Trese mi se stan!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Librica

#1 Trese mi se stan!

Post by Librica »

Hej ljudi;

Živim na prvom spratu zgrade u čijem prizemlju se nalazi samoposluga. Prije dvije godine, postavljena su dva ogromna ventilatora (da li za frizidere ili je to klima- nisam sasvim sigurna), tačno ispod mog prozora i balkona. Ventilatori rade 24h! U početku nismo oka mogli sklopiti od buke i podrhtavanja, ali kroz desetak dana smo se navikli. Međutim, u posljednje vrijeme primjećujem da se podrhtavanje poda prebacilo na štokove, i to u dijelovima stana koji su na sasvim suprotnoj strani od ventilatora. Ne vjerujem da se išta strašno može dogoditi, ali je činjenica da su ventilatori postavljeni bez ikakve suglasnosti sa ukućanima i da su ozbiljno bučni. Znam da sam zakasnila dobre dvije godine da reagujem, ali me zanima da li ste vi imali slična iskustva, šta ste uradili po tom pitanju, mogu li se nekom žaliti i mogu li tužiti samoposlugu za uznemiravanje?

Thanks anyway :-)
Butmiran

#2 Re: Trese mi se stan!

Post by Butmiran »

Oca mi sinoć baš gledam emisiju na National Geographicu kako se zgrada srušila zbog rashladnih uređaja na krovu.
Al' kad skontam, nema ovo veze s tim tvojim, halali. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3 Re: Trese mi se stan!

Post by Velkoski »

Moja dama i ja ćemo od sada to raditi lakše, halali!
Ridjobrki

#4 Re: Trese mi se stan!

Post by Ridjobrki »

Sve se nema a nekretnine se tresu...
Logovan

#5 Re: Trese mi se stan!

Post by Logovan »

Trese se stan a vi se zajebavate. :D
McMoy

#6 Re: Trese mi se stan!

Post by McMoy »

Ne vjerujem da bi ventilatori uzrokovali podrhtavanje poda i štokove koji se tresu.
Mogu proizvoditi buku, ali da drmaju cijelu zgradu malo je vjerovatno. :?

Kao izvjesniju mogućnost, predlažem ti da provjeriš da nije neko od komšija od skora kupio kakav jači vibrator. :idea:

Image
DownhillMaster

#7 Re: Trese mi se stan!

Post by DownhillMaster »

Oplakah sunce ti nejebem :lol:
vješalica

#8 Re: Trese mi se stan!

Post by vješalica »

McMoy wrote:Ne vjerujem da bi ventilatori uzrokovali podrhtavanje poda i štokove koji se tresu.
Mogu proizvoditi buku, ali da drmaju cijelu zgradu malo je vjerovatno. :?

Kao izvjesniju mogućnost, predlažem ti da provjeriš da nije neko od komšija od skora kupio kakav jači vibrator. :idea:
autorica teme nigdje nije navela da drmaju cijelu zgradu
i naravno da bi,samo sto ona nije napisala mozda razumljivo pa to djeluje da joj se stan raspada usljed vibracija i sl.vrlo vjerovatno i neodrzavanih i neservisiranih uređaja...mozda bi trebala za pocetak da se obrati njima da rijese problem
cpu_fan

#9 Re: Trese mi se stan!

Post by cpu_fan »

Pročitaj zakon o zaštiti od buke i zovi inspekciju.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#10 Re: Trese mi se stan!

Post by I am Happy »

Butmiran wrote:Oca mi sinoć baš gledam emisiju na National Geographicu kako se zgrada srušila zbog rashladnih uređaja na krovu.
Al' kad skontam, nema ovo veze s tim tvojim, halali. :D
:D :D
Librica

#11 Re: Trese mi se stan!

Post by Librica »

Hvala raja, više ste me nasmijali nego pomogli, al' bar sada znam da nije do samoposluge :P

Gledat ću da zovem inspekciju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12 Re: Trese mi se stan!

Post by Velkoski »

Librica wrote:Hvala raja, više ste me nasmijali nego pomogli, al' bar sada znam da nije do samoposluge :P

asl?
loool

#13 Re: Trese mi se stan!

Post by loool »

Kako li je onim sto im voz prolazi pored stana ili avion iznad kad je tebi tako od ventilatora :-)
insomnia78

#14 Re: Trese mi se stan!

Post by insomnia78 »

Woole Triwunovich wrote:
Librica wrote:Hvala raja, više ste me nasmijali nego pomogli, al' bar sada znam da nije do samoposluge :P

asl?
Hahaha
Sidje mirceru

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
snaga_znanja

#15 Re: Trese mi se stan!

Post by snaga_znanja »

Librica wrote:Hej ljudi;

Živim na prvom spratu zgrade u čijem prizemlju se nalazi samoposluga. Prije dvije godine, postavljena su dva ogromna ventilatora (da li za frizidere ili je to klima- nisam sasvim sigurna), tačno ispod mog prozora i balkona. Ventilatori rade 24h! U početku nismo oka mogli sklopiti od buke i podrhtavanja, ali kroz desetak dana smo se navikli. Međutim, u posljednje vrijeme primjećujem da se podrhtavanje poda prebacilo na štokove, i to u dijelovima stana koji su na sasvim suprotnoj strani od ventilatora. Ne vjerujem da se išta strašno može dogoditi, ali je činjenica da su ventilatori postavljeni bez ikakve suglasnosti sa ukućanima i da su ozbiljno bučni. Znam da sam zakasnila dobre dvije godine da reagujem, ali me zanima da li ste vi imali slična iskustva, šta ste uradili po tom pitanju, mogu li se nekom žaliti i mogu li tužiti samoposlugu za uznemiravanje?

Thanks anyway :-)
Prvo sazovi kucni savjet, a onda zovi sve moguce i nemoguce inspekcije. Ako ti se trese zgrada da primjetis na štokovima nije dobro.
dinooh

#16 Re: Trese mi se stan!

Post by dinooh »

mozda neko ima Nokiu 3310 u jednom stanu. Provjeri i to
relevantan

#17 Re: Trese mi se stan!

Post by relevantan »

Reći ću sinu da prestane igrati basketa sa malim od Mirsade u dnevnom boravku, halali.
Maharadza od blica

#18 Re: Trese mi se stan!

Post by Maharadza od blica »

Da nisi slučajno u Tibrinoj novogradnji u Buča potoku. Tamo ima onaj Interex i dva "mega" ventilatora, jedina koja ja znam. :mrgreen:
Post Reply