Treci entiet/federalna jedinica???

Locked
Komrad

#576 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by Komrad »

PipiDugaDevetka wrote:
Adriatic wrote: Njegovi stavovi su u dlaku isti sa HDZ-om.
Nije istina, Biskupska konferencija BiH je predložila podjelu BiH na entitete uvažavajući sve faktore, a ne samo etno faktore, te su stranke sa bošnjačkim predznakom prihvatile to, a HDZ BiH, odbio.
Image

Da bi ovo bilo moguce potrebno je ojacati hrvatski i bosnjacki politicki faktor u RS-u bez toga ukidanje RS-a nije moguce
za pocetak se moramo potruditi da od 14 poslanika u drzavnom parlamentu sa teritorije RS-a sjedi 5 predstavnika probosanskih stranka da bi imali entitetski vecinu ... bez toga nema ukidanja RS.a i decentralizacije BiH na pravednim osnovama
pemanapemani

#577 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pemanapemani »

@luckypot- "politika me u životu uvijek pratila u stopu, bacala crne sjene uvijek kad me krene...". Za tebe prvoborca neka budem troll, jer se zna da si ti uvijek u pravu.
@pipidugadevetka- meni je Njofra postao super lik kada je spustio ustaskoj emigraciji negdje u kanadskim vrletima. Naime, veliki Hrvati se bunili što se izvodi BiH himna na nekoj obljetnici Napretka, a on ih kulturno odjebao. Franjo je super, samo je pitanje koliko ga degenerici uopšte slušaju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#578 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by PipiDugaDevetka »

Komrad wrote: Da bi ovo bilo moguce potrebno je ojacati hrvatski i bosnjacki politicki faktor u RS-u bez toga ukidanje RS-a nije moguce
za pocetak se moramo potruditi da od 14 poslanika u drzavnom parlamentu sa teritorije RS-a sjedi 5 predstavnika probosanskih stranka da bi imali entitetski vecinu ... bez toga nema ukidanja RS.a i decentralizacije BiH na pravednim osnovama
Sve što se tiče RS-a naši probosanski lobisti u MZ treba svoj posao da ''odrade'' preko Bgd-a. Ja sam VELIKI optimista, a nakon Izbora 2010.
pemanapemani

#579 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pemanapemani »

@hercegovac- nisam se obraćao tebi, nego luckypot. Govorio sam i uopšteno, jer se nekako podrazumijeva da će biti oružani sukob ako fašisti krenu na razvaljivanje ovo malo države.
Uostalom, ja sam u kategoriji "ostalih", iako mi je porodica skoro pola milenija na području grada Sarajeva. Ja svoje obaveze prema državi ispunjavam. Jebi ga, na kraju krajeva imam četiri godine besplatnog rada za korist društva i države koja me ne zarezuje ni 5%. Da se ja za nekoga borim, pa da me sutra pljuje, smatra veleizdajnikom i vrhunskim preseratorom što sam Bosanac. Sve ti je kazala ona pjesmica. Živio.
luckypot

#580 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by luckypot »

Komrad wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Nije istina, Biskupska konferencija BiH je predložila podjelu BiH na entitete uvažavajući sve faktore, a ne samo etno faktore, te su stranke sa bošnjačkim predznakom prihvatile to, a HDZ BiH, odbio.
Image

Da bi ovo bilo moguce potrebno je ojacati hrvatski i bosnjacki politicki faktor u RS-u bez toga ukidanje RS-a nije moguce
Pogresno. Sad ako dovedes takve koji razbijali entitesko glasanje u rsu, efekat bi bio vezivanje srba za BiH institucije, sto ti nikako ne treba. U danasnjoj situaciji je bolje imati predstavnike rs-a onako formalno s tim da im oduzmes mogucnost da bilo sta ostvare preko BiH, recimo kredite ili nesto slicno, posto trenutno parazitiraju na BiH.
Komrad

#581 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by Komrad »

luckypot wrote:
Pogresno. Sad ako dovedes takve koji razbijali entitesko glasanje u rsu, efekat bi bio vezivanje srba za BiH institucije, sto ti nikako ne treba. U danasnjoj situaciji je bolje imati predstavnike rs-a onako formalno s tim da im oduzmes mogucnost da bilo sta ostvare preko BiH, recimo kredite ili nesto slicno, posto trenutno parazitiraju na BiH.

Pogresno ... tada ces imati entietsku vecinu i neces moci biti ucjenjivan od RS-a .... pa samim tim .. moci ces da izglasas sta hoces... :)
Bosnolog

#582 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by Bosnolog »

frombosna wrote: 1.jel sve ovo bilo prije ili poslije islamizacije ABiH i Alijine deklaracije?

2. jeli to znači da je istočna bosna desetkovana Sarajevskom politikom?
Izdaja Posavine,surovanje sa Karadzicem i Milosevicem kako bi se Bosna podijelila i nestala po dogovoru iz Karadoredeva su direktne poslejdice pod obadvije tacke,......Islamizacija ARBiH je bio takticki potez nakon 1993 godine i noza u leda ARBiH.Tudman je formiranjem HVO kao paramilitarne vojne jedinice radio isto sto i Milosevic sa Karadzicem i VRS samo u rukavicama,....Kada je HV dozivjela poraz u sukobima sa ARBiH u srednjoj Bosni a Bobetko raportirao Tudmanu da su ARBiH i Mudzahedini jebena mraka a ne ono sto je do tada Tudman mislio te je osuo paljbu po Bobetku i njegovoj komandnoj sposobnosti,....

Hrvatska izdajnicko hercegovackojastrebovska politika je smjenom Kljujica i probosnaksih Hrvata najvise odmogla upravo BH Hrvatima ali i Bosnjacima Istocne Bosne jer da su bili iskreni u svojim nakanama nakon referenduma bili bi u jednoj armiji i dozvolili bi slobodan prolaz oruzja a ne blokada i otimanaja oruzja i svega sto smo probali unijeti te svercerskih ucjena niti bi formirali HVO i pravili Banovinu nakon sto su Bosnjake iskoristili da istu odbrane od cetnicke armade,....

Sada Covic politicki kurton ne izlazi iz Dodikov dupeta cekajuci da nesto nade u njemu,.....Nastavak vec videnog,...Da li ste vi herceg jastrebovi zapitate sta je sa onim Hrvatima koji zive van te guberje u kojoj ste svakako vecina i imate vlast i sta oni misle o nastavku izdaje tih ljudi,oni su za vas manje Hrvati ??? ,.Njima nudite da se isele kao sto su iseljeni Hrvati iz najbogatijeg dijela BiH (Posavine),.....Sta je sa Hrvatima Tuzle i drugih dijelova BiH,....

Oni vas ne interesuju,jer,.....Zbog ovakvih ljudi i onih kojima je BiH u srcu a koju su branili uvijek ce imati mjesta u njoj a vasa ideologija ce biti porazena i pogazena ako je pokusate nametnuti,.......

Nadam se da si dobio odgovor na postavljena pitanja,........
zonbirile

#583 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by zonbirile »

za mene nametnuta dilema,jedna od ubleha za raju.Neće broj entiteta ni sačuvati ni podijeliti Bosnu, na stranu što je faktički podijeljena.Ni stanovništvu neće donjeti ništa novo ni bolje,tako da je to lqažna dilema.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#584 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Komrad wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
pemanapemani wrote:@zavrzlama i @pipi- svaka čast na optimizmu. Samo, ništa se ne mijenja već godinama, nego vodi u dalje zaglibljivanje. Kada bi RS raspisao referendum, ko bi uzeo pušku u ruke? Iskreno, ja bih, ali bi branio samo svoje dvorište i porodicu, ništa više. Koliko su fašisti napravili zla klanjem i ubijanjem, toliko su ovi "naši" pokrali narod. Kad skontaš, tu je negdje cifra ljudi koji su ubijeni u ratu i onih koje su "ubili" lopovi.
Mislim da sve ovo vodi tome da ljudima više bude svejedno kada ova država ode u sto p.cki materina.
Novi bh. heroj i spasilac, da ne kažem Supermen, je prof. dr. Franjo Topić i moj optimizam je 100 puta pojačan nakon što sam putem FTV vidio i čuo Topićevu izjavu.
Cime to Topic moze spasiti Bih?
Čović mora ''malo ohanuti'' i odstupiti od ''dodikovanja'' nakon Topićeve kritike.
Topić nastavlja tradiciju=Franjevci su ''Čuvari Bosne'' u svakom smislu.
Bosna i Hercegovina je neuništiva! Barem, za sada, u narednih 600 godina.
PipiDugaDevetka

#585 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

pemanapemani wrote: Jarane ti jedva čekaj. Meni ne pada na pamet da ginem za ratne profitere. Super je današnjim RVI, demobilisanim borcima, žrtvama genocida... kada gledaju kako se "tatini sinovi" k.rce u bijesnim autima, imperijalističkim carstvima, a oni nemaju za kifle. Ovi bezobraznu dječurliju šalju po bjelosvjetskim univerzitetima, a oni dižu kredite kod kamatara za udžbenike srednje škole. Zajebem to, samo svoja kuća i okućnica, i ko god prismrdi samo metak u noge, pa neka bude šta bude.

"On je tajkun, jebem li mu majku
Sad je prvi, al' do lakata u krvi
Voza džipa, djevojčice pipa
Zgrn'o lovu dok sam trunuo u rovu......
.....
.....
.....
Vojska, ratovanje, pa samim tim i odbrana ''kućnog praga'' spada u kategoriju kolektivnih ljudskih aktivnosti. Pucanje u neprijatelja ispred kućnih vrata od strane pojedinca je ravno pripremama SDA za nedavni rat, a opisanih u knjigama Sefera Halilovića
kada je tim ''planovima odbrane'' planirano ''da četnike žene dočekuju na kapijama bacajući im lug i pepeo u oči'', a ''ako ima vrelog ulja, i njega sasuti četnicima na glave''.
Da nije istinito, bilo bi smiješno, ali eto,...osta zapisano!
zonbirile

#586 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by zonbirile »

ko ne vidi da je cijela iz tri dijela ne može ne shvatiti igru koja se igra u cilju održavanja tenzija.Šta bi to promjenilo-konkretno?
vee-jay

#587 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by vee-jay »

Covicuuuuuuuuuu, hocemo referenduuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmm

:D :D :D
PipiDugaDevetka

#588 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

pemanapemani wrote:@luckypot- "politika me u životu uvijek pratila u stopu, bacala crne sjene uvijek kad me krene...". Za tebe prvoborca neka budem troll, jer se zna da si ti uvijek u pravu.
@pipidugadevetka- meni je Njofra postao super lik kada je spustio ustaskoj emigraciji negdje u kanadskim vrletima. Naime, veliki Hrvati se bunili što se izvodi BiH himna na nekoj obljetnici Napretka, a on ih kulturno odjebao. Franjo je super, samo je pitanje koliko ga degenerici uopšte slušaju.
Uopšte nisu važni ti ''degenerici'', nego bitni ljudi iz MZ s kojima Topić komunicira i ima blisku saradnju.
Svi znamo, jel'te, molim vas, da o svim bitnim pitanjima odlučuju oni sa ''pidžama zastavom'', pa su oni najbitniji.
Hilari je Topiću i Komšiću potvrdila da važi još uvijek ono što je Medlin Olbrajt obećala, a to je ''da ostajemo ovdje dok i posljednji atom osiromašenog urana ne emanira'' (pola milenijuma) i podigla pomenutu ''pidžama zastavu'' u tadašnjoj ratnoj ambasadi USA.
PipiDugaDevetka

#589 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

http://www.mojportal.ba/home/novost/59270
guglati ključne riječi ''MOJ PORTAL IZJAVA FTV FRANJO TOPIĆ'' da bi ste putem YouTube-a pogledali izjavu za FTV Franje Topića koja glasi:
FTV Dnevnik
Prof. dr. Franjo Topić reagovao na Čovićeve najave formiranja trećeg entiteta

Objavljeno 21.10.2010 u 11:12

Na najave formiranja trećeg entiteta, koje je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odaslao kako u bh. tako i u hrvatskim medijima, reagovao je predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić, vidno zabrinut za sudbinu Hrvata koji žive ili su prognani s područja srednje Bosne i Posavine.

“Zamislite izjave predsjednika najveće hrvatske stranke po kojem su samo nesposobni ostali u Sarajevu”, navodi se u izjavi prof. dr. Franje Topića. Smatra da je HDZ BiH radio i radi na iseljavanju Hrvata iz Sarajeva, ali i iz čitave Bosne. Radi direktno i indirektno, zatežući odnose s bošnjačkim strankama.

“Treći entitet je za HDZ BiH jedina opcija, a mi smo im smetnja i doživljavaju nas kao neprijatelje”, poručuje Topić. “Zato niko od njih neće da živi u Sarajevu. Zato licemjerno govore da npr. nema hrvatskog kanala jer su ga mogli imati od 1998. godine, kada je sa SDA potpisan sporazum. Zato neće doći na uzdizanje naše Teologije na fakultet. I zato ne vole Napredak jer bi voljeli da ništa ne radimo i da ne postojimo. To neki ne vide”, navodi se u izjavi predsjednika HKD Napredak.

(TVportal)
Nekako su TVportalovci ''zaključali'' YouTube snimak FTV vijesti, pa ne mogu da kopipejstiram ovdje taj YT VIDEO.
drug bevc

#590 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by drug bevc »

test01 wrote:pozitivno je to da je u bih svake godine cirka 10.000 neprijatelja manje,sto zbog mortaliteta sto zbog iseljavanja u voljene domovine,ali mi se cini da bi ukidanjem vize i bosnje pocele masovnije da se sele.

jel to znas na osnovu popisa stanovnistva?
pemanapemani

#591 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pemanapemani »

PipiDugaDevetka wrote:
pemanapemani wrote: Jarane ti jedva čekaj. Meni ne pada na pamet da ginem za ratne profitere. Super je današnjim RVI, demobilisanim borcima, žrtvama genocida... kada gledaju kako se "tatini sinovi" k.rce u bijesnim autima, imperijalističkim carstvima, a oni nemaju za kifle. Ovi bezobraznu dječurliju šalju po bjelosvjetskim univerzitetima, a oni dižu kredite kod kamatara za udžbenike srednje škole. Zajebem to, samo svoja kuća i okućnica, i ko god prismrdi samo metak u noge, pa neka bude šta bude.

Zgrn'o lovu dok sam trunuo u rovu......
.....
.....
.....
Vojska, ratovanje, pa samim tim i odbrana ''kućnog praga'' spada u kategoriju kolektivnih ljudskih aktivnosti. Pucanje u neprijatelja ispred kućnih vrata od strane pojedinca je ravno pripremama SDA za nedavni rat, a opisanih u knjigama Sefera Halilovića
kada je tim ''planovima odbrane'' planirano ''da četnike žene dočekuju na kapijama bacajući im lug i pepeo u oči'', a ''ako ima vrelog ulja, i njega sasuti četnicima na glave''.
Znam sve, samo se ne želim boriti za BiH po mjeri kleronacionalista. Neću da budem jedan od onih koji su 1998., kada su vidjeli čemu sve vodi, otišli preko bare jer se nisu borili za državu gdje ti svaki šonjo puca klempe, a ti ne smiješ pisnuti.
Ono što je izjavio Franjo Topić je u potpunosti tačno. Osjetio sam to na svojoj koži, odnosno moj pokojni otac. Gadi mi se i sama pomisao na fašističke jastrebove.
drug bevc

#592 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by drug bevc »

pemanapemani wrote:@zavrzlama i @pipi- svaka čast na optimizmu. Samo, ništa se ne mijenja već godinama, nego vodi u dalje zaglibljivanje. Kada bi RS raspisao referendum, ko bi uzeo pušku u ruke? Iskreno, ja bih, ali bi branio samo svoje dvorište i porodicu, ništa više. Koliko su fašisti napravili zla klanjem i ubijanjem, toliko su ovi "naši" pokrali narod. Kad skontaš, tu je negdje cifra ljudi koji su ubijeni u ratu i onih koje su "ubili" lopovi.
Mislim da sve ovo vodi tome da ljudima više bude svejedno kada ova država ode u sto p.cki materina.
Hajd jarane da to provjerimo - ja evo pozivam vec dugo vremena da srbi raspisu referendum ili bar napuste jednom zauvijek drzavnu vlas, ali oni ni mukajet. Nego nek to oni urade, ja jedva cekam :D[/quote]
Ama ne samo to...hajde neka blokiraju formiranje centralnih institucija BiH.... eto za to im bar ne treba ništa..jednostavno kažu da budući koalicioni partneri nisu za kompromis i zdra'o... :mrgreen:[/quote]

Jarane ti jedva čekaj. Meni ne pada na pamet da ginem za ratne profitere. Super je današnjim RVI, demobilisanim borcima, žrtvama genocida... kada gledaju kako se "tatini sinovi" k.rce u bijesnim autima, imperijalističkim carstvima, a oni nemaju za kifle. Ovi bezobraznu dječurliju šalju po bjelosvjetskim univerzitetima, a oni dižu kredite kod kamatara za udžbenike srednje škole. Zajebem to, samo svoja kuća i okućnica, i ko god prismrdi samo metak u noge, pa neka bude šta bude.

Zgrn'o lovu dok sam trunuo u rovu

On je tajkun, jebem li mu majku
Marke - pere preko stranke
Krade - član je mafije i vlade
Kara - ratom doš'o je do para

Dok pršte geleri
Nastaju Rokfeleri

Sad je faca, po gradu bombe baca
Ko mu smeta - nestaje s planeta
Za taj Nissan ja borio se nisam

Svijet obrn'o dok je radio na crno
Jer cigare u ratu su šlepera pare
Biznis cvjeta, ja snajperu meta

Dok pršte geleri
Nastaju Rokfeleri

Zbog njega smo borili se, zbog njega se klali
Zbog njega su mnogi od nas i živote dali
Činjenica to je vidna i za priznat' teška
Ratovati za tajkune - to je bila greška

Crv zbog kojeg prolila se krv
Dil'o naftu, pos'o počeo u ratu
A sada drogu - amputirali mi nogu"

Kako to fino opjeva S.N.O.B.
Izvinjenje na skretanju sa teme.[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:

poz iz manjeg BiH entiteta.
PipiDugaDevetka

#593 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

pemanapemani wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Vojska, ratovanje, pa samim tim i odbrana ''kućnog praga'' spada u kategoriju kolektivnih ljudskih aktivnosti. Pucanje u neprijatelja ispred kućnih vrata od strane pojedinca je ravno pripremama SDA za nedavni rat, a opisanih u knjigama Sefera Halilovića
Znam sve, samo se ne želim boriti za BiH po mjeri kleronacionalista. Neću da budem jedan od onih koji su 1998., kada su vidjeli čemu sve vodi, otišli preko bare jer se nisu borili za državu gdje ti svaki šonjo puca klempe, a ti ne smiješ pisnuti.
Ono što je izjavio Franjo Topić je u potpunosti tačno. Osjetio sam to na svojoj koži, odnosno moj pokojni otac. Gadi mi se i sama pomisao na fašističke jastrebove.
Poštujem tvoj izbor kao i nekoga kome vjera ne dozvoljava da ratuje. Prema tome, kada procjeniš, gledaj da se ''ispališ'', a nas koji ćemo se organizovati pod Komšinu k-du pusti da ''odradimo'' sve potrebno da spasimo RBiH.
dinoxy

#594 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by dinoxy »

Covic glupa pravo, umjesto da ide na to da se ukida RS, on hoce treci entitet i to uz podršku Dodika...Dodik mu jos fino reko moRe treci entitet al ne diraj RS...pa ko je ovdje glup...
Diogen_iz_Sinope

#595 Re: Čović: Hrvatska federalna jedinica ne smije stvarati štetu g

Post by Diogen_iz_Sinope »

Komrad wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Image

Zato je meni pravo legao zakljucak SDP-HSP razgovora da treba intenzivno raditi na povratku Bosnjaka i Hrvata u RSu. Kad bi to uspjeli efikasno uraditi dobili bi podrsku svih povratnika u Rs i znatno ojacali proBiH blok u RSu.
pemanapemani

#596 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by pemanapemani »

@pipidugadevetka-nisam nigdje napisao da bih se ispalio. Ako Komšić bude vodio, možda se "ispalim" za njim :) .
PipiDugaDevetka

#597 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Upravo sam putem PP primio ispravku informacije.
Prof. dr. Franjo Topić NIJE FRANJEVAC! Pretpostavljam da je petrovac ili kako se već zovu.
Nema sumnje da će Topićevo reagovanje ''podržati'' i kardinal od Bosne, Vinko Puljić.
Ako se pri tome dodaju i franjevci koji su ''Čuvari Bosne'', Čovićevo dodikovanje nema šansi da prođe.
NO PASSARAN!

Još jednom se izvinjavam prof. dr. Topiću što sam ga pogrešno ''prebacio'' u franjevce, a i svima koji čitaju ovaj javni Forum!
PipiDugaDevetka

#598 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

pemanapemani wrote:@pipidugadevetka-nisam nigdje napisao da bih se ispalio. Ako Komšić bude vodio, možda se "ispalim" za njim :) .
Drago mi je da to čujem. Niko ne voli rat, ali šta ćeš,...Bude čovjek primoran da se organizuje,...
Jazz_Junkie

#599 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by Jazz_Junkie »

PipiDugaDevetka wrote:
pemanapemani wrote:@pipidugadevetka-nisam nigdje napisao da bih se ispalio. Ako Komšić bude vodio, možda se "ispalim" za njim :) .
Drago mi je da to čujem. Niko ne voli rat, ali šta ćeš,...Bude čovjek primoran da se organizuje,...
I za sta da se bori?
kamen spoticanja

#600 Re: Treci entiet/federalna jedinica???

Post by kamen spoticanja »

Jazz_Junkie wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
I za sta da se bori?
a zasto bi to tebe zanimalo...austrijanci su omedjili alpe poodavno :wink:
ovde cemo vec naci par razloga...nis se ti ne sekiraj :wink:
Locked