Tri svijeta

Podforum za motocikliste...
Post Reply

Izbor pada na:

1.
4
31%
2.
6
46%
3.
3
23%

Total votes: 13

Brzaner

#1 Tri svijeta

Post by Brzaner »

S'a mai bikeri :-D

Ako svijet motora ugrubo podijelimo u 3 vrste, koji su vas izbor i zasto?

1. Motori za kratke relacije:

Image

2. Motori za putovanja i kruzanje:

Image

3. Motori za sportsku voznju:

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

STOP podjelama globalno a posebno medju motoristima!

Šta ustvari znači nečiji izbor ako ne trenutnu preferencu?

Svi počnemo na jednom a Bog zna na čemu ćemo završiti.
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Ja sam glasala za ove turističke. Nema ništa ljepše nego Harley-em putovat s rajom, a i ne mora, ja bih mogla i sama. :lol: Volim putovanja, veliki sam ljubitelj prirode i to bi mi bio najmanji problem, a najveći je otkud mi motor?Image

Al' zato brzina!! :shock: Da, najviše sam se vozila na ovim sportskim, jer otkud mi pare da kupim motor pa tako znam nekoličinu koja bi me vozikala.Image
Šalu na stranu, sjednem samo s onima koji zbilja vole voziti te motore, i kojima je stalo do života. Smuči mi se kad vidim šminkere i još poziraju na motoru.Image Ustvari briga me šta rade na motoru, znam da ja ne sjedam s njima.Image
I tako, vozila se na svakakvom, al' najviše sam za Davidson-e. :)
braca

Post by braca »

Pa, to ti je barem lako: uhvati nekog momka, odnosno priblizi se nekom momku koji ima Harley i sve si zavrsila. Ja sam musterija, ali kako nemam motor, nego sam pjesak, ocito je da nemam sanse kod tebe. Vidjam motore, pa i harleye u "City pubu"......

Eto, svi u napad.....bikeri su laka roba,samo treba ih priupitati.......
bonsai

Post by bonsai »

Meni sve tri ,gore nabrojane kategorije bez veze skroz! Gdje su ti kroseri i enduro(ne mislim na ono valjanje po blatu) voznje po planinama ,kojih imamo u izobilju,to je pravi merak.Snaga masine i bezbroj prepreka,predvidjenih a bogami i nepredvidjenih ,idealnih za dizanje adrenalina i to sve na cistom planinskom zraku. Koncentracija do ludila,jer svaka greska moze znaciti pad,srecom padovi nisu opasni,koja ogrebotina i to je sve.Garantovano uzivanje u svakoj minuti provedenoj sa krosom na planini i ko jednom proba ostaje 'kroser' zauvijek.
Brzaner

Post by Brzaner »

bonsai wrote:Meni sve tri, gore nabrojane kategorije bez veze skroz! Gdje su ti kroseri i enduro (ne mislim na ono valjanje po blatu) voznje po planinama, kojih imamo u izobilju, to je pravi merak. Snaga masine i bezbroj prepreka, predvidjenih a bogami i nepredvidjenih, idealnih za dizanje adrenalina i to sve na cistom planinskom zraku. Koncentracija do ludila, jer svaka greska moze znaciti pad, srecom padovi nisu opasni, koja ogrebotina i to je sve. Garantovano uzivanje u svakoj minuti provedenoj sa krosom na planini i ko jednom proba ostaje 'kroser' zauvijek.
Izgleda nisi procitao uvodnu recenicu koja kaze da su ove tri vrste (moped, cruiser, racing) samo gruba podjela... naravno postoje i podgrupe u koje mozemo svrstati cross, enduro, trail, drag, speedway, iceracing, touring, naked, chopper, minibike, supermoto, scooters, freestyle, sportsbike, superbike, itd... Za ostalo se slazem, osim u dijelu gdje potcjenjujes disciplinu motocross za koju je potrebno mozda najvise vjestine od svih moto-sportova:

Image
bonsai

Post by bonsai »

Ne potcjenjujem motocross i ne pada mi na pamet jer vrijeme provedeno na krosi po Trebevicu i Jahorini su ujedno i jedni od najljepsih trenutaka u mom zivotu(i dobro znam sta znaci izgubiti tlo pod tockovima :-) ).
furija Strašna

Post by furija Strašna »

braca wrote:Pa, to ti je barem lako: uhvati nekog momka, odnosno priblizi se nekom momku koji ima Harley i sve si zavrsila. Ja sam musterija, ali kako nemam motor, nego sam pjesak, ocito je da nemam sanse kod tebe. Vidjam motore, pa i harleye u "City pubu"......

Eto, svi u napad.....bikeri su laka roba,samo treba ih priupitati.......
Ma joook, nisam taj tip da tražim okolo momke sa motorima, krajnje jadno. :lol: Nego, imam neke prijatelje, idu na Moto Party-e po nekim šumama isto, pa tako i mene povedu. :)

@bonsai
Blago tebi! :shock: Te cross-ere volim baš odmalena, onako, divlje dijete ( :lol: ) i baš bih voljela da se jednom okušam u tome, pa makar se razbila. 8-) (A i ne znam voziti. :lol: )
Brzaner

Post by Brzaner »

bonsai wrote:Ne potcjenjujem motocross i ne pada mi na pamet jer vrijeme provedeno na krosi po Trebevicu i Jahorini su ujedno i jedni od najljepsih trenutaka u mom zivotu(i dobro znam sta znaci izgubiti tlo pod tockovima :-) ).
E onda pardon za nesporazum... i cuvaj se gore po tim dzombama :-D
bonsai

Post by bonsai »

Na moju veliku zalost,taj merak kao i mnogi drugi,su zavrsili pocetkom rata i od tada vise nisam imao priliku :( .Mozda se jednom i ponovi.
Brzaner

Post by Brzaner »

bonsai wrote:Na moju veliku zalost,taj merak kao i mnogi drugi,su zavrsili pocetkom rata i od tada vise nisam imao priliku :( .Mozda se jednom i ponovi.
Jedini nacin je skupiti snage i krenuti ispocetka, makar to bio neki skromni motorcic kao npr.:

Image
Honda CLR 125 CityFly
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Ma sladak je. :kravata:
bonsai

Post by bonsai »

Nista vece od 125cc ne dolazi u obzir jer je pretesko za Trebevic.Problem je u tome sto je Trebevic udaljen od mene ili ja od njega 2000km. Image Ovo je malo bolje od tvog prijedloga!
Brzaner

Post by Brzaner »

furija Strašna wrote:Ma sladak je. :kravata:
Kako nije, vidi samo kako te mami:

Image
Brzaner

Post by Brzaner »

bonsai wrote:Nista vece od 125cc ne dolazi u obzir jer je pretesko za Trebevic.Problem je u tome sto je Trebevic udaljen od mene ili ja od njega 2000km.
Ovo je malo bolje od tvog prijedloga!

Nije malo, nego ihi-hi, al' dobar je i onaj, nemoj zezat' :)

PS. Nemas lokaciju u profilu pa ne znam gdje si...
Brzaner

Post by Brzaner »

furija Strašna wrote:Ma sladak je. :kravata:
Evo Hondice i sa crvenim karminom :razz:

Image
bonsai

Post by bonsai »

Ma nije los ni ovaj tvoj ali za po gradu, gume su skoro pa "celave" za voznju po planini i nebi sa njima daleko dogurao, prednji blatobran je preblizu tocka pa se tu natrpa 3 kg zemlje a i sumljam da ima dobar odnos brzina,(moraju biti kratke i jake) jer poznam ovakve tipove motora. Ovo su vise sminka motorcici ,za eventualno se popeti na kakav trotoar i to mu je spic.(Iskustvo).
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Brzaner wrote: Evo Hondice i sa crvenim karminom :razz:
Ma sladak i taj, al' ne ja i karmin. :sad:
Brzaner

Post by Brzaner »

bonsai wrote:Ma nije los ni ovaj tvoj ali za po gradu, gume su skoro pa "celave" za voznju po planini i nebi sa njima daleko dogurao, prednji blatobran je preblizu tocka pa se tu natrpa 3 kg zemlje a i sumljam da ima dobar odnos brzina,(moraju biti kratke i jake) jer poznam ovakve tipove motora. Ovo su vise sminka motorcici ,za eventualno se popeti na kakav trotoar i to mu je spic.(Iskustvo).
Odlican i koristan komentar... steta sto nema vise znalaca na ovom podforumu... danas vrijeme lose za voznju, a samo 2 komentara za cijeli dan :(
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Hm, i koliko koštaju ti motori? Recimo, ovih par zadnjih?
Post Reply