Treci entiet/federalna jedinica???
-
luckypot
#176 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Nemoj tako @hercegovac nema smisla svoj moral i identitet nametati drugima.
- osa
#177 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....hercegovac_pravi wrote:U tvome nakaradnom shvatanju realnosti koja se bazira na promociji fašističke ideje zbog koje je ova gore optužnica i podignuta.osa wrote:pa, u čemu je problem....hercegovac_pravi wrote: Udruženi Zločinački Poduhvat...od kraja drugog svjetskog rata i zavšetka Nirnberskog procesa, jedino se hrvatskom vojno političkom vodstvu sudilo-sudi za ovakvu stvar..
- ravno
#178 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Ne znam, sve mi se cini da je pojam "konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata u BiH" sinonim za "jedan katolik = dvadeset muslimana", demantujte me, ljubim vas. Sta raditi i kako smanjiti taj broj muslimana? 
-
luckypot
#179 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
osa wrote:ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....hercegovac_pravi wrote: U tvome nakaradnom shvatanju realnosti koja se bazira na promociji fašističke ideje zbog koje je ova gore optužnica i podignuta.
- and
#180 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
sigurno su ih zamijenili s nekim,jer su se postrojavli pod hrvatskom zastavom i himnomosa
valjda što su ovi koji su ga nosili pucali na njih a bogami i klali, čak i onako obredno...
- osa
#181 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
and wrote:sigurno su ih zamijenili s nekim,jer su se postrojavli pod hrvatskom zastavom i himnomosa
valjda što su ovi koji su ga nosili pucali na njih a bogami i klali, čak i onako obredno...
moguće, .ranja se dešavaju....
- Hemel
#182 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
taj dodo je i lud i bezobrazan. mozes misliti kako bi ratoborne strijele letjele iz b. luke da je neko u sarajevu izjavio kako hrvati trebaju da imaju entitet u posavini ali da ne diraju federaciju i da imaju punu podrsku iz sarajeva.
nista oni nece (didik i covic) postici osim ucjena i pokusaju opstrukcije napretka drzave bih na putu ka nato-u i eu.
svi smo gubitnici samo sto to neki to sada shvataju a nekima treba vremena.
taj dodo je i lud i bezobrazan. mozes misliti kako bi ratoborne strijele letjele iz b. luke da je neko u sarajevu izjavio kako hrvati trebaju da imaju entitet u posavini ali da ne diraju federaciju i da imaju punu podrsku iz sarajeva.
nista oni nece (didik i covic) postici osim ucjena i pokusaju opstrukcije napretka drzave bih na putu ka nato-u i eu.
-
hercegovac_pravi
#183 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
O čemu ti lupaš svega ti? U BiH nema ništa TUĐE. To kad razumiješ sve će ti biti puno lakše.osa wrote:ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....hercegovac_pravi wrote:U tvome nakaradnom shvatanju realnosti koja se bazira na promociji fašističke ideje zbog koje je ova gore optužnica i podignuta.osa wrote:
pa, u čemu je problem....
- heckler
#184 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
osa wrote:ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....hercegovac_pravi wrote:U tvome nakaradnom shvatanju realnosti koja se bazira na promociji fašističke ideje zbog koje je ova gore optužnica i podignuta.osa wrote:
pa, u čemu je problem....
Daaa zelim svoje Jajce koje sam oteo, pa u miru izgubio, ali nema veze jer sam bio oteo u jednom momentu pa se samo taj momenat pika.
Zelim svoje Zepce gdje sam bio manjina prije rata pa protjerao ljude.
Zelim i svoj Novi Travnik gdje sam manjina.
Zelim i svoj Stolac gdje sam bio manjina pa sam u samodbrani protjerao sve.
Zelim i svoj stolni Mostar gdje me je jedva trecina bila prije rata ali i dalje nesmijem bulevar preci.
Ne zelim posavinu gdje sam bio vecina jer zaboga, RS je neupitna.
heheh e moji fasisti... samo vi nastavite ovako i ZHK ce vam biti prevelik da stanete svi.
Last edited by heckler on 24/10/2010 22:09, edited 1 time in total.
- osa
#185 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
nemoguće, ono što izgubiš u ratu, teško ćeš dobiti u miru...Hemel wrote:posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
- Diogen_iz_Sinope
#186 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
@essex
Ma nije problem da postoji Bosanskohercegovcka nacija. Ko god zeli da se osjeca tako i to je OK. Problem je sto ti svojom iskljucivostu i nametanjem ne cinis dobro nikome, vjeruj mi.
S druge strane, pozivas se na Povelju o ljudskim pravima a ne dozvoljas drugima pravo na nacionalnu opredjeljenost. Znam saces ti opet da je nacija jedno a etnija drugo. Ma nije, to sto se u engleskom nationality koristi u smislu definisanja drzavljansta ne znaci da se i kod nas koristi u istom smilu. Cak sta vise, u vecem djelu se koristi kao sinonim za etnos. Pogledaj malo pojmove "jus sanuinis" i "jus soli".
Ja prvi ne bih zivio ni u jednom od ta tri nacionalna tora, ali cu opet reci da sam Hrvat (jedina eventualna opcija za dvojbu bi bila da ostanem gdje jesam pa makar i manjina). Jednostavno moja ideoloska ubjedjenja mi ne dozvoljavaju da moje odnose sa ljudima podredjujem cinjenici da li pripadamo istom etnickom korpusu.
Ma nije problem da postoji Bosanskohercegovcka nacija. Ko god zeli da se osjeca tako i to je OK. Problem je sto ti svojom iskljucivostu i nametanjem ne cinis dobro nikome, vjeruj mi.
S druge strane, pozivas se na Povelju o ljudskim pravima a ne dozvoljas drugima pravo na nacionalnu opredjeljenost. Znam saces ti opet da je nacija jedno a etnija drugo. Ma nije, to sto se u engleskom nationality koristi u smislu definisanja drzavljansta ne znaci da se i kod nas koristi u istom smilu. Cak sta vise, u vecem djelu se koristi kao sinonim za etnos. Pogledaj malo pojmove "jus sanuinis" i "jus soli".
Ja prvi ne bih zivio ni u jednom od ta tri nacionalna tora, ali cu opet reci da sam Hrvat (jedina eventualna opcija za dvojbu bi bila da ostanem gdje jesam pa makar i manjina). Jednostavno moja ideoloska ubjedjenja mi ne dozvoljavaju da moje odnose sa ljudima podredjujem cinjenici da li pripadamo istom etnickom korpusu.
- osa
#187 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
šta tek reći o onima koji žele sve za sebe, cijelu bih, možeš li uopće odrediti kalibar tih "fašista"...heckler wrote:osa wrote:ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....hercegovac_pravi wrote: U tvome nakaradnom shvatanju realnosti koja se bazira na promociji fašističke ideje zbog koje je ova gore optužnica i podignuta.
Daaa zelim svoje Jajce koje sam oteo, pa u miru izgubio, ali nema veze jer sam bio oteo u jednom momentu pa se samo taj momenat pika.
Zelim i svoj stolni Mostar gdje me je jedva trecina bila prije rata ali i dalje nesmijem bulevar preci.
heheh e moji fasisti... samo vi nastavite ovako i ZHK ce vam biti prevelik da stanete svi.
- ravno
#188 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Osa, jebu tebe cifre, to ti je sav problem, ne stoji ti arogancija sekunde, prazna ne puca. Ispucalo se 93-95, sada corak...
-
sumirprimus
#189 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
pa u ratu su hrvati izgubili i HZHB,a dobili Federacijuosa wrote:nemoguće, ono što izgubiš u ratu, teško ćeš dobiti u miru...Hemel wrote:posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
tesko ce onda opet dobit hb...
- osa
#190 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
teško, ništa nije lako....sumirprimus wrote:pa u ratu su hrvati izgubili i HZHB,a dobili Federacijuosa wrote:nemoguće, ono što izgubiš u ratu, teško ćeš dobiti u miru...Hemel wrote:posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
svi smo gubitnici samo sto to neki to sada shvataju a nekima treba vremena.![]()
tesko ce onda opet dobit hb...
- vee-jay
#191 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Nece Dodik puci, nikada. Misliti da je to moguce je cista utopija. Dodik je presao liniju i ne moze dalje. Kao sto rece, ne da nece, nego ne moze.vivaldi wrote: Sve ono sto si koristio u svojoj argumentaciji u nacelu mogu i ja koristiti opovrgavajuci tvoje komentare - a to bi ukratko zvucalo - "u nacelu se slazem, ALI..".
na ovom forumu je x puta napisano da ce srbi jesti korjenje, ali nece odustati od svojih ciljeva. To je nesto sto je u nacelu tacno jer kad SDS nije slomljen 96,97,98,99,2000...kada su imali plate 50 KM, kada je OHR smjenjivao svake sedmice par ljudi (od najnizeg do najviseg ranga), kada su na prostoru rs-a bili stacionirane hiljade nato trupa, kada su stalno pretresali kuce, kada su bili pod sankcijama, blokadama..tesko da ce se sada slomiti dodik, mada ce i on sigurno puci kad tad.
a) jeste tragikomicno, ali vladati BiH sa Dodikom je kao snimati predratne nadrealistevivaldi wrote: Druga stvar, graditi bolju buducnost sa sds-om, je samo po sebi tragikomicno, ali necu sada o tome. Zanima me na koji nacin sa sds-om na drzavnom nivou mislis dobiti podrsku entitetske skupstine? To je otprilike kao da se ti i ja sada nesto dogovorimo (a mogli bi vrlo brzo), samo ne znam kako bi to sproveli!?
b) sto se tice sds-a i podrske entiteta: o tome sam mislio kada sam spominjao matematiku
A zasto bi moralo biti sranja? Sta kazu Dodik i Covic o tvojoj tezi da je BiH jedinstven ekonomski prostor?vivaldi wrote: Treca stvar - mi smo jedinstven ekonomski prostor i dok god imamo bilo kakvih sranja u bilo kojem dijelu zemlje, nema sanse za bilo kakav ekonomski napredak. Neki dan je negdje bila vijest da je u prvih 9 mjeseci ove godine u BiH investirano oko 180 miliona eura - pa to je prosejcan rezultat za neki grad tipa velicine Bihaca, a kamoli drzave..
Jel' ovo moze ostati izmedju nas? U potpunosti me zaboli sta HDZ i oni sto ga glasaju misle i hoce. Jer ipak jedan ogromni dio njih su oni koji su radili i rade i dan danas na nestanku moje domovine i najveci su krivac za danasnje stanje u kojem se nalaze Hrvati Bosne i Hercegovine.vivaldi wrote:E ovo je vec problem. Ne mozes se ponasati (ustvari mi na forumu se mozemo ponasati kako hocemo samo dok ne vrijedjamo) po principu " Mama zna sta je dobro za njenu djecu".vee-jay wrote:HDZ ne moze nista, HDZ nije nikakav faktor i radi samo ono sto mu HDZ Hrvatske dozvoli. A HDZ HR ima trenutno dovoljno svojih problema koji iz dana u dan sve vise napreduju. Dodatno, HDZ je jedna slaba, malena stranka, koja se mozda moze usporediti sa SBiH. Odstranis joj glavu i gledas sta ostali udovi rade. I da se slozim sa tobom, HDZ ce imati vlast u SAMO jednom kantonu.
A sto se tice zajebancija. Pa zato valjda treba da postoji politika pravde koju ce na nivou Federacije graditi SDP zajedno sa HDZ90, HSP i Lijanovicima.
Priznat ces, ove tri stranke itekako imaju sta dobiti ulaskom u vlast na federalnom nivou.
Nemas prava da zanemarujes izbornu volju konstitutivnog naroda, sta god ti mislio o toj partiji, a HDZ je ubjedljivo najjaca hrvatska partija. Oni pobjedu nisu ostvarili na lutriji vec zahvaljujuci 100 hiljada glasova. Sta god ti mislio o toj stranci, 100 hiljada tih ljudi imaju isto misljenje i o tvom izboru kakav god on bio. U oba slucaja radi se o gradjanima iste zemlje.
Matematicki se HDZ moze zaobici, ali moze se zaobici i SDP. U oba slucaja mislim da bi to bilo kontraproduktivno jer vadjenje zemlje iz govana apsolutno ne smije ukljucivati licne sujete, animozitete i sukanja jer ce se to obiti o glavu prije ili kasnije, a bar u ovoj zemlji pravljenje sranja nije bas veliki problem ni izazov.
A ako cemo o matematici, sta je sto hiljada ljudi u drzavi od 4 miliona?
Koliko god stranke RSa mrzili BiH isto toliko se mrze medjusobno. Ta mrznja traje jos od rata i danas se nije nista promijenila. Jedino sto je novo je kolicina totalitarizma Dodikovih ljudi na sceni RSa.vivaldi wrote:Mislim da sam ti vec dijelom odgovorio na ovaj dio. Vlast jeste matematicki moguca bez SNSD-a. Ovo sto ti pises bi imalo smisla da je SDS drzavotvorna stranka koja je pritom pobratimska sa Kostunicinim DSS-om, i ako ti mislis tako (meni je licno smjesno cak i dok pisem) onda tesko da mogu jos nesto dodati. Mislim da je to teska naucna fantastika da ce SDS stranim kreditima ucjenjivati Dodika pritom unistavajuci svoje cedo (rs) i pritom unistavajuci samu sebe jer i sds ima dosta vlasti na lokalnom nivou.vee-jay wrote:Sorry ali ko govori o mrvicama, PDP i SDS imaju mogucnosti ili da preko drzavnog nivoa parama ucjenjuju SNSD na entitetskom nivou ili da ih pocnu unistavati.
Vjerujem da je vlast na drzavnom nivou - matematicki - nemoguca bez SNSDa. Ali je isto tako moguca bez HDZa, i na federalnom i na drzavnom nivou. Ta sansa se mora iskoristiti.
Ja sam glasao za SDP i ja ne mogu da stavim Dodika i Tihica u istu ravan. Ja nisam izjavio da je jedino vazno sta misli SDP. Samo, mi imamo na politickoj BiH sceni trenutno veoma transparentne stranke koje otvoreno govore o svojim programima i ciljevima.vivaldi wrote:Ne znam sta o kome misli, ali se slazem da bi SDP-u trebalo biti vaznije sta misle gradjani BiH nego stranci. Medjutim, tu si onda u kontradiktirnosti sam sa sobom jer po tvom pisanju je jedino vazno sta misli SDP.vee-jay wrote:Vjerujem da medjunarodni krugovi o SDA, Tihicu i Izetbegovicu imaju u potpunosti drugacije razmisljanje nego o npr. Covicu i Dodiku. Na kraju krajeva, ako se Tihic u nesto dobro razumije onda je to barem lizanje medjunarodnih *. Tako da ti to poredjenje nije na mjestu. Osim toga, zasto bi se SDP sad toliko trebala brinuti o tome sta stranci misle, kad MZ i ovako i onako nema nekih potreba i zelja da pomogne.
pa tebi kao antiSDP-ovcu bi alijansa trebala da bude najveca zelja (vivaldi wrote:Izbaci ti i SNSD, a u ubaci SDS i opet ce se desiti deja vu. Cak i je SDP bio u vlasti, a ovaj tvoj scenarijo obuhvata toliko stranaka da ih bukvalno mozemo uporediti sa ondasnjom koalicijom.vee-jay wrote:Izbaci SDP i stavi SBiH i procitaj svoju recenicu. Dakle, sve vidjeno... Inace, po nekoj logici demokratije u potpunosti si u pravu, samo sto u BiH logike trenutno nema.
dobro, znaci sve vec poznato, cak su akteri isti.
- Hemel
#192 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
znaci, treba ponovo ratovati za neke nove entitete...osa wrote:nemoguće, ono što izgubiš u ratu, teško ćeš dobiti u miru...Hemel wrote:posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
rece li ti to dodi i covi...
- osa
#193 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
po čemu si ti zaključio da sam ja arogantan, a što se tiče cifri, vjeruj to je najmanji problem svakog 10. u mjesecu sjeda ......, da ti ne kažem koliko, nije pristojno...ravno wrote:Osa, jebu tebe cifre, to ti je sav problem, ne stoji ti arogancija sekunde, prazna ne puca. Ispucalo se 93-95, sada corak...
- heckler
#194 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
blah blah blah nakon 18 godina jos mi niko od vas nemoze da nadje bar jednog od tih silnih mitskih Bosnjacki politicara koji se zalazu za nacionalnu drzavu Bosnjaka na citavom teritoriju BiH.osa wrote:šta tek reći o onima koji žele sve za sebe, cijelu bih, možeš li uopće odrediti kalibar tih "fašista"...heckler wrote:osa wrote:
ako je tebi fažizam da čovjek želi svoje, a antifašizam da čovjek želi i svoje i tuđe, onda ti imaš problem....
Ti fakat mora da mislis da je raja ovdje debilna. Jebote nakon 10000 postova ovdje koji se SVI mogu sumirati u dvije rijeci "treci entitet" ti i dalje nisi nasao nikoga da padne na tu suplju. Kako ti se samo da trubiti i dalje.
- osa
#195 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
nemam kontakt, da pokušaš ti...Hemel wrote:znaci, treba ponovo ratovati za neke nove entitete...osa wrote:nemoguće, ono što izgubiš u ratu, teško ćeš dobiti u miru...Hemel wrote:posto su hrvati toliko ugrozeni a dodo ih toliko voli, neka naprave entitet u rs-u, ja necu biti protiv, dapace, imat ce moju punu podrsku.
rece li ti to dodi i covi...
-
sumirprimus
#196 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
pa moguce je teoretski... 
- osa
#197 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
heckler wrote:blah blah blah nakon 18 godina jos mi niko od vas nemoze da nadje bar jednog od tih silnih mitskih Bosnjacki politicara koji se zalazu za nacionalnu drzavu Bosnjaka na citavom teritoriju BiH.osa wrote:šta tek reći o onima koji žele sve za sebe, cijelu bih, možeš li uopće odrediti kalibar tih "fašista"...heckler wrote:
Ti fakat mora da mislis da je raja ovdje debilna. Jebote nakon 10000 postova ovdje koji se SVI mogu sumirati u dvije rijeci "treci entitet" ti i dalje nisi nasao nikoga da padne na tu suplju. Kako ti se samo da trubiti i dalje.
ako u jednoj višenacionalnoj državi, tražiš da ona bude bez federalnih jedinica-onda želiš unitarizaciju
ako u jednoj višenacionalnoj državi tražiš sustav, jedan čovjek-jedan glas- onda želiš unitarizaciju
dalje ne treba....
- zemomak
#198 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
sila izduvala 95, ostalo samo laprdanje po forumima...sta reci o onim koji zele cjelu rvacku za sebe, sta bi sa onolikim srbima sto su tamo zivjeli
šta tek reći o onima koji žele sve za sebe, cijelu bih, možeš li uopće odrediti kalibar tih "fašista"...
- ravno
#199 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
Raja, sta cemo, evo Osi svakog 10. legne lova, nema sta nego pristati na treci entitet

-
luckypot
#200 Re: Treci entiet/federalna jedinica???
danasnji ustav sprecava i jedno i drugo - nema sistema jedan covjek jedan glas, nema unitarizacije jer postoje kantoni u kojima hrvati cine vecinu i sami upravljaju (zhk, posavski), tu im niko nista ne namece, evo nema ni pravog interesovanja ni za nametanje bilo cega rsu, dakle sta je sad problem? ja prvi podrzavam dejton, sad, danas za 5 i 10 godina i tako dalje...osa wrote:
ako u jednoj višenacionalnoj državi, tražiš da ona bude bez federalnih jedinica-onda želiš unitarizaciju
ako u jednoj višenacionalnoj državi tražiš sustav, jedan čovjek-jedan glas- onda želiš unitarizaciju
dalje ne treba....
Last edited by luckypot on 24/10/2010 22:26, edited 2 times in total.