JEDNU I POL KM za naknadu! Pa svaku uplatu koju vršite nekom, platite i određenu proviziju, jer kako bi drugačije banka zaradila.kenny30 wrote:U Unicredit banci sam izvršio gotovinsku uplatu na račun pravne osobe koja ima otvoren račun u Unicredit banci. Na iznos od 30,00 KM uzeli su mi 1,5 KM naknade. Mislim da je ovo bezobrazno skupo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je taj račun u njihovoj banci.
-
kenny30
#6 Re: Trošak bankarskih naknada
Uplatio sam 30,00 KM (slovima trideset), a uzeli su mi 5 % od vrijednosti transakcije, što je previše jer ću ubuduće imati dosta ovakvih uplata. Mislim da je jeftinije iz neke druge banke uplatiti na račun u Unicreditu nego u Unicreditu uplatiti na neki njihov račun.Better Man wrote:Uplatio si nekom 30 milja i sad ti skupo što si platio JEDNU I POL KM za naknadu! Pa svaku uplatu koju vršite nekom, platite i određenu proviziju, jer kako bi drugačije banka zaradila.kenny30 wrote:U Unicredit banci sam izvršio gotovinsku uplatu na račun pravne osobe koja ima otvoren račun u Unicredit banci. Na iznos od 30,00 KM uzeli su mi 1,5 KM naknade. Mislim da je ovo bezobrazno skupo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je taj račun u njihovoj banci.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#7 Re: Trošak bankarskih naknada
Better Man wrote:Uplatio si nekom 30 milja i sad ti skupo što si platio JEDNU I POL KM za naknadu! Pa svaku uplatu koju vršite nekom, platite i određenu proviziju, jer kako bi drugačije banka zaradila.kenny30 wrote:U Unicredit banci sam izvršio gotovinsku uplatu na račun pravne osobe koja ima otvoren račun u Unicredit banci. Na iznos od 30,00 KM uzeli su mi 1,5 KM naknade. Mislim da je ovo bezobrazno skupo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je taj račun u njihovoj banci.
-
lprosic
#8 Re: Trošak bankarskih naknada
Ako je racun osobe kojoj uplacujes u istoj banci, nemoj uplacivati putem uplatnice, nego sluzbeniku na salteru treba samo dati racun i ime i osobe kojoj saljes/uplacujes novac. U tom slucaju se ne placa nikakva provizija. Ja stalno tako vrsim uplate u Unicredit banci.
- graue_maus
#9 Re: Trošak bankarskih naknada
leigh wrote:Kod većine banaka su poskupile naknade, forsiraju elektronsko bankarstvo, tako je npr. kod unicredita na šalteru 1,50 odnosno 1,80 za račune u banci / van banke, dok na njihovom el.bankarstvu su iste te naknade 0,30 odnosno 0,60
-
kenny30
#10 Re: Trošak bankarskih naknada
Radi se o uplati firmi na žiro račun, tako da nije moguće na taj način.lprosic wrote:Ako je racun osobe kojoj uplacujes u istoj banci, nemoj uplacivati putem uplatnice, nego sluzbeniku na salteru treba samo dati racun i ime i osobe kojoj saljes/uplacujes novac. U tom slucaju se ne placa nikakva provizija. Ja stalno tako vrsim uplate u Unicredit banci.