TRGOVANJE NA BERZI
Moderator: anex
-
triple mama
#1 TRGOVANJE NA BERZI
Može li mi neko reći, ako se može dati neki savjet, na koje se parametre posebno treba obratiti pažnja i zašto kada kupujem neku dionicu? šta je to što bi me trebalo ponukati da kupim neku dionicu?
-
sportman1
#2 Re: TRGOVANJE NA BERZI
ako kupujes bosanske ,dividenda koja je za neke dionice preko 10%,dok u banci dobijes 2%. znaci 5* vise. npr. telekom srpske svake godine daje 12-15%,sto se rijetko vidja u svijetu...bht telekom 8-9%,cementara kakanj,ik banka dijeli svoje dionice umjesto dividende ,fds....
ako kupujes vani,ne postoji recept ali generalno onih firmi koje tesko mogu propast na trzistu-nafta,osiguranje,energija,farmacija,telekom isl.
samo kod nas brokeri deru. u startu gudis 3%(1,5%*2),ali se zbog dividende isplati kod nas.
cini mi se da je preko stranih brokera jeftinije kupit nego nasih.npr.srbijanskih ili hrvatskih....
ako kupujes vani,ne postoji recept ali generalno onih firmi koje tesko mogu propast na trzistu-nafta,osiguranje,energija,farmacija,telekom isl.
samo kod nas brokeri deru. u startu gudis 3%(1,5%*2),ali se zbog dividende isplati kod nas.
cini mi se da je preko stranih brokera jeftinije kupit nego nasih.npr.srbijanskih ili hrvatskih....