Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Moderator: anex
-
tap3ah75
#1 Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Šta je odakle je Tropic centar?
Uvaljuju nam se u Kakanj umjesto Konzuma.
- Maraschino
#2 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Novi lanac iz B.Luke a Boga pitaj odakle.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/eko ... tar-395489
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/eko ... tar-395489
Ovo je kratka istorija Tropica:
2002. godine kompanija Tropic otvara prvi hipermarket u Republici Srpskoj, Tropic Centar Banjaluka
2006. godine Tropic postaje najveći maloprodajni lanac u Republici Srpskoj
2007. godine Tropic prelazi u vlasnišvo Delta holdinga i posluje pod nazivom Delta Maxi
2011. godine belgijski maloprodajni lanac Delez kupuje Delta Maxi
2013. godine, Tropic preuzima lokalni trgovački lanac mojMarket sa 13 maloprodajnih objekata
2014. godine, u aprilu, prvobitni vlasnici Tropic kompanije preuzimaju 100 odsto vlasništva nad 39 prodajnih objekata Deleza BiH, koji su nosili naziv Tempo i Maxi
Do novembra 2015. godine, Tropic posluje kao Tropic maloprodaja i mojMarket d.o.o. U novembru 2015. godine izvršeno je spajanje ova dva društva u jedno, pod nazivom Tropic maloprodaja d.o.o.
-
tap3ah75
#3 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Odakle god da su ... započinju probijanje preko Kaknja.

- drndalo
#4 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Hm, onda bi to mozda moglo biti gotovo sa preuzimanjem Merkatora...
Maloprije u veliki Merkator u Lozionickoj, kad zatvoren cijelog 24.09. zbog inventure... To bi vec moglo liciti na preuzimanje sa stanjem na XX dan...
Dakle cisto nagadjanje, samo sabirem 2+2+2...
Maloprije u veliki Merkator u Lozionickoj, kad zatvoren cijelog 24.09. zbog inventure... To bi vec moglo liciti na preuzimanje sa stanjem na XX dan...
Dakle cisto nagadjanje, samo sabirem 2+2+2...
Last edited by drndalo on 24/09/2018 18:31, edited 1 time in total.
-
mahalik
#5 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Tropicu bi pala kasika u ned
-
channel10
#6 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Zašto? Sta ako građani odluče bojkotovati taj lanac bas zbog toga odakle dolazi?mahalik wrote:Tropicu bi pala kasika u ned
- TDK-90
#7 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Tropic se pojavljuje u vrijeme reformi Ante Markovica, prvi supermarket su otvorili u Banjaluci 1990-e ili 1991tap3ah75 wrote:Šta je odakle je Tropic centar?
-
tap3ah75
#8 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Boli bošnju ona stvar kome pare daje.channel10 wrote:Zašto? Sta ako građani odluče bojkotovati taj lanac bas zbog toga odakle dolazi?mahalik wrote:Tropicu bi pala kasika u ned
Taki smo ti mi.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#9 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Ne znam kakve veze ima crvena jabuka i jajce sa ovim.. ali eto taj tropic u jajcu je onako jedno 8x bolji i kulturniji od mercatora,konzuma, binga.. Govorim onako iz perspektive "ugodnosti kupovine" ne o cijenama,jel gazda osunecen itd..
-
channel10
#10 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Nikad se ne zna, možda im nadodje nekad.tap3ah75 wrote:Boli bošnju ona stvar kome pare daje.channel10 wrote:Zašto? Sta ako građani odluče bojkotovati taj lanac bas zbog toga odakle dolazi?mahalik wrote:Tropicu bi pala kasika u ned
Taki smo ti mi.
-
detroit-mercy
#11 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
A sta ako se oni gradjani odluce bojkotovati Bingo bas zbog toga odakle dolazichannel10 wrote:Zašto? Sta ako građani odluče bojkotovati taj lanac bas zbog toga odakle dolazi?mahalik wrote:Tropicu bi pala kasika u ned
Sta sve nece covjek procitati
-
channel10
#12 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Sta ti je čudno? Ja shvatam da ti kupuješ i kod mexikanca i juznoamerikanca jer ti ništa ne rade i puštaju te da živiš, dok je ovdje sasvim drugačija situacija. Dok prije svega mi sami ne shvatimo neke stvari, neće nam sigurno biti bolje.detroit-mercy wrote:A sta ako se oni gradjani odluce bojkotovati Bingo bas zbog toga odakle dolazichannel10 wrote:Zašto? Sta ako građani odluče bojkotovati taj lanac bas zbog toga odakle dolazi?mahalik wrote:Tropicu bi pala kasika u ned![]()
Sta sve nece covjek procitati.
-
tap3ah75
#13 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Crvena Jabuka iz Jajca otvara kod nas centar u gradu.gentoo wrote:Ne znam kakve veze ima crvena jabuka i jajce sa ovim.. ali eto taj tropic u jajcu je onako jedno 8x bolji i kulturniji od mercatora,konzuma, binga.. Govorim onako iz perspektive "ugodnosti kupovine" ne o cijenama,jel gazda osunecen itd..
Izguglaš i vidiš da je stvarni vlasnik C.Jabuke zapravo TROPIK iz BL.
Valjda im je to paravan za FBiH.
- drndalo
#14 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Da je paravan valjda bi je osnovali preko fonda na Kajmanima...?
Ovako mozemo pricati o povezanim drustvima, trgovackim...
Sta god ko mislio o onim anamo, konkurencija je odlicna stvar, makar i Tropicova... Pa ni Bingo ni Konzum nece moci da rade bas sve sta hoce... Ja ne znam da je gazda npr. ratni zlocinac, ubica i tako to... Ne smeta nam kad Klas prodaje brasno u RS, ali kada Tropic prodaje pastrmku u FBiH onda ne mere? Ili obratno...?
Ja imam pristojne kontakte po BL i za Risovica sam cuo kao jednog od "postenijih" tajkuna (koliko je moguce), tj. da drzi rijec... Ako je sta obecao i ispunio je... Nije Majka Tereza, ali koji privatnik jeste?
Sta god ko mislio o onim anamo, konkurencija je odlicna stvar, makar i Tropicova... Pa ni Bingo ni Konzum nece moci da rade bas sve sta hoce... Ja ne znam da je gazda npr. ratni zlocinac, ubica i tako to... Ne smeta nam kad Klas prodaje brasno u RS, ali kada Tropic prodaje pastrmku u FBiH onda ne mere? Ili obratno...?
Ja imam pristojne kontakte po BL i za Risovica sam cuo kao jednog od "postenijih" tajkuna (koliko je moguce), tj. da drzi rijec... Ako je sta obecao i ispunio je... Nije Majka Tereza, ali koji privatnik jeste?
-
dječak sa šibicama
#15 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Cesto idem u Tropic u Lukavici, prezadovoljan ponudom i cijenama. Puno povoljniji u odnosu na federalne trgovacke centre.
- drndalo
#16 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Ko god nejma konkurenciju pocne sr*t i krasti nenormalno... Konzum, Merkator, Bingo, Tropic...
Dok ih realno ima bar 3 koji zaista jesu konkurencija, svima bolje...
Dok ih realno ima bar 3 koji zaista jesu konkurencija, svima bolje...
-
dječak sa šibicama
#17 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
To je normalno, mislim "normalno", zato i postoji pojam zdrava trzisna utakmica ili konkurencija.
Cim je nema, ovaj postaje monopolist i dere kozu sa musterija.
-
tap3ah75
#18 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Ma neni Bingo to nikad.dječak sa šibicama wrote:To je normalno, mislim "normalno", zato i postoji pojam zdrava trzisna utakmica ili konkurencija.
Bingo je naš.
-
melac
#19 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Ima Tropic i u Bosanskoj Krupi.
A bio je nekad i u Sarajevu i Tuzli, cini mi se, ili je barem ovaj MAXI bio sto je spomenut.
A bio je nekad i u Sarajevu i Tuzli, cini mi se, ili je barem ovaj MAXI bio sto je spomenut.
- drndalo
#20 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Bio je Maxi dok Ovaj Belgijski Delhaise ne pobjeze...
-
Naslovnica
#21 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Idem i ja često, ali većina uobičajenih artikala koje redovno kupujem u Bingu, u Tropicu su skuplji.dječak sa šibicama wrote:Cesto idem u Tropic u Lukavici, prezadovoljan ponudom i cijenama. Puno povoljniji u odnosu na federalne trgovacke centre.
Slabo šta je jeftinije da se isplati maxuz otići u Tropic, ali ima nekih stvari koje Bingo baš i nema toliko u ponudi.
-
tap3ah75
#22 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Otvorena Crvena jabuka u K. ili TROPIC ... kako ko voli.
Široko, veliko, napucano .... puno robe iz srbije i skupo
Jedina dobra stvar ja to su im banane 1KM .... i sad je naš Bingo smanjio cijenu banana na 1 KM.
Živjela konkurencija.
Široko, veliko, napucano .... puno robe iz srbije i skupo
Jedina dobra stvar ja to su im banane 1KM .... i sad je naš Bingo smanjio cijenu banana na 1 KM.
Živjela konkurencija.
- drndalo
#23 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
K.?
Kakanj? Hajde, nek su krenuli... Konkurencija vam ne moze stetiti...
Kakanj? Hajde, nek su krenuli... Konkurencija vam ne moze stetiti...
- bingov buraz
#24 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Risović je OK,privatno znam da se nije kompromitovao u ratu,kome nije pomogao nije ni odmogao,uostalom žena mu je Bošnjakinja mada to ništa ne mora da znači.Crvena Jabuka je bio naziv njegove prve trgovine.drndalo wrote:Da je paravan valjda bi je osnovali preko fonda na Kajmanima...?
Ovo isto važi i za gazdu mesne industrije Tulumović iz BK.
- drndalo
#25 Re: Tropic TC? (Crvena jabuka - Jajce)
Danas sam bio u BL u velikom Tropiku prvi put unazad poodavno...
Elem, malo Sarajevske pive, Livanjskog sira, kafe, curetine, i tako...
Elem, malo Sarajevske pive, Livanjskog sira, kafe, curetine, i tako...