Trojka+: Izdajice ili maheri?

Hoće li Trojka+, ako formira vlast, popuštati HDZ-u i isporučiti im izborni zakon?

Da
7
58%
Ne
5
42%

Total votes: 12

acousmaticos

#1 Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

Dakle, vrlo jednostavno pitanje:

Da li se Trojka+ pravi luda na trenutne kritike kako bi zaposjela vlast, a potom će zauzdati HDZ, ili će im trajno isporučiti Federaciju?

Ako Schmidt jednokratno nametne 2/3-ećinsko pravilo formiranja, u idućem mandatu ne samo što bi SDA pomela izbore, nego bi opet s nekim novim Lendom blokirali formiranje vlasti. SDP, NIP, NS bi bili politički mrtvaci.

Sve mi se čini da se samo prave ludi i da imaju način kako da izdominiraju situaciju i uz potporu stranaca liberaliziraju poličku scenu, s nacionalnim strankama niz vodu.
HelaS

#2 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by HelaS »

acousmaticos wrote: 12/04/2023 23:25 Dakle, vrlo jednostavno pitanje:

Da li se Trojka+ pravi luda na trenutne kritike kako bi zaposjela vlast, a potom će zauzdati HDZ, ili će im trajno isporučiti Federaciju?

Ako Schmidt jednokratno nametne 2/3-ećinsko pravilo formiranja, u idućem mandatu ne samo što bi SDA pomela izbore, nego bi opet s nekim novim Lendom blokirali formiranje vlasti. SDP, NIP, NS bi bili politički mrtvaci.

Sve mi se čini da se samo prave ludi i da imaju način kako da izdominiraju situaciju i uz potporu stranaca liberaliziraju poličku scenu, s nacionalnim strankama niz vodu.
Pa do kad više :(
Seyfo

#3 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Seyfo »

SDA bi pomela izbore? Na osnovu čega se to može zaključiti? Oni na sljedećim izborima,a to su lokalni iduće godine ,će grohnuti još više a na opštim za 3 g će proći kao SBB na ovim zadnjim. Naravno,to sve ako Bake i Sebija ostanu na čelu stranke. Ako se povuku iz politike totalno,SDA ima šanse,ali to se realno nikad neće desiti.
acousmaticos

#4 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

Seyfo wrote: 12/04/2023 23:29 SDA bi pomela izbore? Na osnovu čega se to može zaključiti? Oni na sljedećim izborima,a to su lokalni iduće godine ,će grohnuti još više a na opštim za 3 g će proći kao SBB na ovim zadnjim. Naravno,to sve ako Bake i Sebija ostanu na čelu stranke. Ako se povuku iz politike totalno,SDA ima šanse,ali to se realno nikad neće desiti.
Ako se Trojkaši pokažu kao zapadnjačko-hdzovske pudlice, narod će iz revolta glasati nazad za SDA. Već sad čuješ komentare u tipu "jesu lopovi, al' su barem branili državu, kud dadoh glas ovim debilima". Mislim da i oni vide reakcije javnosti i da ih to drži na oprezu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#5 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by PreWiBa »

Seyfo wrote: 12/04/2023 23:29 SDA bi pomela izbore? Na osnovu čega se to može zaključiti? Oni na sljedećim izborima,a to su lokalni iduće godine ,će grohnuti još više a na opštim za 3 g će proći kao SBB na ovim zadnjim. Naravno,to sve ako Bake i Sebija ostanu na čelu stranke. Ako se povuku iz politike totalno,SDA ima šanse,ali to se realno nikad neće desiti.
To je se govorilo i 2010, pa je 2014. SDA pomela sve živo. Podcjenuje se SDA-ova mašinerija koja je najjača u BiH, naravno za interese stranke, a ne države.
acousmaticos

#6 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

sehohari wrote: 12/04/2023 23:33
To je se govorilo i 2010, pa je 2014. SDA pomela sve živo. Podcjenuje se SDA-ova mašinerija koja je najjača u BiH, naravno za interese stranke, a ne države.
Upravo to
PreWiBa

#7 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by PreWiBa »

Buducnost ce nam reci u kojem smjeru ovo sve ide.

Čović očito očeuke od trojke neke velike ustupke, poput uvođenja RTV HB u javni sistem TV emitera npr. ili izborni zakon po HDZ-ovom principu. Svako ko ima dvije ćelije u glavi zna da Plenković ne brani tek tako novo rukovodstvo.

Sada se treba pitati, dali će izdati Čovića ili BiH. Ili drugim riječima: Da li su probosanske ili provrhbosanske stranke.
Njanjavi

#8 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Njanjavi »

Ja ne znam gdje ti zivis decko zadnjih tridesetak godina al federacija je davno prodata.
U ovom prknu od drzave svi imaju veca prava od bosanca muslimanske vjeroispovjesti s podrucja Federacije.
Katolici se prikacili svojim hrvaticima, putovnice svi imaju i sibaju, rade komotno gdje hoce.
Ovi iz rs ce se prikačit srbiji i uzet dvojno od njih, a srbija ce barem deset godina prije nas uc u eu to je garant.
Jedino mali meho ostade ko palestinac do te mjere da ni u svom nemas osnovna ljudska prava.
I jos te domaci gaze cizmom u vrat gdje stignu.
Od poreza pa nadalje.
Plus jos iz budzeta valja placat plate herceg bosni i rs.
Da je ovde mrva pameti pa odjebat i rs i ove dole kmeketavce s kamenjara sa sahovnicama.
Pa za tri mjeseca bi sami sebi za vratove poskakali.
Nema bosanske sise da ih hrani.
Valja zaposlit dovoljan broj i katolika i pravoslavaca a muslimanu sta ostane.
I za to nije kriv ni srbin ni hrvat vec domaci petokolonas bez kicme.
Trojka kakva god da je u to ne ulazim al ta bajkica koju ocekuje vecina da ce se nesto drastično promjenit preko noci nabolje kad sjasu ovi sto su jahali do sad je pravo simpatična.
Sjahali stari, uzjahali ovi namazaniji i podmazaniji eu liberalna struja igrači.
Ona ekipa tipa lagumdzije i multi kulti price, sve samo da je gospodar iz eu sretan.
Dosta je njih na platnom spisku evropskih lobija i sve dok je tako ovdje ima da mekeces i da se zahvaljujes gospodi dok te lupaju po usima.
tramvajtrojka

#9 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by tramvajtrojka »

Al se zadalo po forumu zadnju sedmicu otvaranje tema od likova koji imaju ispod 30 postova i neaktivnost u zadnjih pet godina :lol: :lol: :lol:

Image

to sam ja nisam za SDA ali :zjev: :zjev:
PreWiBa

#10 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 12/04/2023 23:42 Al se zadalo po forumu zadnju sedmicu otvaranje tema od likova koji imaju ispod 30 postova i neaktivnost u zadnjih pet godina :lol: :lol: :lol:

Image

Dobro jarane, ne bih baš po broju postova zaključio da li je neko bot ili ne.

Ti si opet druga krajnost, pet hiljada postova dvije godine.
Seyfo

#11 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Seyfo »

acousmaticos wrote: 12/04/2023 23:32
Ako se Trojkaši pokažu kao zapadnjačko-hdzovske pudlice, narod će iz revolta glasati nazad za SDA. Već sad čuješ komentare u tipu "jesu lopovi, al' su barem branili državu, kud dadoh glas ovim debilima". Mislim da i oni vide reakcije javnosti i da ih to drži na oprezu.
Ja nisam čuo takve komentare (čuj oni branili državu? Možda na Hayatu)a kako će narod glasati iz revolta,to se ne može sad znati. Toliko afera,kriminaliziranih i opskurnih pojedinaca i povrh svega bračni par Izetbegović, su srozali stranku na najniže grane od postanka, da će se teško ikad oporaviti. Situacija nije ni nalik 2014.godini,mnogo je lošije za SDA. A da će glasačka mašinerija sastavljena od uhljeba,kriminalaca,ubica i ostale nepismene stoke biti toliko obimna 2026 godine,realno je teško očekivati. Već sad se izbori ne mogu dobiti na priči o ratu i ratnim zaslugama,previše vremena je prošlo. Najbolji primjer za to su izbori za načelnika Ilidže i Bihaća. Jednostavno,SDA srlja iz pogreške u pogrešku,iz dubioze u dubiozu,ponavlja iste greške i sve dublje se ukopava i ne misli stati. Ne uče na greškama i tvrdoglavo idu u ponor. Svaka izjava i pojava u javnosti jednog Mulahusica, Zahiragica, Kapidzica, Sebije ili Novalica ima efekat odustajanja bar 5 glasača SDA. Dzaba kupljene hodže,dzaba jeftini generali, Hayat i pogani botovi,svi oni zajedno prave kontraefekat
Last edited by Seyfo on 12/04/2023 23:48, edited 1 time in total.
Njanjavi

#12 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Njanjavi »

I ja ne kontam jel vi namjerno spinujete da se steli sve hdz-u il se fakat pravite slijepi.
To je gospodo moderna politika, ko ulozi vise kesa u lobiranje po njegovom se svira.
To sto bosanac glupi ne vidi dalje od svog nosa pa samo sebi grabi onako sitno seljacki bez neke sire vizije nije do njih vec do nas.
Hrvatici se docepali kesa jbga, raširili se i sad lobiraju sebi kako im pase i ostvaruju polako.
A to sto je bosanac vazda imao petokolonaske zmije u svom korpusu je do nas jbga.
Na kraju krajeva ne svira se ovde ni kako hdz hoce vec kako tatice iz eu narede.
Pustili su ovima 30 godina da se nakradu, sad dosla nova i poslusnija ekipica koja ce ljepse ispunjavat eu taticama zelje.
acousmaticos

#13 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

tramvajtrojka wrote: 12/04/2023 23:42 Al se zadalo po forumu zadnju sedmicu otvaranje tema od likova koji imaju ispod 30 postova i neaktivnost u zadnjih pet godina :lol: :lol: :lol:

Image

Iskreno se nadam da Trojka fingira i da ga neće toliko dudlati Hrvatskoj kao što mnogi govore. Ne botujem nikome, ovo mi je stari profil koji sam recoverao čisto da čujem mišljenja običnog naroda pošto odavno nisam više u Bosni i pošto niko od ljudi s kojima se čujem i ne prati politiku ili su sami odselili i neće više da čuju za Bosnu. Zato dođoh ovdje.
SmokingMan

#14 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by SmokingMan »

Ko nas je vodio ove godine, dobro se nismo srozali na nivo Somalije, neka puka sreća.
Seyfo

#15 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Seyfo »

Gore od SDA ne može. Tacka
GandalfSivi

#16 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by GandalfSivi »

Koje smece od teme. @Bloo, zatvaraj ovo svega ti. Rodila majka trola sa 12 postova…
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Chmoljo »

Gdje cujes to, u Dablinu ili Dundalku?
acousmaticos

#18 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

Chmoljo wrote: 12/04/2023 23:52

Jarane pa kad si tak'i haker valjda bi trebao znati da se čuje šta narod priča i u comment sectionu na Fejsbuku, ne moraš sjedit na Slatkom ćošetu :)
Chmoljo

#19 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Chmoljo »

acousmaticos wrote: 12/04/2023 23:55
Chmoljo wrote: 12/04/2023 23:52

Jarane pa kad si tak'i haker valjda bi trebao znati da se čuje šta narod priča i u comment sectionu na Fejsbuku, ne moraš sjedit na Slatkom ćošetu :)
Pa onda reci da ih citas.

Jedno je citati i misliti da znas, a drugo je cuti i ziviti u onom sto je sda "branila".
dorkcic

#20 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by dorkcic »

I ja baš kontam odakle dolaze ti "mnogi" komentatori. Mora da se ne krećem u tim seratorskim krugovima :(
acousmaticos

#21 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by acousmaticos »

Chmoljo wrote: 12/04/2023 23:56
acousmaticos wrote: 12/04/2023 23:55

Jedno je citati i misliti da znas, a drugo je cuti i ziviti u onom sto je sda "branila".
Ako misliš da sam ja ovdje da botujem, branim, ili navijam i za koga, to me stvarno ne zanima. Zanimaju me iskrena mišljenja, to jest da "čujem" kako narod zaista misli, jer ovo što dosada znam definitivno nije relevantan uzorak (kako i sam kažeš).
Chmoljo

#22 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Chmoljo »

acousmaticos wrote: 12/04/2023 23:59
Chmoljo wrote: 12/04/2023 23:56

Ako misliš da sam ja ovdje da botujem, branim, ili navijam i za koga, to me stvarno ne zanima. Zanimaju me iskrena mišljenja, to jest da "čujem" kako narod zaista misli, jer ovo što dosada znam definitivno nije relevantan uzorak (kako i sam kažeš).
Ima nekoliko tema na kojima se pise o istom, pa kreni fino sa citanjem ako te stvarno interesuje. Ali mnijem po terminologiji da ti to bas i nije cilj.

Pazi molim te, brines se za federaciju, a drzavu ko jebe...
mobsterc

#23 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by mobsterc »

Vrlo jednostavno, sve sto trojka da hdzu, i SDA bi dala (ili morala dati). Retorika da je SDA nesto branila do sada i išla protiv HDZ više nego što mora je za notorne idiote.
To je njihov spin kojim pokušavaju (i donekle uspijevaju) da vrbuju neke glasove homo erectusa koje su izgubili.
Seyfo

#24 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Seyfo »

Pa narod doista ne misli da je SDA bilo šta ikad branila,niti se upeca na priču da oni ne bi dali HDZ u sve isto...čak štaviše svi spinovi i laži kojima se krila su pukli kao balon od sapunice nakon 30 godina mazanja očiju. Imali ko zna koliko šansi da se pokažu i dokažu i samo se više ukopavali. Trojka/osmorka su neka alternativa kojoj treba dati šansu a vrijeme će pokazati. U svakom slučaju,ako pratiš Mulahusica i te botovske stranice na društvenim mrežama te komentare na klicu, imat ćeš potpuno nerealnu sliku stava javnosti. Ništa ne ide u prilog SDA a to što neki bot spinuje za sendvič pije vode samo kod neupućenih i nepismenih
Officer Crabtree

#25 Re: Trojka+: Izdajice ili maheri?

Post by Officer Crabtree »

mobsterc wrote: 13/04/2023 00:06 Vrlo jednostavno, sve sto trojka da hdzu, i SDA bi dala (ili morala dati). Retorika da je SDA nesto branila do sada i išla protiv HDZ više nego što mora je za notorne idiote.
To je njihov spin kojim pokušavaju (i donekle uspijevaju) da vrbuju neke glasove homo erectusa koje su izgubili.
Ko cure koje uzmeš na caku pa i Šefika je dala Mustafi.

Trojka kad proda državu barem će zaradu podijeliti na tri dijela, manje ćemo im biti zavidni.
Locked