Trg Zrtava genocida u Srebrenici, Sarajevo
- strong69
#1 Trg Zrtava genocida u Srebrenici, Sarajevo
Veceras sam bio na otvaranju trga na Zeljeznickoj stanici posvecenom sjecanju na 8.000 hiljada ubijenih Srebrenicana, i nisam mogao da vjerujem da se okupilo tako malo ljudi, bicu megaloman i reci 500... Pa ima li ista na ovom svijetu sto je nama vazno, mozda B. Dugme? Mene je sramota sto sam Sarajlija!!! Kad sam se vracao vidio sam da su sve kafane pune... Ljudi zive... Koga briga...
-
Prenj
Srebrenica se konacno vratila u Sarajevo.
Malobrojni se sjecaju da je jos '93 ili '94. oprosticete nesavrsenoj memoriji ocevica, Ulica Ivana Krndelja u Sarajevu (naselje Hrasno) preimenovana u Srebrenicku.
U opstoj pomami preimenovanja, stanpvnici Srebrenicke su mislili da su zapravo dobro prosli, za Srebrenicku je vec tada bilo debelog opravdanja.
I ko se danas usudi u Sarajevu pomenuti kako je hinjski, upravo hinjski i oportunisticki, ista ta Ivana Krndelja (antifasiste ubijenog od strane fasista) i ista ta Srebrenicka, preimenovana u Ul. AZIZE SACIRBEGOVIC?!
Da, cijenjene majke cijenjenog Muhameda Sacirbegovica, kuma Republike Srpske, cije ce se zasluge za zemlju Bosnu jednog dana mjeriti jedino duzinom predstojece zatvorske kazne.
Ali kome bi jos bila vazna pusta Srebrenica pored supruge ahbaba Alije I.?
Koja jeste 'u mracnom vaktu' robijala godinu dana (i nije bila jedina), ali poslije toga, u istom 'mracnom vaktu', stekla i diplomu doktora medicine, otisla u SAD i do kraja zivota lijecila Amerikance.
Aferim.
Zar je ta godina zatvora usporediva sa srebrenickom patnjom?
Sram i stid neka bude Sarajevo koje opet cuti.
Da se ponekad upitamo imamo li pravo na cast da nam se trg zove po Srebrenici.
Malobrojni se sjecaju da je jos '93 ili '94. oprosticete nesavrsenoj memoriji ocevica, Ulica Ivana Krndelja u Sarajevu (naselje Hrasno) preimenovana u Srebrenicku.
U opstoj pomami preimenovanja, stanpvnici Srebrenicke su mislili da su zapravo dobro prosli, za Srebrenicku je vec tada bilo debelog opravdanja.
I ko se danas usudi u Sarajevu pomenuti kako je hinjski, upravo hinjski i oportunisticki, ista ta Ivana Krndelja (antifasiste ubijenog od strane fasista) i ista ta Srebrenicka, preimenovana u Ul. AZIZE SACIRBEGOVIC?!
Da, cijenjene majke cijenjenog Muhameda Sacirbegovica, kuma Republike Srpske, cije ce se zasluge za zemlju Bosnu jednog dana mjeriti jedino duzinom predstojece zatvorske kazne.
Koja jeste 'u mracnom vaktu' robijala godinu dana (i nije bila jedina), ali poslije toga, u istom 'mracnom vaktu', stekla i diplomu doktora medicine, otisla u SAD i do kraja zivota lijecila Amerikance.
Aferim.
Last edited by Prenj on 06/07/2005 22:58, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga_BiH
ma nije potrebno da se prica kakvi smo mi to ljudi, samo zapamti da nismo svi isti i da ono ljudi sto je doslo sigurno je doslo od srca. Ovi koji nisu dosli i bolje je sto nisu, nebi bilo fino da dolaze nazor.
A to sto nisu dosli, je ustvari sto jos nisu shvatili sta se desilo, jer kad se napravi genocid onda izadzu samo brojevi pa to ljudima zvuci onako, kao dobar dan, da je to bila jedna ili dvije osobe cija je slika pokazana na TV'u vjerujem da bi doslo vise.
Bijelo Dugme je druga stvar, ljudima nedostaje Ex-Yu pa probaju na svaki nacin da osjete dobra stara vremena, a BD im je to omogucilo.
A to sto nisu dosli, je ustvari sto jos nisu shvatili sta se desilo, jer kad se napravi genocid onda izadzu samo brojevi pa to ljudima zvuci onako, kao dobar dan, da je to bila jedna ili dvije osobe cija je slika pokazana na TV'u vjerujem da bi doslo vise.
Bijelo Dugme je druga stvar, ljudima nedostaje Ex-Yu pa probaju na svaki nacin da osjete dobra stara vremena, a BD im je to omogucilo.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
fino im je teta Munira rekla : SREBRENICI TREBA PRAVA POMOC....Jasho wrote:Mislim da većina nije htjela doći, jer nisu htjeli da budu u društvu največih licemjera i lopova koji pljačkaju i uništavaju ovu zemlju i koji koriste tragediju Srebrenice i Srebreničana za ličnu promociju!
- strong69
Mene bas briga ko je tu bio, ja sam dosao kao covjek koji je sa porodicom prezivio citav rat u Sarajevu da na ovaj skroman nacin obiljezim sjecanje na ovaj tuzni grad, majke i djecu koje su izgubile sve muskarce... A sto se tice Dugmeta i yugo nostalgicara hocemo li to ponovo u novu zajednicu s njima? Ja ne, dosta mi je svega, i nostalgicara i ljudi koji ne smatraju tudu nesrecu svojom i svega... Pa U2, svaki clan benda, dao je nedavno po 1 milion dolara za pomoic siromasnim, nije muzika samo muzika...Jasho wrote:Mislim da većina nije htjela doći, jer nisu htjeli da budu u društvu največih licemjera i lopova koji pljačkaju i uništavaju ovu zemlju i koji koriste tragediju Srebrenice i Srebreničana za ličnu promociju!
NE ZABORAVITE SREBRENICU, KAPIJU; MARKALE...
-
mIRCerka
Mislm da je ljudima jednostavno pun klinac da se drugi grebu o Srebrenicane...maccarona wrote:Istina je to, ali opet je sramota...mislim ja.
daleko od toga da ne treba dati Trg ili ulicu za obiljezje, ali smatram da se pare trebaju usmjeriti na pravu pomoc.... istina je da je jedino vrijeme bilo naklonjeno samom cinu...
jeste klise, ali je fakat nebo plakalo.....
a vecini prisutnih nije bilo mjesto tamo....
- maccarona
Upravo tako! Daj Boze da se opametimo. Kakav smo mi narodstrong69 wrote:Mene bas briga ko je tu bio, ja sam dosao kao covjek koji je sa porodicom prezivio citav rat u Sarajevu da na ovaj skroman nacin obiljezim sjecanje na ovaj tuzni grad, majke i djecu koje su izgubile sve muskarce... A sto se tice Dugmeta i yugo nostalgicara hocemo li to ponovo u novu zajednicu s njima? Ja ne, dosta mi je svega, i nostalgicara i ljudi koji ne smatraju tudu nesrecu svojom i svega... Pa U2, svaki clan benda, dao je nedavno po 1 milion dolara za pomoic siromasnim, nije muzika samo muzika...Jasho wrote:Mislim da većina nije htjela doći, jer nisu htjeli da budu u društvu največih licemjera i lopova koji pljačkaju i uništavaju ovu zemlju i koji koriste tragediju Srebrenice i Srebreničana za ličnu promociju!
NE ZABORAVITE SREBRENICU, KAPIJU; MARKALE...
-
Produži dalje!
Maloprije na FTV-u vijest da su mislim Slovenci opremili neku fabriku u Potočarima koja je danas počela s radom u kojoj će raditi 200 radnika.
- strong69
Ovako, u Barceloni ima ulica Sarajevo, u Nantu takode, i ljudi jako dobro znaju sta se desavalo ovdje... A mi ne znamo koji smo bili tu. Ma ovdje nije vazno ima li lopova, svi znamo da ima. I dabogda im nikad ne tebalo... Ali ovdje se radi o obicnom ljudskom cinu postovanja i sjecanja. Da, veceras je plakalo nebo, moja porodica i ja... A nije bilo ni puno ovih da se slikaju, valjda kisa...mIRCerka wrote:Mislm da je ljudima jednostavno pun klinac da se drugi grebu o Srebrenicane...maccarona wrote:Istina je to, ali opet je sramota...mislim ja.
daleko od toga da ne treba dati Trg ili ulicu za obiljezje, ali smatram da se pare trebaju usmjeriti na pravu pomoc.... istina je da je jedino vrijeme bilo naklonjeno samom cinu...
jeste klise, ali je fakat nebo plakalo.....
a vecini prisutnih nije bilo mjesto tamo....
-
fukara_tz
Lijepo strong od tebe sto si otisao i sto si poveo djecu.
Ja isto tako u Tuzli svakog 11.u mjesecu posjetim mjesto gdje se okupe zene Srebrenice, odstojim i proucim Fatihu. Nekako sam se sazivio sa tim ljudima i sa tom tragedijom. Nedavno sam otisao u Potocare i tek sad mi je jasna velicina te tragedije kad vidis toliko mezara na jednom mjestu, godista ubijenih...postavio sam i slike srebrenice na podforumu Tuzla.
Tuzla 9.jula dobija Trg zrtava genocida u Srebrenici. Trg se nalazi u centru grada ispred Carsijske dzamije. Na tom trgu svakog 11.u mjesecu mirnim protestom zene Srebrenice podsjecaju javnost na genocid koji se dogodio u Srebrenici.
Trg izgleda ovako

Takodje 9 jula na platou Sonog trga bice postavljenje fotografije Ahmeda Bajrica Blicka pod nazivom "Srebrenicki put pakla"
Ja isto tako u Tuzli svakog 11.u mjesecu posjetim mjesto gdje se okupe zene Srebrenice, odstojim i proucim Fatihu. Nekako sam se sazivio sa tim ljudima i sa tom tragedijom. Nedavno sam otisao u Potocare i tek sad mi je jasna velicina te tragedije kad vidis toliko mezara na jednom mjestu, godista ubijenih...postavio sam i slike srebrenice na podforumu Tuzla.
Tuzla 9.jula dobija Trg zrtava genocida u Srebrenici. Trg se nalazi u centru grada ispred Carsijske dzamije. Na tom trgu svakog 11.u mjesecu mirnim protestom zene Srebrenice podsjecaju javnost na genocid koji se dogodio u Srebrenici.
Trg izgleda ovako

Takodje 9 jula na platou Sonog trga bice postavljenje fotografije Ahmeda Bajrica Blicka pod nazivom "Srebrenicki put pakla"
-
Duke_G
Mislim da je suština vjerovatno u nečem drugom. O Srebrenici se priča stalno, kojekakvi lopovi i političari je koriste za svoje svrhe. Svakog dana je po šest puta na televiziji, svakih mjesec dana je po neka manifestacija posvećena Srebrenici... izgleda da je ljudima jednostavno sve to dodijalo.
-
No_Comment
Garant ce utishati...ko ce se odreci hitova Cece,Dragane,Kebe,Ere Ojdanica...AmirAga wrote:pa to je multivitaminsko sarajevo.. i prosle godine kad je prolazio kamion sa tabutima srebrenicana kafic pustili muziku, niko se nije sjetio da makar tih 5 minuta dok tabuti prolaze kroz grad utisaju glazbu..
!
- Soul_Sista
SRAMOTNO SRAMOTNO i SRAMOTNO!!!AmirAga wrote:pa to je multivitaminsko sarajevo.. i prosle godine kad je prolazio kamion sa tabutima srebrenicana kafic pustili muziku, niko se nije sjetio da makar tih 5 minuta dok tabuti prolaze kroz grad utisaju glazbu..
Opste je poznato u svijetu da se odvoje barem 3 minut sutnje, da citav grad umukne radi zrtava neke katastrofe (bila prirodna ili kao u ovom slucaju genocidna) i da se na taj nacin pokaze postovanje prema svojim mrtvim sugradjanima. Pa halo, to je neka opsta kultura i red!
-
dawud
Informacije radi:U općinskom vijeću Bosanske Krupe je vec pokrenuta aktivnost oko preimenovanja Trga oslobođenja u "Trg zrtava genocida u Srebrenici" te se očekuje da ce se to desiti u narednih mjesec dana.Isto raspolženje je i u Bihaću,Cazinu,Buzimu,Ključu,Sanskom Mostu,Bosanskom Petrovcu i Velikoj Kladuši.
Ovaj minimalni pijetet i poštovanje prema zrtvama Srebrenice krajišnici ce iskazati podrskom ovoj incijativi.
Ovaj minimalni pijetet i poštovanje prema zrtvama Srebrenice krajišnici ce iskazati podrskom ovoj incijativi.
-
halo
Prenj wrote:Srebrenica se konacno vratila u Sarajevo.
Aferim.
-
Como_Sarajevo
A jel to još ima Sarajlija u SarajevuNo_Comment wrote:Garant ce utishati...ko ce se odreci hitova Cece,Dragane,Kebe,Ere Ojdanica...AmirAga wrote:pa to je multivitaminsko sarajevo.. i prosle godine kad je prolazio kamion sa tabutima srebrenicana kafic pustili muziku, niko se nije sjetio da makar tih 5 minuta dok tabuti prolaze kroz grad utisaju glazbu..
!
-
mIRCerka
i prodje obiljezavanje.... i nije bilo muzike u vecini kafica....Plavac wrote:A jel to još ima Sarajlija u SarajevuNo_Comment wrote:Garant ce utishati...ko ce se odreci hitova Cece,Dragane,Kebe,Ere Ojdanica...AmirAga wrote:pa to je multivitaminsko sarajevo.. i prosle godine kad je prolazio kamion sa tabutima srebrenicana kafic pustili muziku, niko se nije sjetio da makar tih 5 minuta dok tabuti prolaze kroz grad utisaju glazbu..
!
ne mogu reci za sve, jer nisam sve ni obisla...
na par mjesta gdje se cula muzika, bila je tiha i bila je Klasicna muzika...
-
spyFBI
#24 YOU GUYS SUCK!!!!
You have shut the Eternal Fire off, just so you could turn the Fire of Hate on. YOU GUYS SUCK. BIG TIME. AND EVERYONE DISLIKES YOU. 
-
Toozla
#25 Re: YOU GUYS SUCK!!!!
...necu da budem pilot....hocu da budem amoniman...spyFBI wrote:You have shut the Eternal Fire off, just so you could turn the Fire of Hate on. YOU GUYS SUCK. BIG TIME. AND EVERYONE DISLIKES YOU.