trenira li iko karate od vas?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
violentjack

Post by violentjack »

Ja sam trenirao ulicni sport..gdje sam gledao tipa crni pojac kako dobija batine od obicnog momka na ulici..on nogama a ovaj ga zavali jednom

Meni se svida Bruce Lee teaching ili ucenje Jee-Kwon-Doo :P
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Hajd' Brucea vam razgulite odavde :D bezze se ofirate :D
violentjack

Post by violentjack »

:P Jel Bruce almighty 8-)
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Jeste... na filmu :D
wandy

Post by wandy »

livadicu bre stvarno si majmun
:)

:-D
livadic

Post by livadic »

stvarno ti je mama majmun ... :oops: ... bolan ... ;)

:D

;)
lejlica

Post by lejlica »

lola181 wrote:znam katu a trba mi da isprintam onima koje ja ucim

neki dan sam polozala za crni pojas prvi dan
odakle si, i koji klub? mozda se znamo...
ako ti treba jos tih slika za kate, samo javi, imam toga tonu na comp. :D
lejlica

Post by lejlica »

p.s. karate moze pomoci cak i protiv oruzja ali rijetko ko je toliko uvjezban da bi se odbranio u takvim situacijama. znam 100% za najmanje 4 karate majstora da su uspjeli u tome, ali eto... 4 nije bas puno. jer s druge strane, znam ih stotinu koji su dosli u takvu situaciju i samo su "mlatarali" a sami bili izmlaceni...
pa znate mozda i onu pricu: prije nekoliko godina je tadasnji svjetski prvak u box-u slucajno bio u autu na semaforu, desila se neka glupost oko auta, uglavnom izadje frajer iz auta iza (koji nikada nista nije trenirao) da se bije s njim i nokautira prvaka. :D :D

ja ipak mislim da to neko mora imati u krvi. ili se zna odbraniti ili ne zna. moze on trenirati sto godina, ako mu nije u krvi, dzaba sve... -my opinion... :)
Glumica

Post by Glumica »

ljudi jeste li vi uopste u stanju razlikovati borilacku vjestinu, sport, takmicarski sport, rekreativni, samoodbranu, mlacenje po ulici?
nemojte molim vas petljati karate sa tim tucama...
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

lejlica wrote:p.s. karate moze pomoci cak i protiv oruzja ali rijetko ko je toliko uvjezban da bi se odbranio u takvim situacijama. znam 100% za najmanje 4 karate majstora da su uspjeli u tome, ali eto... 4 nije bas puno. jer s druge strane, znam ih stotinu koji su dosli u takvu situaciju i samo su "mlatarali" a sami bili izmlaceni...
Mogucnost snalaženja u kontrolisanim, polukontrolisanim :roll: i nekontrolisanim uslovima. Zbog toga neki majstori :roll: fudbala ne igraju nikada mahalske turnire :roll: a neki veoma dobri poznavaoci boksa čitav život provedu kao sparing parteri :D
pa znate mozda i onu pricu: prije nekoliko godina je tadasnji svjetski prvak u box-u slucajno bio u autu na semaforu, desila se neka glupost oko auta, uglavnom izadje frajer iz auta iza (koji nikada nista nije trenirao) da se bije s njim i nokautira prvaka. :D :D
Šuplja :-) pogodna za Expressa, Sveta i sličnih novina ;) :D
wandy

Post by wandy »

Psiha covjeka igra veliku ulogu.Nema veze bilo to na takmicenju ili na ulici.Ako si psihicki slab u situacija gdje treba da se branis(naprimjer na ulici)i ono sto znas ni je ti od velike pomoci.

Isto zavisi koji borilacki sport treniras i kako treniras.Razlikaje ako treniras karate i ako te napadne neko ko trenira karate ili neko ko trenira shootfighting

A na ulici ako hoces da se znas dobro da se branis treba da znas sve aspekte borbe....stojeci,na zemlji,klinc i tako dolje :)
lola181

Post by lola181 »

ne vjerujem da se znamo jer sam ja iz mostara ali eto

trenira me emir begic,vlasnik 5. dana a treniram u karate klubu gazija

ako imas molim te da mi das shema heian shodan i jion(koje vrste imas,posto ih ima 5)

inace ja se slazem sa wandyem

sve je u tebi ali to i ne zavisi od misica i drugog

ako tebe neko napadne na ulici a ti se ne razljutis i nista mu ne kazhes,pustis ga da te premlati,sam si kriv,ali ako ti hoces da ga po0bijedis mozes to i uraditi ako nikad u zivotu nisi vidio k od karate ili slicnih sportova

znas sta mi je

izgleda da ce mi ponistiti zadnja dva pojasa i vratiti me na smedji,uz izvinjenje jer kao osobe kod kojih sam polagala nisu kompatabilne da daju ista vise od zutog

pravo sam u bebaku

smrc smrc
lejlica

Post by lejlica »

jao pa to je cijelo sranje oko tih pojaseva... :(

ja sam iz "k.k. bosna", sarajevo. pa reko da te slucajno ne znam sa nekog seminara ili slicno...

evo ti heian shodan i jion, po albrecht pflügeru:
Image

Image

malo su velike slicice, ali eto... bolje se vidi... :-D nadam se da ce ti pomoci malo...
pusa
lejlica

Post by lejlica »

i ja se slazem, wandy je u pravu. to je to sto sam ja mislila. ako ti nesto udje u krv, onda to za mene znaci da si i psihicki i fizicki spreman na sve bez obzira na to sta tacno treniras. bitno je da si spreman. :D
lola181

Post by lola181 »

imas pravo

inace ja sam jos smedji

ti iz kk bosna(molim te ne zezaj)

kako ti se zove predsjednik kluba

mog trenera je stid izaci mi pred oci,jadnik sve misli da cu mu ja nesto,a meni bas krivo zbog ovoga

neki dan sam srela zenu(fakat me prepoznala)i ona pita koliko kaiseva imam :lol:

ja sam bila najbolja sa bijelim

lijepa teiki yoko shodan(pisanje mi nikad nije bila bolja strana,pogotovo na japanskom)

uostalom,koa briga za kaiseve,zar ne

meni je bitno da ja radim ono sto volim i da sam zadovoljna sa onim sto sam postigla

nego,jesi cula za onu malu vanju begic

to ti je kcerka mog trenera,a sestra azre begic

cura je sa 17 god. pet puta zaredom osvojila drzavno prvenstvo

i ove godine je pobijedila i to jako dramaticno

mala je jasno gubila borbu,i ona se odmakla oko 1,5 m i njena protivnica je mislila da ce se predat,ali vanja ti napravi u zraku salto naprijed-zadnji,okrenu se i shuto kokucu,i to kakav

trebala si biti tu,ako vec nisi bila

bilo je manifico

lol
lola181

Post by lola181 »

znate,imam temperaturu pa mi ne zamjerite na ovakvom stilu :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Može li paracetamol pomoć :D ??????
lola181

Post by lola181 »

moze i to ako vec nemas andol c

lejlice nema te
hvala na katama,jion mi je najdraza kata poslije teiki shodan

ovi kaisevi su me dotukli
:lol:
lejlica

Post by lejlica »

ma i ja u frkama, pripreme za drzavno, pa skola i tako to... uglavnom nisam imala vremena za internet... sorry
al evo me opet :)

jion je lijepa kata, mada ja najvise volim jitte :-D

to za te kajseve je haos... cuj to... :D

a za kk bosnu ti nisam slagala. treniram s cupinama (admir, sejo) i s tom rajom, sve zavisi ko je tu... al doduse nisam redovan clan, znas ne zivim u bosni, al skoro svakog vikenda dolazim da treniram i tako to. ma to je jako komplikovano... al eto, uglavnom treniram tu, s tim momcima. ne zezam te...

mislim da znam tog begica. zar on nije bio u zaostrogu na seminaru ljetos? :? ako jeste onda ga sigurno znam... bilo je dosta ljudi pa ne mogu da ih sve popamtim po imenu, uglavnom ih pamtim po facama... :D :D

samo ce me ta vanja, ako je tako, da izvines sjebati sad na drzavnom sljedeceg vikenda. mislim da smo u istoj kategoriji... hajd nista, i kate su lijepe, ne moram ni ici na kumite, mada ce me trener ubiti ako ne odem... :D :D

ps. i ja nosim jos smedji, zeznula se ljetos, nisam se na vrijeme prijavila za polaganje, odnosno nekako mi se to izmaklo da ima polaganje u avgustu, znas nisam mahalusa, i tako sad jos uvijek nosim ucenicki kajs... :D :D bezze...
lejlica

Post by lejlica »

pps. da sam bogdom blize da ti napravim caj s medom i limunom i da te to prestane.... :(
lola181

Post by lola181 »

lejlica wrote:pps. da sam bogdom blize da ti napravim caj s medom i limunom i da te to prestane.... :(
jojjjjjjj,znas kako si slatka

ja sam bila na drzavnom u jablanici,ali samo vanja iz ''gazije'' ide na ovo za vikend

ona je inace bila i na onom u jablanici jer je tad imala 16,ali moze ici i na ovo jer je u medjuvremenu imala rodjendan

ili sam ja to nesto pogresno skontala

moj trener nije bio u zaostrogu,ali znas njega je suda trenirao

a u zaostrog sam ja ttrebala ici ali mi je iskrsnuo jedan termin povoljniji,pa sam tako polagala kod ovih morona,nisam se potrudila ni ime im zapamtit....

propazi se vanje,opasna je

nije jaka koliko je brza tako da se ne trebas brinuti,ali je jako eksplozivna tako da te ostavi u cudjenju i ne znas sta te je snaslo

meni temperatura jos ne prolazi,zasad sam jos i propustila par testova,ali na treninge idem,ako sam lose onda samo gledam,ali bez treninga navecer sam droga

ali........gdije zivis

ps.opet ja pocela buncat :lol:
lola181

Post by lola181 »

lejlica wrote: mislim da znam tog begica. zar on nije bio u zaostrogu na seminaru ljetos? :? ako jeste onda ga sigurno znam... bilo je dosta ljudi pa ne mogu da ih sve popamtim po imenu, uglavnom ih pamtim po facama..
ako ih pamtis po facama ja ti mogu opisati mog dajdju pa ti vidi....on je bio u zaostrogu

znas,jako je simpatican,ima smedju bradu i brkove,pomalo bebastu facu i sa sobom je vukao,pardon vodio zenu i tri kcerke(ehlimanu,lejlu i eminu)

moj trener ima dugu kosu(crnu,ali prosijedu)i jako je visok.voli nam davati zhivotne lekcije

znas,kk gazija djeluje i u jablanici,pa mozes misliti kakva je osoba moj trener,trenira dva kluba istovremeno i pri tom se vozi iz mostara u jablanicu

ja mislim da to ne bi mogla raditi,osim da se bas pravo zapalim

kad smo vec kod vatre,cini mi se da mi i temperatura raste

jooooooooooojjjjo :sad:
lola181

Post by lola181 »

Kata

--------------------------------------------------------------------------------

There are fifteen kata essential to the practice of Shotokan karate; and, additional kata are practised at advanced levels.

All movements are performed as if they were being done with real opponents and should have the feel of sparring. In this way, kata allows the use of techniques that would be too dangerous to perform against real opponents and teaches defences against multiple attackers.

Initially, students will work on only one kata, Heian Shodan. At each successive rank level a new kata will be added. However, students continue to work on all previous kata.

The first five kata are: Heian Shodan, Heian Nidan, Heian Sandan, Heian Yondan and Heian Godan. Students will then proceed to Tekki Shodan, Tekki Nidan, Tekki Sandan, Bassai-dai, Kanku-dai, Jitte, Hangetsu, Empi, Gankaku and Gion.

After extensive practice of the first fifteen kata, students proceed to Bassai-sho, Kanku-sho, Chinte, Unsu, Sochin, Nijushiho, Gojushiho-sho, Gojushiho-dai and Meikyo. Additional advanced kata may then be practised.

It is important to learn each kata fully before proceeding to the next. Correct understanding of each kata is more important than a superficial knowledge of many kata.

The "Fifteen Kata" of Shotokan Karate Heian Shodan Heian Nidan Heian Sandan Heian Yondan Heian Godan
Tekki Shodan Tekki Nidan Tekki Sandan Bassai-dai Kanku-dai
Jitte Hangetsu Empi Gankaku Gion

Advanced Katas Bassai-sho Kanku-sho Chinte Unsu Sochin Nijushiho
Gojushiho-dai Gojushiho-sho Meikyo Wankan Ji'in

Other Kata Taikyoku Series Ten no Kata Series

evo,ko ne zna sta su kate

meni je i meikyo cool

posebno kad je radis kroz borbu

ps.vanja i njena grupa su trece u svijetu u ovoj kati
lola181

Post by lola181 »

pardon,na svijetskom u veneciji su osvojile peto,a prema karate majstorima,medju prvima
lejlica

Post by lejlica »

:D panjkacu te ciretu za tu bebastu facu... :D :D :D
tvoj dajdza i moj otac su najbolji jarani, jos iz studentskih dana. tako da ga znam vrlo dobro a uostalom sam ja s njima i bila u zaostrogu. mana, lejla i ja smo sve zajedno izlazile, povlacile se po plazi itd.
kako je svijet mali! :-D
kako se zoves i koje si godiste?
ja sam senija (iz austrije) - al non-stop sam u sarajevu, i zbog treninga i zbog raje.
ma za tu vanju se ja plaho ne sekiram ako je ona "samo" brza. mislim, meni je vazno da ja ne dobijem po njusci a ona nek mlatara do prekosutra ako joj je to cejf :D
kako si inace, jel te prestala ta prehlada? da se ja ovamo ne sekiram...
Post Reply