Ma je li?Novak20 wrote: ↑18/08/2024 00:28Da napomenemda mi je seljačka priča MI-VI pa ću ti odgovoriti što ja mislim.Prpa.ba wrote: ↑17/08/2024 23:51Nije Trojka sirota, Trojka je na HDZ pipi kao pocasni dio HNS-a.![]()
Bosnjaci jesu siroti u ovoj jednacini, ali to smo sami sebi krivi jer vas pustamo. Ne krivim vas sto koristite svoje mogucnosti, zaista.
Ja bih licno bio sretniji kada bi se PIO fond razdvojio medju kantonima, kao sto je uradjeno sa ZO. Federalna ministarstva bez portfelja, ovo kultura, sport i obrazovanje da se ukinu. Licno ne volim ni sto teoretski ti i tvoji mozete dobiti pristup i nasim kompanijama namjenske industrije kroz kolaboracioniste u tzv Vladi FBiH.
Ima i ovih ministarstava koja nazalost moraju ostati, tipa autoputevi, mada nas vec na magistralama potkradate i mozda to ne bi bilo lose spustiti na kantonalni nivo. Dosta je vala i seste sjeverne obilaznice oko Gruda, dok tendere za nase ceste stavljate u varijanti "hoce li ko dzaba graditi mikro-dionicu od 100 metara" ne bi li padali.![]()
A mislim da je bošnjačka politika uzela milijarde na neplaćanju doprinosa za radnike Bošnjake u F BiH. Sada im HDZ i Trojka uvezuju staž desetinama milijuna iz budžeta.
U bošnjačkoj namjenskoj industriji ne znam da radi neki Hrvat ni kao kurir a kamo li da netko ima pristupa tajnama sa mindera na kojem se bistri mudra bošnjačka politika sračunata na rahat patnju, tugu, i poraz u svakoj sferi života u nastojanju da se Hrvatima biraju predstavnici koji bi tebi ostvarili mokre snove.![]()
I da je od forumskog HDZ portparola, previše je. Tačno suza suzu goni. You don't fool nobody.