Stovane kolege, treba mi pomoc, tacnije informacije, da li je moguce osigurati auto na 3-4 mjeseca, i koja kuca ovdje ima najbolji rejting u inostranstvu, i da li postoji neko osiguranje koje se moze prenijeti-nastaviti u EU?
hvala
tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beco
#2 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Štovane kolege, joj Amrice svaki tvoj post me zabavi! CARICA si!
Nisam baš siguran da možeš osigurati na 3-4 mjeseca. A vjerovatno Triglav, Croatia, Agram su priznati u EU
Nisam baš siguran da možeš osigurati na 3-4 mjeseca. A vjerovatno Triglav, Croatia, Agram su priznati u EU
-
Rambo-Amadeus
#3 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Osiguranje iz svake kuce vrijedi na podrucju vazenja zelene karte, dakle ne mora uopste biti jedna od tih kuca.beco wrote:Štovane kolege, joj Amrice svaki tvoj post me zabavi! CARICA si!
Auto je moguce osigurati kratkorocno ali samo KASKO, predpostavljam da si na to i mislila.
Dakle slobodno biraj kucu prema vlastitim preferencijama
- amrica
#4 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Da pojasnim, znaci, odlazim odavde i imam pravo 3 mjeseca voziti sa svojim osiguranjem tamo,a onda moram uzeti njihovo osiguranje, ali nastavljam voziti sa svojim tablama do godinu dana.
A registracija i osiguranje mi isticu taman pred polazak, pa mi bezze placati godisnje osiguranje kad cu ga morati svakako prekinuti i uzeti drugo... A kazu mi da ima veze sa kojim osiguranjem sam dosla tamo (negdje u EU
)
@beco
druze stari
hvala na odgovorima.
A registracija i osiguranje mi isticu taman pred polazak, pa mi bezze placati godisnje osiguranje kad cu ga morati svakako prekinuti i uzeti drugo... A kazu mi da ima veze sa kojim osiguranjem sam dosla tamo (negdje u EU
@beco
druze stari
hvala na odgovorima.
- beco
#5 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Dobro moram priznati da se nerazumijem baš. A što se tiće firmi dotične firme sam napisao isključivo jer su zvučnije regionalne, a inače ako neka bosanska firma nudi takvu uslugu što da ne, treba čuvati vlastitu ekonomiju. 
- amrica
#6 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Zar bas niko nikakvu ideju nema
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista.
Malo pomoci, ako uzmem kasko na 4 mjeseca, da li je to 1/3 godisnjeg ili je skuplje? I koliko je kasko za dvije godine star auto, 1,4 100 ks?
I zar stvarno niko ne osugirava auto na manje od godinu?
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista.
Malo pomoci, ako uzmem kasko na 4 mjeseca, da li je to 1/3 godisnjeg ili je skuplje? I koliko je kasko za dvije godine star auto, 1,4 100 ks?
- slavkoimamodilera
#7 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
Za Clia ti je uz malo srece (citaj da te neko pogura u osiguranju) godisnji kasno oko 1000 kerma, dakle trecina oko 300, sto je opet tu negdje s cijenom s godisnjim obaveznim osiguranjem.amrica wrote:Zar bas niko nikakvu ideju nema![]()
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista.![]()
Stvarno nemam iskustva s tim, mislim da ti je ipak najbolje otici u neko osiguranje da se raspitas. Moje iskustvo s Croatia osiguranjem je vrlo pozitivno.
-
Rambo-Amadeus
#8 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?
pa dobila si odgovor na prvobitno pitanjeamrica wrote:Zar bas niko nikakvu ideju nema![]()
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista.![]()
pitaj detaljnije (kao sto si sad uradila) pa ce ti biti receno
za cijenu ti mogu javiti ako hoces preko pp (radim u osiguranju