Meni se svida Bruce Lee teaching ili ucenje Jee-Kwon-Doo
trenira li iko karate od vas?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
violentjack
Ja sam trenirao ulicni sport..gdje sam gledao tipa crni pojac kako dobija batine od obicnog momka na ulici..on nogama a ovaj ga zavali jednom
- lejlica
p.s. karate moze pomoci cak i protiv oruzja ali rijetko ko je toliko uvjezban da bi se odbranio u takvim situacijama. znam 100% za najmanje 4 karate majstora da su uspjeli u tome, ali eto... 4 nije bas puno. jer s druge strane, znam ih stotinu koji su dosli u takvu situaciju i samo su "mlatarali" a sami bili izmlaceni...
pa znate mozda i onu pricu: prije nekoliko godina je tadasnji svjetski prvak u box-u slucajno bio u autu na semaforu, desila se neka glupost oko auta, uglavnom izadje frajer iz auta iza (koji nikada nista nije trenirao) da se bije s njim i nokautira prvaka.
ja ipak mislim da to neko mora imati u krvi. ili se zna odbraniti ili ne zna. moze on trenirati sto godina, ako mu nije u krvi, dzaba sve... -my opinion...
pa znate mozda i onu pricu: prije nekoliko godina je tadasnji svjetski prvak u box-u slucajno bio u autu na semaforu, desila se neka glupost oko auta, uglavnom izadje frajer iz auta iza (koji nikada nista nije trenirao) da se bije s njim i nokautira prvaka.
ja ipak mislim da to neko mora imati u krvi. ili se zna odbraniti ili ne zna. moze on trenirati sto godina, ako mu nije u krvi, dzaba sve... -my opinion...
- NeKi_LiK
Mogucnost snalaženja u kontrolisanim, polukontrolisanimlejlica wrote:p.s. karate moze pomoci cak i protiv oruzja ali rijetko ko je toliko uvjezban da bi se odbranio u takvim situacijama. znam 100% za najmanje 4 karate majstora da su uspjeli u tome, ali eto... 4 nije bas puno. jer s druge strane, znam ih stotinu koji su dosli u takvu situaciju i samo su "mlatarali" a sami bili izmlaceni...
Šupljapa znate mozda i onu pricu: prije nekoliko godina je tadasnji svjetski prvak u box-u slucajno bio u autu na semaforu, desila se neka glupost oko auta, uglavnom izadje frajer iz auta iza (koji nikada nista nije trenirao) da se bije s njim i nokautira prvaka.![]()
![]()
-
wandy
Psiha covjeka igra veliku ulogu.Nema veze bilo to na takmicenju ili na ulici.Ako si psihicki slab u situacija gdje treba da se branis(naprimjer na ulici)i ono sto znas ni je ti od velike pomoci.
Isto zavisi koji borilacki sport treniras i kako treniras.Razlikaje ako treniras karate i ako te napadne neko ko trenira karate ili neko ko trenira shootfighting
A na ulici ako hoces da se znas dobro da se branis treba da znas sve aspekte borbe....stojeci,na zemlji,klinc i tako dolje
Isto zavisi koji borilacki sport treniras i kako treniras.Razlikaje ako treniras karate i ako te napadne neko ko trenira karate ili neko ko trenira shootfighting
A na ulici ako hoces da se znas dobro da se branis treba da znas sve aspekte borbe....stojeci,na zemlji,klinc i tako dolje
-
lola181
ne vjerujem da se znamo jer sam ja iz mostara ali eto
trenira me emir begic,vlasnik 5. dana a treniram u karate klubu gazija
ako imas molim te da mi das shema heian shodan i jion(koje vrste imas,posto ih ima 5)
inace ja se slazem sa wandyem
sve je u tebi ali to i ne zavisi od misica i drugog
ako tebe neko napadne na ulici a ti se ne razljutis i nista mu ne kazhes,pustis ga da te premlati,sam si kriv,ali ako ti hoces da ga po0bijedis mozes to i uraditi ako nikad u zivotu nisi vidio k od karate ili slicnih sportova
znas sta mi je
izgleda da ce mi ponistiti zadnja dva pojasa i vratiti me na smedji,uz izvinjenje jer kao osobe kod kojih sam polagala nisu kompatabilne da daju ista vise od zutog
pravo sam u bebaku
smrc smrc
trenira me emir begic,vlasnik 5. dana a treniram u karate klubu gazija
ako imas molim te da mi das shema heian shodan i jion(koje vrste imas,posto ih ima 5)
inace ja se slazem sa wandyem
sve je u tebi ali to i ne zavisi od misica i drugog
ako tebe neko napadne na ulici a ti se ne razljutis i nista mu ne kazhes,pustis ga da te premlati,sam si kriv,ali ako ti hoces da ga po0bijedis mozes to i uraditi ako nikad u zivotu nisi vidio k od karate ili slicnih sportova
znas sta mi je
izgleda da ce mi ponistiti zadnja dva pojasa i vratiti me na smedji,uz izvinjenje jer kao osobe kod kojih sam polagala nisu kompatabilne da daju ista vise od zutog
pravo sam u bebaku
smrc smrc
- lejlica
jao pa to je cijelo sranje oko tih pojaseva...
ja sam iz "k.k. bosna", sarajevo. pa reko da te slucajno ne znam sa nekog seminara ili slicno...
evo ti heian shodan i jion, po albrecht pflügeru:

malo su velike slicice, ali eto... bolje se vidi...
nadam se da ce ti pomoci malo...
pusa
ja sam iz "k.k. bosna", sarajevo. pa reko da te slucajno ne znam sa nekog seminara ili slicno...
evo ti heian shodan i jion, po albrecht pflügeru:

malo su velike slicice, ali eto... bolje se vidi...
pusa
-
lola181
imas pravo
inace ja sam jos smedji
ti iz kk bosna(molim te ne zezaj)
kako ti se zove predsjednik kluba
mog trenera je stid izaci mi pred oci,jadnik sve misli da cu mu ja nesto,a meni bas krivo zbog ovoga
neki dan sam srela zenu(fakat me prepoznala)i ona pita koliko kaiseva imam
ja sam bila najbolja sa bijelim
lijepa teiki yoko shodan(pisanje mi nikad nije bila bolja strana,pogotovo na japanskom)
uostalom,koa briga za kaiseve,zar ne
meni je bitno da ja radim ono sto volim i da sam zadovoljna sa onim sto sam postigla
nego,jesi cula za onu malu vanju begic
to ti je kcerka mog trenera,a sestra azre begic
cura je sa 17 god. pet puta zaredom osvojila drzavno prvenstvo
i ove godine je pobijedila i to jako dramaticno
mala je jasno gubila borbu,i ona se odmakla oko 1,5 m i njena protivnica je mislila da ce se predat,ali vanja ti napravi u zraku salto naprijed-zadnji,okrenu se i shuto kokucu,i to kakav
trebala si biti tu,ako vec nisi bila
bilo je manifico
lol
inace ja sam jos smedji
ti iz kk bosna(molim te ne zezaj)
kako ti se zove predsjednik kluba
mog trenera je stid izaci mi pred oci,jadnik sve misli da cu mu ja nesto,a meni bas krivo zbog ovoga
neki dan sam srela zenu(fakat me prepoznala)i ona pita koliko kaiseva imam
ja sam bila najbolja sa bijelim
lijepa teiki yoko shodan(pisanje mi nikad nije bila bolja strana,pogotovo na japanskom)
uostalom,koa briga za kaiseve,zar ne
meni je bitno da ja radim ono sto volim i da sam zadovoljna sa onim sto sam postigla
nego,jesi cula za onu malu vanju begic
to ti je kcerka mog trenera,a sestra azre begic
cura je sa 17 god. pet puta zaredom osvojila drzavno prvenstvo
i ove godine je pobijedila i to jako dramaticno
mala je jasno gubila borbu,i ona se odmakla oko 1,5 m i njena protivnica je mislila da ce se predat,ali vanja ti napravi u zraku salto naprijed-zadnji,okrenu se i shuto kokucu,i to kakav
trebala si biti tu,ako vec nisi bila
bilo je manifico
lol
- manijak1
Može li paracetamol pomoć
??????
- lejlica
ma i ja u frkama, pripreme za drzavno, pa skola i tako to... uglavnom nisam imala vremena za internet... sorry
al evo me opet
jion je lijepa kata, mada ja najvise volim jitte
to za te kajseve je haos... cuj to...
a za kk bosnu ti nisam slagala. treniram s cupinama (admir, sejo) i s tom rajom, sve zavisi ko je tu... al doduse nisam redovan clan, znas ne zivim u bosni, al skoro svakog vikenda dolazim da treniram i tako to. ma to je jako komplikovano... al eto, uglavnom treniram tu, s tim momcima. ne zezam te...
mislim da znam tog begica. zar on nije bio u zaostrogu na seminaru ljetos?
ako jeste onda ga sigurno znam... bilo je dosta ljudi pa ne mogu da ih sve popamtim po imenu, uglavnom ih pamtim po facama...
samo ce me ta vanja, ako je tako, da izvines sjebati sad na drzavnom sljedeceg vikenda. mislim da smo u istoj kategoriji... hajd nista, i kate su lijepe, ne moram ni ici na kumite, mada ce me trener ubiti ako ne odem...
ps. i ja nosim jos smedji, zeznula se ljetos, nisam se na vrijeme prijavila za polaganje, odnosno nekako mi se to izmaklo da ima polaganje u avgustu, znas nisam mahalusa, i tako sad jos uvijek nosim ucenicki kajs...
bezze...
al evo me opet
jion je lijepa kata, mada ja najvise volim jitte
to za te kajseve je haos... cuj to...
a za kk bosnu ti nisam slagala. treniram s cupinama (admir, sejo) i s tom rajom, sve zavisi ko je tu... al doduse nisam redovan clan, znas ne zivim u bosni, al skoro svakog vikenda dolazim da treniram i tako to. ma to je jako komplikovano... al eto, uglavnom treniram tu, s tim momcima. ne zezam te...
mislim da znam tog begica. zar on nije bio u zaostrogu na seminaru ljetos?
samo ce me ta vanja, ako je tako, da izvines sjebati sad na drzavnom sljedeceg vikenda. mislim da smo u istoj kategoriji... hajd nista, i kate su lijepe, ne moram ni ici na kumite, mada ce me trener ubiti ako ne odem...
ps. i ja nosim jos smedji, zeznula se ljetos, nisam se na vrijeme prijavila za polaganje, odnosno nekako mi se to izmaklo da ima polaganje u avgustu, znas nisam mahalusa, i tako sad jos uvijek nosim ucenicki kajs...
-
lola181
jojjjjjjj,znas kako si slatkalejlica wrote:pps. da sam bogdom blize da ti napravim caj s medom i limunom i da te to prestane....
ja sam bila na drzavnom u jablanici,ali samo vanja iz ''gazije'' ide na ovo za vikend
ona je inace bila i na onom u jablanici jer je tad imala 16,ali moze ici i na ovo jer je u medjuvremenu imala rodjendan
ili sam ja to nesto pogresno skontala
moj trener nije bio u zaostrogu,ali znas njega je suda trenirao
a u zaostrog sam ja ttrebala ici ali mi je iskrsnuo jedan termin povoljniji,pa sam tako polagala kod ovih morona,nisam se potrudila ni ime im zapamtit....
propazi se vanje,opasna je
nije jaka koliko je brza tako da se ne trebas brinuti,ali je jako eksplozivna tako da te ostavi u cudjenju i ne znas sta te je snaslo
meni temperatura jos ne prolazi,zasad sam jos i propustila par testova,ali na treninge idem,ako sam lose onda samo gledam,ali bez treninga navecer sam droga
ali........gdije zivis
ps.opet ja pocela buncat
-
lola181
ako ih pamtis po facama ja ti mogu opisati mog dajdju pa ti vidi....on je bio u zaostrogulejlica wrote: mislim da znam tog begica. zar on nije bio u zaostrogu na seminaru ljetos?ako jeste onda ga sigurno znam... bilo je dosta ljudi pa ne mogu da ih sve popamtim po imenu, uglavnom ih pamtim po facama..
znas,jako je simpatican,ima smedju bradu i brkove,pomalo bebastu facu i sa sobom je vukao,pardon vodio zenu i tri kcerke(ehlimanu,lejlu i eminu)
moj trener ima dugu kosu(crnu,ali prosijedu)i jako je visok.voli nam davati zhivotne lekcije
znas,kk gazija djeluje i u jablanici,pa mozes misliti kakva je osoba moj trener,trenira dva kluba istovremeno i pri tom se vozi iz mostara u jablanicu
ja mislim da to ne bi mogla raditi,osim da se bas pravo zapalim
kad smo vec kod vatre,cini mi se da mi i temperatura raste
jooooooooooojjjjo
-
lola181
Kata
--------------------------------------------------------------------------------
There are fifteen kata essential to the practice of Shotokan karate; and, additional kata are practised at advanced levels.
All movements are performed as if they were being done with real opponents and should have the feel of sparring. In this way, kata allows the use of techniques that would be too dangerous to perform against real opponents and teaches defences against multiple attackers.
Initially, students will work on only one kata, Heian Shodan. At each successive rank level a new kata will be added. However, students continue to work on all previous kata.
The first five kata are: Heian Shodan, Heian Nidan, Heian Sandan, Heian Yondan and Heian Godan. Students will then proceed to Tekki Shodan, Tekki Nidan, Tekki Sandan, Bassai-dai, Kanku-dai, Jitte, Hangetsu, Empi, Gankaku and Gion.
After extensive practice of the first fifteen kata, students proceed to Bassai-sho, Kanku-sho, Chinte, Unsu, Sochin, Nijushiho, Gojushiho-sho, Gojushiho-dai and Meikyo. Additional advanced kata may then be practised.
It is important to learn each kata fully before proceeding to the next. Correct understanding of each kata is more important than a superficial knowledge of many kata.
The "Fifteen Kata" of Shotokan Karate Heian Shodan Heian Nidan Heian Sandan Heian Yondan Heian Godan
Tekki Shodan Tekki Nidan Tekki Sandan Bassai-dai Kanku-dai
Jitte Hangetsu Empi Gankaku Gion
Advanced Katas Bassai-sho Kanku-sho Chinte Unsu Sochin Nijushiho
Gojushiho-dai Gojushiho-sho Meikyo Wankan Ji'in
Other Kata Taikyoku Series Ten no Kata Series
evo,ko ne zna sta su kate
meni je i meikyo cool
posebno kad je radis kroz borbu
ps.vanja i njena grupa su trece u svijetu u ovoj kati
--------------------------------------------------------------------------------
There are fifteen kata essential to the practice of Shotokan karate; and, additional kata are practised at advanced levels.
All movements are performed as if they were being done with real opponents and should have the feel of sparring. In this way, kata allows the use of techniques that would be too dangerous to perform against real opponents and teaches defences against multiple attackers.
Initially, students will work on only one kata, Heian Shodan. At each successive rank level a new kata will be added. However, students continue to work on all previous kata.
The first five kata are: Heian Shodan, Heian Nidan, Heian Sandan, Heian Yondan and Heian Godan. Students will then proceed to Tekki Shodan, Tekki Nidan, Tekki Sandan, Bassai-dai, Kanku-dai, Jitte, Hangetsu, Empi, Gankaku and Gion.
After extensive practice of the first fifteen kata, students proceed to Bassai-sho, Kanku-sho, Chinte, Unsu, Sochin, Nijushiho, Gojushiho-sho, Gojushiho-dai and Meikyo. Additional advanced kata may then be practised.
It is important to learn each kata fully before proceeding to the next. Correct understanding of each kata is more important than a superficial knowledge of many kata.
The "Fifteen Kata" of Shotokan Karate Heian Shodan Heian Nidan Heian Sandan Heian Yondan Heian Godan
Tekki Shodan Tekki Nidan Tekki Sandan Bassai-dai Kanku-dai
Jitte Hangetsu Empi Gankaku Gion
Advanced Katas Bassai-sho Kanku-sho Chinte Unsu Sochin Nijushiho
Gojushiho-dai Gojushiho-sho Meikyo Wankan Ji'in
Other Kata Taikyoku Series Ten no Kata Series
evo,ko ne zna sta su kate
meni je i meikyo cool
posebno kad je radis kroz borbu
ps.vanja i njena grupa su trece u svijetu u ovoj kati
- lejlica
tvoj dajdza i moj otac su najbolji jarani, jos iz studentskih dana. tako da ga znam vrlo dobro a uostalom sam ja s njima i bila u zaostrogu. mana, lejla i ja smo sve zajedno izlazile, povlacile se po plazi itd.
kako je svijet mali!
kako se zoves i koje si godiste?
ja sam senija (iz austrije) - al non-stop sam u sarajevu, i zbog treninga i zbog raje.
ma za tu vanju se ja plaho ne sekiram ako je ona "samo" brza. mislim, meni je vazno da ja ne dobijem po njusci a ona nek mlatara do prekosutra ako joj je to cejf
kako si inace, jel te prestala ta prehlada? da se ja ovamo ne sekiram...