Troclano predsjednistvo poslati u Irak?!

Da li ste za to, da se nasa tri clana predsjednistva (sa ili bez uzih clanova porodice) posalju zajedno sa onim vojnicima u Irak?

DA
20
91%
NE
2
9%

Total votes: 22

cool

#1 Troclano predsjednistvo poslati u Irak?!

Post by cool »

Jucer sam u novinama procitao da se negdje po ulicama skupljaju potpisi kojima gradjani daju svoj glas da se troclano predsjednostvo posalje u Irak. Kakvi su vasi komentari?

P.S. neku slicnu akciju, mozemo sprovesti i ovdje na forumu, pa cu s toga otvoriti jednu takvu anketu :)
margareta

Post by margareta »

Jucer sam u novinama procitao da se negdje po ulicama skupljaju potpisi kojima gradjani daju svoj glas da se troclano predsjednostvo posalje u Irak. Kakvi su vasi komentari?
Hvala na pitanju,
ja sam za jedno veliko ZA
pitt

Post by pitt »

Ne bih im u porodice dirao, ali poslati jedan kontigent sa predsjednistvom i svim saradnicima, simpatizerima i ostalom gamadi ne bi bilo lose.
Sta li bi tamo hapali da mi je znati :D
margareta

Post by margareta »

:-) OBAVEZNO :-)

:D Ako neče milom , :D trebali bih silom ! :D Šinterski ih nafajtat pa ih :D nabacat :D po :D minskim poljima :D da zarade koji $ , dosta im je nas :D i :D naše bijede ! :D

Moja prijateljica bivša uposlenica jedne predpropale firme, nema plate :D 2 :D god. dolazi na posao, nada se biće nešto. Prolaze zadnji mjeseci pred :D zatvaranje radnicima vrata pred nosom i ona sludjela. :D
Ja je ono šta ću pa tješim ublehama ko biće, biće , ne gubi nadu ...... :D
Trpjela jadnica dok nije pukla pa me nazva sa extra idejom. :D
Kaže mi da organizujemo narod pa da se sva Bh. rulja skupi i zgura :D predsjedništvo niz Miljacku. :D
Vjerujte da je malo falilo da to i uradimo. :D

Došao suprug s posla pa pa pa pauza.......... :-)
Last edited by margareta on 14/09/2004 16:57, edited 1 time in total.
Skljoco

Post by Skljoco »

Uz njih i njihove Glasace , Obavezno !
margareta

Post by margareta »

:-) OBAVEZNO :-)

:D Ako neče milom , :D trebali bih silom ! :D Šinterski ih nafajtat pa ih :D nabacat :D po :D minskim poljima :D da zarade koji $ , dosta im je nas :D i :D naše bijede ! :D

Moja prijateljica bivša uposlenica jedne predpropale firme, nema plate :D 2 :D god. dolazi na posao, nada se biće nešto. Prolaze zadnji mjeseci pred :D zatvaranje radnicima vrata pred nosom i ona sludjela. :D
Ja je ono šta ću pa tješim ublehama ko biće, biće , ne gubi nadu ...... :D
Trpjela jadnica dok nije pukla pa me nazva sa extra idejom. :D
Kaže mi da organizujemo narod pa da se sva Bh. rulja skupi i zgura :D predsjedništvo niz Miljacku. :D
Vjerujte da je malo falilo da to i uradimo. :D

Došao suprug s posla pa pa pa pauza.......... :-)[/quote]
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

3 lidera u Irak, naravno i oni treba da ucestvuju zasto da ne..... ako je vec doslo do toga... medjutim da razjasnimo neke stvari:

Jel vojska koja ide u Iraq placena za servis?
Ako je vojnik placen, onda odlazak u Irak je njegov posao. On je placen za to. Ako vojnik ne zeli da ide u Irak, moze dati otkaz vojsci i poceti se baviti nekim drugim zanimanjem.

Eh ako vojnik NIJE placen, vec ide u Irak za dzaba i niko mu nista ne placa to je vec drugo. Ako vojnik ne moze dati otkaz vojsci vec mora i forsiran je (neko ga natjerao) da ide mimo njegove volje, eh to je druga stvar.

Ako je vojnik otisao u Irak doborovljno ili osoba otisla u Irak NA SVOJU RUKU. To je dobrovoljac, sve posljedice snosi sam i to je sve opet njegov licni izbor.

Vjerovatno je ovdje problem ZASTO VOJSKA UOPSTE UCESTVUJE U IRAKU, vjerovatno hocete da kazete da Bosna ne bi trebala nikako da ucestvuju u tudjim aferama, ali i tudje afere su ucestvovale u Bosni, i druga stvar Bosna je dio Evrope, sve druge drzave salju svoje vojnike pa i Bosna isto. To ranije nije tako bilo - a moglo je- znaci ipak u pitanju su vanjski faktori koji vrse pritisak na BH da ucestvuju u vanjskim aferama.

Ako drzava ne ucestvuju u tudim aferama eh onda problem je kad se zarati u toj drzavi onda niko nece da se mijesa i ucestvuju a to za neku drzavu moze biti pogubno.
ding-dong

Post by ding-dong »

Sarajevska Princeza wrote:3 lidera u Irak, naravno i oni treba da ucestvuju zasto da ne..... ako je vec doslo do toga... medjutim da razjasnimo neke stvari:

Ako je vojnik placen, onda odlazak u Irak je njegov posao. On je placen za to. Ako vojnik ne zeli da ide u Irak, moze dati otkaz vojsci i poceti se baviti nekim drugim zanimanjem.

Eh ako vojnik NIJE placen, vec ide u Irak za dzaba i niko mu nista ne placa to je vec drugo. Ako vojnik ne moze dati otkaz vojsci vec mora i forsiran je (neko ga natjerao) da ide mimo njegove volje, eh to je druga stvar.

Ako je vojnik otisao u Irak doborovljno ili osoba otisla u Irak NA SVOJU RUKU. To je dobrovoljac, sve posljedice snosi sam i to je sve opet njegov licni izbor.

Vjerovatno je ovdje problem ZASTO VOJSKA UOPSTE UCESTVUJE U IRAKU, vjerovatno hocete da kazete da Bosna ne bi trebala nikako da ucestvuju u tudjim aferama, ali i tudje afere su ucestvovale u Bosni, i druga stvar Bosna je dio Evrope, sve druge drzave salju svoje vojnike pa i Bosna isto. To ranije nije tako bilo - a moglo je- znaci ipak u pitanju su vanjski faktori koji vrse pritisak na BH da ucestvuju u vanjskim aferama.

Ako drzava ne ucestvuju u tudim aferama eh onda problem je kad se zarati u toj drzavi onda niko nece da se mijesa i ucestvuju a to za neku drzavu moze biti pogubno.
odlicno,sjedi 5-

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Skljoco wrote:Uz njih i njihove Glasace , Obavezno !
pa nije cilj vojna okupacija Iraka :D

tako da glasaci otpadaju, ali treba angazovati par prevoznickih firmi za transport toalet-papira :D
margareta

Post by margareta »

Imam prijatelja koji je u tom kontingentu koji treba da ide u Irak i,
vjerujte da svi oni jedva čekaju da idu tamo.
Niko ih silom ne tjera i,
da smo načisto,
mislim da ih niko ne može ni natjerati.
A sad koliko je tu krivo predsjedništvo o tom se da diskutovati.
Mislim da bi ih i Tokić slao da je u predsjedništvu a o Lagumdjiji da i ne govorimo.
Pojedinci pokušavaju dobiti izbore na osnovu tih jadnih ljudi koji jedva čekaju da idu tamo da bi zaradili šta za svoje porodice.
Da me ne biste pogrešno shvatili ,ne pravdam predsjedništvo i ne odobravam ovu odluku.
Poslala bih ja prvog Tokića a Zlatka ne bih jer je teško bolestan, samo zato.
Zašto se ti vrijeđaš na stavove ogromne večine gladnog i jadnog naroda ??
RVI jesu vrijedni (ovaj text odnesi Ređiću) svakoga poštovanja i obeštečenja (odnesi i svoj raji po predsjedništvu,a znaju oni svoju težinu bankovnih računa i dr. što ti znaš samo atom ili sve nebitno je)
reci ako su tebe il dio obeštetili da li su i sve druge i da li mogu , a znamo da su mogli i da mogu al oni su ti veče tvrdice nego onaj što jedva preživljava.
U tvome prvom napadu na mene pozvao si se na svoju tragediju, a
znamo Bosmen da ljudi zdravi i čitavi idu ko muhe bez glave.
Molim te reci mi da li ti ostaješ hladnokrvan i miran a znaš da je djetetu za dan umrla oba roditelja? Brat mu je bio u St. Gradu kao mlađi punoljetnik na liniji i poginuo.
Dijete ostalo samo bez ikoga osim komšiluka koji ga je samo žalolo.
Da ne duljim iz opravdanih razloga , on je danas teško bolestan momak,
bez stana iako je po zakonu njegov 1/1vl. Spavao je po ulicama, automobilima, počeo se drogirati, i jedva je sad malo jači na svojim nogama.
Kada bih ti opisala samo pristup meni bliskih prijatelja toj stranci , da si zadnje govno povračalo bi ti se vjeruj mi.
Rekao si mi da ja nisam uspjela "U" toj stranci u kojoj nikada nisam ni bila. Ipak sam neobavezno MOGLA prvo na višebrojne MOLBE pristupiti ali nisam mogla , što znači da stranka samnom nije uspjela , a ne ja s njom.
Isto kao i meni i tebi se stalno gura pred oči nepošten rad stranačkih ljudi i to onih kojima najviše vjeruješ.
Meni ništa od njih nije trebalo i nisam ni ponuđeno prihvatila a trebala mi je pomoć. Samo ću ti reči da tebi ništa ne zamjeram, ali nemoj zbog njih da me napadaš i pusti ih da se sami obračunavaju sa narodom čiji sam i ja dio, a i ti sigurno.
Uvijek sam se tješila , da može biti gore od goreg, jer tako jeste.
Bosmen oni znaju sve , ko s kim , kad, kako, šta, o čemu pa i ovo što ja pišem oni direktno čitaju. Znam B........., koja radi upravo ovaj dio posla
već dugo godina. Znam i njenu imenjakinju koja radi posao manjega ranga i voljela bih više od nih naravno da nisu zagazili i previše u nedopustive kombinatorike.
Cijela ekipa i timovi prodanih duša i lopova posebne vrste , npr. dipl.ing.
elektrotehnike ko salaaaate, sa završenim faxom u roku od 2 (DVIJE)
godine !?
Bolje da šutimo, jer i ne treba da govorimo neke stvari, ali da ću glasati za njih SIGURNO NE. Zašto ti to znaš i bolje od mene Bosmene.
Sarajevska Princeza

ding-dong wrote:
Sarajevska Princeza wrote:3 lidera u Irak, naravno i oni treba da ucestvuju zasto da ne..... ako je vec doslo do toga... medjutim da razjasnimo neke stvari:

odlicno,sjedi 5-

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti u poslednje vrijeme igras ulogu mog Profesora a ja navodno tvoje ucenice :lol: A mozda je ipak sasvim obratno, zato ti sjedi i obnovi gradivo. :D
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Ja bi ih poslao da ociste Trebavic od mina zajedno sa jednim stadom ovaca. Nisu ni za sta drugo, ............... fasisticku!!!!!
ding-dong

Post by ding-dong »

Sarajevska Princeza wrote:
ding-dong wrote:

odlicno,sjedi 5-

Ti u poslednje vrijeme igras ulogu mog Profesora a ja navodno tvoje ucenice :lol: A mozda je ipak sasvim obratno, zato ti sjedi i obnovi gradivo. :D
lose...sjedi 1

i BTW,profesor se na bosanskom pise malim.no,necemo cjepidlaciti jer znamo da ti knjiga i skola nikad nisu bile jaca strana.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarajevska Princeza

ding-dong wrote: lose...sjedi 1

i BTW,profesor se na bosanskom pise malim.no,necemo cjepidlaciti jer znamo da ti knjiga i skola nikad nisu bile jaca strana.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja ti preporucujem da se meni vise ne obracas. Fuck off you asshole.
ding-dong

Post by ding-dong »

Sarajevska Princeza wrote:
ding-dong wrote: lose...sjedi 1

Ja ti preporucujem da se meni vise ne obracas. Fuck off you asshole.
ili...?
pored skole imas jos puno losih strana.no necemo cjepidlaciti.sjedi...1
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarajevska Princeza

ding-dong. Ovo ti je zadnja sansa OTKACI. Meni se vise ne obracaj.
ding-dong

Post by ding-dong »

Sarajevska Princeza wrote:ding-dong. Ovo ti je zadnja sansa OTKACI. Meni se vise ne obracaj.
ili...?

sjedi...mozda ti skola nekad i krene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao sto ti napisah...kad god pomislim da si stigla do plafona gluposti ti odes sprat vise.davno si nadmasila WTC
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarajevska Princeza

ding-dong wrote:
Sarajevska Princeza wrote:ding-dong. Ovo ti je zadnja sansa OTKACI. Meni se vise ne obracaj.
ili...?

sjedi...mozda ti skola nekad i krene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao sto ti napisah...kad god pomislim da si stigla do plafona gluposti ti odes sprat vise.davno si nadmasila WTC
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
.
Sarajevska Princeza

bosmen wrote:Imam prijatelja koji je u tom kontingentu koji treba da ide u Irak i, vjerujte da svi oni jedva èekaju da idu tamo.
Niko ih silom ne tjera i, da smo naèisto, mislim da ih niko ne mo¾e ni natjerati..
Neznam da li jedva cekaju ali znam da su placeni za to i da mogu da odbiju ili prihvate nisu primorani niti natjerani protiv svoje volje garantovano. :D
crazy

Post by crazy »

Ko je glasao za "ne" :x :x :x :x
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ja :D

Nedam da se tako lako izvuku :D

Odu u Irak i neka ih budala digne u zrak i gotovo, e ne moze :D :D
crazy

Post by crazy »

E ok, mislila sam da su u pitanju bezvezni razlozi :D
Sada sam i ja u dvojbi :-?
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ne znam za ovo drugo "ne". Mozda kod njega/nje i jesu bezvezni razlozi :D :D
crazy

Post by crazy »

"Treba ih poslati u Haag, da ima Haag sudi" :D
Skljoco

Post by Skljoco »

Ja bih da ovi frajeri iz predsjednistva
Bosanaca Teritorijalaca prvo iz Iraka vrate Bosance Teritorijalce
koje su NEZVANICNO poslali !
Cisto zbog vece sigurnosti ovih Bosanaca Teritorijalaca
sto ih BH - Teritorijalci , Troglavci salju u Irak ZVANICNO !
:shock:
Post Reply