tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amrica

#1 tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by amrica »

Stovane kolege, treba mi pomoc, tacnije informacije, da li je moguce osigurati auto na 3-4 mjeseca, i koja kuca ovdje ima najbolji rejting u inostranstvu, i da li postoji neko osiguranje koje se moze prenijeti-nastaviti u EU?

hvala
beco

#2 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by beco »

Štovane kolege, joj Amrice svaki tvoj post me zabavi! CARICA si!

Nisam baš siguran da možeš osigurati na 3-4 mjeseca. A vjerovatno Triglav, Croatia, Agram su priznati u EU :skoljka:
Rambo-Amadeus

#3 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by Rambo-Amadeus »

beco wrote:Štovane kolege, joj Amrice svaki tvoj post me zabavi! CARICA si!

Nisam baš siguran da možeš osigurati na 3-4 mjeseca. A vjerovatno Triglav, Croatia, Agram su priznati u EU :skoljka:
Osiguranje iz svake kuce vrijedi na podrucju vazenja zelene karte, dakle ne mora uopste biti jedna od tih kuca.

Auto je moguce osigurati kratkorocno ali samo KASKO, predpostavljam da si na to i mislila.

Dakle slobodno biraj kucu prema vlastitim preferencijama ;)
amrica

#4 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by amrica »

Da pojasnim, znaci, odlazim odavde i imam pravo 3 mjeseca voziti sa svojim osiguranjem tamo,a onda moram uzeti njihovo osiguranje, ali nastavljam voziti sa svojim tablama do godinu dana.
A registracija i osiguranje mi isticu taman pred polazak, pa mi bezze placati godisnje osiguranje kad cu ga morati svakako prekinuti i uzeti drugo... A kazu mi da ima veze sa kojim osiguranjem sam dosla tamo (negdje u EU :D )

@beco
druze stari :-D

hvala na odgovorima.
beco

#5 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by beco »

Dobro moram priznati da se nerazumijem baš. A što se tiće firmi dotične firme sam napisao isključivo jer su zvučnije regionalne, a inače ako neka bosanska firma nudi takvu uslugu što da ne, treba čuvati vlastitu ekonomiju. 8-)
amrica

#6 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by amrica »

Zar bas niko nikakvu ideju nema :?
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista. :shock:

Malo pomoci, ako uzmem kasko na 4 mjeseca, da li je to 1/3 godisnjeg ili je skuplje? I koliko je kasko za dvije godine star auto, 1,4 100 ks?

I zar stvarno niko ne osugirava auto na manje od godinu?
slavkoimamodilera

#7 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by slavkoimamodilera »

amrica wrote:Zar bas niko nikakvu ideju nema :?
Obicno ste puni prijedloga, bar neozbiljnih, ako nemate nista pametno reci, a sad nista. :shock:

Malo pomoci, ako uzmem kasko na 4 mjeseca, da li je to 1/3 godisnjeg ili je skuplje? I koliko je kasko za dvije godine star auto, 1,4 100 ks?

Za Clia ti je uz malo srece (citaj da te neko pogura u osiguranju) godisnji kasno oko 1000 kerma, dakle trecina oko 300, sto je opet tu negdje s cijenom s godisnjim obaveznim osiguranjem.
Stvarno nemam iskustva s tim, mislim da ti je ipak najbolje otici u neko osiguranje da se raspitas. Moje iskustvo s Croatia osiguranjem je vrlo pozitivno. :thumbup:
Rambo-Amadeus

#8 Re: tromjesecno osiguranje i najbolja kuca?

Post by Rambo-Amadeus »

amrica wrote:Zar bas niko nikakvu ideju nema :?

pa dobila si odgovor na prvobitno pitanje :D

pitaj detaljnije (kao sto si sad uradila) pa ce ti biti receno :-D

za cijenu ti mogu javiti ako hoces preko pp (radim u osiguranju :D )
Post Reply