Ako svijet motora ugrubo podijelimo u 3 vrste, koji su vas izbor i zasto?
1. Motori za kratke relacije:

2. Motori za putovanja i kruzanje:

3. Motori za sportsku voznju:

Ustvari briga me šta rade na motoru, znam da ja ne sjedam s njima.
Izgleda nisi procitao uvodnu recenicu koja kaze da su ove tri vrste (moped, cruiser, racing) samo gruba podjela... naravno postoje i podgrupe u koje mozemo svrstati cross, enduro, trail, drag, speedway, iceracing, touring, naked, chopper, minibike, supermoto, scooters, freestyle, sportsbike, superbike, itd... Za ostalo se slazem, osim u dijelu gdje potcjenjujes disciplinu motocross za koju je potrebno mozda najvise vjestine od svih moto-sportova:bonsai wrote:Meni sve tri, gore nabrojane kategorije bez veze skroz! Gdje su ti kroseri i enduro (ne mislim na ono valjanje po blatu) voznje po planinama, kojih imamo u izobilju, to je pravi merak. Snaga masine i bezbroj prepreka, predvidjenih a bogami i nepredvidjenih, idealnih za dizanje adrenalina i to sve na cistom planinskom zraku. Koncentracija do ludila, jer svaka greska moze znaciti pad, srecom padovi nisu opasni, koja ogrebotina i to je sve. Garantovano uzivanje u svakoj minuti provedenoj sa krosom na planini i ko jednom proba ostaje 'kroser' zauvijek.

Ma joook, nisam taj tip da tražim okolo momke sa motorima, krajnje jadno.braca wrote:Pa, to ti je barem lako: uhvati nekog momka, odnosno priblizi se nekom momku koji ima Harley i sve si zavrsila. Ja sam musterija, ali kako nemam motor, nego sam pjesak, ocito je da nemam sanse kod tebe. Vidjam motore, pa i harleye u "City pubu"......
Eto, svi u napad.....bikeri su laka roba,samo treba ih priupitati.......
E onda pardon za nesporazum... i cuvaj se gore po tim dzombamabonsai wrote:Ne potcjenjujem motocross i ne pada mi na pamet jer vrijeme provedeno na krosi po Trebevicu i Jahorini su ujedno i jedni od najljepsih trenutaka u mom zivotu(i dobro znam sta znaci izgubiti tlo pod tockovima).
Jedini nacin je skupiti snage i krenuti ispocetka, makar to bio neki skromni motorcic kao npr.:bonsai wrote:Na moju veliku zalost,taj merak kao i mnogi drugi,su zavrsili pocetkom rata i od tada vise nisam imao priliku.Mozda se jednom i ponovi.

bonsai wrote:Nista vece od 125cc ne dolazi u obzir jer je pretesko za Trebevic.Problem je u tome sto je Trebevic udaljen od mene ili ja od njega 2000km.
Ovo je malo bolje od tvog prijedloga!
Ma sladak i taj, al' ne ja i karmin.Brzaner wrote: Evo Hondice i sa crvenim karminom![]()
Odlican i koristan komentar... steta sto nema vise znalaca na ovom podforumu... danas vrijeme lose za voznju, a samo 2 komentara za cijeli danbonsai wrote:Ma nije los ni ovaj tvoj ali za po gradu, gume su skoro pa "celave" za voznju po planini i nebi sa njima daleko dogurao, prednji blatobran je preblizu tocka pa se tu natrpa 3 kg zemlje a i sumljam da ima dobar odnos brzina,(moraju biti kratke i jake) jer poznam ovakve tipove motora. Ovo su vise sminka motorcici ,za eventualno se popeti na kakav trotoar i to mu je spic.(Iskustvo).