Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Moderator: anex
-
Hyper_n
#1 Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Zdravo !
Zanima me gdje u sarajevu mogu raditi tretman vocnim kiselinama , ali da je provjereno , pouzdano , da znam da mi nece situacija postati jos gora ?
hvala
Zanima me gdje u sarajevu mogu raditi tretman vocnim kiselinama , ali da je provjereno , pouzdano , da znam da mi nece situacija postati jos gora ?
hvala
-
melb26sa
#2 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Meni je to kuma radila ima bar 3 godine - negdje na Breci, ne znam ko gore ima ordinaciju. Odlicno lice nakon toga.
Probaj u F & A Beauty centru, oni se bave time.
Probaj u F & A Beauty centru, oni se bave time.
- semmy
#3 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
kupis od alcine aha kuru s 10% vocne kiseline i naneses je sama sebi na lice u tankom sloju,svaku noc poslije ciscenja lica...djeluje tokom noci, ujutro se umijes i stavis svoju dnevnu kremu...lice fantasticno poslije tretmana od nekih 10-tak dana...
- semmy
#4 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega.. 
-
Karen
#5 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Gdje se kupuje ta alcina? i koje su otprilike cijene?
- semmy
#6 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Karen wrote:Gdje se kupuje ta alcina? i koje su otprilike cijene?
ima u nekim kozmetickim i frizerskim salonima a imas i kod njih direktno ul.kosevo11, I sprat...
-
Karen
#7 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
a cijena? pretty please? 
-
*mima*
#8 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
semmy wrote:usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega..
Sto me ofiras.......
-
Hyper_n
#9 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
koristim avene diacneal sa 8% ima vec nekoliko , al mi je preagresivno da ga dugo koristim ( susi mi se lice , vec se pojavile one duboke linije od nosa do ustasemmy wrote:kupis od alcine aha kuru s 10% vocne kiseline i naneses je sama sebi na lice u tankom sloju,svaku noc poslije ciscenja lica...djeluje tokom noci, ujutro se umijes i stavis svoju dnevnu kremu...lice fantasticno poslije tretmana od nekih 10-tak dana...
Pitam ovo jer nisam iz sarajeva , pa ne znam ko je pouzdan ko ne
- semmy
#10 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
mima wrote:semmy wrote:usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega..
Sto me ofiras.......
-
Hyper_n
#11 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
kakav je ovaj F&A centar kod vjecne vatre

-
melb26sa
#12 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Hyper_n wrote:kakav je ovaj F&A centar kod vjecne vatre![]()
Ne znam za tretman vocnim kiselinama ali su meni bili odlicni za egipatsku masazu pred vjencanje
- Soul_Sista
#13 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod?
..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila"
od akni. ali kao sto rekoh, skuuupo je bilo. poslije sam narucila preko ebaya, kontam hajd mogu ja i to sama...ali nije bilo to TO. 
..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila"
-
♥ Julianna ♥
#14 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Bude ti pravo dobro poslije tretmana, al AHA malo sutraHyper_n wrote:Zdravo !
hvala
-
melb26sa
#15 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Zuljeva ili oziljaka? Jomelop E se pokazao kao veoma uspjesan u uklanjanju cak i starijih oziljaka kao i keloida (vidjela sam dosta crnaca koji pate od keloida). Ne moze ti skoditi, isprobaj.Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod?![]()
..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila"od akni. ali kao sto rekoh, skuuupo je bilo. poslije sam narucila preko ebaya, kontam hajd mogu ja i to sama...ali nije bilo to TO.
- Soul_Sista
#16 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Heh dobro si, naravno da mislim na ozuljke. Nisu neki veliki i duboki vec sitni ali ih ima koncentrisano na jedan dio lica. Za Jomelop E nisam nikad cula. Jel to isto neka kiselina ili krema? Tretman koji se radi u salonu?melb26sa wrote:Zuljeva ili oziljaka? Jomelop E se pokazao kao veoma uspjesan u uklanjanju cak i starijih oziljaka kao i keloida (vidjela sam dosta crnaca koji pate od keloida). Ne moze ti skoditi, isprobaj.Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod?![]()
..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila"od akni. ali kao sto rekoh, skuuupo je bilo. poslije sam narucila preko ebaya, kontam hajd mogu ja i to sama...ali nije bilo to TO.
-
duboka_misao
#17 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
http://www.mentapadej.com/s208.htmSoul_Sista wrote:.
Heh dobro si, naravno da mislim na ozuljke. Nisu neki veliki i duboki vec sitni ali ih ima koncentrisano na jedan dio lica. Za Jomelop E nisam nikad cula. Jel to isto neka kiselina ili krema? Tretman koji se radi u salonu?
- LilBear
#18 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
tretmane s vocnim kiselinama rade u kozmetickom salonu "runolist" u hrasnom (kod robota). salon je provjereno dobar, ali usluge nisu bas najjeftinije.
-
melb26sa
#19 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Soul_Sista wrote:Heh dobro si, naravno da mislim na ozuljke. Nisu neki veliki i duboki vec sitni ali ih ima koncentrisano na jedan dio lica. Za Jomelop E nisam nikad cula. Jel to isto neka kiselina ili krema? Tretman koji se radi u salonu?melb26sa wrote:Zuljeva ili oziljaka? Jomelop E se pokazao kao veoma uspjesan u uklanjanju cak i starijih oziljaka kao i keloida (vidjela sam dosta crnaca koji pate od keloida). Ne moze ti skoditi, isprobaj.Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod?![]()
Jomelop E je emulzija. Imas kupiti u svakoj apoteci mislim da je oko 13 -15 KM. Stavis emulziju na komad gaze (dobro natopis) i onda ostavis preko noci - ucvrsti trakom ili hanzaplastom da ne spadne. Moja kolegica to koristi i kao dnevnu kremu ljeti bas zbog vitamina E i sto koza super izgleda.
-
arminhanic
#20 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod?![]()
koliko kosta jedan tretman ?
-
bevesna
#21 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Ja sam ove godine radila hemijski piling vocnim kiselinama, odradila 3 tertmana. Radila sam ga zbog mrlja, stanje sad nije lose
Jedan tretman je kostao 150 km. ordinacija se zove derma estetika i u sarajevu je.
- petunija
#22 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Zašto ne probaš kod "Vedrane", Trg solidarnosti?
Mislim da ne treba samostalno eksperimentisati, u salonu ipak znaju koji omjeri odgovaraju kojem tipu kože.
Lično, nisam probala taj tretman, ali sam probala čišćenje lica u tom salonu i zadovoljna sam
Mislim da ne treba samostalno eksperimentisati, u salonu ipak znaju koji omjeri odgovaraju kojem tipu kože.
Lično, nisam probala taj tretman, ali sam probala čišćenje lica u tom salonu i zadovoljna sam
-
senainter
#23 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama
Ima li iko jos iskustva sa tim tretmanima vocnim kiselinama. Ja bih da rjesim akne i suzim pore ako je moguce