Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

harač

#76 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by harač »

ideja nije besmislena, ali pretpostavlja da bi srbi i hrvati radije odlučili pomoći "bosanskim muslimanima" i ateistima/sekularistima da prebrode zajednički problem u zajedničkoj državi, nego jedva dočekali da se odcijepe. zapad je tu spor da ima ikakvog učinka
animals

#77 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by animals »

KB9 wrote:
animals wrote:Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
to neko van drzave finansira sigurno, sad ko pitanje je veliko

prvi dio posta se slazem i potpisujem :thumbup:
Pa finansira Saudijska Arabija...
ista ona ciji kraljevi zive najnemoralnijim zivotima..
voze se u najskupljim avionima i autima, a propagiraju nepismenim ljudima kako se obuci i moliti..
Alfons Kauders

#78 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
KB9 wrote:
animals wrote:Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
to neko van drzave finansira sigurno, sad ko pitanje je veliko

prvi dio posta se slazem i potpisujem :thumbup:
Pa finansira Saudijska Arabija...
ista ona ciji kraljevi zive najnemoralnijim zivotima..
voze se u najskupljim avionima i autima, a propagiraju nepismenim ljudima kako se obuci i moliti..
Joj tebe, pa sta mislis zasto hocemo takvu stranku?! :lol:
animals

#79 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by animals »

Nema nafte..
dzaba stranka.. :D
arzuhal

#80 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Nafte danas ima k'o blata, bitan je ljudski potencijal, to je naš najveći resurs :mrgreen:
Alfons Kauders

#81 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:Nema nafte..
dzaba stranka.. :D
Imamo mi vece blago od nafte - glupane koji ce nas izabrati i kojim cemo odrat kozu s ledja... :D
hizo ramidovic

#82 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by hizo ramidovic »

Подела тзв. БиХ је најбоље решење за Србе и Хрвате који ту живе, а тзв. бошњаци ако желе могу добити парче земље (максимално 10% територије садашње тзв. БиХ) око муслиманског Сарајева и муџахединске Зенице а ако то не желе могу се иселити у своју матичну државу Саудијску Арабију или неку другу арапску земљу. Ово решење је најбоље и за тзв. бошњаке јер ће моћи макар на том делу прогласити калифат и увести шеријат што су одувек и желели. Сад треба само да се састану вође и да договоре дефинитивно разграничење.
Biene Maya

#83 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Biene Maya »

Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
u srcu Europe, kada svi znamo da je Albanija, Kosovo, pola Makedonije 90% islamsko - muslimansko!? I za sve ove muslimanske drzave je potpuno normalno sto su muslimani vecina, ali samo smetaju bosanski muslimani! Pa nisu oni od juce muslimani, nego su to stoljecima kao i ostali. Zanimljivo je i to da se nikada nitko sa bosnjacke strane nije oglasio po ovim i ovakvim izjavama! Ili nedaj boze, da se sjeti barem jedan novinar, pa da postavi takvo pitanje!
BHCluster

#84 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by BHCluster »

hizo ramidovic wrote:Подела тзв. БиХ је најбоље решење за Србе и Хрвате који ту живе, а тзв. бошњаци ако желе могу добити парче земље (максимално 10% територије садашње тзв. БиХ) око муслиманског Сарајева и муџахединске Зенице а ако то не желе могу се иселити у своју матичну државу Саудијску Арабију или неку другу арапску земљу. Ово решење је најбоље и за тзв. бошњаке јер ће моћи макар на том делу прогласити калифат и увести шеријат што су одувек и желели. Сад треба само да се састану вође и да договоре дефинитивно разграничење.
Сепаратисти никако да се окајмаче! :lol:
Novak20

#85 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Novak20 »

Biene Maya wrote:Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
u srcu Europe, kada svi znamo da je Albanija, Kosovo, pola Makedonije 90% islamsko - muslimansko!? I za sve ove muslimanske drzave je potpuno normalno sto su muslimani vecina, ali samo smetaju bosanski muslimani! Pa nisu oni od juce muslimani, nego su to stoljecima kao i ostali. Zanimljivo je i to da se nikada nitko sa bosnjacke strane nije oglasio po ovim i ovakvim izjavama! Ili nedaj boze, da se sjeti barem jedan novinar, pa da postavi takvo pitanje!
Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome. Vjerski uređena "muslimanska, katolička, pravoslavna...."država na Balkanu vjerovatno bi bila trn u oku čitave Evrope a pogotovo blagonaklonog komšiluka. Na kraju krajeva, ko ti kaže da bi se svi pripadnici jedne religijske skupine složili sa idejom da im država bude vjerska kada je to, barem u Evropi, relikt.

Ako neko sa strane priča o mogućnosti stvaranja takve vjerske državice na ostacima BiH vjerovatno vara sebe i druge.
Biene Maya

#86 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Biene Maya »

Novak20 wrote:
Biene Maya wrote:Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome. Vjerski uređena "muslimanska, katolička, pravoslavna...."država na Balkanu vjerovatno bi bila trn u oku čitave Evrope a pogotovo blagonaklonog komšiluka. Na kraju krajeva, ko ti kaže da bi se svi pripadnici jedne religijske skupine složili sa idejom da im država bude vjerska kada je to, barem u Evropi, relikt.

Ako neko sa strane priča o mogućnosti stvaranja takve vjerske državice na ostacima BiH vjerovatno vara sebe i druge.
A tko to u Bosni zagovara vjersku muslimansku drzavu? Mi u Bosni vec imamo pravoslavnu i katolicku dzamahiriju! A sto se tice muslimana, njih 99% nikada nebi prihvatili da zive po serijatu, nego po evropskom nacinu i standardu. Jedino ako vjerujes u s-h prljavu propagandu!
arzuhal

#87 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskoj :mrgreen: Al' dobro...
ovo_malo_duse

#88 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by ovo_malo_duse »

arzuhal wrote:Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskoj :mrgreen: Al' dobro...
Mislim da ti je ideja super i da i jedan od ovih Bosnjackih politickih vozdova ima slifa za politiku, davno bi poceo igratu na tu kartu. Nesto slicno sa UK I EU. (dacete nam sta trazimo ili cemo se odcijepiti).
Da su pametni trebali su davno sa slikama maoche , brace u siriji i inih bradonja napraviti prezentaciju sta je alternativa ukoliko se ne pocne nesto konstruktivno rjesavati u BiH i krenuti u Lobisticku turneju od EU do Amerike sa pricom pritisci su ogromini i da se omladina bez ideje okrece na drugu stranu, da se stvara kljucna masa koja ce u jednom trenutku sa separatistima iz PC i Kamenjarcima dogovoriti podjelu a onda ce te imati drzavicu sa zakonima saudije u cijim se planinama mozes sakrit ko u Avganistanu a iz koje se moze pjehe sa rukasakom punim svega i svacega doci u bilo koji grad u EU.

Mislim da bi se pocelo nesto progresivno desavati.
arzuhal

#89 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Najavit stvaranje malešne Islamske Republike Bosne i otvaranje ka Euroazijskim integracijama, Turskoj, Iranu, Saudiji, Rusiji, Kini...Hajte svi vamo, kod nas u Bosnu, mi nismo tijesni! Pozvat Ruse da instaliraju rakete ovde...Pomiriti Rusiju i Tursku i to :mrgreen:
tandmand

#90 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by tandmand »

Novak20 wrote: Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome.
Ne brkamo mi vrste uređenja, već Mesići, Serveri i sl. Ako misle na sekularnu državu, onda bi trebalo da koriste izraz "bošnjačka država".
Hafis

#91 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Hafis »

ovo_malo_duse wrote:
arzuhal wrote:Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskoj :mrgreen: Al' dobro...
Mislim da ti je ideja super i da i jedan od ovih Bosnjackih politickih vozdova ima slifa za politiku, davno bi poceo igratu na tu kartu. Nesto slicno sa UK I EU. (dacete nam sta trazimo ili cemo se odcijepiti).
Da su pametni trebali su davno sa slikama maoche , brace u siriji i inih bradonja napraviti prezentaciju sta je alternativa ukoliko se ne pocne nesto konstruktivno rjesavati u BiH i krenuti u Lobisticku turneju od EU do Amerike sa pricom pritisci su ogromini i da se omladina bez ideje okrece na drugu stranu, da se stvara kljucna masa koja ce u jednom trenutku sa separatistima iz PC i Kamenjarcima dogovoriti podjelu a onda ce te imati drzavicu sa zakonima saudije u cijim se planinama mozes sakrit ko u Avganistanu a iz koje se moze pjehe sa rukasakom punim svega i svacega doci u bilo koji grad u EU.

Pa radi se na tome...doduše nekako stidljivo i neorganizirano. A inače, treba biti veoma oprezan kod doziranja, jer jeben je vakat...da ne protumače pogrešno...pa još degenek dobiti ni krivi ni dužni.
putokaz1

#92 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by putokaz1 »

Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
1:Džavad Galijašević
2:Enver Kazaz
3:sejfudin Tokić
arzuhal

#93 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by arzuhal »

Evo, istina je, mnogi pravdoljubivi, pronicljivi i širokugrudi pojedinci iz srpskog i hrvatskog naroda su primijetili to američansko ponižavanje bh. muslimana da, kao, ne bi nikako smjeli da imaju svoju državu, te su hitro reagirali na to! :bih:

Сервер на тај начин вријеђа муслимане у БиХ.
Да ли су они губавци, људи трећег реда, којима никако није дато да имају државу.

http://vasicrajko.blogspot.ba/search/la ... L%20SERVER

Iz Serwerove izjave proizilazi kako su Hrvati, čijoj se ideji tri entiteta za tri naroda i danas suprostavljaju SAD, zapravo kolaterlana šteta preveniranja nastanka islamske države, odnosno američkih predsrasuda i uvredljive percepcije Bošnjaka, čija politička i medijska elita takvu politiku, gle apsurda, i dalje doživljava prijateljskom.

http://hms.ba/sto-je-serwer-porucio-sarajevu/
ovo_malo_duse

#94 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Pa radi se na tome...doduše nekako stidljivo i neorganizirano. A inače, treba biti veoma oprezan kod doziranja, jer jeben je vakat...da ne protumače pogrešno...pa još degenek dobiti ni krivi ni dužni.
Kako su trolovi na oprezu uvjek na strazi a narocito Kamenjarci, znaju oni kako se to radi i sta bi to znacilo... :D :D :-)
Hafis

#95 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Hafis »

Svejedno, taktika je super. Ali kao što rekoh velika je haranga u svijetu, i to stvarno bezrazložno, pa treba biti jako oprezan kod doziranja.
Gojeni H

#96 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by Gojeni H »

Samo komunizam vracat' i uspostavljati prijateljske odnose s bratskim Sjevernom Korejom i Zimbabveom.
155_mm

#98 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by 155_mm »

putokaz1 wrote:Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
dzevdo je trenutno zauzet nema on vremena za izbornu kanpanju.
Galijašević tvrdi: Ministar mi je pretio i psovao majku

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević kaže da ga je telefonom pozvao ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić i pretio mu.

Izvor: Blic| sreda, 18.05.2016. | 18:21

“Danas u 16.09 minuta pozvao me je ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić i pitao me je za neku informaciju koja je objavljena sinoć u Dnevniku RTRS-a koju nisam čuo, niti znam za nju, jer sam bio na putu. Zapretio mi je da će me srediti, da će me naći u Banjaluci i da više neću disati, a kamoli pričati“, rekao je Galijašević.

On je dodao da mu je Mektić zatim psovao "mrtvu majku u grobu".
KB9

#99 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by KB9 »

putokaz1 wrote:Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
fatmir? :bih:
sinuhe

#100 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna

Post by sinuhe »

Nezgodno za Bosnjake kad takve tvrdnje dolaze od prijatelja. Zato i nema odgovora.
Post Reply