"Trojka"

Post Reply
ortodont

#2476 Re: "Trojka"

Post by ortodont »

Kao stanovnik Vogošće i neko ko je radio na jednoj studiji izvodljivosti upoznao sam tadasnju direktoricu Bagsa, fina osoba, ali i sama mi je priznala da je to tragicna firma, a i imao sam bilanse stanja i uspjeha tada kao i tehničke karakteristike odnosno gubitke medija zbog lošeg i dotrajalog sistema, očajnih cjevovoda itd. Uglavnom, firma za ugasiti i to je to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2477 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

ortodont wrote: 29/11/2024 21:11 Kao stanovnik Vogošće i neko ko je radio na jednoj studiji izvodljivosti upoznao sam tadasnju direktoricu Bagsa, fina osoba, ali i sama mi je priznala da je to tragicna firma, a i imao sam bilanse stanja i uspjeha tada kao i tehničke karakteristike odnosno gubitke medija zbog lošeg i dotrajalog sistema, očajnih cjevovoda itd. Uglavnom, firma za ugasiti i to je to.
kako za koga tragična. direktoru uredno liježe plata veća nego ministarska :D ne vjerujem da mu smeta i da to tragično shvata.

no, nadam se da će se neko odvažiti i riješiti ove ljude glavobolje. koliko znam, Toplanama je potrebno nekoliko stotina metara polaganja cijevi da se konektuju na priključak i vogošća bi bila u sistemu.

strašno je kada Toplane izgledaju kao NATO u odnosu na ovaj haos...
sumirprimus

#2478 Re: "Trojka"

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 29/11/2024 20:17
sumirprimus wrote: 29/11/2024 20:11
kakabanja213 wrote: 29/11/2024 19:10
Izgleda da i ti imas puno posla. Kao i Forto naravno.
Vise od tebe siguran sam :thumbup:
Fino.
Naprotiv, odlicno :thumbup:
Ken_M

#2479 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

Chmoljo wrote: 29/11/2024 21:14
ortodont wrote: 29/11/2024 21:11 Kao stanovnik Vogošće i neko ko je radio na jednoj studiji izvodljivosti upoznao sam tadasnju direktoricu Bagsa, fina osoba, ali i sama mi je priznala da je to tragicna firma, a i imao sam bilanse stanja i uspjeha tada kao i tehničke karakteristike odnosno gubitke medija zbog lošeg i dotrajalog sistema, očajnih cjevovoda itd. Uglavnom, firma za ugasiti i to je to.
kako za koga tragična. direktoru uredno liježe plata veća nego ministarska :D ne vjerujem da mu smeta i da to tragično shvata.

no, nadam se da će se neko odvažiti i riješiti ove ljude glavobolje. koliko znam, Toplanama je potrebno nekoliko stotina metara polaganja cijevi da se konektuju na priključak i vogošća bi bila u sistemu.

Ne funkcionira to tako da spojiš jedan sistem na drugi, sve i da je udaljenost u centimetrima. Postoje temperaturni gradijenti, izmjenjivaci, razne automatike... Nije to tek tako, daleko je to skuplje nego skrpiti bags ovu grijnu sezonu.
Ako se to planira, to treba na ljeto.
A_A_AKCIJA

#2480 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 29/11/2024 17:31 apsolutno nista nisu uradili
Lažeš

I to lažeš vagonima.

Slogan SDA, sve se može kad se laže.
A_A_AKCIJA

#2481 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

made_in_sarajevo wrote: 29/11/2024 20:12 Glup i trudi se biti jos gluplji.
Namazani seljak koji sanja da naslijedi Bakira i koji sve ovo vidi kao lično prejebavanje sa Dinom.

U svim pregovorima do sada sa Trojkom, uvijek insistirao da Dino ne može dobiti neku funkciju.

Kuriozitet, u zgradi općine samo za sebe napravio lift, koji vodi do 5 sprata gdje je njegova kancelarija i ne staje na drugim spratovima.

Vodio bi državu, a svi ugostiteljski objekti kojima gazduje Lokom, firma općine, rade u debelom minusu, svake godine mandata. Prošle godine imali 100.000 KM minusa! Pretprošle 400. Svi vi levati koji plaćate picu u krcatoj piceriji u centru Safet Zajko, znajte da ista radi u minusu :D . Slastičarna u zgradi općine poslije sa gubitkom usto tako.

U istoj firmi, koja odgovara Efendiću, poljoprivredni sektor svake godine ima 200K minusa.

A bivšem direktoru Lokoma koji je vlasnik streljačkog kluba Karakal, na strelištu na Žuči, u vlasništvu Općine, dao ekskluzivno pravo da prodaje municiju i tako mu omogućio 300njak hiljada KM prometa, dok samo strelište radi u minusu, naravno.

Rođaku bez ikakvog postupka izdao kafanu na novom bazenu.

Husi Ćesiru prodao zemljište općine na ulici Safeta Zajke, a naplatio mu po cijenama padinskih dijelova Boljakova.

A zbog istog Huse, pomjerio trasu ceste i ugurao kružni tok u dvorište vrtića i škole...

I on hoće da vodi visoku politiku :D
Chmoljo

#2482 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ken_M wrote: 29/11/2024 21:31
Chmoljo wrote: 29/11/2024 21:14

Ne funkcionira to tako da spojiš jedan sistem na drugi, sve i da je udaljenost u centimetrima. Postoje temperaturni gradijenti, izmjenjivaci, razne automatike... Nije to tek tako, daleko je to skuplje nego skrpiti bags ovu grijnu sezonu.
Ako se to planira, to treba na ljeto.
Nije bagsov problem ova sezona, nego svaka. Jeftinije je dovesti cijev od semira fraste do vogosce, nego nastaviti puniti ovu rupu bez dna.

No, ovo za toplane po sto kupio, po to prodo, al svakao niko ne misli da je to posao od heftu dana.
sumirprimus

#2483 Re: "Trojka"

Post by sumirprimus »

Ono sto jbe trojku u ovom slucaju sto je lik u pravu.
Takva vam je postavka da kolko para tolko muzike.
Sto se vise vade sve gore izgleda
kakabanja213

#2484 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 21:33
Lažeš

I to lažeš vagonima.

Jebote led. Na sta se ti aktiviras. Je li ti barem gazda isprogramirao one f tipke na tastauri pa da na f1 ide ovo lazea, na f2 da nam opet nabrojis porodilje, tramvaj u Sarajevu i ostala nevjerovatna postignuca ove vlasti. Valjda ne kucas ovo slovo kako to izgleda radi ovaj suprimus pa se onda hvali da je nevidjeni radnik.
Opet ako je istina ovo sto kazes onda ce Trojka unistiti sljedece izbore. Moguce da ce ovaj put pobijediti i zapadnoj Hercegovini jer od tamo sa zaviscu gledaju kakav je fascinantan standard u kantonima u kojima je Trojka na vlasti.
Shvatas li ti da je ova vlast direktno odgovorna zar izgubljenih 10.000.000 maraka izgubljenih sto se skoro dva mjeseca nisu pocesali da poprave prugu unistenu pocetkom oktobra. A uredno su u Banja Luci mezili uz pice u hotelu Meriot. Genijalna je ona slika, valjda himna svira a ispred Nermina oval iz kojeg vire cackalice. Uz obaveznu ruku na srcu naravno. Istovremeno oni jadnici iz Jablanice vjerovatno isto himnu slusaju, isto imaju ruku na srcu ali nisu u Meriotu vec su kod rodbine ili komsija a ispred njih je vjerovatno tepsija pola krompira i ako ima kakvog torotana sira te zaljevaju vodom sa cesme ako imaju pitke. Poslije je Nermin sjeo u svog Touarega i pod rotacijama kuci, a oni su se vjerovatno povaljali po podu jer ujutro valja ustati i otici raditi za platu od 1200 KM koju ima je obecao jedan od tih iz Meriota u Banja Luci. Poserem im se ja posred te i takve socijademokratije.
A_A_AKCIJA

#2485 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 29/11/2024 22:21
Lažeš

I to lažeš vagonima.

Jebote led. Na sta se ti aktiviras. Je li ti barem gazda isprogramirao one f tipke na tastauri pa da na f1 ide ovo lazea, na f2 da nam opet nabrojis porodilje, tramvaj u Sarajevu i ostala nevjerovatna postignuca ove vlasti. Valjda ne kucas ovo slovo kako to izgleda radi ovaj suprimus pa se onda hvali da je nevidjeni radnik.
Opet ako je istina ovo sto kazes onda ce Trojka unistiti sljedece izbore. Moguce da ce ovaj put pobijediti i zapadnoj Hercegovini jer od tamo sa zaviscu gledaju kakav je fascinantan standard u kantonima u kojima je Trojka na vlasti.
Shvatas li ti da je ova vlast direktno odgovorna zar izgubljenih 10.000.000 maraka izgubljenih sto se skoro dva mjeseca nisu pocesali da poprave prugu unistenu pocetkom oktobra. A uredno su u Banja Luci mezili uz pice u hotelu Meriot. Genijalna je ona slika, valjda himna svira a ispred Nermina oval iz kojeg vire cackalice. Uz obaveznu ruku na srcu naravno. Istovremeno oni jadnici iz Jablanice vjerovatno isto himnu slusaju, isto imaju ruku na srcu ali nisu u Meriotu vec su kod rodbine ili komsija a ispred njih je vjerovatno tepsija pola krompira i ako ima kakvog torotana sira te zaljevaju vodom sa cesme ako imaju pitke. Poslije je Nermin sjeo u svog Touarega i pod rotacijama kuci, a oni su se vjerovatno povaljali po podu jer ujutro valja ustati i otici raditi za platu od 1200 KM koju ima je obecao jedan od tih iz Meriota u Banja Luci. Poserem im se ja posred te i takve socijademokratije.
Pročitaj moj prošli post.

Lažeš
HelaS

#2486 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

Chmoljo wrote: 29/11/2024 16:31
emigrazione wrote: 29/11/2024 13:32
Chmoljo wrote: 28/11/2024 20:00

Pa bagsu, naravno. Subvencija ne znam das e ikad davala, uvijek su to bile donacije i dotacije.

Da, tako je. BAGS je u zestokoj dubiozi koju ne zeli rijesiti, a Kanton je samo jedan od onih kojima ne on duzan.
Zemlja je problem, o bagsu kao firmi i vogoscanima bi se bolje brinuli Karadzic i Mladic nego sarajevski FGR olos...zamisli jebote da svjesno dozvolis da se djeca smrzavaju na ovom minusu samo zato sto ne zive u centru, majku im jebem fasisticku
Dobio je pare, sto ne pokrene nabavku? Lik svjesno manipulise ljudima i igra na tu kartu samilosti. Treca godina kako lik isto radi.

Dokle?

Iskreno se nadam da ce neko stisnuti hrabrosti i poslati ovo na tuzilastvo.
Džihanić juče spominje još 4-5 neplaćenih računa, mimo ovih nekoliko plaćenih. Kako su nastali ti računi, na osnovu čega i zašto ih se nakupilo toliko?
made_in_sarajevo

#2487 Re: "Trojka"

Post by made_in_sarajevo »

A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 21:48
made_in_sarajevo wrote: 29/11/2024 20:12 Glup i trudi se biti jos gluplji.
Namazani seljak koji sanja da naslijedi Bakira i koji sve ovo vidi kao lično prejebavanje sa Dinom.

U svim pregovorima do sada sa Trojkom, uvijek insistirao da Dino ne može dobiti neku funkciju.

Kuriozitet, u zgradi općine samo za sebe napravio lift, koji vodi do 5 sprata gdje je njegova kancelarija i ne staje na drugim spratovima.

Vodio bi državu, a svi ugostiteljski objekti kojima gazduje Lokom, firma općine, rade u debelom minusu, svake godine mandata. Prošle godine imali 100.000 KM minusa! Pretprošle 400. Svi vi levati koji plaćate picu u krcatoj piceriji u centru Safet Zajko, znajte da ista radi u minusu :D . Slastičarna u zgradi općine poslije sa gubitkom usto tako.

U istoj firmi, koja odgovara Efendiću, poljoprivredni sektor svake godine ima 200K minusa.

A bivšem direktoru Lokoma koji je vlasnik streljačkog kluba Karakal, na strelištu na Žuči, u vlasništvu Općine, dao ekskluzivno pravo da prodaje municiju i tako mu omogućio 300njak hiljada KM prometa, dok samo strelište radi u minusu, naravno.

Rođaku bez ikakvog postupka izdao kafanu na novom bazenu.

Husi Ćesiru prodao zemljište općine na ulici Safeta Zajke, a naplatio mu po cijenama padinskih dijelova Boljakova.

A zbog istog Huse, pomjerio trasu ceste i ugurao kružni tok u dvorište vrtića i škole...

I on hoće da vodi visoku politiku :D
I da ga upitam sta je bakir uradio za kladionice i kako godinama nije smio pisnuti covicu za kladionice. Zakon da ne smije kladionica biti blizu skole preko noci nestao, ispario. Porez, pdv ma nikad A nije smio pisnuti. Inace nije to samo covic, kladionice su carstvo za sebe gdje danas ne mozes tek tako dirati, realno govoreci jer jebeni premier pravi prometa ko bhtelecom npr.

Pravo govno, definicija glupana iz sda. Meni je samo.narod jos gluplji koji glasa za njega. Za 12 godina kaze zamjenik 20 reflektora na vanjskoj rasvjeti, najjci ikad. Glupan do glupana.
kakabanja213

#2488 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 22:23
kakabanja213 wrote: 29/11/2024 22:21

Lažeš

I to lažeš vagonima.

Pročitaj moj prošli post.

Lažeš
Tacno se kod tebe vidi SDA skola. Cisti primjer.
Janjicar

#2489 Re: "Trojka"

Post by Janjicar »

Laze samo za ovo f1 i f2
kakabanja213

#2490 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

Janjicar wrote: 29/11/2024 22:43 Laze samo za ovo f1 i f2
Znaci fizicki rad. E onda mu svaka cast.
mistek

#2491 Re: "Trojka"

Post by mistek »

Ja sam fakat mislio da samo SDA ima armiju ljudi koji ih brane "i u dobru, i u zlu", ma šta god uradili, ma kakvo sranje pravili. Ali, ima Boga mi i kontra strana iste :D

Ljudi su fakat slijepi i navijački nastrojeni u politici, što je besmisleno. Evidentno je da ne postoje potpuni pozitivci, niti potpuni negativci u svemu ovome, ali je prilično jasno da su svi bliži negativnom.

Ja sam na ovom forumu desetine postova napisao u funkciji odbrane aktuelne vlasti od SDA botova i njihovih debilnih napada. Naravno, i sada su SDA napadi uglavnom usmjereni na takve stvari (nekada pruga, evo sada nadigli sindikate, jedu govna s ovim regulacionim planovima i sl.). Međutim, zar je fakat teško priznati da je Trojka daleko, daleko, daleko ispod svakog očekivanja? To bi pametnim ljudima samo treba biti okidač da se preispitaju, analiziraju i da nastave drugačije. Nije stvar gluposti za koje ih SDA s vremena na vrijeme optuže, izdaja, čuda, nego stvarnih i ozbiljnih problem.

Nije teško naći ekspoze Fortin, za vrijeme dok se čak i radilo nešto, jer je Ukov smiješno i gledati, pa vidjeti za šta se sve u kantonu nisu ni počešali. Na nivou FBiH se ne može napraviti nikakav značaj korak ni u jednom resoru. Ni na nivou općina stvari ne funkcionišu.

Prije 2 ili 4 godine djelovalo je da SDA neće dobiti narednih 50 godina u Kantonu Sarajevo. Djelovalo je da Trojka ima pole poziciju za rast na nivou FBiH. Nažalost, užasnoj SDA su omogućili lagani preokret već 2026. Kažem užasnoj, jer SDA nije uradila apsolutno ništa na tome da se poboljša, tačno su samo čekali da Trojka pojede sama sebe. I Efendiću, koliko god kritikovan bio, jedini je problem što ne može sebe kandidovati na svim nivoima 2026. Odnosno, pretpostavljam da će se kandidovati za neku varijantu država/FBiH, gdje i ne dobija puno. Ali, ako kandiduje sebe na nivou kantona, ne bi me čudilo da bude najjača stranka. Kako god, birat će koje premijersko mjesto želi.
Chmoljo

#2492 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

HelaS wrote: 29/11/2024 22:25

Džihanić juče spominje još 4-5 neplaćenih računa, mimo ovih nekoliko plaćenih. Kako su nastali ti računi, na osnovu čega i zašto ih se nakupilo toliko?
ma pusti bolan, da je samo tih 4-5 ni po jada.
Vjecita_zavrzlama

#2493 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

mistek wrote: 29/11/2024 23:51 Ja sam fakat mislio da samo SDA ima armiju ljudi koji ih brane "i u dobru, i u zlu", ma šta god uradili, ma kakvo sranje pravili. Ali, ima Boga mi i kontra strana iste :D

Ljudi su fakat slijepi i navijački nastrojeni u politici, što je besmisleno. Evidentno je da ne postoje potpuni pozitivci, niti potpuni negativci u svemu ovome, ali je prilično jasno da su svi bliži negativnom.

Ja sam na ovom forumu desetine postova napisao u funkciji odbrane aktuelne vlasti od SDA botova i njihovih debilnih napada. Naravno, i sada su SDA napadi uglavnom usmjereni na takve stvari (nekada pruga, evo sada nadigli sindikate, jedu govna s ovim regulacionim planovima i sl.). Međutim, zar je fakat teško priznati da je Trojka daleko, daleko, daleko ispod svakog očekivanja? To bi pametnim ljudima samo treba biti okidač da se preispitaju, analiziraju i da nastave drugačije. Nije stvar gluposti za koje ih SDA s vremena na vrijeme optuže, izdaja, čuda, nego stvarnih i ozbiljnih problem.

Nije teško naći ekspoze Fortin, za vrijeme dok se čak i radilo nešto, jer je Ukov smiješno i gledati, pa vidjeti za šta se sve u kantonu nisu ni počešali. Na nivou FBiH se ne može napraviti nikakav značaj korak ni u jednom resoru. Ni na nivou općina stvari ne funkcionišu.

Prije 2 ili 4 godine djelovalo je da SDA neće dobiti narednih 50 godina u Kantonu Sarajevo. Djelovalo je da Trojka ima pole poziciju za rast na nivou FBiH. Nažalost, užasnoj SDA su omogućili lagani preokret već 2026. Kažem užasnoj, jer SDA nije uradila apsolutno ništa na tome da se poboljša, tačno su samo čekali da Trojka pojede sama sebe. I Efendiću, koliko god kritikovan bio, jedini je problem što ne može sebe kandidovati na svim nivoima 2026. Odnosno, pretpostavljam da će se kandidovati za neku varijantu država/FBiH, gdje i ne dobija puno. Ali, ako kandiduje sebe na nivou kantona, ne bi me čudilo da bude najjača stranka. Kako god, birat će koje premijersko mjesto želi.
Precjenjujes efendica, van novog grada je neznatan
mistek

#2494 Re: "Trojka"

Post by mistek »

Ma vala baš mislim suprotno. Ne živim u Novom Gradu i masu ljudi koje znam u Centru ili Novom Sarajevu su za prethodne izbore komentarisali "Da je ovdje kandidat ko Efendić, odmah bismo glasali za takvog". I fakat nije da sam čuo to od 2-3 osobe, nego desetine, baš masovno. Može biti da je i do loših kandidata u ove dvije općine (sigurno jeste), ali pogotovo raja sa strane vidi samo dobre stvari kod Efendića. Ljudi i dalje vrednuju Safet Zajko, vrednuju bazen kakav god da je, vrednuju čak i rekonstrukciju cesta, vrednuju popločavanje trotoara, stvaranje parkinga, ma sve što se Efendić reklamira. Pazi, evo ja sam u Pofalićima, i ovdje je Humska rađena na prelazu Koldžo/Tanović, već propala, gora nego što je bila. Apsolutna većina komentara ti je "kako je Efendić uradio Adema Buće prije 10+ godina, vrhunski, a kod nas užas", "kako je Efendić osvjetlio to i to, a kod nas užas", "kako je Efendić napravio škole, igrališta, a kod nas užas", "kako je Efendić napravio Zajku, a nas jebu za Hum 20 godina" itd.

Uostalom, na prošlim izborima (2022) kada je Efendićeva pozicija bila kud i kamo lošija, on je u Kantonu Sarajevo uzeo 21.503 glasa, što je 47% više od drugog najboljeg (Sebija :D). Od toga, u NG je uzeo 11.683 glasa. Dakle, skoro 10.000 glasova je dobio iz ostalih općina. Odnosno, stranka ko stranka mu je u NG uzela manje od 50% ukupnih glasova koje su imali. Eh sad skontaj da će ovaj Bandić, za kog se čulo, ako bude tu, bez problema navući 5.000+ glasova i da je njegova pozicija samo jača.

Naravno, teže je upravljati općim izborima, jer ne moraš imati plaho jake kadrove da se guraš na svim nivoima, ali ima fantastičnu poziciju da pokupi masu koja bježi od SDA, a razočarana je u Trojku (prije svega NiP).
MAha

#2495 Re: "Trojka"

Post by MAha »

Raja lako zaboravlja. Sda kadrovi (ne svi) su od Sarajeva napravili haos, od komunalne privrede (vik sluzio za uvaljivanje i talove), bjelasnice ( napravili sta su napravili, nepopravljivo), neplanske gradnje (planske tacnije, gdje su "planeri" privatnici), grasa (jel znate da je zbog dugova radjeno izvrsenje sudsko, prodali im tramvaje u staro gvozdje), Bog zna kakvih sve lopovluka, otimacine, kad su izgubili vlast, "srezu" koeficijent za KS federalnim zakonom (dokle to ide), afera mali milion. Trojka fino pocela, sad ko da je neki zastoj, zamor, ne znam, ali ako ne nastave tim tempom, mogli bi po..sit. Zaboravice raja stare aferime.
cyprus

#2496 Re: "Trojka"

Post by cyprus »

A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 21:48Husi Ćesiru prodao zemljište općine na ulici Safeta Zajke, a naplatio mu po cijenama padinskih dijelova Boljakova.

A znači do toga je... Ja se vazda ibretim kad prođem onuda kako je moguće da su kružni tok i cesta tik, al bukvalno tik do škole/vrtića... Da se nije odvojila eto bar 10-15 metara... Znači da neko ondje nešto izbaci kroz prozor auta (srećom znamo da kod nas nema toga :oops: ), to glat ulijeće u dvorište... O ispušnim gasovima da ne govorim... A ni o tome da su saobraćajne nesreće na cestama, pa da neko izlesti sa ceste, kod nas prava rijetkost :oops:

Znači postoji razlog za to :) Ovo Bosnaplast je Ćesir... Znam za ono gdje je on "napao kameru, a ne kamermana", al nisam evo dosad povezao da je to ta lokacija, ccc...I nigdje eko udruženja, zabrinutih građana i tako toga :oops: Najbolji načenik, fuck yeah...

Image

Znam da nije najbolja tema da se drvi o ovome, ali kad je već spomenuto...
doktor78

#2497 Re: "Trojka"

Post by doktor78 »

Crna sedmica za vladajuće. Toliko događaja, vijesti i medijskih natpisa koji im ne idu u prilog da se čovjek zapita radi li se o koordiniranom udaru.
mali_balon

#2498 Re: "Trojka"

Post by mali_balon »

Svakim danom se dokazuje cinjenica da nas narod tj Bosnjaci ne zasulzuju nista bolje od SDA sadake, merhameta, donacije, zajebi, ukradi itd itd.....sto bi se reklo kakav narod takva vlast.....samo je problem sto je vazda neko drugi kriv

Pa gledaj ti sdpovca iz ilijasa sta uradi....stranke trojke pucaju po savovima...vodje zadjele i boli ih kita sto im se stranke raspadaju.......

A sinoc slusam Fortu i kako kaze dodju mu ljudi sa idejama haj vako haj nako i kad se tim ljudima kaze hajde bujrum uradi to i to e tu nastaje taajaaac ono nase sitnobalijsko (neka se ljuti ko god hoce) " joj nemoj mene Alahati u to...."itd itd......to je famozno preuzimanje odgovornosti.....
PM72

#2499 Re: "Trojka"

Post by PM72 »

cyprus wrote: 30/11/2024 06:29
A_A_AKCIJA wrote: 29/11/2024 21:48Husi Ćesiru prodao zemljište općine na ulici Safeta Zajke, a naplatio mu po cijenama padinskih dijelova Boljakova.

A znači do toga je... Ja se vazda ibretim kad prođem onuda kako je moguće da su kružni tok i cesta tik, al bukvalno tik do škole/vrtića... Da se nije odvojila eto bar 10-15 metara... Znači da neko ondje nešto izbaci kroz prozor auta (srećom znamo da kod nas nema toga :oops: ), to glat ulijeće u dvorište... O ispušnim gasovima da ne govorim... A ni o tome da su saobraćajne nesreće na cestama, pa da neko izlesti sa ceste, kod nas prava rijetkost :oops:

Znači postoji razlog za to :) Ovo Bosnaplast je Ćesir... Znam za ono gdje je on "napao kameru, a ne kamermana", al nisam evo dosad povezao da je to ta lokacija, ccc...I nigdje eko udruženja, zabrinutih građana i tako toga :oops: Najbolji načenik, fuck yeah...

Image

Znam da nije najbolja tema da se drvi o ovome, ali kad je već spomenuto...
Ćesir je finansirao školovanje rumenka jer nije imao za kifle.Usput ga je gurao na funkcije u mladim SDA i opštinskom vijeću.
Rumenko nije dobio mandat što je sposoban ili što mu je stranka na glasu ( koja postoji još samo u kantonu a imala ambicije od Trebinja do Kladuše) nego što SDA i trojka nisu imali koga ponuditi
Vjecita_zavrzlama

#2500 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

doktor78 wrote: 30/11/2024 07:34 Crna sedmica za vladajuće. Toliko događaja, vijesti i medijskih natpisa koji im ne idu u prilog da se čovjek zapita radi li se o koordiniranom udaru.
Radi logicno cak mislim da SdA udara na to da izazove prijevremene , prazne se dzepovi a 2026 je daleko
Post Reply