Trichomonas vaginalis

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
asja23

#1 Trichomonas vaginalis

Post by asja23 »

Da li mi neko može dati komentar na nalaz vaginalnog brisa:

U ispitivanoj kulturi izolovana normalna flora.
Napomena:DIREKTNI PREPARAT: EPITELNE STANICE, TRICHOMONAS VAGINALIS.

Inace, djevojka sam i nisam imala spolne odnose. Kako sam mogla dobiti ovo cudo? :?
Postoji li neki prirodni lijek za ovo? Doktoru sam naručena tek za mjesec, može li čekati ovaj nalaz toliko?

Izvinjavam se ako vec postoje neki odgovori na forumu, nije mi se dalo pretraživati. :roll:

Hvala unaprijed!
vitamini

#2 Re: Trichomonas vaginalis

Post by vitamini »

Mogla si se zaraziti npr. preko peskira koji je koristio neko ko ima trihomonas, ili preko prljave daske od wc-a isl., iako je najcesci nacin prenosa seksualnim putem. Mislim da moras piti odredjenu terapiju, koju su ti odmah trebali prepisati. Ne znam zasto su te pustili da cekas mjesec dana. Moj savjet je da se obratis nekom drugom ljekaru. Sretno.
asja23

#3 Re: Trichomonas vaginalis

Post by asja23 »

Nalaz sam podigla i nije me od tad doktorica vidjela, tako da čekam zakazani termin. Nego, znate li je li ovo nešto ozbiljno, baš sam se zabrinula?? :sad:
asja23

#4 Re: Trichomonas vaginalis

Post by asja23 »

Ja, i hvala vam na odgovoru...
vitamini

#5 Re: Trichomonas vaginalis

Post by vitamini »

Najbolje ti je da izguglas informacije o tome, a pretpostavljam da ces dobiti kod doktorice terapiju kad odes. Ne brini, vazno je da se otkrilo sta je, sve se moze rijesiti. Usput mozes raditi na podizanju imuniteta.
asja23

#6 Re: Trichomonas vaginalis

Post by asja23 »

Hvala ''vitamincicu'' :thumbup:

Bila sam kod doktora, nisam cekala moju doktoricu posto je na odmoru. Bio je ''krmski'' odvratan i nekakav da Bog sacuva, neljubazan. Da ga sad ne kompromitujem i ne imenujem...Dao mi je terapiju, ali sam kliještima iz njega izvlačila riječi. Navodno sam se mogla zaraziti na bilo koji način, a navodno ovo nije ni bezazleno, ali eto navodno je i dovoljno samo da ispijem terapiju i to je to... Kad sam ga pitala trebam li se javiti doktorici radi kontrolnog brisa, rekao je ''to je vaš problem'' :x
njonjica

#7 Re: Trichomonas vaginalis

Post by njonjica »

asja23 wrote:Hvala ''vitamincicu'' :thumbup:

Bila sam kod doktora, nisam cekala moju doktoricu posto je na odmoru. Bio je ''krmski'' odvratan i nekakav da Bog sacuva, neljubazan. Da ga sad ne kompromitujem i ne imenujem...Dao mi je terapiju, ali sam kliještima iz njega izvlačila riječi. Navodno sam se mogla zaraziti na bilo koji način, a navodno ovo nije ni bezazleno, ali eto navodno je i dovoljno samo da ispijem terapiju i to je to... Kad sam ga pitala trebam li se javiti doktorici radi kontrolnog brisa, rekao je ''to je vaš problem'' :x
Zildjo Eskic, k'o da gledam.....
Post Reply