trkacki greyhoundi osudeni na smrt

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Lucie

#1 trkacki greyhoundi osudeni na smrt

Post by Lucie »

Znam da ovaj forum posecuje najvise mackoljbaca i takodje znam da u bosni nije lako mnogim lutalicama ali kada je vec ovo najcitanije forum bih. net forum mislim da je dobro vas informisati.

Podosta drzava celog sveta se zabavlja na psecim trkama. Porodice provode vikende na trkackim stazama, neko se kladi, neko uziva adrenalina i neko se samo zabavlja pogledom na prekrasna aerodinamicna tjela najbrzih pasa na svetu. traku 525m najlepsi sampioni prolete za 24 sekundi. 6 pasa starta iz boxova. svaki pod svojim brojim. psi koji su pazeni kao kraljevi, svaki taj pas ima cenu dosta skupih kola. Psi su zestoko selektirani, psi imaju tri faze treninga, svoje masere, svoje bazene. znaju da smeju udarati ostale pse samo guzom jer inace je diskvalifikacia. Nesmeju biti agresivni ali za svaki slucaj imaju korpu. mamac je vucen elektron masinom. pobjednici dobivaju velike sekove, oznojene pse motaju u ogrtace sa nercom. pucaju boce sampanjca. Jednostavno kraljevski svet.

Image

Image

I sada tuzna realita. Svaki dan se neki pas ozledi, svaki dan neki pas ostari i svaki dan neki pas uspori. Tu nema paznje, svatanja i neke paznje. kada tom psu nadodje taj dan. rjetko je vredan i te injekcie za uspavlivanje. najcesce metak ili konas dase pas objesi za drvece i zivot ide svojim tokom. U SAD imaju starinske programe za trkacke greyhounde, zbinjavaju je u nekim azilima i traze njima vlastnike. U irskoj ili spanjolskoj veliki jad. 3O OOO greyhounda je pogubljeno svake godine i to su legalne brojke te crne su mnogo mnogo vetse. Irska je u europskoj unii, pametni su do bola njihova zvezda heryho pottera Rowlingova, putuje po evropi pametuje nam svim akako da odrzavamo stare, kako d aodrzavamo djece kako d aodrzavamo azile i tamo su greyhoundi ubijani naveliko.

i to jos imaju srecu da nisu nekd ebili zatvoreni do izgladnjivanja
toliko su uzasne slike d apostavljam samo link i samo za hrabre oci :-(

http://www.thepatrioticgentleman.com/Gr ... acing.html

Potpisalo se mnogo peticia napravilo mnogo manifestacia. dok se nezatvori sistem kladionica i dok drzava ce organizirati i zaradivati ogromne milione euro godisnje patnja greyhounda nece nikada zavrsiti. Zato ima mnogo rescue gupa po celom svetu ko pomaze traziti nove vlastnike, ko pomoza odrzavati irske azile koji rade oko rescue greyhounda.

i u slovenii ili uhrvatskoj mozete naci rescue grupe
http://www.pomozimohrtovima.com/

Mogu reci da ti greyhoundi koji do tada nisu poznavali nista osim treninga, spavanja i trka je neverovatno lepo vracati u zivot. Kada sam adoptirala svog prvog psa svi su mi rekli da ce mi ubiti sve sto se mrdne, da je to rodeni ubojica i to sa takom brzinom da cuostati bez teksta. Da ostala sam bez teksta i to da pas bio zahvalan sto dobio vode, sto dobio hrane, kada svatio da ruka nije na batine ali na mazenje i da udobna fotelja znaci lezanje do mile volje dobila sam najlepseg ljubimca na svetu. Taj pas je penzioner i jako ma dugacku rodovnicu nemoze se vise koristit za trke i jako irski starac bi bio najvetsa zvezda na ceskim trkama on dosao mirovati i to svaki novi vlastnikmora postovati.

Image

http://www.adopcechrtu.eu
Baby

#2 Re: trkacki greyhoundi osudeni na smrt

Post by Baby »

A jadni oni :(:( Tebi čestitam na udomljavanju ovog prekrasnog psa!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply