Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JThomas wrote:hiddink je sa slabijom ekipom nego što ima ferguson postigao da onakva barcelona prvi udarac na gol uputi u 93. minuti.
cista istina, ali isto tako kad je Barceloni iskljucen igrac, sta je hiddink uradio? umjesto da im zabije dva tri gola, a on i sa igracem vise, ponovo u bunker, i 11 igraca iza lopte....
isto tako je kiksno sa Australijom na SP protiv Italije, iskljucenje Materazzija, a on opet svi u bunker....
JThomas wrote:hiddink je sa slabijom ekipom nego što ima ferguson postigao da onakva barcelona prvi udarac na gol uputi u 93. minuti.
i sta je tu mjerilo? jedna utakmica!??!
Ferguson je osvojio cini mi se 11 titula prvaka drzava + 2 titule prvaka evrope, za kupove tacno ne znam ali ima toga jos. Sumnjam da Hiddink ima toliko trofeja
cista istina, ali isto tako kad je Barceloni iskljucen igrac, sta je hiddink uradio? umjesto da im zabije dva tri gola, a on i sa igracem vise, ponovo u bunker, i 11 igraca iza lopte....
isto tako je kiksno sa Australijom na SP protiv Italije, iskljucenje Materazzija, a on opet svi u bunker....
prilike su stvorili, nije hiddink kriv što je drogba fulio 3 1-1 situacije...
hiddink je napravio rezultate sa sijaset različitih ne tako dobrih ekipa, fergusonu svaka čast, simpatizer sam manchestera u engleskoj, ali jednostavno mislim da je imao i mnogo, mnogo više resursa i da nije "čarobnjak" u toj mjeri kao hiddink.
U klupskom fudbalu bez premca je Sir Alex Ferguson ... 23 godine na celu ManU-a. Kad ih je preuzeo taj klub je bio jedan prisjecan klub, a danas je mozda i najpopularniji i najveci svjetski klub. Trener koji nema obicaj kupovati superzvijezde, vec vise preferira mlade igrace zeljne dokazivanja. Preko 20 titula za vrijeme svog mandata u ManU-u, 11 titula PL od 91. godine, 2 ECC-a ... Covjek koji je postao institucija Otockog fudbala, i kao sto Cantona rece, "ManU je Ferguson i Ferguson je ManU. Zar mozete zamisliti ManU bez Fergusona??"
U reprezentativnom fudbalu moj favorit je Gus Hidink. Naravno, prvo se dokazao u klupskom fudbalu sa PSVom, titulom prvaka Evrope. Dalje slijede uspjesi sa reprezentacijama (ono sto ja pamtim). 3 mjesto sa Korejom na svjetskom prvenstvu. Australiju je nakon mnogo godina odveo na svjetsko i odmah cetvrtfinale. Sudijskom zaslugom zabari proleze. Sa Rusijom ostavlja Engleze bez Evropskog prvenstva. To je ono sto ja pamtim, mada mislim da sam mnogo toga preskocio.
ProbuseniDolar wrote:
Dalje slijede uspjesi sa reprezentacijama (ono sto ja pamtim). 3 mjesto sa Korejom na svjetskom prvenstvu. Australiju je nakon mnogo godina odveo na svjetsko i odmah cetvrtfinale. Sudijskom zaslugom zabari proleze. Sa Rusijom ostavlja Engleze bez Evropskog prvenstva. To je ono sto ja pamtim, mada mislim da sam mnogo toga preskocio.
Sudijskom zaslugom je s Korejom došao do četvrtog mjesta (mislim da je Turska bila treća). Njihov dolazak do polufinala je ušao u anale sudačke krađe, i može se reći da mu Bog/Allah/Buddha odonda vraćaju pa da ga suci potkradaju. S Australijom je čini mi se došao do osmine finala, s obzirom da je vjerojatan plasman BiH na SP, očito je da je Ćiro uspješniji izbornik od njega I da, nije on ostavio Engleze bez Eura, nego Hrvatska
König Otto
u grckoj ruse kipove zeusa a prave kipove otta rehagela!!
ovaj covjek je za sve gore navedene majstor!!!
ko sa grckom osvoji europsko prvenstvo i sa drugoligaskom ekipom udje u prvu ligu a zatim bude sampion,zasluzuje svaki respekt.
sa bayernom 96-te dosao u finale kupa uefa, a smradovi iz minhena mu nisu dali da ga osvoji.izbacise ganekoliko dana prije zadnje utakmice.
sa werderom 92 osvojio kup pobijednika kupova.
njemacki prvak vise puta...
osvajac njemackog kupa vise puta...
grcka je dobila svoga zeusa!!!
Steve McClaren, Nikola Nikic, Erich Ribbeck, Lothar Matthäus, Raymond Domenech, Michael Skibbe, Roberto Donadoni, Otto Baric, Jakob Kuhn, René Vandereycken, Sven-Göran Eriksson
Šaner wrote:Steve McClaren, Nikola Nikic, Erich Ribbeck, Lothar Matthäus, Raymond Domenech, Michael Skibbe, Roberto Donadoni, Otto Baric, Jakob Kuhn, René Vandereycken, Sven-Göran Eriksson