Treci entiet DA ili NE ?
-
baka
#1 Treci entiet DA ili NE ?
Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet....

-
_BaykoNoor_
nisam.
razlog: treci entitet je samo floskula HDZ i njihov pokusaj betoniranja u ratu zauzetog. ustav i bih i fbih dovoljno stiti lokalnu samoupravu. stanje na terenu direktno demantuje HDZ i nema nikakvog osnova niti potrebe za stvaranjem treceg entiteta.
razlog: treci entitet je samo floskula HDZ i njihov pokusaj betoniranja u ratu zauzetog. ustav i bih i fbih dovoljno stiti lokalnu samoupravu. stanje na terenu direktno demantuje HDZ i nema nikakvog osnova niti potrebe za stvaranjem treceg entiteta.
- Qler
i jos vise administracije, i politicara, ministara, ovih onih, njima vece plate, nama manje, jos te vise hebu u mozak,.....
daj ba, budi realan.
treba ukinuti i fbih i rs! da imamo drzavu kako je Bog reko' da treba da bude, a ne ova sranja! 1 predsjednika, jednu vlast!
A evo, polako sve prelazi u ruke DRZAVE a ne entiteta! jos da hoce poceti dijeliti otkaze svima koji su tehnicki visak, to bi bilo idealno! koliko bi se budzet drzave rasteretio kad ne bi bilo nikako entiteta!
a oni hoce jos jedan! uvijek oni ugrozeni! c c c c
daj ba, budi realan.
treba ukinuti i fbih i rs! da imamo drzavu kako je Bog reko' da treba da bude, a ne ova sranja! 1 predsjednika, jednu vlast!
A evo, polako sve prelazi u ruke DRZAVE a ne entiteta! jos da hoce poceti dijeliti otkaze svima koji su tehnicki visak, to bi bilo idealno! koliko bi se budzet drzave rasteretio kad ne bi bilo nikako entiteta!
a oni hoce jos jedan! uvijek oni ugrozeni! c c c c
-
Tuce
Koji blentiteti, imamo jedan pa i njega smo skoro razbucali a i stace nam samo nas bruka,sve na drzavni nivo a oni neka se polako pitaju kako ih sjeb... smo i u ratu i u miru kako kaze nas narod pamet caruje snaga klade valja.
E jadni vi ostadoste bez vojske pa eto i bez policije a trazite neki blentitet,Hercegovci su vidli da su izgubili sve pa cak izgubise i Antu a o entitetu da ne govorimo.
E jadni vi ostadoste bez vojske pa eto i bez policije a trazite neki blentitet,Hercegovci su vidli da su izgubili sve pa cak izgubise i Antu a o entitetu da ne govorimo.
-
Davy Crockett
Ne bi bilo loše to sa regijama ali da umjesto prijeratnih 5 imamo 10-12 manjih regija.Novi_Nick wrote:Gavrilo, da li si ti za ukidanje obadva entiteta RS i Federacije te pravljenja decentralizovanog drzavnog modela na principu Regija i opstinagavrilo wrote:jasno i glasno ...
PROTIV?
-
rajvosa
#10 Re: Treci entiet DA ili NE ?
baka wrote:Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet....![]()
Ne seri
-
Davy Crockett
To se ti praviš mutav ili.....?Thanatos wrote:Protiv Republike Srpske ili?gavrilo wrote:jasno i glasno ...
PROTIV
- Drvosjeca iz Dejcica
#14 Re: Treci entiet DA ili NE ?
Hehehe eee BAKO BAKO, sto su ti toliki zubi ?baka wrote:Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet....![]()
Meni ovo lici na onu - hajmo mirno i dostojanstveno demolirati RTV dom. Hajmo mirno i dostojanstveno rasturiti Bosnu ? Iskreno jesam za treci entitet ali da Bosnajci a bogami i Srbi dobiju izlaz na more u Neum pa ako zafali i sire od Neuma. Jesi li jos uvijek BAKO za treci, mozda i cetvrti entiet ?
- Novi_Nick
Moze, jos bolje, da sto vise manjih Regija pokriju sto bolje makroekonomski cijelu teritoriju BiH. Od takvih manjih Regija bi imali koristi najvise sami gradjani koji zive u tim Regijama i opstinama te odlucivali sami o najvaznijim pitanjima koji se ticu njih samih.Davy Crockett wrote:Ne bi bilo loše to sa regijama ali da umjesto prijeratnih 5 imamo 10-12 manjih regija.Novi_Nick wrote:Gavrilo, da li si ti za ukidanje obadva entiteta RS i Federacije te pravljenja decentralizovanog drzavnog modela na principu Regija i opstinagavrilo wrote:jasno i glasno ...
PROTIV?
-
Tuce
Thanatos wrote:Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.Davy Crockett wrote:To se ti praviš mutav ili.....?Thanatos wrote: Protiv Republike Srpske ili?
Protiv zna se sta ce nam ti entiteti su ko kurtoni jednom upotrijebi i baci.
-
gavrilo
daNovi_Nick wrote:Gavrilo, da li si ti za ukidanje obadva entiteta RS i Federacije te pravljenja decentralizovanog drzavnog modela na principu Regija i opstinagavrilo wrote:jasno i glasno ...
PROTIV?
.... ali prvi korak treba da bude ukidanje i zabrana jednonacionalnih stranaka...
thanatos... ne kaki
-
Davy Crockett
Evo ja ću se izjasniti: Ne bih imao ništa protiv da se umjesto RS-a i FBiH napravi 15 regija uz uslov da vladajuće tri stranke postanu prošlost i da se nikada nikada više ne oporave a sa njima neka povuku i svoje satelite(SBiH,PDP, HKDU,HČSP, HSP,HD,Radikale RS, BPS itd. Izvinjavam se ako sam neku stranku izostavio. Ne mogu se sjetiti baš svakog priljepka).Thanatos wrote:Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.Davy Crockett wrote:To se ti praviš mutav ili.....?Thanatos wrote: Protiv Republike Srpske ili?
@ Thanatos
Jesi li ti za ukidanje oba entiteta ili si ipak za reanimaciju Herceg-Bosne?
-
gavrilo
poDapisujemDavy Crockett wrote:Evo ja ću se izjasniti: Ne bih imao ništa protiv da se umjesto RS-a i FBiH napravi 15 regija uz uslov da vladajuće tri stranke postanu prošlost i da se nikada nikada više ne oporave a sa njima neka povuku i svoje satelite(SBiH,PDP, HKDU,HČSP, HSP,HD,Radikale RS, BPS itd. Izvinjavam se ako sam neku stranku izostavio. Ne mogu se sjetiti baš svakog priljepka).Thanatos wrote:Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.Davy Crockett wrote: To se ti praviš mutav ili.....?
@ Thanatos
-
Thanatos
Ja sam za kantonizaciju BiH s tim da se ovlasti entiteta razdijele između državne i kantonalne razine.Davy Crockett wrote:Evo ja ću se izjasniti: Ne bih imao ništa protiv da se umjesto RS-a i FBiH napravi 15 regija uz uslov da vladajuće tri stranke postanu prošlost i da se nikada nikada više ne oporave a sa njima neka povuku i svoje satelite(SBiH,PDP, HKDU,HČSP, HSP,HD,Radikale RS, BPS itd. Izvinjavam se ako sam neku stranku izostavio. Ne mogu se sjetiti baš svakog priljepka).Thanatos wrote:Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.Davy Crockett wrote: To se ti praviš mutav ili.....?
@ Thanatos
-
Qwert
-
gavrilo
reci mu ... ja ne mogu ... bice odma' da sam salonski cetnik i kaurinQwert wrote:Vidim na sta ciljas. Ti bi od dva entiteta napravio deset.Ja sam za kantonizaciju BiH s tim da se ovlasti entiteta razdijele između državne i kantonalne razine.