tri pitanja...i jedno pride
-
buddha
#1 tri pitanja...i jedno pride
tri pitanja
1. Zasto stranka koja sebi prisvaja copyright na naziv zastitnika interesa bosnjackog naroda vec punih 15 godina manje-vise otvoreno koalira sa strankom najveceg krvnika tog istog naroda?
2. Da li je argument i u kojoj mjeri je u politickoj ili ljudskoj etici uopste opravdan, da je SDS legitiman vecinski predstavnik bh srba i da je nekoaliranje sa istom nepriznavanje politicke volje bh srba?
3. Sta mislite o tezi, da je SDA samim svojim postojanjem najveca prepreka integraciji bh drzave, ako se uzme u obzir da
ta stranka na bh. politickom nebu formalno predstavlja zastitnike bosnjackog interesa - mada statisticki gledano ne predstavlja cak ni trecinu a mozda ni cetvrtinu Bosnjaka u parlamentu sudeci po broju ne/glasaca na proteklim izborima i imajuci u vidu rapidan pad glasova u proteklih deset izbornih godina - i da je protuteza SDS-u i HDZ-u - necemu najgorem sto se tadasnjoj repki moglo desiti jer je njihova pojava bila svojevrsna uvertira upotrebe oruzane i fizicke sile kao sredstva u javnoj komunikaciji sa sugradjanima a zavrsnica je kao sto znamo bila krvava - te da kao takva, uvijek spremna koalirati i sa Sotonom samim, da prostite, te dvije stranke su meni dale dovoljno dokaza da ih smatram izaslanicima gore navedenog, treba da se ugasi jer je saucesnik u neprekidnom diktatu agonije u obliku troglavog zmaja koji puse vatru medjunacionalne netrpeljivosti, nepostivanja prava na individualnost, sopstveno misljenje, propagirajuci vjeru kao mjerilo za Bosnjastvo izopstavajuci time veliki broj Bosnjaka iz sopstvene nacije koji se ne opredjeljuje po vjerskoj osnovi, sto je za tako mladu naciju rakrana, vec vidjeno i kod Tudjmana i Milosevica, a inace predstavlja otvoreno koketiranje sa tekovinama nacional-socijalistickog naslijedja?
jedno pride
4. Sta je SDA koalirajuci sa SDS i HDZ u zadnjih 10 godina napravila od Bosne i Hercegovine?
1. Zasto stranka koja sebi prisvaja copyright na naziv zastitnika interesa bosnjackog naroda vec punih 15 godina manje-vise otvoreno koalira sa strankom najveceg krvnika tog istog naroda?
2. Da li je argument i u kojoj mjeri je u politickoj ili ljudskoj etici uopste opravdan, da je SDS legitiman vecinski predstavnik bh srba i da je nekoaliranje sa istom nepriznavanje politicke volje bh srba?
3. Sta mislite o tezi, da je SDA samim svojim postojanjem najveca prepreka integraciji bh drzave, ako se uzme u obzir da
ta stranka na bh. politickom nebu formalno predstavlja zastitnike bosnjackog interesa - mada statisticki gledano ne predstavlja cak ni trecinu a mozda ni cetvrtinu Bosnjaka u parlamentu sudeci po broju ne/glasaca na proteklim izborima i imajuci u vidu rapidan pad glasova u proteklih deset izbornih godina - i da je protuteza SDS-u i HDZ-u - necemu najgorem sto se tadasnjoj repki moglo desiti jer je njihova pojava bila svojevrsna uvertira upotrebe oruzane i fizicke sile kao sredstva u javnoj komunikaciji sa sugradjanima a zavrsnica je kao sto znamo bila krvava - te da kao takva, uvijek spremna koalirati i sa Sotonom samim, da prostite, te dvije stranke su meni dale dovoljno dokaza da ih smatram izaslanicima gore navedenog, treba da se ugasi jer je saucesnik u neprekidnom diktatu agonije u obliku troglavog zmaja koji puse vatru medjunacionalne netrpeljivosti, nepostivanja prava na individualnost, sopstveno misljenje, propagirajuci vjeru kao mjerilo za Bosnjastvo izopstavajuci time veliki broj Bosnjaka iz sopstvene nacije koji se ne opredjeljuje po vjerskoj osnovi, sto je za tako mladu naciju rakrana, vec vidjeno i kod Tudjmana i Milosevica, a inace predstavlja otvoreno koketiranje sa tekovinama nacional-socijalistickog naslijedja?
jedno pride
4. Sta je SDA koalirajuci sa SDS i HDZ u zadnjih 10 godina napravila od Bosne i Hercegovine?
Last edited by buddha on 12/07/2005 19:37, edited 1 time in total.
-
Frutek
Politika je najveća kurva.
Amerika je podržavala Irak kad je ratovao protiv Irana - kasnije isti taj Irak napala dva puta - posljedice: najmanje 300000 poginulih Iračana.
Amerika podržavala Afganistan i naoružavala mudžahedine u ratu protiv SSSR-a - kasnije pregazila istu zemlju i aktivno se bori protiv ljudi koje su u prošlosti naoružavali do zuba...
Politika...kurva pa et
Amerika je podržavala Irak kad je ratovao protiv Irana - kasnije isti taj Irak napala dva puta - posljedice: najmanje 300000 poginulih Iračana.
Amerika podržavala Afganistan i naoružavala mudžahedine u ratu protiv SSSR-a - kasnije pregazila istu zemlju i aktivno se bori protiv ljudi koje su u prošlosti naoružavali do zuba...
Politika...kurva pa et
-
kub lajkan
I ovo opravdanje ti je dovoljno da te ne grize savjest kad zaokruzis SDA na listicuFrutek wrote:Politika je najveća kurva.
Politika...kurva pa et
- pitt
Jeste moguce ali je opet drugacija situacija. Amerikanci su kakili i sa jednim i sa drugim a da nisu ginuli kao bosnjaci od srba. Amer nikad ne bi ruku pruzio onome ko ih je pobio na hiljade....i to se vidi po ovome sta rade po svijetu trenutno. Balkanski politicari bi i guze dali da ostanu na vlasti.....makar preko grobova svog naroda. Pateticno do bola, zar ne? 
-
Frutek
Zašto misliš da glasam za SDAkub lajkan wrote:I ovo opravdanje ti je dovoljno da te ne grize savjest kad zaokruzis SDA na listicu![]()
Tu su u pravu Pitte, patetično, strahota jednapitt wrote:Jeste moguce ali je opet drugacija situacija. Amerikanci su kakili i sa jednim i sa drugim a da nisu ginuli kao bosnjaci od srba. Amer nikad ne bi ruku pruzio onome ko ih je pobio na hiljade....i to se vidi po ovome sta rade po svijetu trenutno. Balkanski politicari bi i guze dali da ostanu na vlasti.....makar preko grobova svog naroda. Pateticno do bola, zar ne?
Ipak im je fotelja najbitnija, ne znam imajul ili da li su ikada imali ikakve savjesti
-
Barbarez
#9 Re: tri pitanja...i jedno pride
1. Zato sto je prinudjena na to. Kod nas je na zalost sve po nacionalnom kljucu i mora sve biti jedan ovaj jedan ondaj jedan treci. Pnda ono federacija-republika cetnicka tako da je to neizbjezno. Cisto sumljam da SDA ne bi radije usla u koaliciju sa recimo stranom "BIH-nasa domovina" iz Banja Luke kada bi ta stranka imala predstavnika dovoljno za vlast. Medjutim od 81534 stranaka u Republici Cetnickoj 81534 imaju isti program manje vise isti program i bore se za njihv blentitet a ne za drzavu BiH.buddha wrote:tri pitanja
jedno pride
2.Naravno da je opravdan. Stvarnost je na zalost takva. Da izadje u Banja Luci 50.000 ljudi na ulice i da traze jedinstvenu BiH sa zastavama koje nisu cetnicke i da demostriraju za zajednici zivot onda bi to vec bilo nesto drugo.
3.Mislim da je teza veoma glupa i lici na proglas KOS-a. SDA ima svojih gresaka (i to dosta) ali problem u BiH nije u tome da li ce biti na vlasti SDA ili komunisti "ispred bosnjaskoga naroda". Problem je sto ogroman broj gradana BiH sanja da BiH bude podijeljena. Posebno ovi iz manjega blentiteta. Kao sto rekoh kada u BL izadje bar 50.000 ljudi na ulice sa obiljezjima BOSNE I HERCEGOVINE (bili oni ovi trokuti ili medvjed i sargan- ne vazno) i traze integraciju i suzivot tada ce se rijesiti pitanje stanja u BiH. Do tada je sve ovo "vodu hladi vodu vari"
4. Ja da znam jedno vrijeme SDA je bila i u opoziciji ali ni tada se Bog zna sta nije napravilo. Bila SDA, komunisti, liberali, pingvini ili sumari na vlasti ispred bosnjackoga naroda stanje u BiH se nikada nece srediti dok Hasim Muratbegovic ne bude u BL imao isto prava kao Radenko Karadzic i ne moradne gledati cetnicke kokarde na svakome cosku u BL.
Jos pitanja ?
P.S.
Moj san o BiH je gradjanska drzava, drzava u kojoj ce zastave biti nesto sto je obiljezje bih, gdje cu imati himnu koju mogu da odpjevam punim plucima i gdje se necu osjecati u vise od pola zemlje kao u logoru.
-
Barbarez
Ma naravno da sve drugi diktiraju. Na prvome sastanku oko Daytona su im odmah rekli da o svemu ima pregovora samo nema o dvije stvari: da karadzic dobije 49% BiH i da se njihov dio zove republika cetnicka.pitt wrote:Ima toga da im tako diktira i situacija i stranci al opet......paravca u moskvi i velju ostojica u onoj komisiji im nikad necu oprostit.
Licno, ja nikada ne bih mogao sjesti za isti stol sa ljudima kao paravac i ostojic ali neko mora. Budimo realni, u BiH se desilo dosta dosta pomaka medjutim to ide sporo ami sto volimo bih bi voljeli da to ide dosta brze.
- pitt
Ne znam.....ja pravo da ti kazem ne vidim nekih pomaka. Jos se nista niej rjesilo, izbjeglice se ne vracaju, zlocinci se ne hapse, zajednicki organi ne funkcionishu........
Mislim mozemo mi krivit svaku stranku.....al pravi krivci su gradjani koji svake godine glasaju za ista govna (u oba entiteta). Sami ste trazili.......
Mislim mozemo mi krivit svaku stranku.....al pravi krivci su gradjani koji svake godine glasaju za ista govna (u oba entiteta). Sami ste trazili.......
-
Frutek
Nema se za koga glasat uopštepitt wrote:Ne znam.....ja pravo da ti kazem ne vidim nekih pomaka. Jos se nista niej rjesilo, izbjeglice se ne vracaju, zlocinci se ne hapse, zajednicki organi ne funkcionishu........
Imo je i SDP šansu pa ništa ne uradi, nego i oni bili uhvatili furseta da popljačkaju šta se je moglo za vrijeme mandata
Ma nema s ovim strankama nama napredka još za 1000 godina
- pitt
Morate shvatiti i da sad najbolja stranka dodje na vlast ne mozete ocekivat da preko noci stvari krenu na bolje. nacionalisti su unistili i popljackali sve sto se dalo....dugo ce vremena proci i za najbolje ljude da poprave stvari. najgore je sto i kada dodju pravi ljudi na vlast, da li ce ovaj napaceni i toliko izvarani narod imat strepljenja?
- pitt
ja sam cuo da bi ti mogao umjesto Sandy O'Connor ufurati
:D
nego da ne zachatavam
:D,
Sve dok u Bih vecina ljudi ne bude izlazila na izbore a oni sto izadju budu glasali za nove/stare lopove ....nista od jedne jedine. Jebo ti to kad ti je ime i prezime i clanstvo u stranci glavna kvalifikacija za vecinu stvari i gdje je vaznije koje si nacionalnosti da dobijes posao nego jesi li strucan.
Do boljih vremena....God bless USA
:D:D
nego da ne zachatavam
Sve dok u Bih vecina ljudi ne bude izlazila na izbore a oni sto izadju budu glasali za nove/stare lopove ....nista od jedne jedine. Jebo ti to kad ti je ime i prezime i clanstvo u stranci glavna kvalifikacija za vecinu stvari i gdje je vaznije koje si nacionalnosti da dobijes posao nego jesi li strucan.
Do boljih vremena....God bless USA
-
Barbarez
Napredakaima. morate biti realni. Ne znam da li je recimoneko imaopriliku putovati is hrvatske u recimo gradisku prije koju godinu i sada. Pije koju godinu si imao osjecaj da ulazis u srpski konecntacioni logor a dans je to vec drugacije. Oboljezja BiH su tu, cujes na ulici i za hasu i za husu i za ivu. to samo za primjer....
Ali slazem se sa vama da se ustvari nema za koga glasati. iskreno ja i kada glasam glasam ne za one koji imaju slicne politicke misli kao ja nego jednostavno izbjegnem one koji su me istjerali sa ognjista. To je ustvari zalosno i u sustini nije politika. Politika je kada glasas za neku partiju jer ti odgovara recimo koliki porez oni hoce da bude, kako hoce da urede skolstvo, kako misle da izgrade puteve, kako da rijese privatizaciju a ne kao kod nas u BiH. Kod nas ovo nije uopste politika u sutini. Kod nasje ovo jos uvijek rat samo ne pucanja i ubijanja.
Ja bih najsretniji bio kada bi se pojavila jaka partija koja bi zastupala neke osnovne normlane stvari pa da ono mogu reci punoga srca da glasam za nju jer mi se bas svidjaju. Ovako je vise ono sjedis sa listicem i vidis na listi sljedece stranke recimo:
Srpska radikalna stranka
Prava srpska radikalna stranka
Cista prava srpska radikalna stranka
Srpski pokret obnove
Stranka srpskoga nacionalnoga jedinstva
SDA
i kao da ja tu imam nekoga izbora, muko moja.
Ali slazem se sa vama da se ustvari nema za koga glasati. iskreno ja i kada glasam glasam ne za one koji imaju slicne politicke misli kao ja nego jednostavno izbjegnem one koji su me istjerali sa ognjista. To je ustvari zalosno i u sustini nije politika. Politika je kada glasas za neku partiju jer ti odgovara recimo koliki porez oni hoce da bude, kako hoce da urede skolstvo, kako misle da izgrade puteve, kako da rijese privatizaciju a ne kao kod nas u BiH. Kod nas ovo nije uopste politika u sutini. Kod nasje ovo jos uvijek rat samo ne pucanja i ubijanja.
Ja bih najsretniji bio kada bi se pojavila jaka partija koja bi zastupala neke osnovne normlane stvari pa da ono mogu reci punoga srca da glasam za nju jer mi se bas svidjaju. Ovako je vise ono sjedis sa listicem i vidis na listi sljedece stranke recimo:
Srpska radikalna stranka
Prava srpska radikalna stranka
Cista prava srpska radikalna stranka
Srpski pokret obnove
Stranka srpskoga nacionalnoga jedinstva
SDA
i kao da ja tu imam nekoga izbora, muko moja.
-
FFK as Lucy01
Majku im Boziju imperijalistickupitt wrote:Jesam....mogao bi i on sad najebat.:D Ono je fakat maher.....jedan onakav u bosni treba
(Karl Rove za neupucene)
A za ta tri pitanja....odavno je poznato da se politikom mogu baviti ljudi kojima savjest nije jaca strana, jer priznali mi ili ne, nekada se moraju uraditi i stvari koje nisu lijepe ni dobre. To ne opravdava ni jednu stranku da radi to sto radi, u svom interesu a protiv naroda koji ih je izabrao. Mislim da bi ljudi u BiH mnogo lakse podnijeli politicke teskoce, da je ekonomska situacija bolja. Ovako, u nedostatku posla, perspektive, novca i svega ostalog...svaki korak koji naprave se gleda pod mikroskopom.
Ma nama bi izgleda trebala "ruska cizma"
-
No_Comment
Ma jashta SDA je najveca prepreka za ujedinjenje Bosne....shto bi rekao Avdo Sidran....Ja hajvana majko moja....
!
!
- pitt
Vidi jos jedna republikanka iz Jesuslanda (fly-only zone)
:D:D
Nista dok se narod ne osvjesti i ne pokaze da zeli promjene. Prije svega treba mlade i obrazovane ljude forsirati u gradjanski orjentisane partije koje ce radit za dobrobit cijelog naroda a ne sacice probranih.
Nista dok se narod ne osvjesti i ne pokaze da zeli promjene. Prije svega treba mlade i obrazovane ljude forsirati u gradjanski orjentisane partije koje ce radit za dobrobit cijelog naroda a ne sacice probranih.
-
Frutek
Hehe stari moj, ti si pravi idealista ili stvarno ne znaš kakva je situacija u BiH. Zar misliš da u državi gdje još nije prošla ni reforma višeg obrazovanja (gdje se ne priznaju strane diplome bile one i sa Oxforda, Cambridge, Harvarda ili Yale-a), da se u takvoj sredini može mlad i pametan čovjek progurat između onakvih kriminalacapitt wrote:Nista dok se narod ne osvjesti i ne pokaze da zeli promjene. Prije svega treba mlade i obrazovane ljude forsirati u gradjanski orjentisane partije koje ce radit za dobrobit cijelog naroda a ne sacice probranih.
Partije koje će radit za dobrobit naroda, kažeš?! Takva partija još nije se rodila čini mi se, jer svaka iskoristi svoj mandad da navuče sebi kolko god može dok se još ima vremena, a boli koga za Bosnom
Korupcija do zla boga, ljudi bez obraza u stanju da urade sve samo kako bi ostali u svojim foteljama. Sad pridodaj svom tom sranju i podijeljenost ove naše BiH. Bosna je jednostavna premala zemlja da bude podijeljena, a mi sad imamo 3 dijela od kojih 2 "regije" ne jebu glavni grad niti ikakve direktive (hierarhija ne postoji). Gdje tu ima mjesta za te ideale i kako da mladi obrazovani ljudi tu se nađu
Last edited by Frutek on 12/07/2005 21:38, edited 1 time in total.
-
FFK as Lucy01
Nemoj da ti Karl Rova napuckam na tebepitt wrote:Vidi jos jedna republikanka iz Jesuslanda (fly-only zone):D:D
Kako kad kod nas jos uvijek ide po babi, stricevima i nacionalnom kljucupitt wrote: Nista dok se narod ne osvjesti i ne pokaze da zeli promjene. Prije svega treba mlade i obrazovane ljude forsirati u gradjanski orjentisane partije koje ce radit za dobrobit cijelog naroda a ne sacice probranih.