Tromb u nozi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Najamnik

#1 Tromb u nozi

Post by Najamnik »

Supruzi su nedavno otkrili trom u nozi pa mi treba preporuka za nekog doktora bilo u privatnoj ili drzavnoj ustanovi samo da je covjek strucan. Naime, prije 2-3 godine prijatelj mi je imao slican problem i isao je na KUCS na vaskularno i jedan mu doktor kazao da se to mora odmah razbijati injekcijama da ne bi tromb otisao na pluca i sl. Taj dan nije mogao primiti injekcije jer je bio pod jednom drugom terapijom pa da ne bi bilo komplikacija rekli mu da dodje zaa 10 dana. Tada mu isti doktor rekao da taj isti tromb nije neka frka, da manje se napreze pa da ponekad dodje na redovnu kontrolu . elem o istoj stvari od stog doktora dobio je u 10 dana oprecne info a da nije imao nikakvu promjenu na trombu. Izlecio se kasnije ali se peglao bar 10 mjeseci sa doktorima pa ne bi da mi supruga prodje kroz iste stvari.
Ako ima ko kakvu preporuku molim za savjet i ime doktora.
Unaprijed Hvala
Pasiflora

#2 Re: Tromb u nozi

Post by Pasiflora »

Niko nista ne zna o trombovima? Ima li kakvih prirodnih lijekova (da se malo pojaca djelovanje med. terapije :-) )?
shiz

#3 Re: Tromb u nozi

Post by shiz »

Moje iskustvo:

2007, oticanje iznad stopala, bol... pregled na vaskularnoj, u jutro provjera na DIP-u doplerom i istog momenta sam morao leci na vaskularnu kliniku, jedva su me pustili kuci po stvari, odmah terapija i nije bilo ustajanja 7 dana.

a na vaskularnoj u Sa su svi bili OK, strucni i pazljivi
Brus Lee

#4 Re: Tromb u nozi

Post by Brus Lee »

Pasiflora wrote:Niko nista ne zna o trombovima? Ima li kakvih prirodnih lijekova (da se malo pojaca djelovanje med. terapije :-) )?
Samo redovno koristi lijekove i redovno kontrolisi INR (da je izmedju 2-3) i ev APTT. I, obavezno, prestani pusiti. Ako pusis.
Pasiflora

#5 Re: Tromb u nozi

Post by Pasiflora »

Brus Lee wrote:Samo redovno koristi lijekove i redovno kontrolisi INR (da je izmedju 2-3) i ev APTT. I, obavezno, prestani pusiti. Ako pusis.
U mene mi coek :( Ogroman tromb u natkoljenici :(
Tek je krenuo u to sve. Sta su INR i APTT, je li se ocitavaju iz krvi? Rijesio se duhana prije 2 godine.
Nisu mu uradili UZV, mada je doktorica hitno trazila (sve se dogadjalo jucer poslije podne). Dali mu terapiju i preporuku za snimanje - kontrola za 4 dana :(
Ceka li se dugo na colordopler? Ili je bolje da uradimo u nekoj privatnoj klinici?
serum

#6 Re: Tromb u nozi

Post by serum »

Ljudi, nezezajte se sa tim.
Meni je to iz noge otišlo u pluća (plućna embolija), jedva živ ostao.
Odmah idi snimati, bilo privatniku ili već kako.Na Koševu se čeka 2 mjeseca ako se naručuješ....
Pasiflora

#7 Re: Tromb u nozi

Post by Pasiflora »

serum wrote:Ljudi, nezezajte se sa tim.
Meni je to iz noge otišlo u pluća (plućna embolija), jedva živ ostao.
Odmah idi snimati, bilo privatniku ili već kako.Na Koševu se čeka 2 mjeseca ako se naručuješ....
Hvala za savjet. Odoh odmah da ga narucim kod privatnika.
Post Reply