Njega pitam, ne tebe.kamen spoticanja wrote: a zasto bi to tebe zanimalo...austrijanci su omedjili alpe poodavno![]()
ovde cemo vec naci par razloga...nis se ti ne sekiraj
Treci entiet/federalna jedinica???
- Jazz_Junkie
#601 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
- kamen spoticanja
#602 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
ja sam bio dovoljno drzak da ti odgovorimJazz_Junkie wrote:Njega pitam, ne tebe.kamen spoticanja wrote: a zasto bi to tebe zanimalo...austrijanci su omedjili alpe poodavno![]()
zali se ako ti plaho smeta
-
nista novo
#603 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Drago mi je da to čujem. Niko ne voli rat, ali šta ćeš,...Bude čovjek primoran da se organizuje,...[/quote]
I za sta da se bori?[/quote]
a zasto bi to tebe zanimalo...austrijanci su omedjili alpe poodavno
[/quote]
A protiv koga ces se boriti??
I za sta da se bori?[/quote]
a zasto bi to tebe zanimalo...austrijanci su omedjili alpe poodavno
- kamen spoticanja
#604 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
ovakvim razvojem situacije za takvo sto nece biti potrebe...no ne sekiraj se plaho moja domovina je uvijek imalo dusmana u svakom agregatnom stanju...dakle i ti protiv ce se nacinista novo wrote:
-
palermo
#605 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
inista novo wrote:
pa ,protiv onog koji ugrožava opstojnost Bosne i hercegovine. Zaista mi nije jasno, zašto ovi kao recimo mirovnjaci, ne mogu prihvatiti činjenicu da postoje ljudi kojima je Bosna i Hercegovina važna i da su spremni za nju se boriti.
Još njih niko ne zove, nitko ih ne proziva zato što oni ne bi, ali opet njima ne valja. Čudno....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#606 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
To će nam Komšo objasniti za slučaj eventualne neposredne ratne opasnosti. Zapravo, ima ovdje, na ovoj stranici skoro sve objašnjeno:Jazz_Junkie wrote:I za sta da se bori?PipiDugaDevetka wrote:Drago mi je da to čujem. Niko ne voli rat, ali šta ćeš,...Bude čovjek primoran da se organizuje,...pemanapemani wrote:@pipidugadevetka-nisam nigdje napisao da bih se ispalio. Ako Komšić bude vodio, možda se "ispalim" za njim.
http://www.sdp.ba/home/sadrzaj/166
ZEPOS=Zdravlje, Ekonomija, Pravda, Obrazovanje i Socijala.
Sve ovo u suverenoj, nedjeljivoj, jednoj i jedinoj BiH, državi ravnopravnih građana na svakom m2 njene teritorije, a ako Bgd-a, inšalah, RBiH! Napomenuo bih da se ja zalažem za ponovno raspirivanje bratstva i jedinstva, pa šta god ko mislio o tome.
-
nista novo
#607 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
palermo wrote:inista novo wrote:
pa ,protiv onog koji ugrožava opstojnost Bosne i hercegovine. Zaista mi nije jasno, zašto ovi kao recimo mirovnjaci, ne mogu prihvatiti činjenicu da postoje ljudi kojima je Bosna i Hercegovina važna i da su spremni za nju se boriti.
Još njih niko ne zove, nitko ih ne proziva zato što oni ne bi, ali opet njima ne valja. Čudno....
Pa znam za one prija sto su se borili, ili nemaju sta jesti ili nemaju cime, pa se pitam kako to da se nove generacije nikada ne nauce pameti.
-
nista novo
#608 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Koliko imas ti godina, pa si tako zagrijan za borbu?kamen spoticanja wrote:ovakvim razvojem situacije za takvo sto nece biti potrebe...no ne sekiraj se plaho moja domovina je uvijek imalo dusmana u svakom agregatnom stanju...dakle i ti protiv ce se nacinista novo wrote:
- kamen spoticanja
#609 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
vjerovatno mnogo vise od tebenista novo wrote:Koliko imas ti godina, pa si tako zagrijan za borbu?kamen spoticanja wrote:ovakvim razvojem situacije za takvo sto nece biti potrebe...no ne sekiraj se plaho moja domovina je uvijek imalo dusmana u svakom agregatnom stanju...dakle i ti protiv ce se nacinista novo wrote:
a borba traje neprestano...samo ti ne razmijes...cak i ne shvatas sta ta rijec znaci
-
nista novo
#610 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
U svakoj drzavi uzivaju svi, samo ne oni koji su se borili za tu drzavu i zato kazem nijedna drzava nije vrijedna moga zivota...
- Jazz_Junkie
#611 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
BiH niti je suverena, niti nedjeljiva, niti jedna i jedina, a najmanje drzava ravnopravnih gradjana. Posebno ako ravnopravnost mjeris po kvadratnom metru. Drzava nije garancija svemu tome sto si obrazlozio kao svoje ideale. Evo recimo sto je mahanje zastavama i troprstarenje donijelo susjedima: http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu ... mrti!.htmlPipiDugaDevetka wrote: To će nam Komšo objasniti za slučaj eventualne neposredne ratne opasnosti. Zapravo, ima ovdje, na ovoj stranici skoro sve objašnjeno:
Sve ovo u suverenoj, nedjeljivoj, jednoj i jedinoj BiH, državi ravnopravnih građana na svakom m2 njene teritorije, a ako Bgd-a, inšalah, RBiH! Napomenuo bih da se ja zalažem za ponovno raspirivanje bratstva i jedinstva, pa šta god ko mislio o tome.
U BiH je situacija jos gora. Dio programa koji SDP nudi na linku koji si postavio predstavlja osnovne lijeve ciljeve. Medjutim, taj SDP prvi ne postuje navodne licne principe. Kumuju sa SDA, SNSD, flertuju cak sa Radoncicem, a u mahali se prica i o mogucoj saradnji sa SDS-om u RS-u. Pravi socijaldemokrati, nema se sto. Tko poznaje situaciju u BiH, nakon citanja tog programa bi mogao zakljuciti da SDP sam sebe podhebava. Citava izborna kampanja svih stranaka je bila cista obmana i ismijavanje ljudi u BiH. Pored tolike stope nezaposlenosti i neimastine je biracima ponudjen samo populizam, nacionalizam i nesto izmedju ta dva zla.
I ja sam za bratstvo i jedinstvo, svaka cast. Posebno za bratstvo i jedinstvo gladnih i nezaposlenih na svakom kvadratnom metru. Kao radikalni ljevicar za SDP mogu samo reci da je najmanje zlo koje biracima u BiH stoji na raspolozenju. Ali, nema puno nade za zemlju u kojoj su ti pseudo-socijaldemokrati i pseudo-antinacionalisti jedina ozbiljna alternativa guslarima, opancarima i ostalim krkanima u odijelima.
-
pemanapemani
#612 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Meni su se oči otvorile prije nekoliko godina kada je curica iz Srebrenice umrla jer nije imala j.bena 32 eura za lijek, koji je by the way na esencijalnim listama u skoro svim europskim državama, samo nije u BiH (odnosno, u FBiH nije, a u RS jeste). Da se borim za lopove koji nas trijebe kao što su to fašisti radili za vrijeme agresije, samo na suptilniji light način? Ne pada mi na pamet.
Ovo o čemu pipidugadevetka piše je u domenu utopije, ali ako se to desi onda bih uzeo pušku.
Jebi ga, Dodik i Čović očekivali Fahru, ali ih zajeba SDP. Da je Utemeljitelj došao na vlast rasčerupali bi nas kao kokoš. Naravno sve radi zaštite vitalnih nacionalnih interesa.
Ovo o čemu pipidugadevetka piše je u domenu utopije, ali ako se to desi onda bih uzeo pušku.
Jebi ga, Dodik i Čović očekivali Fahru, ali ih zajeba SDP. Da je Utemeljitelj došao na vlast rasčerupali bi nas kao kokoš. Naravno sve radi zaštite vitalnih nacionalnih interesa.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#613 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Ja shvatam da će doći vrijeme kada će se bosanski Srbi, bosanski Hrvati i bosanski Bošnjaci složiti i ujediniti da otjeraju ove strance iz OHR-a, EUSR-a, EUPM-a, SFOR-a, OSCE-a, WHO-a i ostalih meni nepoznatih stranih org.
Da li će ih ujediniti masovna glad i pretjerana ishrana koprivom-žarom, radićem, gljivama, ulovljenim ribama, korijenjem, korom breze,...itd. ili možda, ideja normalnog življenja kao i posljednjih nekoliko stotina ''u komšiluku''.
Komšija je u bosni posebna kategorija, vrlo često je i dio porodice.
Ratovi su dolazili uvijek, još od ''Nevesinjske puške'', izvana. BiH treba da se unormali u svojoj postavci komšiluka, te da nas posjećuju stranci i uče/istražuju suživot, bratstvo i jedinistvo=komšiluk. Evropa da se nauči suživotu od nas iz BIH! BiH je od vajkada bila multi-kulti DRUŠTVO za razliku od vještačke versajske multi - kulti tvorevine - DRŽAVE Jugoslavije.
Malo sam se razočarao što govoriš u prezentu da BiH nije država ravnopravnih naroda ni na jednom m2 svoje teritorije. To ja nisam ni tvrdio da JESTE SADA, nego, za to ću se boriti SVIM SREDSTVIMA, pa i oružjem pod vrhovnom k-dom Komšić Željka u eventualnom ratu. Daj bože da se ta moja eventualna borba oruzjem za Komšine i moje ideje nikada ne desi, nego da pametni bh. političari povedu svoja ''stada'' putem ''mrkve i štapa MZ''. Ti vrli pro-bh. političari treba samo da izlobiraju u krugovima MZ ideju bh. komšiluka, zvanu bratstvo i jedinstvo.
Ovo je grozno šta se desilo ljudima u Srbiji u vranjskom kraju. Obilazio sam te krajeve dok sam služio JNA u Niš, pa shvatam šta se tamo dešavalo. Nisu ih ''komšije obilazile'', odnosno jesu ih komšije obilazile u smislu značenja riječi, obilaziti=zaobilaziti. Samo u BiH funkcioniše institucija komšiluka, pa se ovakve stvari uglavnom ne dešavaju, a ako se i dešavaju, ja ne znam za to.
Kasno je odoh ''u horizontalu''.
Laku noć, svima!
Da li će ih ujediniti masovna glad i pretjerana ishrana koprivom-žarom, radićem, gljivama, ulovljenim ribama, korijenjem, korom breze,...itd. ili možda, ideja normalnog življenja kao i posljednjih nekoliko stotina ''u komšiluku''.
Komšija je u bosni posebna kategorija, vrlo često je i dio porodice.
Ratovi su dolazili uvijek, još od ''Nevesinjske puške'', izvana. BiH treba da se unormali u svojoj postavci komšiluka, te da nas posjećuju stranci i uče/istražuju suživot, bratstvo i jedinistvo=komšiluk. Evropa da se nauči suživotu od nas iz BIH! BiH je od vajkada bila multi-kulti DRUŠTVO za razliku od vještačke versajske multi - kulti tvorevine - DRŽAVE Jugoslavije.
Malo sam se razočarao što govoriš u prezentu da BiH nije država ravnopravnih naroda ni na jednom m2 svoje teritorije. To ja nisam ni tvrdio da JESTE SADA, nego, za to ću se boriti SVIM SREDSTVIMA, pa i oružjem pod vrhovnom k-dom Komšić Željka u eventualnom ratu. Daj bože da se ta moja eventualna borba oruzjem za Komšine i moje ideje nikada ne desi, nego da pametni bh. političari povedu svoja ''stada'' putem ''mrkve i štapa MZ''. Ti vrli pro-bh. političari treba samo da izlobiraju u krugovima MZ ideju bh. komšiluka, zvanu bratstvo i jedinstvo.
Ovo je grozno šta se desilo ljudima u Srbiji u vranjskom kraju. Obilazio sam te krajeve dok sam služio JNA u Niš, pa shvatam šta se tamo dešavalo. Nisu ih ''komšije obilazile'', odnosno jesu ih komšije obilazile u smislu značenja riječi, obilaziti=zaobilaziti. Samo u BiH funkcioniše institucija komšiluka, pa se ovakve stvari uglavnom ne dešavaju, a ako se i dešavaju, ja ne znam za to.
Kasno je odoh ''u horizontalu''.
Laku noć, svima!
-
luckypot
#614 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Nije on glup ni sekunde, vec mu je jacanje rs-a svakako cilj a u medjuvremenu zakuhavanje s bosnjacima.dinoxy wrote:Covic glupa pravo, umjesto da ide na to da se ukida RS, on hoce treci entitet i to uz podršku Dodika...Dodik mu jos fino reko moRe treci entitet al ne diraj RS...pa ko je ovdje glup...
-
luckypot
#615 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
nije da oni to ne mogu prihvatiti nego su dosli da ti kazu da ti je ta tzv BiH bezze i da si bas budala sto tako mislis i da su entiteti neprikosnovenipalermo wrote:inista novo wrote:
-
luckypot
#616 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Po tvojoj logici SDP bi bio vjeran sebi jedino kao bi mogao promjeni narod na izborima, jer nije zadovoljan narodom. TO bi bila dobra zezancija - izlaze stranke na izbore s pitanjem "da li zelite ovakav narod jos 4 godine"?Jazz_Junkie wrote:BiH niti je suverena, niti nedjeljiva, niti jedna i jedina, a najmanje drzava ravnopravnih gradjana. Posebno ako ravnopravnost mjeris po kvadratnom metru. Drzava nije garancija svemu tome sto si obrazlozio kao svoje ideale. Evo recimo sto je mahanje zastavama i troprstarenje donijelo susjedima: http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu ... mrti!.htmlPipiDugaDevetka wrote: To će nam Komšo objasniti za slučaj eventualne neposredne ratne opasnosti. Zapravo, ima ovdje, na ovoj stranici skoro sve objašnjeno:
U BiH je situacija jos gora. Dio programa koji SDP nudi na linku koji si postavio predstavlja osnovne lijeve ciljeve. Medjutim, taj SDP prvi ne postuje navodne licne principe. Kumuju sa SDA, SNSD, flertuju cak sa Radoncicem, a u mahali se prica i o mogucoj saradnji sa SDS-om u RS-u. Pravi socijaldemokrati, nema se sto. Tko poznaje situaciju u BiH, nakon citanja tog programa bi mogao zakljuciti da SDP sam sebe podhebava. Citava izborna kampanja svih stranaka je bila cista obmana i ismijavanje ljudi u BiH. Pored tolike stope nezaposlenosti i neimastine je biracima ponudjen samo populizam, nacionalizam i nesto izmedju ta dva zla.
I ja sam za bratstvo i jedinstvo, svaka cast. Posebno za bratstvo i jedinstvo gladnih i nezaposlenih na svakom kvadratnom metru. Kao radikalni ljevicar za SDP mogu samo reci da je najmanje zlo koje biracima u BiH stoji na raspolozenju. Ali, nema puno nade za zemlju u kojoj su ti pseudo-socijaldemokrati i pseudo-antinacionalisti jedina ozbiljna alternativa guslarima, opancarima i ostalim krkanima u odijelima.
- Bosnolog
#617 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Evo ga vaskrsno Boban Miro Jovic,sa ultimatuvnom drekom "JugoCovic mora biti na celi vijeca minisara BiH ili nema Bosne plus blentitet za Jovine cistokrvne jastrebove",.......
Nadam se da ce SDP ove HDZ-ovce ignorisati na svim nivoima vlasti.Miro jastrebu u tim snovima rusenja Bosne ces umrijeti a taj san neces docekati,..........Rasturili smo Jugu,pa ćemo razbiti i BiH!
Hrvati su srušili Jugoslaviju, rasturiće i BiH ako nam se ne dozvoli ravnopravnost sa ostala dva naroda i formiranje vlastite federalne jedinice. Dragan Čović mora na čelo Saveta ministara
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... +BiH!.html
Last edited by Bosnolog on 28/10/2010 08:59, edited 1 time in total.
-
kv99
#618 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Ko god je uzeo pusku jer se nadao da ce ga politicari nagraditi u bilo kojoj zemlji je naje*ao . Onaj ko je uzeo pusku da bi odrzao glavu na ramenima i sprijecio da mu siluju zenu i djecu taj je barem imao sansu da to i ostvari.pemanapemani wrote:Meni su se oči otvorile prije nekoliko godina kada je curica iz Srebrenice umrla jer nije imala j.bena 32 eura za lijek, koji je by the way na esencijalnim listama u skoro svim europskim državama, samo nije u BiH (odnosno, u FBiH nije, a u RS jeste). Da se borim za lopove koji nas trijebe kao što su to fašisti radili za vrijeme agresije, samo na suptilniji light način? Ne pada mi na pamet.
Jesi li primjetio kako cak i oni koji otvoreno zagovaraju cetnicku ideologiju tvrde kako su se samo borci ABIH borili za politicare a prema tome borili se uzalud a kako su se oni borili za "slobodu srpskog naroda " tj njihova borba je bila pravedna i sveta a prema tome i opravdana
P.S I hocete li vise osvjeziti repertoar ? Vec 1991/92 ste imali istu pricu " ko je lud da se bori za politicare, svi su oni lopovi" / " nece komsija na komsiju "/ " nista vi nemojte da radite ,nece USA/EU/UN/NATO/Djeda Mraz da dozvoli rat " /" samo vi mirujte, stavite glavu na panj i prepustite se nasoj milosti "itd-itd . Ista prica koju i danas sve cesce nam pricaju " pravi Bosnjaci" /" dobronamjerni Srbi/Hrvati" /" neutralni intelektualci ". Moze te li da barem malo promjenite plocu
- ultima_palabra
#619 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Bosnolog wrote:Evo ga vaskrsno Boban Miro Jovic,sa ultimatuvnom drekom "JugoCovic mora biti na celi vijeca minisara BiH ili nema Bosne plus blentitet za Jovine cistokrvne jastrebova",.......![]()
Nadam se da ce SDP ove HDZ-ovce ignorisati na svim nivoima vlasti.Miro jastrebu u tim snovima rusenja Bosne ces umrijeti a taj san neces docekati,..........Rasturili smo Jugu,pa ćemo razbiti i BiH!
Hrvati su srušili Jugoslaviju, rasturiće i BiH ako nam se ne dozvoli ravnopravnost sa ostala dva naroda i formiranje vlastite federalne jedinice. Dragan Čović mora na čelo Saveta ministara
-
kv99
#620 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
1) Nisu je Hrvati raturili vec Srbi jer da nije bili stalo Srbima koji su imali sve poluge vlasti proslo bi sve kao i "rvacko proljece " a pogotovo ne bi dolazilo do te situacije ( odcjepljenja su prouzrokovana potezima Beograda a ne potezima Zagreba ).Bosnolog wrote:Evo ga vaskrsno Boban Miro Jovic,sa ultimatuvnom drekom "JugoCovic mora biti na celi vijeca minisara BiH ili nema Bosne plus blentitet za Jovine cistokrvne jastrebova",.......![]()
2) Postavlja se ultimatum : " ako ne pristanete da se podijeli drzava...mi cemo je podijeliti ". Planiraju blokadu drzavnih i federalnih institucija samo niko da odgovori na pitanje : kako ce blokada tih institucija da natjera /nagovori nrp Bosnjake u Gornjem Vakufu da pristupe banovini
Oni se nadaju da ce prijetnjom sile natjerati Bosnjake da pristanu na podjelu i unistenje drzave jer sami nemaju snage da to ostvare ali odgovor je jednostavan. Sta planiraju kada blokiraju Federaciju ? Vec sada dobivaju vise para od Fedreacijenego sto daju pa se pitam kako planiraju da se odrze ? Porezima ? Jadna li je to ako su se odrzavaju od poreza iz Zapadne Ercegovine
-
staracbezmora
#621 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Ma sve je to dobro,
- vi se množite, kažu, a samo Posušje ima porast broja školske djece u cijeloj jebenoj državi.
- mi odlazimo, da ali doć iz Zagreba glasati u BiH je lakše nego doći iz Koppenhagena
- Srbi izumiru, već 100 godina po vama ali eno ih još tamo, plus cca 150 tisuća onih iz Hrvatske.
- kad Srbi ukinu RS a Hrvati prestanu sanjati o autonomiji, bratstvo i jedinstvo će procvjetati, Tito će se ustat ili u najmanju ruku preseliti sa Dedinja na Marijin Dvor a svizac će zamotati čokoladu.
Jes ofkors.
Od ovog mi je jača samo priča o komšiluku.
Da Franjo Topić ima imalo pravo, NJEGOVI tzv. dobri Hrvati ( iz Travnika) bi glasali kontra HDZ-a kako je to lijepo objasnio Ljubić, manijakalnom jastrebu Hadžiomeroviću.
Svaka politika koja koja zaobilazi volju naroda vodi u rat, eventualno. I ma koliko se vi žalili na Tuđmana sljedeći put ga neće biti da vam dotura oružje i hrani vas.
Kako ono kaže čovječja ribica na mjestu predsjednika RH : "Hrvatska se ne smij miješati u BiH" pa nema ni pomoći.
A mi ćemo se snaći kao i uvijek do sad
- vi se množite, kažu, a samo Posušje ima porast broja školske djece u cijeloj jebenoj državi.
- mi odlazimo, da ali doć iz Zagreba glasati u BiH je lakše nego doći iz Koppenhagena
- Srbi izumiru, već 100 godina po vama ali eno ih još tamo, plus cca 150 tisuća onih iz Hrvatske.
- kad Srbi ukinu RS a Hrvati prestanu sanjati o autonomiji, bratstvo i jedinstvo će procvjetati, Tito će se ustat ili u najmanju ruku preseliti sa Dedinja na Marijin Dvor a svizac će zamotati čokoladu.
Jes ofkors.
Da Franjo Topić ima imalo pravo, NJEGOVI tzv. dobri Hrvati ( iz Travnika) bi glasali kontra HDZ-a kako je to lijepo objasnio Ljubić, manijakalnom jastrebu Hadžiomeroviću.
Svaka politika koja koja zaobilazi volju naroda vodi u rat, eventualno. I ma koliko se vi žalili na Tuđmana sljedeći put ga neće biti da vam dotura oružje i hrani vas.
Kako ono kaže čovječja ribica na mjestu predsjednika RH : "Hrvatska se ne smij miješati u BiH" pa nema ni pomoći.
-
frombosna
#622 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Ne znam ko je to "izdao posavinu" koja se nalazi u BiH? Valjda je svima jasno da je obrana i posavine i istočne bosne trebala biti Alijina briga a ne RH. To pričaj nekom drugom kako su krivi svi drugi. Poslije Slovenije i Hrvatske, samo budala nebi mogao sabrati 2 i 2.Bosnolog wrote:Izdaja Posavine,surovanje sa Karadzicem i Milosevicem kako bi se Bosna podijelila i nestala po dogovoru iz Karadoredeva su direktne poslejdice pod obadvije tacke,......Islamizacija ARBiH je bio takticki potez nakon 1993 godine i noza u leda ARBiH.Tudman je formiranjem HVO kao paramilitarne vojne jedinice radio isto sto i Milosevic sa Karadzicem i VRS samo u rukavicama,....Kada je HV dozivjela poraz u sukobima sa ARBiH u srednjoj Bosni a Bobetko raportirao Tudmanu da su ARBiH i Mudzahedini jebena mraka a ne ono sto je do tada Tudman mislio te je osuo paljbu po Bobetku i njegovoj komandnoj sposobnosti,....frombosna wrote: 1.jel sve ovo bilo prije ili poslije islamizacije ABiH i Alijine deklaracije?
2. jeli to znači da je istočna bosna desetkovana Sarajevskom politikom?
Hrvatska izdajnicko hercegovackojastrebovska politika je smjenom Kljujica i probosnaksih Hrvata najvise odmogla upravo BH Hrvatima ali i Bosnjacima Istocne Bosne jer da su bili iskreni u svojim nakanama nakon referenduma bili bi u jednoj armiji i dozvolili bi slobodan prolaz oruzja a ne blokada i otimanaja oruzja i svega sto smo probali unijeti te svercerskih ucjena niti bi formirali HVO i pravili Banovinu nakon sto su Bosnjake iskoristili da istu odbrane od cetnicke armade,....
Sada Covic politicki kurton ne izlazi iz Dodikov dupeta cekajuci da nesto nade u njemu,.....Nastavak vec videnog,...Da li ste vi herceg jastrebovi zapitate sta je sa onim Hrvatima koji zive van te guberje u kojoj ste svakako vecina i imate vlast i sta oni misle o nastavku izdaje tih ljudi,oni su za vas manje Hrvati ??? ,.Njima nudite da se isele kao sto su iseljeni Hrvati iz najbogatijeg dijela BiH (Posavine),.....Sta je sa Hrvatima Tuzle i drugih dijelova BiH,....
Oni vas ne interesuju,jer,.....Zbog ovakvih ljudi i onih kojima je BiH u srcu a koju su branili uvijek ce imati mjesta u njoj a vasa ideologija ce biti porazena i pogazena ako je pokusate nametnuti,.......
Nadam se da si dobio odgovor na postavljena pitanja,........
Čuj HVO paravojna formacija? Dok je HVO zaustavljao JNA i četnike po hercegovini vi ste ih dočikali sa cviječem. Poslije se obilo o glavu.
Ovo da je HV doživio poraz u srednjoj bosni, možda misliš na Uskoplje? Jer ih nije bilo u unutrašnjosti. Eh sada, poslije svih akcija HV-a u Bih 94-95, pa zar misliš da su ih muđahedini mogli zaustaviti? Ajd kani se bajki.
O kakvom iseljenju uopšte pričaš. Hajde čovjeće, nije više 1993. gledaj malo u budučnost.
- -Romeo-
#623 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
staracbezmora wrote:Ma sve je to dobro,
Jes ofkors.
- bingov buraz
#624 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Opet pao server na Hecegbosnistaracbezmora wrote:Ma sve je to dobro,
Jes ofkors.
- -Romeo-
#625 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
i bojovnika, dodao bih.......bingov buraz wrote:
Opet pao server na Hecegbosnitematskom forumu crtaca i matematicara