Treci entitet - ponavlja se '93
-
Rickoba
#1 Treci entitet - ponavlja se '93
Sanader ili ti HDZ prepisuju Tudjmanov scenarij. Sad ne oruzjem ali politički vode istu borbu za Veliku Hrvatsku. Sjecate li se '93 kad preko noci zaratiše sa Bosancima? Koriste i oni Kosovsko pitanje ili Kosovski recept pa da i sebi naprave hrvatski štrudel. Pitanje je koliko u ovoj Bosni ima sličnih Željki Komšiću pa i da Senaderu kažu "da ne dobije po prstima" ili "po mostu" 
-
pinky071
#2 Re: Treci entitet - ponavlja se '93
To ne vidim da ce se desiti posto je logicno da Hrvatska gleda svoje interese u nasoj Zemlji....kada je svi djele i deru zasto ne i oni...kada to oni nebi radili onda bi se upitao sta sada imaju smisljenjo....mi isto tako moramo da trazimo dalmaciju nazad....Rickoba wrote:Sanader ili ti HDZ prepisuju Tudjmanov scenarij. Sad ne oruzjem ali politički vode istu borbu za Veliku Hrvatsku. Sjecate li se '93 kad preko noci zaratiše sa Bosancima? Koriste i oni Kosovsko pitanje ili Kosovski recept pa da i sebi naprave hrvatski štrudel. Pitanje je koliko u ovoj Bosni ima sličnih Željki Komšiću pa i da Senaderu kažu "da ne dobije po prstima" ili "po mostu"
-
edinbug
Jutros citam u Vecenjem listu, izlaganje Boze Ljubica u vezi Ustavnih promjena, tj. koja rjesanja nudi on i njegova stranka.
Najmanje tri entiteta, koja bi imali svoje parlamente, vlade, pitanja finansija, ekonomije, sudstva, kulture, informisnja, zdravstva i jos toga bila bi iskljucivo u nadleznosti tih entiteta i finansirala bi se iskljucivo iz vlastitih proracuna.
E to je taj isti Ljubic koji je zajedno sa Silajdzicem i ostalom bagrom, oborio Aprilski paket Ustavnih reformi i koji je zajedno sa Silajdzicem obecao da ce iznaci bolja rjesenja za BiH. To je taj isti Ljubic za koga je se Silajdzic zalagao da dobije legitimitet i legalitet za Hrvatskog clana Predsjednistva, osporavajuci Komsicevu kandidaturu.
FUJ!!!
Najmanje tri entiteta, koja bi imali svoje parlamente, vlade, pitanja finansija, ekonomije, sudstva, kulture, informisnja, zdravstva i jos toga bila bi iskljucivo u nadleznosti tih entiteta i finansirala bi se iskljucivo iz vlastitih proracuna.
E to je taj isti Ljubic koji je zajedno sa Silajdzicem i ostalom bagrom, oborio Aprilski paket Ustavnih reformi i koji je zajedno sa Silajdzicem obecao da ce iznaci bolja rjesenja za BiH. To je taj isti Ljubic za koga je se Silajdzic zalagao da dobije legitimitet i legalitet za Hrvatskog clana Predsjednistva, osporavajuci Komsicevu kandidaturu.
FUJ!!!
-
Rickoba
#4 Re: Treci entitet - ponavlja se '93
Ma svi nesto traže pa hajmo i mi. Istorija ili ti povijest veli: "imali smo more od Zadra i Šibenika pa do Kotora". A Herceg Novi mi osnovali, ili H. Stjepan.pinky071 wrote:To ne vidim da ce se desiti posto je logicno da Hrvatska gleda svoje interese u nasoj Zemlji....kada je svi djele i deru zasto ne i oni...kada to oni nebi radili onda bi se upitao sta sada imaju smisljenjo....mi isto tako moramo da trazimo dalmaciju nazad....Rickoba wrote:Sanader ili ti HDZ prepisuju Tudjmanov scenarij. Sad ne oruzjem ali politički vode istu borbu za Veliku Hrvatsku. Sjecate li se '93 kad preko noci zaratiše sa Bosancima? Koriste i oni Kosovsko pitanje ili Kosovski recept pa da i sebi naprave hrvatski štrudel. Pitanje je koliko u ovoj Bosni ima sličnih Željki Komšiću pa i da Senaderu kažu "da ne dobije po prstima" ili "po mostu"
He he, ali necemo mi to nazad, jer ni ovo sto sad imamo ne znamo sacuvati.