Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
- harač
#76 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
ideja nije besmislena, ali pretpostavlja da bi srbi i hrvati radije odlučili pomoći "bosanskim muslimanima" i ateistima/sekularistima da prebrode zajednički problem u zajedničkoj državi, nego jedva dočekali da se odcijepe. zapad je tu spor da ima ikakvog učinka
- animals
#77 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Pa finansira Saudijska Arabija...KB9 wrote:to neko van drzave finansira sigurno, sad ko pitanje je velikoanimals wrote:Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
prvi dio posta se slazem i potpisujem
ista ona ciji kraljevi zive najnemoralnijim zivotima..
voze se u najskupljim avionima i autima, a propagiraju nepismenim ljudima kako se obuci i moliti..
- Alfons Kauders
#78 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Joj tebe, pa sta mislis zasto hocemo takvu stranku?!animals wrote:Pa finansira Saudijska Arabija...KB9 wrote:to neko van drzave finansira sigurno, sad ko pitanje je velikoanimals wrote:Realnost je da je mali dio Bosnjaka se stvarno radikalizovao, i
baca ljagu na sve Bosnjake..
ko to ne zeli da vidi, ne zivi u realnom svijetu..
a da to finansira Saudijska Arabija, koja suradjuje sa Amerima,je stvarno apsurd..
prvi dio posta se slazem i potpisujem
ista ona ciji kraljevi zive najnemoralnijim zivotima..
voze se u najskupljim avionima i autima, a propagiraju nepismenim ljudima kako se obuci i moliti..
- animals
#79 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Nema nafte..
dzaba stranka..
dzaba stranka..
- arzuhal
#80 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Nafte danas ima k'o blata, bitan je ljudski potencijal, to je naš najveći resurs 
- Alfons Kauders
#81 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Imamo mi vece blago od nafte - glupane koji ce nas izabrati i kojim cemo odrat kozu s ledja...animals wrote:Nema nafte..
dzaba stranka..
-
hizo ramidovic
#82 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Подела тзв. БиХ је најбоље решење за Србе и Хрвате који ту живе, а тзв. бошњаци ако желе могу добити парче земље (максимално 10% територије садашње тзв. БиХ) око муслиманског Сарајева и муџахединске Зенице а ако то не желе могу се иселити у своју матичну државу Саудијску Арабију или неку другу арапску земљу. Ово решење је најбоље и за тзв. бошњаке јер ће моћи макар на том делу прогласити калифат и увести шеријат што су одувек и желели. Сад треба само да се састану вође и да договоре дефинитивно разграничење.
-
Biene Maya
#83 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
u srcu Europe, kada svi znamo da je Albanija, Kosovo, pola Makedonije 90% islamsko - muslimansko!? I za sve ove muslimanske drzave je potpuno normalno sto su muslimani vecina, ali samo smetaju bosanski muslimani! Pa nisu oni od juce muslimani, nego su to stoljecima kao i ostali. Zanimljivo je i to da se nikada nitko sa bosnjacke strane nije oglasio po ovim i ovakvim izjavama! Ili nedaj boze, da se sjeti barem jedan novinar, pa da postavi takvo pitanje!
u srcu Europe, kada svi znamo da je Albanija, Kosovo, pola Makedonije 90% islamsko - muslimansko!? I za sve ove muslimanske drzave je potpuno normalno sto su muslimani vecina, ali samo smetaju bosanski muslimani! Pa nisu oni od juce muslimani, nego su to stoljecima kao i ostali. Zanimljivo je i to da se nikada nitko sa bosnjacke strane nije oglasio po ovim i ovakvim izjavama! Ili nedaj boze, da se sjeti barem jedan novinar, pa da postavi takvo pitanje!
- BHCluster
#84 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Сепаратисти никако да се окајмаче!hizo ramidovic wrote:Подела тзв. БиХ је најбоље решење за Србе и Хрвате који ту живе, а тзв. бошњаци ако желе могу добити парче земље (максимално 10% територије садашње тзв. БиХ) око муслиманског Сарајева и муџахединске Зенице а ако то не желе могу се иселити у своју матичну државу Саудијску Арабију или неку другу арапску земљу. Ово решење је најбоље и за тзв. бошњаке јер ће моћи макар на том делу прогласити калифат и увести шеријат што су одувек и желели. Сад треба само да се састану вође и да договоре дефинитивно разграничење.
-
Novak20
#85 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome. Vjerski uređena "muslimanska, katolička, pravoslavna...."država na Balkanu vjerovatno bi bila trn u oku čitave Evrope a pogotovo blagonaklonog komšiluka. Na kraju krajeva, ko ti kaže da bi se svi pripadnici jedne religijske skupine složili sa idejom da im država bude vjerska kada je to, barem u Evropi, relikt.Biene Maya wrote:Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
Ako neko sa strane priča o mogućnosti stvaranja takve vjerske državice na ostacima BiH vjerovatno vara sebe i druge.
-
Biene Maya
#86 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
A tko to u Bosni zagovara vjersku muslimansku drzavu? Mi u Bosni vec imamo pravoslavnu i katolicku dzamahiriju! A sto se tice muslimana, njih 99% nikada nebi prihvatili da zive po serijatu, nego po evropskom nacinu i standardu. Jedino ako vjerujes u s-h prljavu propagandu!Novak20 wrote:Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome. Vjerski uređena "muslimanska, katolička, pravoslavna...."država na Balkanu vjerovatno bi bila trn u oku čitave Evrope a pogotovo blagonaklonog komšiluka. Na kraju krajeva, ko ti kaže da bi se svi pripadnici jedne religijske skupine složili sa idejom da im država bude vjerska kada je to, barem u Evropi, relikt.Biene Maya wrote:Ja kada procitam izjave Mesica, Servera i drugih, meni tlak odmah skoci! Mene zanima, zasto nitko do sada nije ovim doticnim postavio samo jedno pitanje: Zasto se uvijek potencira, da bi nastala jedna mala islamska drzavica
Ako neko sa strane priča o mogućnosti stvaranja takve vjerske državice na ostacima BiH vjerovatno vara sebe i druge.
- arzuhal
#87 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskoj
Al' dobro...
- ovo_malo_duse
#88 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Mislim da ti je ideja super i da i jedan od ovih Bosnjackih politickih vozdova ima slifa za politiku, davno bi poceo igratu na tu kartu. Nesto slicno sa UK I EU. (dacete nam sta trazimo ili cemo se odcijepiti).arzuhal wrote:Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskojAl' dobro...
Da su pametni trebali su davno sa slikama maoche , brace u siriji i inih bradonja napraviti prezentaciju sta je alternativa ukoliko se ne pocne nesto konstruktivno rjesavati u BiH i krenuti u Lobisticku turneju od EU do Amerike sa pricom pritisci su ogromini i da se omladina bez ideje okrece na drugu stranu, da se stvara kljucna masa koja ce u jednom trenutku sa separatistima iz PC i Kamenjarcima dogovoriti podjelu a onda ce te imati drzavicu sa zakonima saudije u cijim se planinama mozes sakrit ko u Avganistanu a iz koje se moze pjehe sa rukasakom punim svega i svacega doci u bilo koji grad u EU.
Mislim da bi se pocelo nesto progresivno desavati.
- arzuhal
#89 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Najavit stvaranje malešne Islamske Republike Bosne i otvaranje ka Euroazijskim integracijama, Turskoj, Iranu, Saudiji, Rusiji, Kini...Hajte svi vamo, kod nas u Bosnu, mi nismo tijesni! Pozvat Ruse da instaliraju rakete ovde...Pomiriti Rusiju i Tursku i to 
- tandmand
#90 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Ne brkamo mi vrste uređenja, već Mesići, Serveri i sl. Ako misle na sekularnu državu, onda bi trebalo da koriste izraz "bošnjačka država".Novak20 wrote: Čini mi se da brkaš sekularno i vjersko uređenje države. Sekularna "muslimanska, katolička, pravoslavna...." država na Balkanu ne smeta nikome.
-
Hafis
#91 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Pa radi se na tome...doduše nekako stidljivo i neorganizirano. A inače, treba biti veoma oprezan kod doziranja, jer jeben je vakat...da ne protumače pogrešno...pa još degenek dobiti ni krivi ni dužni.ovo_malo_duse wrote:Mislim da ti je ideja super i da i jedan od ovih Bosnjackih politickih vozdova ima slifa za politiku, davno bi poceo igratu na tu kartu. Nesto slicno sa UK I EU. (dacete nam sta trazimo ili cemo se odcijepiti).arzuhal wrote:Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskojAl' dobro...
Da su pametni trebali su davno sa slikama maoche , brace u siriji i inih bradonja napraviti prezentaciju sta je alternativa ukoliko se ne pocne nesto konstruktivno rjesavati u BiH i krenuti u Lobisticku turneju od EU do Amerike sa pricom pritisci su ogromini i da se omladina bez ideje okrece na drugu stranu, da se stvara kljucna masa koja ce u jednom trenutku sa separatistima iz PC i Kamenjarcima dogovoriti podjelu a onda ce te imati drzavicu sa zakonima saudije u cijim se planinama mozes sakrit ko u Avganistanu a iz koje se moze pjehe sa rukasakom punim svega i svacega doci u bilo koji grad u EU.
-
putokaz1
#92 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
1:Džavad Galijašević
2:Enver Kazaz
3:sejfudin Tokić
- arzuhal
#93 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Evo, istina je, mnogi pravdoljubivi, pronicljivi i širokugrudi pojedinci iz srpskog i hrvatskog naroda su primijetili to američansko ponižavanje bh. muslimana da, kao, ne bi nikako smjeli da imaju svoju državu, te su hitro reagirali na to!
Сервер на тај начин вријеђа муслимане у БиХ.
Да ли су они губавци, људи трећег реда, којима никако није дато да имају државу.
http://vasicrajko.blogspot.ba/search/la ... L%20SERVER
Iz Serwerove izjave proizilazi kako su Hrvati, čijoj se ideji tri entiteta za tri naroda i danas suprostavljaju SAD, zapravo kolaterlana šteta preveniranja nastanka islamske države, odnosno američkih predsrasuda i uvredljive percepcije Bošnjaka, čija politička i medijska elita takvu politiku, gle apsurda, i dalje doživljava prijateljskom.
http://hms.ba/sto-je-serwer-porucio-sarajevu/
Сервер на тај начин вријеђа муслимане у БиХ.
Да ли су они губавци, људи трећег реда, којима никако није дато да имају државу.
http://vasicrajko.blogspot.ba/search/la ... L%20SERVER
Iz Serwerove izjave proizilazi kako su Hrvati, čijoj se ideji tri entiteta za tri naroda i danas suprostavljaju SAD, zapravo kolaterlana šteta preveniranja nastanka islamske države, odnosno američkih predsrasuda i uvredljive percepcije Bošnjaka, čija politička i medijska elita takvu politiku, gle apsurda, i dalje doživljava prijateljskom.
http://hms.ba/sto-je-serwer-porucio-sarajevu/
- ovo_malo_duse
#94 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Kako su trolovi na oprezu uvjek na strazi a narocito Kamenjarci, znaju oni kako se to radi i sta bi to znacilo...Hafis wrote:Pa radi se na tome...doduše nekako stidljivo i neorganizirano. A inače, treba biti veoma oprezan kod doziranja, jer jeben je vakat...da ne protumače pogrešno...pa još degenek dobiti ni krivi ni dužni.ovo_malo_duse wrote:Mislim da ti je ideja super i da i jedan od ovih Bosnjackih politickih vozdova ima slifa za politiku, davno bi poceo igratu na tu kartu. Nesto slicno sa UK I EU. (dacete nam sta trazimo ili cemo se odcijepiti).arzuhal wrote:Pa nešto ne mislim da bi Evropa baš 100% jednako gledala na nekakvu teokratsku državicu na njenom tlu uređenu po katoličkoj ili pravoslavnoj vjeri i neku po - islamskojAl' dobro...
-
Hafis
#95 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Svejedno, taktika je super. Ali kao što rekoh velika je haranga u svijetu, i to stvarno bezrazložno, pa treba biti jako oprezan kod doziranja.
- Gojeni H
#96 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Samo komunizam vracat' i uspostavljati prijateljske odnose s bratskim Sjevernom Korejom i Zimbabveom.
- General War
-
155_mm
#98 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
dzevdo je trenutno zauzet nema on vremena za izbornu kanpanju.putokaz1 wrote:Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
Galijašević tvrdi: Ministar mi je pretio i psovao majku
Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević kaže da ga je telefonom pozvao ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić i pretio mu.
Izvor: Blic| sreda, 18.05.2016. | 18:21
“Danas u 16.09 minuta pozvao me je ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić i pitao me je za neku informaciju koja je objavljena sinoć u Dnevniku RTRS-a koju nisam čuo, niti znam za nju, jer sam bio na putu. Zapretio mi je da će me srediti, da će me naći u Banjaluci i da više neću disati, a kamoli pričati“, rekao je Galijašević.
On je dodao da mu je Mektić zatim psovao "mrtvu majku u grobu".
- KB9
#99 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
fatmir?putokaz1 wrote:Tri su moguća kandidata za prvog predsjednika Islamske Republike Bosne
- sinuhe
#100 Re: Tri republike: RS, HR HB & Islamska republika Bosna
Nezgodno za Bosnjake kad takve tvrdnje dolaze od prijatelja. Zato i nema odgovora.