Treptajuće zeleno
- Tercius
#176 Re: Treptajuće zeleno
Ne znam sta da ti.kažem, ja semafor uzimam za ozbiljno i mislim da tu ne smije biti prostora za tolerancije tipa sekunda sekunda i po dvije iz 101 razloga.Od treptajuceg zelenog se ovdje napravi bauk, a u suštini je vrlo jednostavno.Periferno se prati semafor i zavisno na kojoj se udaljenosti nalaziš svako treba biti u stanju da ocijeni da li može proći kroz raskrsnicu ili ne, uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i stanja kolovoza kao i protoka saobracaja.Sad broj onih koji ne znaju da li bi prošli ili ipak zakočili je identičan broju onih koji bi da prodju po svaku cijenu pa tako zakucaju nekoga ispred sebe a suštinsku stvar sa semaforima ne znaju, a to je da i ako prodju na treptajuce zeleno nema teoretske šanse da na idući semafor takodje stignu na zeleno.
- Thorgerson
#177 Re: Treptajuće zeleno
Ako se vozi po ogranicenju, vala imas dovoljno vremena da procjenis da li ces krenuti usporavati - te samim tim usporavati vozilo iza sebe ili ces ubrzati i proci.
Mislim ne vozi se nasina raketa, da je to tako eto tesko ocijeniti. Nit ti semafor iskoci iz vedra neba, jbt pa vidis ga i iz daljine.
Ja ako sam daleko, krene treptat, fino usporavam, automatski i ovi iza usporavaju ili poneki hajvan se prebaci u drugu traku i onda dole fura na zuto da prodje.
Inace primjetio sam da kod nas dosta vozaca uopste ne prati saobracaj iza sebe. Ok, ove ispred moras pratiti i gledati, ali brate moras ponekad i iza sebe pogledati, vidjeti i usporiti to vozilo ako mislis da hajvan ide brzo. Jok vozi 70 i onda naglo zakoci....jeste, ima toga da ovaj iza treba da pazi na rastojanje, ali opet ja ne zelim da se vodim onom jebe se meni necu ja biti kriv, nek pazi...ne bude ni onaj kriv kad ga sazvace auto iz suprotnog smjera, pa ih brdo nevinih zagine.
Mislim ne vozi se nasina raketa, da je to tako eto tesko ocijeniti. Nit ti semafor iskoci iz vedra neba, jbt pa vidis ga i iz daljine.
Ja ako sam daleko, krene treptat, fino usporavam, automatski i ovi iza usporavaju ili poneki hajvan se prebaci u drugu traku i onda dole fura na zuto da prodje.
Inace primjetio sam da kod nas dosta vozaca uopste ne prati saobracaj iza sebe. Ok, ove ispred moras pratiti i gledati, ali brate moras ponekad i iza sebe pogledati, vidjeti i usporiti to vozilo ako mislis da hajvan ide brzo. Jok vozi 70 i onda naglo zakoci....jeste, ima toga da ovaj iza treba da pazi na rastojanje, ali opet ja ne zelim da se vodim onom jebe se meni necu ja biti kriv, nek pazi...ne bude ni onaj kriv kad ga sazvace auto iz suprotnog smjera, pa ih brdo nevinih zagine.