Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
- purgatorio
#76 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Već je pokrenuta inicijativa za preimonovanje u Trg krajiških heroja.
-
chupacabra
#77 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
cindrlimindrli wrote:Tebe izgleda najvise muci sto takve kao ti jos od '45 nisu pustili na pijacu u Cazin.AntiBosnjak wrote:Dzaba slike, nevalja mu ime. Tukne na nesto pogano.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#78 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
birajte riječi. obojica!Albert Heijn wrote:Ako želiš, sraću i javno nije problem... Vrlo rado ću se posrati po njemu, i po svima koji odmah pričaju o genocidu čim im se neko suprotstavi.BatoS wrote:Sanjao islamsku drzavu? Imas neki dokaz za to? Je li ti poznato da cetnici isti argument koriste za opravdavanje genocida?Albert Heijn wrote:Dok je Tito pravio Pokret nesvrstanih, Alije nije na mapi nigdje bilo, osim što je sanjao svoju islamsku državu koju je kasnije i dobio na 24% teritorije, i na kojoj je postavio svoju dinastiju Izetbegovića, Čengića i ostalih govnara.
Lako vam ja srati na forumu...Nadam se da se prevrće u kaburu, i da mu kosti na površinu izlaze.
- It_is_a_Leclerc
#79 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Ja ću podržati tu inicijativu. Ne zato što imam nešto protiv Alije, već zato što smatram da je postoji ogroman broj ljudi koji su daleko zaslužniji za Cazin i Cazinjane od Alije, uz svo dužno poštovanje Izetbegoviću kao političkoj figuri u vrlo komplikovanim vremenima i političkim okolnostima.purgatorio wrote:Već je pokrenuta inicijativa za preimonovanje u Trg krajiških heroja.
Inače, izgradnju trga je pratilo toliko kontraverzi, da će čak tri slučaja u vezi njegove izgradnje dobiti sudski epilog.
-
hladan.preminger
#80 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
heckler wrote:Prekinucu na momenat nebulozne price i osvrnuti se na to da je Cazin FANTASTICNO uredio centar grada, da je izmedju ostalog i ovaj trg jedan od najboljih primjera kvalitetnog uredjenja i sigurno jedan od najbolje odredjenih poslova u BiH a pogotovo u konkurenciji manjih gradova.
Ovo je prelijepa stvar i moze im biti na ponos a drugim vukojebinama pozitivan primjer kako se radi.
Klasicna megalomanija.
Jos da plate izvodjacima radova.
Bez kamata je dug prema Cigi jedan milion. Do placanja ce bit sa kamatom jos jedno 500.000. Onda tek sreci nece biti kraja.
-
hladan.preminger
#81 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Grohotom se smijem.chupacabra wrote:I to jos mozda jedini grad u BiH u kojem je vazilo to pravilo za sedmicnu pijacu. Sto se tice trga, odlicno je uredjen, a Cazin jedna prelijepa i izgradjena carsija. Bio i licno se uvjerio.
Ako je Cazin samo taj kruzni tok onda si u pravu.
- Better Man
#82 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Aliji Izetbegovicu treba dati ulicu u Banja Luci i dignuti mu spomenik tamo, jer je on nazasluzniji za postojanje RS-a! Mislim da mu je i trg u Sarajevu previse, jer nicim nije zasluzio! Covjek koji je ojadio sve postene gradjane i patriote BiH, a kriminalcima i mafiozima je dao sve ne zasluzuje da se ista zove njegovim imenom!
-
Krushna mrva
#83 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Bojim se da je kasno o tome pricati. Njegovi kriminalci su skoro sve opuhali davnih dana.Better Man wrote:Aliji Izetbegovicu treba dati ulicu u Banja Luci i dignuti mu spomenik tamo, jer je on nazasluzniji za postojanje RS-a! Mislim da mu je i trg u Sarajevu previse, jer nicim nije zasluzio! Covjek koji je ojadio sve postene gradjane i patriote BiH, a kriminalcima i mafiozima je dao sve ne zasluzuje da se ista zove njegovim imenom!
- It_is_a_Leclerc
#84 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
A tek treba odgovarati zbog krivične prijave Federalnog zavoda za zaštitu kulturne baštine zbog ilegalnog izmještanja spomenika borcima u NOB-u.hladan.preminger wrote:heckler wrote:Prekinucu na momenat nebulozne price i osvrnuti se na to da je Cazin FANTASTICNO uredio centar grada, da je izmedju ostalog i ovaj trg jedan od najboljih primjera kvalitetnog uredjenja i sigurno jedan od najbolje odredjenih poslova u BiH a pogotovo u konkurenciji manjih gradova.
Ovo je prelijepa stvar i moze im biti na ponos a drugim vukojebinama pozitivan primjer kako se radi.
Klasicna megalomanija.
Bez kamata je dug prema Cigi jedan milion. Do placanja ce bit sa kamatom jos jedno 500.000. Onda tek sreci nece biti kraja.
- PasoDzigera007
#85 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Autonomasi, izdajnici i pristalice zlocinca i izdajnika Fikreta SMRADONJE Abdica su i pokrenuli akciju za preimenovanje trga.
Cazinjani ne dopustite ,da ta bagra uspije .Da oni nisu izdali nasu drzavu,davno bi bila odbranjena.
Nas predsjednik ce vjecno biti Alija!
Cazinjani ne dopustite ,da ta bagra uspije .Da oni nisu izdali nasu drzavu,davno bi bila odbranjena.
-
Krushna mrva
#86 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
a ekonom Saja, akademik Tunjo, reis Ceric, gensek Zukic.....PasoDzigera007 wrote: Nas predsjednik ce vjecno biti Alija!
- heckler
#87 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Nisam sa tim detaljima upoznat, samo meni kao nekom ko je kroz Cazin prosao par puta, ono djeluje i jako lijepo i jako ukusno uradjeno i puno ljepse nego vecina pokusaja uredjivanja drugih carsija slicne velicine. Samo mogu reci da mi je zao ako su mutni poslovi okaljali i takav jedan projekat.hladan.preminger wrote:heckler wrote:Prekinucu na momenat nebulozne price i osvrnuti se na to da je Cazin FANTASTICNO uredio centar grada, da je izmedju ostalog i ovaj trg jedan od najboljih primjera kvalitetnog uredjenja i sigurno jedan od najbolje odredjenih poslova u BiH a pogotovo u konkurenciji manjih gradova.
Klasicna megalomanija.
-
chupacabra
#88 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Jos jednom, Cazin je jedna lijepa bosanska carsija, a ovaj trg u samom centru je odlicno uradjen. Eh sad, mislim ovo oko imena je vise zbog Krajiskog inata, jer zele da daju do znanja autonomasima na cemu su. Stavise, Cazinjani su vise neutralni, niti mrze a niti vole Aliju, ali zato mrze Fikreta, jer ih je napadao. Zato i Alija na trgu.
-
theTruePath
#89 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
cuj niti mrze niti vole,kad je ALija umro najvise na dzenazi bilo krajisnikachupacabra wrote:Jos jednom, Cazin je jedna lijepa bosanska carsija, a ovaj trg u samom centru je odlicno uradjen. Eh sad, mislim ovo oko imena je vise zbog Krajiskog inata, jer zele da daju do znanja autonomasima na cemu su. Stavise, Cazinjani su vise neutralni, niti mrze a niti vole Aliju, ali zato mrze Fikreta, jer ih je napadao. Zato i Alija na trgu.
Jedino sam u krajiskim kucama zapazio Alijine slike na zidu,i kod jednog podrinjca
ko to smije nesto javno protiv Alije da kaze..mnogi politicari ga mozda i mrze,ali nece nista reci jer znaju da ga narod voli
-
theTruePath
#90 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Na kraju krajeva u Cazinu dvije SDA imaju 75% glasova ,to je dakle apsolutna vecina
-
theTruePath
#91 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
heckler wrote:Prekinucu na momenat nebulozne price i osvrnuti se na to da je Cazin FANTASTICNO uredio centar grada, da je izmedju ostalog i ovaj trg jedan od najboljih primjera kvalitetnog uredjenja i sigurno jedan od najbolje odredjenih poslova u BiH a pogotovo u konkurenciji manjih gradova.
Slike kradem sa nekog drugog foruma:
- sinuhe
#92 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Bas su lijepo uredili Cazin. Alijin Cazin 
- seln
#93 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
ok, vas predsjednik ce vjecno biti Alija. Napravite mu onda trg u selu u kojem je vase udruzenje i kapak.PasoDzigera007 wrote:Autonomasi, izdajnici i pristalice zlocinca i izdajnika Fikreta SMRADONJE Abdica su i pokrenuli akciju za preimenovanje trga.
-
theTruePath
#94 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
pa i napravili su 
- It_is_a_Leclerc
#95 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Čuj.. Alijine slike po kućama ?!theTruePath wrote:cuj niti mrze niti vole,kad je ALija umro najvise na dzenazi bilo krajisnikachupacabra wrote:Jos jednom, Cazin je jedna lijepa bosanska carsija, a ovaj trg u samom centru je odlicno uradjen. Eh sad, mislim ovo oko imena je vise zbog Krajiskog inata, jer zele da daju do znanja autonomasima na cemu su. Stavise, Cazinjani su vise neutralni, niti mrze a niti vole Aliju, ali zato mrze Fikreta, jer ih je napadao. Zato i Alija na trgu.
Jedino sam u krajiskim kucama zapazio Alijine slike na zidu,i kod jednog podrinjcaNe gledaj ovaj forum kao realno stanju,u stvarnom zivutu Aliju hvale i SDA i SDP.i A-SDAc i svi redom
ko to smije nesto javno protiv Alije da kaze..mnogi politicari ga mozda i mrze,ali nece nista reci jer znaju da ga narod voli
Jeste. I imamo cijeli Izvršni odbor SDA po sobama...
Koje predrasude i općenito naklapanje indoktriniranih smicalica, da te Bog sačuva.
-
Krushna mrva
#96 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
gdje se ima kupit, ja bih jednu sliku za hale 
- purgatorio
#97 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Ja sam krajišnik i još nisam vidio u nekoga na zidu Alijinu sliku, nigdje. Fikreta sam vidio na 100 zidova, Nanića isto tako, ali Alije nema. Lično sam protiv imena ovog trga, mišljenja sam da Cazin i Krajina imaju značajnijih lokalnih osoba. Zašto ne trg Irfana Ljubijankića, Džemaludina Čauševića, Pozderaca, Huske Miljkovića itd..itd..theTruePath wrote:cuj niti mrze niti vole,kad je ALija umro najvise na dzenazi bilo krajisnikachupacabra wrote:Jos jednom, Cazin je jedna lijepa bosanska carsija, a ovaj trg u samom centru je odlicno uradjen. Eh sad, mislim ovo oko imena je vise zbog Krajiskog inata, jer zele da daju do znanja autonomasima na cemu su. Stavise, Cazinjani su vise neutralni, niti mrze a niti vole Aliju, ali zato mrze Fikreta, jer ih je napadao. Zato i Alija na trgu.
Jedino sam u krajiskim kucama zapazio Alijine slike na zidu,i kod jednog podrinjcaNe gledaj ovaj forum kao realno stanju,u stvarnom zivutu Aliju hvale i SDA i SDP.i A-SDAc i svi redom
-
theTruePath
#98 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Ako nisi ti ja jesampurgatorio wrote:Ja sam krajišnik i još nisam vidio u nekoga na zidu Alijinu sliku, nigdje. Fikreta sam vidio na 100 zidova, Nanića isto tako, ali Alije nema. Lično sam protiv imena ovog trga, mišljenja sam da Cazin i Krajina imaju značajnijih lokalnih osoba. Zašto ne trg Irfana Ljubijankića, Džemaludina Čauševića, Pozderaca, Huske Miljkovića itd..itd..theTruePath wrote:cuj niti mrze niti vole,kad je ALija umro najvise na dzenazi bilo krajisnikachupacabra wrote:Jos jednom, Cazin je jedna lijepa bosanska carsija, a ovaj trg u samom centru je odlicno uradjen. Eh sad, mislim ovo oko imena je vise zbog Krajiskog inata, jer zele da daju do znanja autonomasima na cemu su. Stavise, Cazinjani su vise neutralni, niti mrze a niti vole Aliju, ali zato mrze Fikreta, jer ih je napadao. Zato i Alija na trgu.
moglo je i to proci "trg Causevica" ili "trg sehida Izeta Nanica,,ja bi prvi podrzao wallahi
ali kasno je sad
-
semirizsvemira
#99 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Pa da , tesko je porediti rahm Aliju , borca za muslimane u BiH i Tita ratnog i poratnog zlocinca koji je opljackao muslimane , oteo im pravo na izjasnjavanje ( a BiH je dala vise u ratu nego cijela Srbija sa pokrajinama ) i zatvarao ih kad je htio . Da u pravu si tesko je porediti rahm Aliju i zlocinca i bravara Jozuvs84sa wrote:i to je previse, s obzirom da on, onako nesto, i nije pravi prvi predsjednik, sjetimo se ko je to zaista trebao biti po broju glasova u demokratskoj BiHtheTruePath wrote:Ne dovoljno ,trg mi onako i nije nesto za prvog predsjednika,ili daj pravu stvar ili ne daj nistaMatijevic_Vlado wrote:sta ima ? a trg oslobodjenja-a.i. ?![]()
a porediti aliju i Josipa Broza Tita...
- Albert Heijn
#100 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Vidiš, i Hitler je govorio kako je Tito ratni zločinac. Ima nešto u toj vezi očigledno.semirizsvemira wrote: Pa da , tesko je porediti rahm Aliju , borca za muslimane u BiH i Tita ratnog i poratnog zlocinca koji je opljackao muslimane , oteo im pravo na izjasnjavanje ( a BiH je dala vise u ratu nego cijela Srbija sa pokrajinama ) i zatvarao ih kad je htio . Da u pravu si tesko je porediti rahm Aliju i zlocinca i bravara Jozu
Tito je uradio više za bh. muslimane nego što bi Alija za 117 života, ali džaba je bradicama objašnjavati kad to nije knjige u životu uzelo do Islamske deklaracije i vjerske literature.