Trenutak nepažnje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Gost1515
#1 Re: Trenutak nepažnje
Ne mogu da skontam ko je iz kojeg smjera isao ...?
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#2 Re: Trenutak nepažnje
Jučer oko 17 sati kod Općine Novi Grad u pravcu grada - "guzinjo" - četiri komada - redaljka. Malo ćelestoni, malo nepažnja, mobitel, kratko odstojanje i to je to. Pamet u glavu ljudi!!!
- inspektorica javert
#3 Re: Trenutak nepažnje
pa šta ako je žena????golfista wrote:renault je izlazio iz sporedne ulice a ovaj hyundai se kretao na glavnoj džadi ( s pravom prvenstva ), renault je trebao preći glavnu džadu i skrenuti lijevo ( desno je jednosmjerna ), btw, vozač renaulta je žena, ako nesto znači...a na prvoj slici se vidi da je mogla samo lijevo
muškima se to ne dešava??
manite se tih stereotipa ba, već pamet u glavu svi kad sjedate za volan,i muškarci i žene ..
-
frngla
#4 Re: Trenutak nepažnje
zene statisticki su losiji vozaci od muskaraca, bez ikakvih stereotipa, tako brojke kazu 
- karanana
#5 Re: Trenutak nepažnje
gdje imaju te brojke da se vide? po onome sto sam ja citao, cuo i ucio upravo je obratno.frngla wrote:zene statisticki su losiji vozaci od muskaraca, bez ikakvih stereotipa, tako brojke kazu
- inspektorica javert
#6 Re: Trenutak nepažnje
Neke možda da, priznajem da lošije parkiraju,to stoji..a gdje su te statistike da uglavnom žene lošije voze? i nije zgoreg proguglati malo i vidjeti statističke podatke o omjeru broja nesreća koje su skrivili muškarci i onih koje su skrivile žene. Od 10 nesreća najmanje 7 je skrivio vozač muškarac .
Ali da ne odlutam daleko od poente: svako treba da pazi, i svakome se mogu te stvari desiti , a to što neko iz ko zna kojih razloga osjeća potrebu da boldira kako je u ovom slučaju žena zabrljala je stvar za drugog podforuma, npr. psihičko zdravlje
Ali da ne odlutam daleko od poente: svako treba da pazi, i svakome se mogu te stvari desiti , a to što neko iz ko zna kojih razloga osjeća potrebu da boldira kako je u ovom slučaju žena zabrljala je stvar za drugog podforuma, npr. psihičko zdravlje
- inspektorica javert
#7 Re: Trenutak nepažnje
bravo karananakaranana wrote:gdje imaju te brojke da se vide? po onome sto sam ja citao, cuo i ucio upravo je obratno.frngla wrote:zene statisticki su losiji vozaci od muskaraca, bez ikakvih stereotipa, tako brojke kazu
-
frngla
#8 Re: Trenutak nepažnje
manji je broj zena vozaca, odnosno manje vremena provode za volanom, kada bi se uzelo da je jednak broj vozaca muskaraca i zena, tada zene postaju statisticki bar, gori vozaci... jednostavno zar ne? 
- jazzer
#9 Re: Trenutak nepažnje
Sada bi jos neko trebao reci da se zene trebaju ostaviti volana a posevetiti kuhinji
i tema definitivno ode u pogresnom pravcu.
- Qler
#10 Re: Trenutak nepažnje
to se podrazumjevajazzer wrote:Sada bi jos neko trebao reci da se zene trebaju ostaviti volana a posevetiti kuhinji
- inspektorica javert
#11 Re: Trenutak nepažnje
al' nek obavezno boldirajazzer wrote:Sada bi jos neko trebao reci da se zene trebaju ostaviti volana a posevetiti kuhinji
-
frngla
#12 Re: Trenutak nepažnje
ma nidje veze, nemam ja nista vec se neko dohvatio gore te teme, pa kazem... ovo se moglo svakome dogoditi, sreca u nesreci sto su oba auta mladja-sigurnija, pa vjerovatno nema tezih posljedica...
- madner
#13 Re: Trenutak nepažnje
Ovo predjudiciranje daljneg toka diskusije mi se ne svidja nikakojazzer wrote:Sada bi jos neko trebao reci da se zene trebaju ostaviti volana a posevetiti kuhinji
- amar007
#14 Re: Trenutak nepažnje
jazzer wrote:Sada bi jos neko trebao reci da se zene trebaju ostaviti volana a posevetiti kuhinji
-
maxell_sarajevo
#15 Re: Trenutak nepažnje
Ovaj sa Kadrijom uzeo prvenstvo prolaza Škodi

- karanana
#16 Re: Trenutak nepažnje
istrazivanja koja sam ja gledao, a imas ih sa par klikova na googlu su uzela i to u obzir. zbog toga, da bi "poravnali" situaciju sa brojem vozaca i vozacica, istrazivanja su uzela u obzir broj predjenih kilometara i tu su izravnali omjer.frngla wrote:manji je broj zena vozaca, odnosno manje vremena provode za volanom, kada bi se uzelo da je jednak broj vozaca muskaraca i zena, tada zene postaju statisticki bar, gori vozaci... jednostavno zar ne?
-
frngla
#17 Re: Trenutak nepažnje
never mind...
- madner
#18 Re: Trenutak nepažnje
According to a study from Johns Hopkins Schools of Medicine and Public
Health female drivers are involved in slightly more crashes than men.
Although men are three times more likely than women to be killed in
car crashes, researchers at the Johns Hopkins Schools of Medicine and
Public Health have found that, when the total numbers of crashes are
considered, female drivers are involved in slightly more crashes than
men. Overall, men were involved in 5.1 crashes per million miles
driven compared to 5.7 crashes for women, despite the fact that on
average they drove 74 percent more miles per year than did women.
The investigators, who published their results in the July issue of
Epidemiology, found that although teenage boys started off badly, with
about 20 percent more crashes per mile driven than teenage klix,
males and females between ages 20 and 35 were equally at risk of being
involved in a crash, and after age 35 female drivers were at greater
risk of a crash than their male counterparts.
Jel posteno?
Health female drivers are involved in slightly more crashes than men.
Although men are three times more likely than women to be killed in
car crashes, researchers at the Johns Hopkins Schools of Medicine and
Public Health have found that, when the total numbers of crashes are
considered, female drivers are involved in slightly more crashes than
men. Overall, men were involved in 5.1 crashes per million miles
driven compared to 5.7 crashes for women, despite the fact that on
average they drove 74 percent more miles per year than did women.
The investigators, who published their results in the July issue of
Epidemiology, found that although teenage boys started off badly, with
about 20 percent more crashes per mile driven than teenage klix,
males and females between ages 20 and 35 were equally at risk of being
involved in a crash, and after age 35 female drivers were at greater
risk of a crash than their male counterparts.
Jel posteno?
-
maxell_sarajevo
#19 Re: Trenutak nepažnje
A ovo je slika udesa u koje sam ja ucestvovao prosle godine.Pomocni semafor odbrojavao sekunde do prestanka crvenog, ostane sekunda. a ja nekih pet metara od semafora i ja se zaustavim i neki balavac sa Audijem pravo u mene, i kaze mi "ja mislio ti ces proletiti ostala jos jedna sekunda".Sreca nije velika steta bila, a imam i kasko osiguranje.Dakle drizte odstojanje nekad i metar puno znaci.

- inspektorica javert
#20 Re: Trenutak nepažnje
s ovim dijelom se slažem, i to je fakat tako.. al meni lično onaj golfer onim postom gdje boldira da se radi o ženi digao živac. Svrha teme je valjda trebala biti upozorenje svim vozačima na moguće nezgode a ne isticanje toga da je to bila žena.. jer aman, zato se i desilo, jer je ona za volanomfrngla wrote:.. ovo se moglo svakome dogoditi, sreca u nesreci sto su oba auta mladja-sigurnija, pa vjerovatno nema tezih posljedica...
- madner
#21 Re: Trenutak nepažnje
Pa bio je trenutak nepaznje jer nije uocio zemsko za volanom i odmah stao da je propustiinspektorica javert wrote:s ovim dijelom se slažem, i to je fakat tako.. al meni lično onaj golfer onim postom gdje boldira da se radi o ženi digao živac. Svrha teme je valjda trebala biti upozorenje svim vozačima na moguće nezgode a ne isticanje toga da je to bila žena.. jer aman, zato se i desilo, jer je ona za volanomfrngla wrote:.. ovo se moglo svakome dogoditi, sreca u nesreci sto su oba auta mladja-sigurnija, pa vjerovatno nema tezih posljedica...
- inspektorica javert
#22 Re: Trenutak nepažnje
manderu,manderumadner wrote:Pa bio je trenutak nepaznje jer nije uocio zemsko za volanom i odmah stao da je propustiinspektorica javert wrote:s ovim dijelom se slažem, i to je fakat tako.. al meni lično onaj golfer onim postom gdje boldira da se radi o ženi digao živac. Svrha teme je valjda trebala biti upozorenje svim vozačima na moguće nezgode a ne isticanje toga da je to bila žena.. jer aman, zato se i desilo, jer je ona za volanomfrngla wrote:.. ovo se moglo svakome dogoditi, sreca u nesreci sto su oba auta mladja-sigurnija, pa vjerovatno nema tezih posljedica...
- shibonja
#23 Re: Trenutak nepažnje
Audi se rasuo o Fabijumaxell_sarajevo wrote:A ovo je slika udesa u koje sam ja ucestvovao prosle godine.Pomocni semafor odbrojavao sekunde do prestanka crvenog, ostane sekunda. a ja nekih pet metara od semafora i ja se zaustavim i neki balavac sa Audijem pravo u mene, i kaze mi "ja mislio ti ces proletiti ostala jos jedna sekunda".Sreca nije velika steta bila, a imam i kasko osiguranje.Dakle drizte odstojanje nekad i metar puno znaci.
- madner
#24 Re: Trenutak nepažnje
Ozbiljno, to je jedna od iritirajucih taktika kod DOSTA zenskih vozaca. Izbaci se, na circa jedan metar u spuru i onda stane. Tako da je ne mozes ignorisat, nego moras zaobic, a da se moze pravit da ti kao nije uzela pravo prvenstva.
- inspektorica javert
#25 Re: Trenutak nepažnje
Ti si meni idol