sram me i stid bilopitt wrote:jes vidio drskosti.....posao krade domorocu nekomtest01 wrote:Ti si u Torontu,a Mostar ti je u srcu.Jos si moderator.iz Toronta???:D:D:D:D
Trojica Hrvata iz Bosne na smrt pretukli Švicarca
- anais_nin
- ahmed&nedzad
A to je znači bilo?!muha_sa wrote:Na kantonalnoj TVSA upravo apeluju da se jave dobrovoljni davaoci krvi sa krvnom grupom-O- Pred Tehnickom školom, nožem,zboden djecak
-
Pusur
Nisu iz BIH, neke novine bi voljele da jesu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/svic ... 347.aspxNA
JUGU Švicarske, u Locarnu, tijekom karnevala, brutalno je ubijen 22-godišnji švicarski student Damiano Tamagni. Njega su nasmrt pretukla trojica Hrvata. Lokalno stanovništvo traži izgon "balkanskih ubojica", javljaju švicarski mediji.
Policija je zbog ubojstva Švicarca, poznatog i pod nadimkom Dami, privela 21-godišnjeg Ivicu Grgića, 19-godišnjeg Ivana Jurkića i 18-godišnjeg Marka Tomića. Prema javljanju Blicka, oni se od subote nalaze u pritvoru.
Trojica "ubojica s Balkana", prema pisanju tog švicarskog lista, poznati su lokalni partijaneri, a nesretnog su Damija u petak nasmrt pretukli u mračnoj ulici. Motivi napada još nisu poznati, a do kobnog napada je došlo kada je "Dami tražio prolazak između dvije skupine mladića, što je platio svojim životom". Nakon napada je nasilnički trio produžio prema Bellinzoni i tamo nastavio partijati. Iako mu je moždana smrt konstatirana još u petak, Dami je preminuo u subotu u bolnicu u Luganu.
Damiano je bio student politologije na ciriškom sveučilištu, a bio je i veliki obožavatelj glazbe i kompjuterskih igrica. Pod nadimkom "Pilić" sudjelovao je u popularnoj online igrici World of Warcraft. Dami je, prema pisanju Blicka, bio "ratnik na Internetu", u jednoj od najboljih grupa, a njegovi "suborci" mu iskazuju poštovanje: "Ova igra nije više ista bez tebe".
"Mesar", "Pijanac" i "Sudac" šokirali Švicarce
Švicarski mediji su prenijeli kako se trojica mladića, poznati pod nadimcima "Mesar", "Pijanac" i "Sudac", na svojim internetskim stranicama predstavljaju se kao "cool" i "macho" tipovi te se hvale svojim uspjesima kod žena. Ivan s drugim chaterima razmjenjuje fotografije i video uratke, a poznat je pod nadimkom "Mesar".
Ivica, nadimka "Pijanac", se pokazuje u njemu omiljenoj pozi - kao pijani partijaner. U zadnje vrijeme je među online populacijom bio poznat i kao "Cro_boy", a tako se "zvao" i u petak, na dan kada je sa svojim prijateljima na smrt pretukao Damija.
Jedna od fotografija objavljenih na njihovoj internetskoj stranici prikazuje "Pijanca" s obrijanom glavom. Tu se opisuje kao "slobodan heteroseksualac, visine 185 centimetara, težine 77 kilograma, normalne građe sa tetovažama i piercinzima". "Ja sam Krist. NLO-i ne postoje", poručuje taj mladić.
Među 15-ak partijanerskih fotografija, postavio je i 10-ak onih na kojima pokazuje svoje političko stajalište i simbole hrvatskih ultranacionalista te "iskešenog buldoga u hrvatskim nacionalnim bojama".
Marko je pak poznat pod nadimkom "Sudac" jer igra nogomet i glavni je sudac na nogometnim mečevima. Na partijanerskom portalu se opisuje sljedećim riječima: "Spavam po cijeli dan i dobro se provodim. Djecu bih rado htio imati kasnije. Volim meso i pijem sve. Kada sam pijan, onda sam zvijezda večeri".
Nakon brutalnog ubojstva, posjetitelji partijanerskog portala, šokirani njihovim činom ostavljaju komentare poput ovoga: "Ti kučkin sine! Napali ste trojica na jednoga. Tebi i tvojim prijateljima želim smrt!".
Lokalno stanovništvo traži izgon nasilnika
Lokalno tužiteljstvo je jučer protiv trojke podiglo optužnicu zbog brutalnog napada sa smrtnim posljedicama. Mladići su od ranije poznati policiji zbog nasilnog ponašanja. Jedan od njih je već bio uključen u tučnjavu u kojoj je s razbijenom pivskom bocom nasrnuo na mladića i razderao mu lice.
Glavni tužitelj Luigi Pedrazzini zahtjeva rigoroznu kaznu koja će služiti za primjer drugima, a lokalno stanovništvo traži protjerivanje nasilnika. "Ukoliko vlasti ne osude nasilnike, izlazimo na ulice. Ako treba, demonstrirat ćemo i u Bernu", poručuju iz desničarskog pokreta MAS.
Švicarski mediji navode kako su od trojice Hrvata, dvojica porijeklom iz BiH, a jedan iz Hrvatske, dok dvojica imaju i švicarske putovnice.
Dami će sutra biti pokopan u rodnoj Gordoli. Cijeli kanton Ticino je u šoku zbog ovog stravičnog ubojstva, a otkazana su i sva karnevalska događanja.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/svic ... 347.aspxNA
JUGU Švicarske, u Locarnu, tijekom karnevala, brutalno je ubijen 22-godišnji švicarski student Damiano Tamagni. Njega su nasmrt pretukla trojica Hrvata. Lokalno stanovništvo traži izgon "balkanskih ubojica", javljaju švicarski mediji.
Policija je zbog ubojstva Švicarca, poznatog i pod nadimkom Dami, privela 21-godišnjeg Ivicu Grgića, 19-godišnjeg Ivana Jurkića i 18-godišnjeg Marka Tomića. Prema javljanju Blicka, oni se od subote nalaze u pritvoru.
Trojica "ubojica s Balkana", prema pisanju tog švicarskog lista, poznati su lokalni partijaneri, a nesretnog su Damija u petak nasmrt pretukli u mračnoj ulici. Motivi napada još nisu poznati, a do kobnog napada je došlo kada je "Dami tražio prolazak između dvije skupine mladića, što je platio svojim životom". Nakon napada je nasilnički trio produžio prema Bellinzoni i tamo nastavio partijati. Iako mu je moždana smrt konstatirana još u petak, Dami je preminuo u subotu u bolnicu u Luganu.
Damiano je bio student politologije na ciriškom sveučilištu, a bio je i veliki obožavatelj glazbe i kompjuterskih igrica. Pod nadimkom "Pilić" sudjelovao je u popularnoj online igrici World of Warcraft. Dami je, prema pisanju Blicka, bio "ratnik na Internetu", u jednoj od najboljih grupa, a njegovi "suborci" mu iskazuju poštovanje: "Ova igra nije više ista bez tebe".
"Mesar", "Pijanac" i "Sudac" šokirali Švicarce
Švicarski mediji su prenijeli kako se trojica mladića, poznati pod nadimcima "Mesar", "Pijanac" i "Sudac", na svojim internetskim stranicama predstavljaju se kao "cool" i "macho" tipovi te se hvale svojim uspjesima kod žena. Ivan s drugim chaterima razmjenjuje fotografije i video uratke, a poznat je pod nadimkom "Mesar".
Ivica, nadimka "Pijanac", se pokazuje u njemu omiljenoj pozi - kao pijani partijaner. U zadnje vrijeme je među online populacijom bio poznat i kao "Cro_boy", a tako se "zvao" i u petak, na dan kada je sa svojim prijateljima na smrt pretukao Damija.
Jedna od fotografija objavljenih na njihovoj internetskoj stranici prikazuje "Pijanca" s obrijanom glavom. Tu se opisuje kao "slobodan heteroseksualac, visine 185 centimetara, težine 77 kilograma, normalne građe sa tetovažama i piercinzima". "Ja sam Krist. NLO-i ne postoje", poručuje taj mladić.
Među 15-ak partijanerskih fotografija, postavio je i 10-ak onih na kojima pokazuje svoje političko stajalište i simbole hrvatskih ultranacionalista te "iskešenog buldoga u hrvatskim nacionalnim bojama".
Marko je pak poznat pod nadimkom "Sudac" jer igra nogomet i glavni je sudac na nogometnim mečevima. Na partijanerskom portalu se opisuje sljedećim riječima: "Spavam po cijeli dan i dobro se provodim. Djecu bih rado htio imati kasnije. Volim meso i pijem sve. Kada sam pijan, onda sam zvijezda večeri".
Nakon brutalnog ubojstva, posjetitelji partijanerskog portala, šokirani njihovim činom ostavljaju komentare poput ovoga: "Ti kučkin sine! Napali ste trojica na jednoga. Tebi i tvojim prijateljima želim smrt!".
Lokalno stanovništvo traži izgon nasilnika
Lokalno tužiteljstvo je jučer protiv trojke podiglo optužnicu zbog brutalnog napada sa smrtnim posljedicama. Mladići su od ranije poznati policiji zbog nasilnog ponašanja. Jedan od njih je već bio uključen u tučnjavu u kojoj je s razbijenom pivskom bocom nasrnuo na mladića i razderao mu lice.
Glavni tužitelj Luigi Pedrazzini zahtjeva rigoroznu kaznu koja će služiti za primjer drugima, a lokalno stanovništvo traži protjerivanje nasilnika. "Ukoliko vlasti ne osude nasilnike, izlazimo na ulice. Ako treba, demonstrirat ćemo i u Bernu", poručuju iz desničarskog pokreta MAS.
Švicarski mediji navode kako su od trojice Hrvata, dvojica porijeklom iz BiH, a jedan iz Hrvatske, dok dvojica imaju i švicarske putovnice.
Dami će sutra biti pokopan u rodnoj Gordoli. Cijeli kanton Ticino je u šoku zbog ovog stravičnog ubojstva, a otkazana su i sva karnevalska događanja.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Meni samo nije jasno jesul nasi il su iz Kroacije
Kod nas slusam da su nasi, a evo sad na HRT2 na vijestima kazu njhovi...
Kako god stravican dogadjaj...nemam rijeci za sve ovo!
Kod nas slusam da su nasi, a evo sad na HRT2 na vijestima kazu njhovi...
Kako god stravican dogadjaj...nemam rijeci za sve ovo!
-
Leonid Breznjev
@Pusur, ne mogu da pronadjem u CH-medijima da se radi o dvojici HRVATA porijeklom iz BiH.. pronasao sam da pisu da su dvojica od ova tri NASILNIKA porijeklom iz BiH.. kako kaze u Blicku, dok recimo u NZZ kazu da se radi o dvojici nasilnika iz Hrvatske i jednom iz BiH..
a mjesto odzak je u BiH men' se cini, al' mozda se i varam..
-
zemo_online
Svica je najavljivala da bi zbog YU kriminala mogla uvesti oduzimanje pasosa bas Yugovicima.Nakon ovog ce biti jos blize tomu.
-
Vozdra_123
ma nasu stoku treba biti gdje god da krene ili zivi!gavrilo wrote:tema je dobra da se vidi ko smo i sta smo u dijasporidanas wrote:ja i dalje ne kontam temu, al' eto... do mene je...
a ovoj trojici smrtna idioti idiotski
-
tempora
gavrilo wrote:tema je dobra da se vidi ko smo i sta smo u dijasporidanas wrote:ja i dalje ne kontam temu, al' eto... do mene je...
Je li me to oci varaju ili ti ovdje uvodis neku "geneticku" komponentu sa argumentacijom koja pocinje "generalno gledajuci"
Trend nestanka civilne solidarnosti ( da ponavljam u cemu se ona ocituje) i u najrazvijenijim drustvima ima za posljedicu ucestalih pojava kao sto je ova ili onih nekih drugih koje se mogu procitati u novinama sirom Evrope, Amerike i ostatka svijeta ( ukljucujuci i nasu drzavu), gdje neko nekoga ( svih nacionalnosti od domicilnog do stranog stanovnistva) na ulici prebije na mrtvo ime jer ga je upozorio da ne baca papir na ulicu, ne otudjuje biciklo ili maltretira staricu sa cekerom, a da nikada i nigdje nije bio registrovan kao kriminalac ili slicno.
-
izPrincipa
Tempora, mozda ti ne zelis da shvatis sto pisemo i Gavrilo i ja:tempora wrote:gavrilo wrote:tema je dobra da se vidi ko smo i sta smo u dijasporidanas wrote:ja i dalje ne kontam temu, al' eto... do mene je...
Je li me to oci varaju ili ti ovdje uvodis neku "geneticku" komponentu sa argumentacijom koja pocinje "generalno gledajuci"u etnickoj skupini zvanoj dijaspora
U najmanju ruku strasna stupidnost a potom nepoznavanje nus pojava gradjanskih drustava.
![]()
Trend nestanka civilne solidarnosti ( da ponavljam u cemu se ona ocituje) i u najrazvijenijim drustvima ima za posljedicu ucestalih pojava kao sto je ova ili onih nekih drugih koje se mogu procitati u novinama sirom Evrope, Amerike i ostatka svijeta ( ukljucujuci i nasu drzavu), gdje neko nekoga ( svih nacionalnosti od domicilnog do stranog stanovnistva) na ulici prebije na mrtvo ime jer ga je upozorio da ne baca papir na ulicu, ne otudjuje biciklo ili maltretira staricu sa cekerom, a da nikada i nigdje nije bio registrovan kao kriminalac ili slicno.
Ovdje, u Svicarskoj (a ne sirom Evrope, Amerike i ostatka svijeta, vec konkretno u Svicarskoj), najveci broj agresija pocinjavaju ljudi sa prostora ex-Yu. To su cinjenice, koje cak ni ljevicarske partije, uvijek glavni garant prava imigranata, moraju priznati da je tako. Ni mi sami nismo blesavi da sebe svrstavamo u "etnicku grupu dijaspora", a pripadamo toj nekoj dijaspori. I kao sto rekoh - vecina tih ljudi, u nasoj situaciji, rade, studiraju i postuju zakone, kao sto bi ih postovali i da zive u BiH. Samo je cinjenica, i na tome insistiram, cinjenica da je vecina agresija, vecina napada metalnim stangama, nozevima, pocinjene od strane ex-Yu dijaspore.
Sigurno da je interesantno, cak i vazno, ustanoviti sta uzrokuje tu nasilnost. Bitnije je to znati da bi se mogla uspjesno sprovesti prevencija, nego da bi prstom upirali u neku zajednicu.
Ne treba meni ultradesnicaska Lega i li UDC / SVP da mi ukaze da je najvise nasilja kod nasih ljudi. Vidim i sama, citajuci novine, slucajuci vijesti. Vjeruj da je deprimirajuce. Samo sto ce ti isti ultradesnicari jednom, zahvaljujuci cinjenicama, uspjeti u namjeri da se nasim ljudima definitivno onemoguci dobijanje drzavljanstva.
Procitah ovdje, neko spominje i ratnu proslost te grupacije. Sta mislite, odakle dolaze druge izbjeglice, azilanti u Svicarsku? Iz Nigerije, Konga, Obale Slonovace, Liberije, Iraka, Kolumbije, Angole... Mislite da oni dolaze sa manje trauma?
I jos nesto - vama iz Amerike, BiH, Svedske, sva ova prica moze biti potpuno neinteresantna, mozete i ne povjerovati, jer pred sobom imate neke druge statistike, imate neka druga iskustva. Ali eto, ponijelo nas nekoliko iz Svicarske da govorimo o onom sto nas muci, ili o cemu razmisljamo.
-
smayo
Moze li statistika biti malo preciznija da vidimo ko vodi. Ipak su to danas 5 nezavisnih drzava. slovenaca vjerovatno nema u CHSamo je cinjenica, i na tome insistiram, cinjenica da je vecina agresija, vecina napada metalnim stangama, nozevima, pocinjene od strane ex-Yu dijaspore.
-
kijameta
Upravo tako,mi smo sa ex-yu rascistili 92-95.I ne treba nam trpanje u isti kos.Ne kazemo ni mi ljudi iz zapadne Evrope ucinili ovo-ono,nego navedemo konkretno zemlju.Ovi dijasporci jos zive u proslosti,jos zive u Jugoslaviji. Za svakog normalnog covjeka u Bosni,nema razlike izmedzu Finske i Hrvatske,obadvije su stane zemlje.Zna se koja nam je draza.smayo wrote:Moze li statistika biti malo preciznija da vidimo ko vodi. Ipak su to danas 5 nezavisnih drzava. slovenaca vjerovatno nema u CHSamo je cinjenica, i na tome insistiram, cinjenica da je vecina agresija, vecina napada metalnim stangama, nozevima, pocinjene od strane ex-Yu dijaspore.
Ako nesto urade Bosanci,treba preuzeti pravnu a i moralnu odgovornost.
A kao konkretno u ovom slucaju,gdje se vec oglasila hrvatska ambasada,ovo bi trebalo da nas zanima,kao i bracni nesporazumi na Papui-Novoj Gvineji.
-
izPrincipa
Prvo, nije tacno da su sva trojica Hrvati. Makar jedan je Bosanac, a po nekim novinama dvojica.
Drugo, ni sa cim ni mi tu, u BiH nismo raskrstili, najmanje sa ex-Yu. Sve je to uvezano - kulturno, ako se turbo-folk i pop-folk mogu ubrojati u kulturu, pa trgovinski, pa kriminalno - sve je to jedan region. Kako tu kriminalci i trgovci odlicno saradjuju, tako i ovdje sva ta omladina hoda nocu po kafanama zajedno. Da vidis ove nase Selme, Alme, Ajle, kako trce u Yugo diskoteku navecer! Gdje se slusa ista muzika kao u diskotekama slicnog tipa u sred Sarajeva.
Trece, ne zivimo mi ovdje u proslosti. Radimo, zaradjujemo, zivimo, najnormalnije. I onda se desi, svako malo, ovakav dogadjaj, i na nas se gleda - kao na Balkance. Njima je ovdje savrseno svejedno da li je neko Bosanac, svejedno im je ko je poceo rat, ko je nadrljao, te nase podjele su njima nebitne.
Drugo, ni sa cim ni mi tu, u BiH nismo raskrstili, najmanje sa ex-Yu. Sve je to uvezano - kulturno, ako se turbo-folk i pop-folk mogu ubrojati u kulturu, pa trgovinski, pa kriminalno - sve je to jedan region. Kako tu kriminalci i trgovci odlicno saradjuju, tako i ovdje sva ta omladina hoda nocu po kafanama zajedno. Da vidis ove nase Selme, Alme, Ajle, kako trce u Yugo diskoteku navecer! Gdje se slusa ista muzika kao u diskotekama slicnog tipa u sred Sarajeva.
Trece, ne zivimo mi ovdje u proslosti. Radimo, zaradjujemo, zivimo, najnormalnije. I onda se desi, svako malo, ovakav dogadjaj, i na nas se gleda - kao na Balkance. Njima je ovdje savrseno svejedno da li je neko Bosanac, svejedno im je ko je poceo rat, ko je nadrljao, te nase podjele su njima nebitne.
-
kijameta
Bio sam samo jednom u Svicarskoj u Zurihu,vidio sam da zivite svi zajedno,kao stoka u stali,duboko mi se to zgadilo.Ne bih to zelio nikad vise vidjeti u zivotu,kako lazete jedan drugoga u oci,kako glumite bratstvo i jedinstvo,kako ste satro kulturni.A da se sutra sretnete u Bosni jedan bi drugome oci vadili,jedan drugom djecu ubijali.Ex-yugovici u Svicarskoj su dno ljudskoga licemjerja.Valjda su im Svicarci uzor,jer su isti i oni bi jedan drugog klali i ubijali ali se boje sta ce im biti sa kucama i autima.Izrazito licemjerna civilizacija.Kako lijepo rekose u jednom USA filmu;za 500 godina mira su Svicarci napravili samo par satova i cokoladu a ovi sto ratuju sve ostalo.izPrincipa wrote:Prvo, nije tacno da su sva trojica Hrvati. Makar jedan je Bosanac, a po nekim novinama dvojica.
Osim toga ti si otkrio da su Svicarci izrazito glupi,cak gluplji od Bosanaca.Jer Bosanci znaju dobro razliku,izmedzu ;Svicaraca,Austrijanaca,Bavaraca a svi pricaju isti jezik i slusaju istu muziku.Ali i osmogodisnjo dijete u Bosni,zna razliku.A pametni Svicarci,ne znaju razliku izmedzu nas koji zivimo par stotina kilometara od njih.Ili nije rijec o neznanju,nego o rasizmu i nacionalizmu kod Svicaraca i sindromu 'poturica' kod doseljenika,koji se takmice koji ce vise pljuvati po vlastitoj zemlji i porijeklu i rugat se vlastitom mentalitetu i obicajima,samo da ga prigrle i prihvate pod svaku cijenu u jedan sklop vrijednosti sa kojim nemaju nikakve veze.
-
kijameta
Sta je ostao si bez teksta.Ne svidzaju ti se kriticki osvrti o 'tvojoj zemlji' Svicarskoj.izPrincipa wrote:Ljudi, da li je ovo moguce ....
Ili si naucila da je samo Bosna,kanta za pljuvanje,kako se kome digne. A Svicarska 'tvoja zemlja' to je svetinja o tome se ne smije kriticki izraziti.
-
izPrincipa
Ma "svidza" mi se jarane, svaka ti je zlatna. Samo sam u soku od tolike istine sasute u lice. Ozbiljno.
-
tempora
Da vidimo o cemu ti to pricas:izPrincipa wrote:Tempora, mozda ti ne zelis da shvatis sto pisemo i Gavrilo i ja:tempora wrote:gavrilo wrote: tema je dobra da se vidi ko smo i sta smo u dijaspori
Je li me to oci varaju ili ti ovdje uvodis neku "geneticku" komponentu sa argumentacijom koja pocinje "generalno gledajuci"u etnickoj skupini zvanoj dijaspora
U najmanju ruku strasna stupidnost a potom nepoznavanje nus pojava gradjanskih drustava.
![]()
Ovdje, u Svicarskoj (a ne sirom Evrope, Amerike i ostatka svijeta, vec konkretno u Svicarskoj), najveci broj agresija pocinjavaju ljudi sa prostora ex-Yu. To su cinjenice, koje cak ni ljevicarske partije, uvijek glavni garant prava imigranata, moraju priznati da je tako. Ni mi sami nismo blesavi da sebe svrstavamo u "etnicku grupu dijaspora", a pripadamo toj nekoj dijaspori. I kao sto rekoh - vecina tih ljudi, u nasoj situaciji, rade, studiraju i postuju zakone, kao sto bi ih postovali i da zive u BiH. Samo je cinjenica, i na tome insistiram, cinjenica da je vecina agresija, vecina napada metalnim stangama, nozevima, pocinjene od strane ex-Yu dijaspore.
Sigurno da je interesantno, cak i vazno, ustanoviti sta uzrokuje tu nasilnost. Bitnije je to znati da bi se mogla uspjesno sprovesti prevencija, nego da bi prstom upirali u neku zajednicu.
Ne treba meni ultradesnicaska Lega i li UDC / SVP da mi ukaze da je najvise nasilja kod nasih ljudi. Vidim i sama, citajuci novine, slucajuci vijesti. Vjeruj da je deprimirajuce. Samo sto ce ti isti ultradesnicari jednom, zahvaljujuci cinjenicama, uspjeti u namjeri da se nasim ljudima definitivno onemoguci dobijanje drzavljanstva.
Procitah ovdje, neko spominje i ratnu proslost te grupacije. Sta mislite, odakle dolaze druge izbjeglice, azilanti u Svicarsku? Iz Nigerije, Konga, Obale Slonovace, Liberije, Iraka, Kolumbije, Angole... Mislite da oni dolaze sa manje trauma?
I jos nesto - vama iz Amerike, BiH, Svedske, sva ova prica moze biti potpuno neinteresantna, mozete i ne povjerovati, jer pred sobom imate neke druge statistike, imate neka druga iskustva. Ali eto, ponijelo nas nekoliko iz Svicarske da govorimo o onom sto nas muci, ili o cemu razmisljamo.
http://www.integratie.net/binaries/kiem ... ringen.pdf
http://www2.eur.nl/risbo/publicaties/mi ... slaven.pdf
-
izPrincipa
EDIT: Uspjela sam ucitati ove tvoje dokumente, no nista ne razumijem, na zalost. Sta god da ove statistike pokazuju, ne odnose se na ex-Yugoslovene u Svicarskoj, vec samo na Nizozemsku.
Evo jedan svicarski link:
Federalna administracija:
http://www.ejpd.admin.ch/ejpd/fr/home/d ... 09-15.html
Les jeunes étrangers, notamment des Balkans, sont surreprésentés parmi les auteurs d’actes de violence.
Zurich, le 8.2.2007
« Le problème principal demeure la criminalité juvénile », souligne le chef de la police judiciaire zurichoise, Bernhard Herren. Les jeunes originaires des Balkans seraient notamment surreprésentés. Ils constituent 52,6 % des jeunes délinquants étrangers ayant commis des infractions contre la vie et l'intégrité corporelle.
Mladi Balkanci su najbrojniji pocinioci nasilja...
... Mladi sa Balkana predstavljaju 52.6% svih stranaca delikvenata, pocinioca nasilja nad osobama (napad, ugrozavanje zivota)
----
Velika rezerva - tekst je procitao Christoph Blocher, krajnja desnica. No podaci kojima raspolaze dolaze od Federalnog zavoda za statistike.
Evo jedan svicarski link:
Federalna administracija:
http://www.ejpd.admin.ch/ejpd/fr/home/d ... 09-15.html
Les jeunes étrangers, notamment des Balkans, sont surreprésentés parmi les auteurs d’actes de violence.
Zurich, le 8.2.2007
« Le problème principal demeure la criminalité juvénile », souligne le chef de la police judiciaire zurichoise, Bernhard Herren. Les jeunes originaires des Balkans seraient notamment surreprésentés. Ils constituent 52,6 % des jeunes délinquants étrangers ayant commis des infractions contre la vie et l'intégrité corporelle.
Mladi Balkanci su najbrojniji pocinioci nasilja...
... Mladi sa Balkana predstavljaju 52.6% svih stranaca delikvenata, pocinioca nasilja nad osobama (napad, ugrozavanje zivota)
----
Velika rezerva - tekst je procitao Christoph Blocher, krajnja desnica. No podaci kojima raspolaze dolaze od Federalnog zavoda za statistike.
- Brunello
gavrilo wrote:o cemu vi raspravljate??
generalno mogu reci za nase momke u svajcarskoj (bili to srbi, hravti ili bosnjaci... nebitno koja bivsa jugoslovenska republika) da se ponasaju pretjerano agresivno. likovi tipa te trojice su obicna iskompleksirana stoka, koja nije nista u zivotu uspjela. pretezno su fizicki radnici i poslednji na ljestvici zapovijesti... ali kada dodje vikend, onda se sjeda u svoje 'ljuto' auto (koje se mjesecima otplacuje na leasing-u) i pocinje glumiti nekave ku...cine. i onda lijece svoje frustracije u grupama nad drugima ... po prilici nad svajcarcima, posto su oni olicje 'neprijatelja koji ih taslaci tokom sedmice'.
kada su momka vec toliko pretukli da je pao na pod, nisu prestali, nego su nastavili da ga dalje sutaju po glavi... isto tipican nacin nasih kretena u svajcarskoj. jebem im svima mater, neka izvrse kolektivno samoubistvo ako su toliko isfrustrirani.
damian je studirao politicke nauke na univerzitetu u cirihu i bio je pozitivac i uvjek nasmijan djecko. poznavao sam mu drustvo, posto u mom domu zivi mnogo studenata iz ticina.
btw... carneval je doba kada se u katolickim kantonima slavi i veseli skoro dvije sedmice. doba kada su ljudi maskriani, opusteni i dobro raspolozeni (pretezno pijani)
20 februara se navrsava puna godina odkad nisam "provirio" na mjesta gdje se nasi iskupljaju. boze sacuvaj koji ljudi, svi isto osisani, majice uz tijelo, kopije D&G majica, ljuta auta za koje kao sto ti napomenu na rate isplacivaju, cibe po licu(pubertetlije ili kako ja kazem cokolada sa ljesnikom) i naravno NAJJJJJjaci na svijetu......ma jednostavno boze sacuvaj....
- Brunello
e ovo ulazi u blizi izbor za top10 najglupljih izjava koje sam na sax-u procitao. glasajte........kijameta wrote:Bio sam samo jednom u Svicarskoj u Zurihu,vidio sam da zivite svi zajedno,kao stoka u stali,duboko mi se to zgadilo.Ne bih to zelio nikad vise vidjeti u zivotu,kako lazete jedan drugoga u oci,kako glumite bratstvo i jedinstvo,kako ste satro kulturni.A da se sutra sretnete u Bosni jedan bi drugome oci vadili,jedan drugom djecu ubijali.Ex-yugovici u Svicarskoj su dno ljudskoga licemjerja.Valjda su im Svicarci uzor,jer su isti i oni bi jedan drugog klali i ubijali ali se boje sta ce im biti sa kucama i autima.Izrazito licemjerna civilizacija.Kako lijepo rekose u jednom USA filmu;za 500 godina mira su Svicarci napravili samo par satova i cokoladu a ovi sto ratuju sve ostalo.izPrincipa wrote:Prvo, nije tacno da su sva trojica Hrvati. Makar jedan je Bosanac, a po nekim novinama dvojica.
Osim toga ti si otkrio da su Svicarci izrazito glupi,cak gluplji od Bosanaca.Jer Bosanci znaju dobro razliku,izmedzu ;Svicaraca,Austrijanaca,Bavaraca a svi pricaju isti jezik i slusaju istu muziku.Ali i osmogodisnjo dijete u Bosni,zna razliku.A pametni Svicarci,ne znaju razliku izmedzu nas koji zivimo par stotina kilometara od njih.Ili nije rijec o neznanju,nego o rasizmu i nacionalizmu kod Svicaraca i sindromu 'poturica' kod doseljenika,koji se takmice koji ce vise pljuvati po vlastitoj zemlji i porijeklu i rugat se vlastitom mentalitetu i obicajima,samo da ga prigrle i prihvate pod svaku cijenu u jedan sklop vrijednosti sa kojim nemaju nikakve veze.
- Brunello
gavrilo wrote:eto sad ... svajcarci glupi![]()
brunello & izprincipa ... ne vrijedi.
p.s. ako nekada navratite u zh, javite se na pice
thx na pozivu ali kao sto napomenuh gore, nedruzim se sa nasima....
ne salu na stranu, hvala na pozivu!!