Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Hyper_n

#1 Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Hyper_n »

Zdravo !

Zanima me gdje u sarajevu mogu raditi tretman vocnim kiselinama , ali da je provjereno , pouzdano , da znam da mi nece situacija postati jos gora ?

hvala
melb26sa

#2 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by melb26sa »

Meni je to kuma radila ima bar 3 godine - negdje na Breci, ne znam ko gore ima ordinaciju. Odlicno lice nakon toga.

Probaj u F & A Beauty centru, oni se bave time.
semmy

#3 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by semmy »

kupis od alcine aha kuru s 10% vocne kiseline i naneses je sama sebi na lice u tankom sloju,svaku noc poslije ciscenja lica...djeluje tokom noci, ujutro se umijes i stavis svoju dnevnu kremu...lice fantasticno poslije tretmana od nekih 10-tak dana...
semmy

#4 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by semmy »

usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega.. :D
Karen

#5 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Karen »

Gdje se kupuje ta alcina? i koje su otprilike cijene?
semmy

#6 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by semmy »

Karen wrote:Gdje se kupuje ta alcina? i koje su otprilike cijene?

ima u nekim kozmetickim i frizerskim salonima a imas i kod njih direktno ul.kosevo11, I sprat...
Karen

#7 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Karen »

a cijena? pretty please? :D
*mima*

#8 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by *mima* »

semmy wrote:usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega.. :D

Sto me ofiras....... :D
Hyper_n

#9 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Hyper_n »

semmy wrote:kupis od alcine aha kuru s 10% vocne kiseline i naneses je sama sebi na lice u tankom sloju,svaku noc poslije ciscenja lica...djeluje tokom noci, ujutro se umijes i stavis svoju dnevnu kremu...lice fantasticno poslije tretmana od nekih 10-tak dana...
koristim avene diacneal sa 8% ima vec nekoliko , al mi je preagresivno da ga dugo koristim ( susi mi se lice , vec se pojavile one duboke linije od nosa do usta :run: ) , a oziljci su mi maalo dublje prirode , pa bi to da odma rijesim sa kojim tretmanom ovim aha kiselinama :D znam da rade u tom F&A beauty centru , ali ima li ko iskustva ? jesu li to samo neke kozmeticarkice napucane , ili ima i dermatologa ? vidim u kozmetickom salonu Biba na bistriku dolazi neki dermatolog svako malo , a imaju taj tretman aha kiselinama .

Pitam ovo jer nisam iz sarajeva , pa ne znam ko je pouzdan ko ne :D
semmy

#10 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by semmy »

mima wrote:
semmy wrote:usput imaju sad snizenje nekakvo ludo kompletne kozmetike alcina...ja se nakupovala ko luda a i mima je kupila svega.. :D

Sto me ofiras....... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: a kog acu ako necu tebe :kiss: :kiss: :kiss:
Hyper_n

#11 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Hyper_n »

kakav je ovaj F&A centar kod vjecne vatre :skoljka: :bih:
melb26sa

#12 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by melb26sa »

Hyper_n wrote:kakav je ovaj F&A centar kod vjecne vatre :skoljka: :bih:

Ne znam za tretman vocnim kiselinama ali su meni bili odlicni za egipatsku masazu pred vjencanje :thumbup:
Soul_Sista

#13 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Soul_Sista »

..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod? :-D

..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila" :D od akni. ali kao sto rekoh, skuuupo je bilo. poslije sam narucila preko ebaya, kontam hajd mogu ja i to sama...ali nije bilo to TO. :-)
♥ Julianna ♥

#14 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by ♥ Julianna ♥ »

Hyper_n wrote:Zdravo !

Zanima me gdje u sarajevu mogu raditi tretman vocnim kiselinama , ali da je provjereno , pouzdano , da znam da mi nece situacija postati jos gora ?

hvala
Bude ti pravo dobro poslije tretmana, al AHA malo sutra :-D
melb26sa

#15 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by melb26sa »

Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod? :-D

..ove kiseline su dobre ali problem je sto su poskupe...ono moras ih raditi jedno5-6 puta u nekih 5-6 mjeseci da bi imalo dugorocni efekat. to je bila jedna od rijetkih stvari koja je pomogla mom licu kad sam "patila" :D od akni. ali kao sto rekoh, skuuupo je bilo. poslije sam narucila preko ebaya, kontam hajd mogu ja i to sama...ali nije bilo to TO. :-)
Zuljeva ili oziljaka? Jomelop E se pokazao kao veoma uspjesan u uklanjanju cak i starijih oziljaka kao i keloida (vidjela sam dosta crnaca koji pate od keloida). Ne moze ti skoditi, isprobaj.
Soul_Sista

#16 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by Soul_Sista »

melb26sa wrote:
Soul_Sista wrote:..a sta bi predlozili za uklanjanje malih zuljeva poslije dugogodisnjih akni? ima li ko dobar savjet i isproban metod? :-D

Zuljeva ili oziljaka? Jomelop E se pokazao kao veoma uspjesan u uklanjanju cak i starijih oziljaka kao i keloida (vidjela sam dosta crnaca koji pate od keloida). Ne moze ti skoditi, isprobaj.
Heh dobro si, naravno da mislim na ozuljke. Nisu neki veliki i duboki vec sitni ali ih ima koncentrisano na jedan dio lica. Za Jomelop E nisam nikad cula. Jel to isto neka kiselina ili krema? Tretman koji se radi u salonu?
duboka_misao

#17 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by duboka_misao »

Soul_Sista wrote:.

Heh dobro si, naravno da mislim na ozuljke. Nisu neki veliki i duboki vec sitni ali ih ima koncentrisano na jedan dio lica. Za Jomelop E nisam nikad cula. Jel to isto neka kiselina ili krema? Tretman koji se radi u salonu?
http://www.mentapadej.com/s208.htm
LilBear

#18 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by LilBear »

tretmane s vocnim kiselinama rade u kozmetickom salonu "runolist" u hrasnom (kod robota). salon je provjereno dobar, ali usluge nisu bas najjeftinije.
melb26sa

#19 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by melb26sa »

Soul_Sista wrote:
melb26sa wrote:

Jomelop E je emulzija. Imas kupiti u svakoj apoteci mislim da je oko 13 -15 KM. Stavis emulziju na komad gaze (dobro natopis) i onda ostavis preko noci - ucvrsti trakom ili hanzaplastom da ne spadne. Moja kolegica to koristi i kao dnevnu kremu ljeti bas zbog vitamina E i sto koza super izgleda.
arminhanic

#20 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by arminhanic »

koliko kosta jedan tretman ? :D
bevesna

#21 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by bevesna »

Ja sam ove godine radila hemijski piling vocnim kiselinama, odradila 3 tertmana. Radila sam ga zbog mrlja, stanje sad nije lose :) Jedan tretman je kostao 150 km. ordinacija se zove derma estetika i u sarajevu je.
petunija

#22 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by petunija »

Zašto ne probaš kod "Vedrane", Trg solidarnosti?
Mislim da ne treba samostalno eksperimentisati, u salonu ipak znaju koji omjeri odgovaraju kojem tipu kože.
Lično, nisam probala taj tretman, ali sam probala čišćenje lica u tom salonu i zadovoljna sam :-D
senainter

#23 Re: Tretman AHA ( vocnim ) kiselinama

Post by senainter »

Ima li iko jos iskustva sa tim tretmanima vocnim kiselinama. Ja bih da rjesim akne i suzim pore ako je moguce :D
Post Reply