Treci na vidiku!

Post Reply
155_mm

#251 Re: Treci na vidiku!

Post by 155_mm »

Grean wrote::thumbup: za podpredsjenicu, ovo sto je Melika rekla vezano za ukrupnjavanje kantona je nesto sto sam govorio na svakoj temi vezano za ovo. Hrvati nisu za ukidanje tog nivoa vlasti, Bosnjaci nikad nece pristati na jos jedan entitet i ovo sto ona govori je neki srednji put.

Osnova je da se ne smiju dirati HNK i SBK, kantoni oko kojih su ABiH i HVO vodili rat. Jedina opcija je ujedinjenje ova dva sto bi preduprijedo daljnje podjele. Geografski nije opravdano ali politicki jeste.

Pitanje je samo bi li HDZ koji ima maksimalisticke zahtjeve pristao na ovo jer njima je najvazniji 'stolni grad'. Sto se Bosnjaka samo izdajnik moze pristati na rjesenje gdje se Hercegovina prodaje za Srednju Bosnu i trasira put ka podjeli.

Ideja HB je porazena u ratu, a za to su glave dali mnogi i nema nikakvog razloga da se na nju pristaje u miru. Ako bi do obog doslo onda bi se definivno moglo reci da su Bosnjaci izgubili rat jer Bosne ne bi bilo i imali bi ono sto nam se nudilo 1992 Kutiljerovim planom malte ne bez ispaljenog metka. Izednegovic i SDA bi tek tada usli u istoriju kao najveci politicki promasaj, izgubili 500 000 ljudi i dobar dio teritorije da bi na kraju dobili isto sto im se nudilo na samom pocetku rata.

e to je ta osnova. sve dok se ta dva kantona ne diraju sve je o.k. cak ni na ujedinjenje ne bih pristao bez veliki ustupaka od strane HDZ-a jer to vise koristi njima nego bosnjacima. nije da bosnje (pogotovo bosnjaci u dolini neretve) nemaju nikakve koristi ali veca je kod HDZ-a.
prog321

#252 Re: Treci na vidiku!

Post by prog321 »

Gledajuci momentalnu situaciju, prije ce se Hrvatska i Srbija od dugova ugusiti dok dodje red na BiH :-D
duh_sa_sjekirom

#253 Re: Treci na vidiku!

Post by duh_sa_sjekirom »

Opet Bošnje ne kontaju suštinu Čovićeve priče, odnosno suštinski pojam koji on vrlo vješto provlači Bošnjama kroz uši, a to je "federalizacija države" , što je na tragu Miletove priče. Dakle, najvažniji Čovićev cilj je od BiH napraviti federaciju po uređenju, ostalo će ići lagano. A izgleda da je našao pajde za to i na bošnjačkoj strani... Meščini, mrka kapa Bošnjacima
Mx

#254 Re: Treci na vidiku!

Post by Mx »

duh_sa_sjekirom wrote:Opet Bošnje ne kontaju suštinu Čovićeve priče, odnosno suštinski pojam koji on vrlo vješto provlači Bošnjama kroz uši, a to je "federalizacija države" , što je na tragu Miletove priče. Dakle, najvažniji Čovićev cilj je od BiH napraviti federaciju po uređenju, ostalo će ići lagano. A izgleda da je našao pajde za to i na bošnjačkoj strani... Meščini, mrka kapa Bošnjacima
Tacno!
Danguba

#255 Re: Treci na vidiku!

Post by Danguba »

duh_sa_sjekirom wrote:Opet Bošnje ne kontaju suštinu Čovićeve priče, odnosno suštinski pojam koji on vrlo vješto provlači Bošnjama kroz uši, a to je "federalizacija države" , što je na tragu Miletove priče. Dakle, najvažniji Čovićev cilj je od BiH napraviti federaciju po uređenju, ostalo će ići lagano. A izgleda da je našao pajde za to i na bošnjačkoj strani... Meščini, mrka kapa Bošnjacima
Ruku bi smio dati da ce ga Bakir izlevatiti. :D

Je li vidite malo-malo Covke kuka kako koalicija ne funkcionise. Sjednu dogovore se a ovaj opet po svome...i tako godinama. :-)

Covke se naljuti pa skokne do Mile po utjehu i tako u krug. :izet:
Nikola Testa

#256 Re: Treci na vidiku!

Post by Nikola Testa »

Jedini smisao tog megakantona koji bi objedinjavao Livanjski, Zapadno-hercegovački i Posavski kanton u jednu administrativnu cjelinu, jeste da poništi značaj srpskog i bosnjackog glasackog tijela u Livanjskom Kantonu. U tom, po povrsini najvecem kantonu u Federaciji BiH, da formirate vladu morate imati 2/3 ruku u skupstini kantona, a to HDZ nema, što je njima vjeciti problem. Podruznica AKP Turske za BiH, u narodnu poznata kao SDA, pomaze Covicu, zarad stvaranja malog osmanskog bejluka gdje ce imati apsolutnu vlast. Zasto dodatno jacati HDZovu poziciju, koji ce u takvom raspletu postati jos agresivniji u svojim nastojanjima da razjebe BiH.
duh_sa_sjekirom

#257 Re: Treci na vidiku!

Danguba wrote:
Ruku bi smio dati da ce ga Bakir izlevatiti. :D

Je li vidite malo-malo Covke kuka kako koalicija ne funkcionise. Sjednu dogovore se a ovaj opet po svome...i tako godinama. :-)

Covke se naljuti pa skokne do Mile po utjehu i tako u krug. :izet:
Hoće garant, zna Bake izlevatit', kao što je i Dodika izlevatio za mehanizam koordinacije i aranžman sa MMF- om :D
Danguba

#258 Re: Treci na vidiku!

Post by Danguba »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hoće garant, zna Bake izlevatit', kao što je i Dodika izlevatio za mehanizam koordinacije i aranžman sa MMF- om :D
Hajmo realno, Dodik je mogao da zateze i izmislja razloge za Mehko do besvjesti a ovaj ga ucijenio sa vec dogovorenim MMF-om. :izet:
duh_sa_sjekirom

#259 Re: Treci na vidiku!

Danguba wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Hajmo realno, Dodik je mogao da zateze i izmislja razloge za Mehko do besvjesti a ovaj ga ucijenio sa vec dogovorenim MMF-om. :izet:
Jest, vala baš.
Na kraju, Dodik dobio lovu i ispao levat.
Danguba

#260 Re: Treci na vidiku!

Post by Danguba »

duh_sa_sjekirom wrote: Jest, vala baš.
Na kraju, Dodik dobio lovu i ispao levat.
Ako ti tako kazes.
KB9

#261 Re: Treci na vidiku!

Post by KB9 »

vozim se neki dan i radio pusta nekakvu pjesmu neko treci, iste sekunde mi ova tema pala na pamet :lol:
Infologicar

#262 Re: Treci na vidiku!

Post by Infologicar »

Evo mi u Hercegovini već slavimo, čeka se i da se granični prelaz uvede da mogu sa pasošom Federacije I u Heceg-Bosnu ili ti ga Federaciju II!

Napokon se neću osjećati ugroženo kada me policajac pita: "Saobraćajnu" umjesto "prometnu"

Mi smo ginuli za tu ravnopravnost, Alija, rahmetli je potisao tako.
Grean

#263 Re: Treci na vidiku!

Post by Grean »

Infologicar wrote:Evo mi u Hercegovini već slavimo, čeka se i da se granični prelaz uvede da mogu sa pasošom Federacije I u Heceg-Bosnu ili ti ga Federaciju II!

Napokon se neću osjećati ugroženo kada me policajac pita: "Saobraćajnu" umjesto "prometnu"

Nije istina da je potpisao Alija, on je potpisao Vasingtonski sporazum a u njemu nema granica sem kantonalnih. A taj je potpisao i Franjo u ime bh Hrvata.
Infologicar

#264 Re: Treci na vidiku!

Post by Infologicar »

Grean wrote:
Infologicar wrote:Evo mi u Hercegovini već slavimo, čeka se i da se granični prelaz uvede da mogu sa pasošom Federacije I u Heceg-Bosnu ili ti ga Federaciju II!

Nije istina da je potpisao Alija, on je potpisao Vasingtonski sporazum a u njemu nema granica sem kantonalnih. A taj je potpisao i Franjo u ime bh Hrvata.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#265 Re: Treci na vidiku!

Post by pici »

Image

svaka dva metra znak, koji će vam qujac treći kad se već sve obilježilo
Post Reply