trgovina zena u bosni
-
emiraaaa
#1 trgovina zena u bosni
Citala sam danas nekakav clanak o ilegalnoj trgovini zena u Bosni. Stvarno nisam znala da je stanje tako lose. Ja neznam bas puno o sta se sve dogada al zelila bi cuti misljenje drugih.
Stvarno me zabrinjava i ljuti da smo i na to spali
-
Shoba
Kod nas je od pocetka rata zavladala opsta pohlepa za novcem. Svi su shvatili da se pare mogu zaraditi na bilo kakav nacin, pogotovo u katastrofalnim ekonomskim prilikama. Nasi politicari su dali narodu najgori primjer kako se mogu lopovlukom zaraditi pare, i svi to primijenjuju. Neki politicari kontrolisu sve ove prljave rabote, cak sam siguran da se i neke stranke financiraju od prodaje droge, i sl.
Znaci, ovo je samo jedan od "dozvoljenih" nacina dolaska do para. Pare su postale jedina ideologija u nasem drustvu, i vise nema moralnih kocnica.
Sto je najgore, i stranci koji dodju kod nas rade isto, samo gledaju kako ce nasoj sirotinji oteti i ono malo bijede...ali koga briga...najvaznije je cvaknuti...
(sto je najgore, religija, koja je zamijenila komunizam, i koja je preuzela sve "moralne obaveze" da ljude uputi na pravi put, radi upravo suprotno. I dalje raspiruju mrznju i vjersku netrepeljivost mjesto da se bore protiv nemorala, nepravde i koristoljublja)
(nazalost, zene su u nasem drustvu uvijek prve zrtve. Bosna je ionako macho drustvo, tako da se sve slama na kraju na njihovim ledjima. Kod nas je jos uvijek prilicno normalna stvar prebit' zenu.)
Znaci, ovo je samo jedan od "dozvoljenih" nacina dolaska do para. Pare su postale jedina ideologija u nasem drustvu, i vise nema moralnih kocnica.
Sto je najgore, i stranci koji dodju kod nas rade isto, samo gledaju kako ce nasoj sirotinji oteti i ono malo bijede...ali koga briga...najvaznije je cvaknuti...
(sto je najgore, religija, koja je zamijenila komunizam, i koja je preuzela sve "moralne obaveze" da ljude uputi na pravi put, radi upravo suprotno. I dalje raspiruju mrznju i vjersku netrepeljivost mjesto da se bore protiv nemorala, nepravde i koristoljublja)
(nazalost, zene su u nasem drustvu uvijek prve zrtve. Bosna je ionako macho drustvo, tako da se sve slama na kraju na njihovim ledjima. Kod nas je jos uvijek prilicno normalna stvar prebit' zenu.)
- Soul_Sista
"nazalost, zene su u nasem drustvu uvijek prve zrtve. Bosna je ionako macho drustvo, tako da se sve slama na kraju na njihovim ledjima. Kod nas je jos uvijek prilicno normalna stvar prebit' zenu"
mislim da necu pogresiti ako dodam i "DJECA"

mislim da necu pogresiti ako dodam i "DJECA"
- DaysleepeR
Ja ipak mislim da je u pitanu "trgovina zenama u BiH" a ne "trgovina zena u BiH", jer je trgovina zena sasvim normalna stvar.
Pa i zene su trgovci zar ne?
Pa i zene su trgovci zar ne?
-
Kazimoglu
#8 clanak je istinit, o tome se na zapadu raspravlja 2 godine
Citala sam danas nekakav clanak o ilegalnoj trgovini zena u Bosni. Stvarno nisam znala da je stanje tako lose. Ja neznam bas puno o sta se sve dogada al zelila bi cuti misljenje drugih.
Nasi politicari su dali narodu najgori primjer kako se mogu lopovlukom zaraditi pare, i svi to primijenjuju. Neki politicari kontrolisu sve ove prljave rabote, cak sam siguran da se i neke stranke financiraju od prodaje droge, i sl.
Tako da to nikoga i ne iznenadjuje. Cudno. Da je posteno drustvo niko ga - ga ili nju - ne bi mogao ni natjerati na to.
Zato ce nagrada biti brzi ulazak u EU, a uvazeni Terzic daje izjave "u VM ne sjede ni kriminalci, ni trgovci drogom, ni trgovci ljudima".
Koji posten covjek vristi i zasto, u mojoj kuci nema polova?
a sto je bosancu karakter vazan ....
u svetu se vec dugo zna, da nezamisliva mafija - veza sluzbene i pravne funkcije sa kriminalom - vlada u sarajevu i federaciji. zna se i da je toliko ukorijenjeno da nema nikave pomoci. to sto neko iz bih ne zna, pa se cudi ...
drzava je pred prosli samit i na samitu u solunu tuzena zbog trgovine ljudima. to su vam u javnim izjavama odmah i izfoliriali "idemo u evropu, ali drugim koracima".
ribani su 24 sata. organizirana trgovina drogom vec se smatra sitno djelo u bih, tacnije u federaciji. trgovina ljudima u bih "zaposljava" zemlje clanice zemalja pomagaca privrede i stotine inozemnih agenata. sitne krivce (obicne krimi) niko vise i ne trazi.
zasto nisu smjeli ni spomenuti istinu i sta je stvarno bilo na samitu?
svaki medjunarodni"satanak" je ribanje, ribanje zbog kriminala. zato se i vracaju svaki put crveni u licu. od new yorka pa nadalje.
Zadnji vic je bila izjava dana uglednog ....
Pravu sliku sigurno nisi ni procitala. Nije jos ni za objaviti. Nastala bi panika medju narodom kad bi saznali sta se desava.
Naravno, velika djela = veliki ljudi
- manijak1
Dugi postovi -
????????
-
emiraaaa
winetou wrote:Koliko sam upoznat nisu bosanke u pitanju![]()
Rumunija će u EU za koju godinu pa nek se EU bavi time
pa ako nisu bosanke jesu zene i ljudska bica!!! i ako jesu Rumunke ili odakle vec ih sve dovode to se desava u nasoj zemlji i to je nas problem. (mislim moja je zemlja neznam jel tvoja) Najlakse je reci tudzi je to problem i nikom nista. Svaki nemoral se u bosni dogadza i sve dok ljudi budu krivili drugog nekog nece se nista promjeniti.
-
Kazimoglu
#12 naravno da jesu
naravno da jesu, mozda bas zbog toga. ali reci,pa ako nisu bosanke jesu zene i ljudska bica!!! i
kad je bosanac postovao zenu? ne postuje sam sebe. lopina. zato se valjda i umirila diskusija na ovu temu. koliko bi ovih agenata moralo priznati da su u to umijesani?
-
winetou
#13 Re: naravno da jesu
Kazimoglu wrote:naravno da jesu, mozda bas zbog toga. ali reci,pa ako nisu bosanke jesu zene i ljudska bica!!! i
kad je bosanac postovao zenu? ne postuje sam sebe. lopina. zato se valjda i umirila diskusija na ovu temu. koliko bi ovih agenata moralo priznati da su u to umijesani?
-
winetou
Kad sve te nedužne žene izmisle bolju priču od one "ponudio mi je posao u Italiji " možda i budem razmišljao drugačije.
Žene u nekim kulturama su sklonije kurvaluku nego u npr bosanskoj kulturi. eto sve te zemlje na koje se trebamo ugledati Mađarska, Češka, Estonija...Sve su to ko biva zemlje boljih životnih mogućnosti nego Bosna a žene im se kurvaju bez nekog velikog razmišljanja. Bio sam u Talinu, glavnom gradu Estonije. procjenjuje se da samo u tom gradu veličine Sarajeva ima 15 000 kurvi. pa ti vjeruj sad kad ti neka kaže "obećali mi posao u Italiji"
Žene u nekim kulturama su sklonije kurvaluku nego u npr bosanskoj kulturi. eto sve te zemlje na koje se trebamo ugledati Mađarska, Češka, Estonija...Sve su to ko biva zemlje boljih životnih mogućnosti nego Bosna a žene im se kurvaju bez nekog velikog razmišljanja. Bio sam u Talinu, glavnom gradu Estonije. procjenjuje se da samo u tom gradu veličine Sarajeva ima 15 000 kurvi. pa ti vjeruj sad kad ti neka kaže "obećali mi posao u Italiji"
- Fair Life
#16 Re: trgovina zena u bosni
SAMARI I UCJENE ZA GAZDINU SEKSUALNU INDUSTRIJUemiraaaa wrote: Citala sam danas nekakav clanak o ilegalnoj trgovini zena u Bosni. Stvarno nisam znala da je stanje tako lose. Ja neznam bas puno o sta se sve dogada al zelila bi cuti misljenje drugih.
Stotine zena, djevojcica, a u posljednje vrijeme i muskaraca, zrtve su organiziranih kriminalaca koji imaju savrseno razvijen lanac trgovine ljudima. Cilj je prostitucija od koje svi, osim, naravno, zrtava, imaju veliku novcanu korist: jedan se gazda hvalio da mjesecno zaradjuje 100.000 maraka. U BiH zivi stotine takvih gazda koji u svojim objektima oduzimaju pasose i batinama tjeraju djevojke na seks. Borba protiv ovog biznisa u BiH okupila je policiju, sudstvo, tuzilastvo, nevladine organizacije i medjunarodnu zajednicu, koja ne stedi novac i znanje: jedino vrh ove zemlje nikada nije reagirao i otvorio ovo pitanje na bilo kom nivou. U ovom casu, seksualna industrija se i dalje razvija munjevitom brzinom i prijeti da BiH dovede na neslavno vodece mjesto po svojoj ucinkovitosti. Vremena za cekanje vise nema, svaki dan znaci nove zrtve, a jedini nacin cini se legalizacija prostitucije kako bi se policiji pomoglo da lakse obavlja kontrole, gazde natjeralo da placaju poreze na dobit, a zrtvama omogucilo da imaju zdravstvene preglede i pravo na svoju zaradu.
Emira, cijeli clanak mozes procitati u 156. broju Nezavisnog BiH informativnog magazina DANI od 26. MAJA / SVIBNJA 2000.
Evo ti link:___http://www.bhdani.com/arhiva/156/t1562.htm
Nije lose da se i drugi upoznaju sa ovim evidentnim BiH problemom prije nego sto ovdje napisu gluposti.
-
smib
Winetou:
Imaš li srca ? Šta uopće znaš o životu, odricanju i žrtvovanju ? I ženama (bilo kojim i bilo čijim)
Ma fuj.

kako može čovjek ovakve idiotluke pisati i ostati živ iza togaKad sve te nedužne žene izmisle bolju priču od one "ponudio mi je posao u Italiji " možda i budem razmišljao drugačije
kazimoglu brini se za prostituciju u Hrvatskoj. Tamo su kurve vaše žene.
Imaš li srca ? Šta uopće znaš o životu, odricanju i žrtvovanju ? I ženama (bilo kojim i bilo čijim)
Ma fuj.
-
winetou
Šta znam o odricanju? Šta znam o neimaštini... Znam mnogo toga.smib wrote:Winetou:kako može čovjek ovakve idiotluke pisati i ostati živ iza togaKad sve te nedužne žene izmisle bolju priču od one "ponudio mi je posao u Italiji " možda i budem razmišljao drugačije
kazimoglu brini se za prostituciju u Hrvatskoj. Tamo su kurve vaše žene.![]()
![]()
![]()
Ma fuj.![]()
![]()
I šta, jesam li ja možda izmislio agencije za pružanje usluga džentlmenima u hrvatskoj? -Nisam
I meni će onda neko govoriti kakav je bosanski muškarac
-
emiraaaa
winetou wrote:Kad sve te nedužne žene izmisle bolju priču od one "ponudio mi je posao u Italiji " možda i budem razmišljao drugačije.
Jel to odgovor neobrazovanog "klasicnog" bosandzerosa? ili se meni cini.
Prije svega te zemlje "madarska, rumunia, itd) nisu puno bolje u ekonomskom smislu za zene nego nasa bosna. A sta mislis da nema ovih djevojaka iz stranih zemalja da nase bosanke nebi isto radile? To nije stvar da su neke zene sklonije tome. Kada ih siromastinja i jad natjera svaka bi radila to osim mozda u Muslimanskim zemljama gdje bi im glava otisla. Vecina njih neradi to samo zbog sebe nego da bi poslale koji dinar svojoj djeci ili famelijama. To jeste da kod nas, mozda zbog utiska Islama, a mozda i zbog jakih veza medu famelijama, nema puno prostitucije ali stvarno da nema ovih strankinja zar taj nedostatak nebi bio popunjen nasim djevojkama koje na mnogo nacina su u slicnim ekonomskim situacijama ko ove???
-
winetou
ecina njih neradi to samo zbog sebe nego da bi poslale koji dinar svojoj djeci ili famelijama.
----------------------------------
O kakvoj onda trgovini ženama govoriš?
A još nisam spao tako nisko pa da posjećujem bordele. Nego zašto uvijek krenete govoriti o stavovima macho Bosanaca. Šta jel treba možda ozakoniti prostituciju kao skoro u Njemačkoj a u Holandiji već poodavno pa da imam stavove kulturnih evropljana. jel ti misliš da je onim ženama koje rade u njemačkim bordelima bajno, da nad njima nema nasilja itd? Većina žena se kurva dobrovoljno. U svakom slučaju žalim one koje su prisiljene da se bave time, ali bojim se da su one velika manjina.
Gledao sam i dokumentarac o ko biva tim zlostavljanim ženama na Balkanu. Bila je jedna studentica iz Ukrajine koja dobro govori engleski a priča joj je bila da je nju njen momak prodao mafijašima pa ona jadna dospjela u Bosnu. Hej prodao je momak, nju pametnu školovanu curu. Pa sa kakvim se tipovima ta druži? To bi ja volio znati.
O kakvoj onda trgovini ženama govoriš?
A još nisam spao tako nisko pa da posjećujem bordele. Nego zašto uvijek krenete govoriti o stavovima macho Bosanaca. Šta jel treba možda ozakoniti prostituciju kao skoro u Njemačkoj a u Holandiji već poodavno pa da imam stavove kulturnih evropljana. jel ti misliš da je onim ženama koje rade u njemačkim bordelima bajno, da nad njima nema nasilja itd? Većina žena se kurva dobrovoljno. U svakom slučaju žalim one koje su prisiljene da se bave time, ali bojim se da su one velika manjina.
Gledao sam i dokumentarac o ko biva tim zlostavljanim ženama na Balkanu. Bila je jedna studentica iz Ukrajine koja dobro govori engleski a priča joj je bila da je nju njen momak prodao mafijašima pa ona jadna dospjela u Bosnu. Hej prodao je momak, nju pametnu školovanu curu. Pa sa kakvim se tipovima ta druži? To bi ja volio znati.
-
emiraaaa
winetou wrote:ecina njih neradi to samo zbog sebe nego da bi poslale koji dinar svojoj djeci ili famelijama.
Nego zašto uvijek krenete govoriti o stavovima macho Bosanaca. Šta jel treba možda ozakoniti prostituciju kao skoro u Njemačkoj a u Holandiji već poodavno pa da imam stavove kulturnih evropljana. jel ti misliš da je onim ženama koje rade u njemačkim bordelima bajno, da nad njima nema nasilja itd? Većina žena se kurva dobrovoljno. U svakom slučaju žalim one koje su prisiljene da se bave time, ali bojim se da su one velika manjina. .
Jedino sto sam ja pokusla reci je da i ako mozda fizicki nisu prisiljene da se "kurvaju" ekonomska situacija ih dovodi do toga. Ti valjda mislis da ako dobrovoljno dodu da je uredu masovna prostitucija i prodavanje zena u barove kao da su na pijaci i zlostavljanje. Prostitucjia u nekom smislu je potrebna i postoji od uvjek ali nije uredu sto bas u nasoj nesretnoj bosni vlada u tako velikom broju i zadovoljava potrebe mnogih stranaca koji nas i onako sreduju kako im drago. A govorimo o stavovima macho bosanaca jer to ogorcava taj problem zato jer macho bosanci vide zlostavljanje zena i prostituciju kao sasvim normalne dogadaje.
-
RPM
... nas visoki predstavnik a i ostali strani zvanicnici su izjavili bezbroj puta kako 50% kurvaluka i trgovine zenama dolazi preko (iz) Be i Ha ...
... ako nishta ta barem smo potentni ...
... znate, na zapadu nije bilo kurvaluka dok Be i Ha nije postala samostalna, pod navodnicima ...
... zamislite da se osamostali Kosovo, Vojvodina ili Sandzak ... 
-
winetou
A govorimo o stavovima macho bosanaca jer to ogorcava taj problem zato jer macho bosanci vide zlostavljanje zena i prostituciju kao sasvim normalne dogadaje.
-------------------------------------------
Izgleda da si ti u takvoj kući odrasla pa na osnovu toga znaš da Bosanci nasilje nad ženama smatraju normalnim

-------------------------------------------
Izgleda da si ti u takvoj kući odrasla pa na osnovu toga znaš da Bosanci nasilje nad ženama smatraju normalnim
-
emiraaaa
winetou wrote:Izgleda da si ti u takvoj kući odrasla pa na osnovu toga znaš da Bosanci nasilje nad ženama smatraju normalnim![]()
Hmmm Ne bas. To nema nikakve veze u kakvoj sam familiji odrasla. A da jesam odrasla u kuci gdje se zene tuku i u takvoj okolini mozda bi lakse prihvatila tu "normalu" . Budala je onaj ko nemoze priznati da su zene u mislima bosanskih muskaraca na drugom mjestu i da vlada zestok sexizam u citavom sistemu. Koliko samo prica cujem o kako muzevi tuku zene i djecu i nikom nista. I cula sam mnogo zena koje se neprotive tome da muskarac tuce zenu "ako je zasluzila"
-
Kazimoglu
#25 Ponuda
Winewtu, nebih odmah odgovoriti na tvoja postavka.I kazimoglu brini se za prostituciju u Hrvatskoj. Tamo su kurve va¹e ¾ene.
Strasni bik koji jos sjedi. Dobises dobar odgovor