Treci entiet/federalna jedinica???

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#351 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pici »

Prpa.ba wrote:Nista treci entitet, nista jacanje drzave. Dejton zauvijek. Stavise, suglasan sam sa BH Srbima da treba vratiti ovlasti nazad na entitete, tj. tzv. "izvorni Dejton". 1992. godine ste u komunistickim i politicki inertnim Bosnjacima vidjeli zle mudzahedine, haraclije i "gradjansku" dominaciju, jebiga, dobili ste sto ste trazili. 8-)
:thumbup:

daaaaaavvnnooo ja napisaH da su srBski i RvatCki naiJonalisti dobili konkurenciJu tj treČe ...BošnjaČke naciJonaliste e sad se za ruke i u kolo ...iiiiijjjhhhaaaaa :mrgreen: :bih:
pici

#352 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by pici »

drug bevc wrote:
pici wrote:ĆoviĆu je bolje da tišHu da nebi još koju prijavu za kriminal dobio.....dosad se je izvlaČio al niČija nije do zore gorjela...pa.... :oops:
nemoj dva puta reći......
Image

u ljubavi i ratu sve je dopušteno.... :oops:
zavrzlama

#353 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by zavrzlama »

Covicevo otvoreno stavljanje na stranu dodika i malog ausvica je jasan signal da vlada velika panika u redovima neprijatelja BIH,poslije Klintonove posjete.....Covic je dobio jasanu poruku da nema treceg entiteta,da zasad ostaju ova dva postojeca i Covic i njegova politika treceg entiteta je dozivjela poraz i on posto nema snage da naudi BIH,koristi dodika i uvlaci mu se u guzicu ,kontajuci da se tako najvise sveti probosanskoj strani....Hrvatska je davno rekla BIH hrvatima gdje im je drzava i glavni grad...sad je na redu srbija i to je to..inace...............
pici

#354 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by pici »

zavrzlama wrote:Covicevo otvoreno stavljanje na stranu dodika i malog ausvica je jasan signal da vlada velika panika u redovima neprijatelja BIH,poslije Klintonove posjete.....Covic je dobio jasanu poruku da nema treceg entiteta,da zasad ostaju ovadva postojeca i Covic i njegova politika treceg entiteta je dozivjela poraz i on posto nema snage da naudi BIH,koristi odika i uvlaci mu s eu guzicu ,kontajuci da se tako najvise sveti probosanskoj strani....Hrvatska je davno rekla BIH hrvatima gdje im je drzava i glavni grad...sad je na redu srbija i to je to..inace...............

ma davno je Stipe reko en vam CaPaJeBo mante se ZAgreba,al Ercegovci su čudne biljke oni prešišali na Beograd :mrgreen:
hercegovac_pravi

#355 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by hercegovac_pravi »

drug bevc wrote:
LBVIEW wrote::bih:
drug bevc wrote:u zg jedno pricaju a drugo misle. sta mislis da je hrvatima iz cro miliji mujo od mije iz ljubuskog.

ev ja sam za treci entitet a da bih ima uređenje ko bivsa sfrj bez mogucnosti otcjepljenja entiteta.
zajednicko - predsjednik, predsjednistvo,parlament, vojska, ostalo na entitete.
naravno postovanje prava svih građana bih bez obzira u kojem bih entitetu zive- jednaki svi i mirna bosna i ajd onda da se bavimo ekonomijom. :bih:
Ma naravno da ne vole vise Muju od Mije- poenta je da nece sebi problema, jer ostvarenje tisucljetnog
sna o hrvatskoj suverenosti u BiH neminovno vodi u sukob s Bosnjacima. A sta ce onda bit sa stubom hrvatskog gospodarstva, kako ce se braca Srbi ponasati u takvom razvoju situacije- a jos uvijek su pedesetak km zracne linije od Siska(gdje ih doduse ceka umirovljeni specijalac) - ne treba ni pominjati.
Nego, sta se ti RSS-ovac brines za hrvatsko pucanstvo u Bih? Nije valjda proradila ljubav spram bratskom narodu? :D
A tu federalizaciju po SFRJ modelu mozez nastaviti sanjati, jer ti braca Bosnjaci nece na to nikad pristati.
pa bosnjaci i hoće da sarajvo bude ko bg u bivsoj nam otadžbini al ne moRe......
ni o čemu ne sanjamo, nama i vako dobro, sta vise i bolje neg sto smo očekivali , već žao mi latina oće ljudi da ostvare svoj tisućljetni san :) .
što bi rekli stari ljudi......"Ne laje ćuko da selo brani već da sebe hrani"...
bingov buraz

#356 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by bingov buraz »

Mislim da bi neko trebao ozbiljno porazgovarati sa Covicem u vezi njegovog zahtjeva za 3 entitet...ovako nesto

hercegovac_pravi

#357 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Iz ove halabuke koju dižu novi-stari koalicioni partneri (Dodik i Čović) može se obzervirati sljedeće

1) Jasno im je rečeno da nema podjele Bosne i Hercegovine
2) Ustavne promjene su neminovne
3) Unutrašnji preustroj (kanotnizacija) kompletne Bosne i Hercegovine je neminovnost. Buduće kanotnalne jedinice NEĆE imati ovlaštenja veća od današnjih kantona i otud ovoliki otpor Dodika i Čovića tome konceptu
4) Bošnjaci više NISU zainteresovni za promociju građanskih vrijednosti i uspostavu istinske demokratije
5) Stvarna snaga (politički kapital) Dodika ili Čovića u predstojećim događanjima je nikakava. Zbog toga se ovo savezništvo separatista i obnovilo...međutim..mrka kapa..
Prpa.ba

#358 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by Prpa.ba »

drug bevc wrote:ekstra !!!!!!! ma libo nas, mi sto smo htjeli i imamo a neka latini zive dugo i vječno u federalnom braku.

iskreno malo ih zajeb..te. mi bi im bili jos gori da zajedno zivimo, bolje nisu ni zasluzili.

Nije meni do zajebavanja Hrvata, vec sam za djelovanje u okviru Dejtona dokle god to nama odgovara, do "nove politicke realnosti". Eventualno se mozemo dogovoriti oko skolstva, televizije i efikasnije Federacije, i to je to. :D Sto se tice onoga sto ste vi "htjeli" (genocid nad jednim narodom, zlocini, bela tehnika i tako to, standardni folklor dijela srpskog naroda :D ), tu vasi Vozdovi u principu rade posao za nas. Nema razloga za zurbu, samo opusteno. :D
hercegovac_pravi

#359 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Prpa.ba wrote:
drug bevc wrote:ekstra !!!!!!! ma libo nas, mi sto smo htjeli i imamo a neka latini zive dugo i vječno u federalnom braku.

iskreno malo ih zajeb..te. mi bi im bili jos gori da zajedno zivimo, bolje nisu ni zasluzili.

Nije meni do zajebavanja Hrvata, vec sam za djelovanje u okviru Dejtona dokle god to nama odgovara, do "nove politicke realnosti". Eventualno se mozemo dogovoriti oko skolstva, televizije i efikasnije Federacije, i to je to. :D Sto se tice onoga sto ste vi "htjeli" (genocid nad jednim narodom, zlocini, bela tehnika i tako to, standardni folklor dijela srpskog naroda :D ), tu vasi Vozdovi u principu rade posao za nas. Nema razloga za zurbu, samo opusteno. :D
aaa evo i dalton@ se vratio na forum.. :D
Prpa.ba

#360 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by Prpa.ba »

hercegovac_pravi wrote:aaa evo i dalton@ se vratio na forum.. :D
Nisam @dallton, ali u forumskoj historiji smo gotovo uvijek bili slicnih stavova u vezi sa politikom prema separatistickim guzicama. :D
drug bevc

#361 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by drug bevc »

ultima_palabra wrote:Kavvovac-Kavvobag-Vivovitica :-D

pa do tokija :-) :-) :-) :-) :-)
hercegovac_pravi

#362 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Prpa.ba wrote:
Nisam @dallton, ali u forumskoj historiji smo gotovo uvijek bili slicnih stavova u vezi sa politikom prema separatistickim guzicama. :D
zezam se... :thumbup:
drug bevc

#363 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by drug bevc »

Prpa.ba wrote:

to nam je zajednički folklor u od WW 1 pa na ovamo, samo se uloge mjenjaju.ko kad moze i najasi druge. :dance:
jbg al tako nam grah pao!zato lakopo pa u EU pa nek nam oni pale cvrge kad nismo dobri.
luckypot

#364 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Prpa.ba wrote:
Ma samo opusteno i ulagati u gradjevinsku industriju beograda i zagreba :D
drug bevc

#365 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by drug bevc »

pici wrote:
Prpa.ba wrote:Nista treci entitet, nista jacanje drzave. Dejton zauvijek. Stavise, suglasan sam sa BH Srbima da treba vratiti ovlasti nazad na entitete, tj. tzv. "izvorni Dejton". 1992. godine ste u komunistickim i politicki inertnim Bosnjacima vidjeli zle mudzahedine, haraclije i "gradjansku" dominaciju, jebiga, dobili ste sto ste trazili. 8-)

daaaaaavvnnooo ja napisaH da su srBski i RvatCki naiJonalisti dobili konkurenciJu tj treČe ...BošnjaČke naciJonaliste e sad se za ruke i u kolo ...iiiiijjjhhhaaaaa :mrgreen: :bih:

njiaaaaaaaaaaaaa ojs ojs bang, bang,rokaj do zore i posalji muzici cugu - kolo kolo naokolo vilovito plahovito! :-) :-)
LBVIEW

#366 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by LBVIEW »

hercegovac_pravi wrote:
Prpa.ba wrote:

Izgleda da Dalton-a kod Bosnjaka ne nedostaje. Sta ces, poloziio se ispit- sva sreca da postoje forum-i,
te se pokaze ko/tko je kakav.K'o ovaj "Slovenac" ili onaj "Zagor-Krajisnik" ili "sarajevski Srbin".
Nekad se drugacije razmisljalo o komsijama, ali kad ti sve i jedan RSS-ovac na svaki pomen zlocina iz proslog rata, ili pozivajuci se na proslost opravdava isti, ili mulja u stilu "nije taj kriv ima drugih koji setaju slobodno", onda se
covjek zapita da li ona "svaka generalizacija je po default-u pogresna" u ovom slucaju zaista i vrijedi .Eh, kad se sjetim svojih prijasnjih javljanja na formima,;sta ces mladost ludost. :D
Nego, primjetih jedan fenomen u razvoju bosnjackog politickog bica-dosegnutu samospoznaju te
svijest o svojim poltickim, ekonomskim i drugim interesima, kao i spremost za borbu za iste neovisno o toga kako ce komsije reagirati i kod ljevice i kod desnice. :bih:
luckypot

#367 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Ja, a ne tako davno su bila vremena kada bi se na srpski uzvik o otcjepljenju pricalo o genocidu, pravdi blabla a sad se ili duboko zijevne :zzzz: ili se podigne baner s natpisom "hajd vec jednom ako imas muda da te zavrsimo do kraja" :D takodje, raniji hdz-ovi povici o "ugrozenosti hrvata" su docekivani sa "pa nemojte ljudi tako" a danas " a ko ti je kriv, ne zali se nama eno dodika pa trci njemu" :zzzz: ...

sve je to pluskvamperfekt oliti proslo svrseno vrijeme, valja se skroz saltati na teme o ekonomiji u federaciji , valja mi sta nauciti o realnim a ne nerealnim pitanjima
hercegovac_pravi

#368 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

LBVIEW wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Prpa.ba wrote:
Izgleda da Dalton-a kod Bosnjaka ne nedostaje. Sta ces, poloziio se ispit- sva sreca da postoje forum-i,
te se pokaze ko/tko je kakav.K'o ovaj "Slovenac" ili onaj "Zagor-Krajisnik" ili "sarajevski Srbin".
Nekad se drugacije razmisljalo o komsijama, ali kad ti sve i jedan RSS-ovac na svaki pomen zlocina iz proslog rata, ili pozivajuci se na proslost opravdava isti, ili mulja u stilu "nije taj kriv ima drugih koji setaju slobodno", onda se
covjek zapita da li ona "svaka generalizacija je po default-u pogresna" u ovom slucaju zaista i vrijedi .Eh, kad se sjetim svojih prijasnjih javljanja na formima,;sta ces mladost ludost. :D
Nego, primjetih jedan fenomen u razvoju bosnjackog politickog bica-dosegnutu samospoznaju te
svijest o svojim poltickim, ekonomskim i drugim interesima, kao i spremost za borbu za iste neovisno o toga kako ce komsije reagirati i kod ljevice i kod desnice. :bih:
Ispravan post....10 godina se pokušavalo na razne načine "odobrovoljiti" ekstremni dio srpske i hrvatske populacije da prihvate realnost i napokon shvate da žive u BiH, krenuvši od građanskih inicijativa pa do konkretnih političkih ustupaka. Ništa nije urodilo plodom već stagnacijom i nazadovanjem cjelokupnog društveno-političkog sistema. Unazad nekih 4 godine (odokativno) jednostavno je prihvaćeno od strane bošnjačkih i pro-bosanski orijentisanih snaga da građanska država sa pravima čovjeka nikada neće biti prihvaćena od strane nazadnih snaga. Kao direktan rezultat takvog nazadnog poimanja prava ljudi od strane secesionista prešlo se na plan B, a plan B je ono što sam već nekoliko puta ponovio na forumu a to je da Bošnjaci više nisu zainteresovani za građanski koncept društva što će prouzrokovati koncept države u kojoj će Bošnjaci činiti dominantu većinu stanovništva i tek tada će se pristupiti konstruktivnom uređenju zemlje. Do tada Dayton, sada i zauvjek..(odnosno još 15-tak godina)...rahat patnja što bi zavrzlama@ rekao
pici

#369 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pici »

drug bevc wrote:
pici wrote:

njiaaaaaaaaaaaaa ojs ojs bang, bang,rokaj do zore i posalji muzici cugu - kolo kolo naokolo vilovito plahovito! :-) :-)

IIIJJHHAAAAAAAAAAAAA !!!!!
Image
ultima_palabra

#370 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by ultima_palabra »

hercegovac_pravi wrote:Iz ove halabuke koju dižu novi-stari koalicioni partneri (Dodik i Čović) može se obzervirati sljedeće

3) Unutrašnji preustroj (kanotnizacija) kompletne Bosne i Hercegovine je neminovnost. Buduće kanotnalne jedinice NEĆE imati ovlaštenja veća od današnjih kantona i otud ovoliki otpor Dodika i Čovića tome konceptu
4) Bošnjaci više NISU zainteresovni za promociju građanskih vrijednosti i uspostavu istinske demokratije
5) Stvarna snaga (politički kapital) Dodika ili Čovića u predstojećim događanjima je nikakava. Zbog toga se ovo savezništvo separatista i obnovilo...međutim..mrka kapa..
Zar ne reče ti da nema nikakvih bitnih ustavnih promjena još 10-15 godina?
hercegovac_pravi

#371 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

ultima_palabra wrote:
hercegovac_pravi wrote:Iz ove halabuke koju dižu novi-stari koalicioni partneri (Dodik i Čović) može se obzervirati sljedeće

Da rekao sam takvo nešto mada mislim da je moj izraz bio "konstruktivnih". Neminovnost ni u kome slučaju ne znači konstruktivnost ili da upotrebim tvoj termin..neminovnost ni u kome slučaju ne znači bitnost.
ultima_palabra

#372 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by ultima_palabra »

hercegovac_pravi wrote:
ultima_palabra wrote:

Da rekao sam takvo nešto mada mislim da je moj izraz bio "konstruktivnih". Neminovnost ni u kome slučaju ne znači konstruktivnost ili da upotrebim tvoj termin..neminovnost ni u kome slučaju ne znači bitnost.
Aha, pretpostavljam da je ovo pod 3. to na šta ciljaš pod "konstruktivnim" ustavnim promjenama. Slažem se da je to nešto čemu treba težiti, eh sad hoće li to biti za 5,10,15 ili 20 godina zavisiće od zrelosti naroda i njegovih predstavnika.
Smoki

#373 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by Smoki »

samo dovodi do radikalizacije stanja u BiH.
luckypot

#374 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Smoki wrote:samo dovodi do radikalizacije stanja u BiH.
Pa to i jeste cilj, po sljedecoj logici: dodik podrzi covica u zahtjevu kontajuci da ce bosnjaci praaaavooo da se trznu, covic podrzi njega i rs a zna da od treceg entiteta nema nista - covic dobija to sto se nada da ce se nakon sto od novog entiteta nema nista hrvati homogenizirati oko njega, dodik dobija to sto bosnjaci odbijaju treci entitet (a i kace se s hrvatima) i daju podrsku dejtonu, sto opet jaca njegovu tezu da eto nema bih dok sva tri naroda ne dobiju svoje entitete, i kao eto srbi i hrvati su nezadovoljni nema od ovog nista, tu ulijece i MZ (kojoj ovaj scenario i godi) da pricuva i dodika i covica ...

u cemu je problem u kalkulaciji? pa jednostavno, nista bosnjaci nemaju dobiti osporavanjem dejtona, vec samo izgubiti - znaci nista im ne smeta da se skroz ekonomski i politicki fokusiraju na federaciju (rs doprinosi ukupnom gdpu bih samo 26 posto, stanovnistvo je 80 posto fasisticko, nepismeno, ostarjelo i omladina je u procesu odlaska prema srbiji) i da utvrde dejton do krajnjih granica...hrvati svakako nemaju bosnjacima sta da ponude, a ne mogu im ni pomoci ni u cemu sve kad bi 24 sata na dan slavili bih... u konacnici rezultat je da bosnjaci - vecina vec odavno - vide da im politicki ni srbi ni hrvati nisu potrebni, status quo im ide na ruku i samo razvlace i pricaju o kompromisima, ovo i ono, u medjuvremenu radi otvorene ili potajne podrske srbije i hrvatske srbima i hrvatima u BiH (bilo ono sto radi tadic, bilo ono sto radi josipovic ili obojica zajedno) nalaze saveznike van balkana i uvlace ih u bosnu i na balkan sto dublje, vojno ekonomski i na druge nacine...u medjuvremenu stanovnistvo po beogradu i zagrebu pojma nema gdje je bih, niti ih zaboli neka stvar, i proces razmicanja se moze nastaviti punom brzinom

promjena se medju bosnjacima moze osjetiti po onome sto odavno ponavljam - dosta je pogledati 10 godina unazad pa vidjeti da ranije kad bi srbi poceli pricati o otcjepljenju i ostalom, pozivalo bi se na genocid pravdu zajednicki zivot multikulturu blablabal a sad se zijeva :zzzz: ili se podigne baner "hajd kreni vec jednom da te razvalimo do kraja, nema vise nato snaga" :mrgreen: za hdz isto - do prije se udovoljavalo, sad se ide djonom i pricom "e sam si sebi kriv, idi dodiku pa se zali meni ne dolazi"...uglavnom multivitamini su u bosni propali (ne samo u njemackoj) prvenstveno zaslugom medj. zajednice - ali dugorocno mozda je tako najbolje, sigurnost i opstanak su vazniji nego "ljepote zajednickog zivota"
luckypot

#375 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by luckypot »

Ne moze vise ni to, brcko je 50 plus posto bosnjaka, ne damo vise nista, ni zvornik ni vlasenicu ni bratunac ni trebinje, bas nista...Sad vise nista ne moze, osim Dejtona, odsad i zauvijek, da se dalje ne zezamo, kome se ne svidja vol na istok vol na zapad, gradjevinska industrija u hrvatskoj i srbiji radi punom parom
Locked