Treci entiet DA ili NE ?

Da li ste za stvaranje treceg entiteta ?

Poll ended at 06/12/2005 18:45

1. Jesam
7
24%
2. Nisam
20
69%
3. Neopredeljen
2
7%

Total votes: 29

baka

#1 Treci entiet DA ili NE ?

Post by baka »

Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet.... :D :roll:
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

nisam.
razlog: treci entitet je samo floskula HDZ i njihov pokusaj betoniranja u ratu zauzetog. ustav i bih i fbih dovoljno stiti lokalnu samoupravu. stanje na terenu direktno demantuje HDZ i nema nikakvog osnova niti potrebe za stvaranjem treceg entiteta.
Qler

Post by Qler »

i jos vise administracije, i politicara, ministara, ovih onih, njima vece plate, nama manje, jos te vise hebu u mozak,.....

daj ba, budi realan.

treba ukinuti i fbih i rs! da imamo drzavu kako je Bog reko' da treba da bude, a ne ova sranja! 1 predsjednika, jednu vlast!

A evo, polako sve prelazi u ruke DRZAVE a ne entiteta! jos da hoce poceti dijeliti otkaze svima koji su tehnicki visak, to bi bilo idealno! koliko bi se budzet drzave rasteretio kad ne bi bilo nikako entiteta!

a oni hoce jos jedan! uvijek oni ugrozeni! c c c c
gavrilo

Post by gavrilo »

jasno i glasno ...

PROTIV
Tuce

Post by Tuce »

Koji blentiteti, imamo jedan pa i njega smo skoro razbucali a i stace nam samo nas bruka,sve na drzavni nivo a oni neka se polako pitaju kako ih sjeb... smo i u ratu i u miru kako kaze nas narod pamet caruje snaga klade valja.
E jadni vi ostadoste bez vojske pa eto i bez policije a trazite neki blentitet,Hercegovci su vidli da su izgubili sve pa cak izgubise i Antu a o entitetu da ne govorimo.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Đe me nađe! :D :D :D :D :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:jasno i glasno ...

PROTIV
Gavrilo, da li si ti za ukidanje obadva entiteta RS i Federacije te pravljenja decentralizovanog drzavnog modela na principu Regija i opstina :-D ?
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Novi_Nick wrote:

PROTIV
Gavrilo, da li si ti za ukidanje obadva entiteta RS i Federacije te pravljenja decentralizovanog drzavnog modela na principu Regija i opstina :-D ?
Ne bi bilo loše to sa regijama ali da umjesto prijeratnih 5 imamo 10-12 manjih regija.
Thanatos

Post by Thanatos »

PROTIV
Protiv Republike Srpske ili?
rajvosa

#10 Re: Treci entiet DA ili NE ?

Post by rajvosa »

baka wrote:Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet.... :D :roll:

Ne seri
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Thanatos wrote:

PROTIV
To se ti praviš mutav ili.....?
Thanatos

Post by Thanatos »

Davy Crockett wrote:
Thanatos wrote:

PROTIV
Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.
Tuce

Post by Tuce »

Ajde bakice ne seruckaj jebo te Dejton ti znas da je Dejton samo zaustavio rat a drzavu mi cemo sami da uredjujemo,a ti se bakice ne sikiraj sve je pod kontrolom.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Treci entiet DA ili NE ?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

baka wrote:Da li ste za stvaranje treceg entiteta, mislim da bi po ustavu iz Dejtona o konstitutivnosti naroda, to trebalo uraditi i da bi onda BiH saradnjom ovih entiteta mnogo bolje napredovala,nego ovako kad se ne zna ni ko pije ni ko placa, i svi koji su na vlasti vade se, ne daju nam oni drugi, ili nemamo konsenzus. Ja sam iskreno za treci entitet.... :D :roll:
Hehehe eee BAKO BAKO, sto su ti toliki zubi ?
Meni ovo lici na onu - hajmo mirno i dostojanstveno demolirati RTV dom. Hajmo mirno i dostojanstveno rasturiti Bosnu ? Iskreno jesam za treci entitet ali da Bosnajci a bogami i Srbi dobiju izlaz na more u Neum pa ako zafali i sire od Neuma. Jesi li jos uvijek BAKO za treci, mozda i cetvrti entiet ?
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Davy Crockett wrote:
Novi_Nick wrote:

PROTIV
Ne bi bilo loše to sa regijama ali da umjesto prijeratnih 5 imamo 10-12 manjih regija.
Moze, jos bolje, da sto vise manjih Regija pokriju sto bolje makroekonomski cijelu teritoriju BiH. Od takvih manjih Regija bi imali koristi najvise sami gradjani koji zive u tim Regijama i opstinama te odlucivali sami o najvaznijim pitanjima koji se ticu njih samih. :-D
Tuce

Post by Tuce »

Thanatos wrote:
Davy Crockett wrote:
Thanatos wrote: Protiv Republike Srpske ili?
Ne nego me zanima je li PROTIV trećeg entiteta a istovremeno ZA Republiku Srpsku.
Protiv zna se sta ce nam ti entiteti su ko kurtoni jednom upotrijebi i baci.
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:

PROTIV
da 8)
.... ali prvi korak treba da bude ukidanje i zabrana jednonacionalnih stranaka...

thanatos... ne kaki :D :oops:
gavrilo

Post by gavrilo »

Tuce wrote:Protiv zna se sta ce nam ti entiteti su ko kurtoni jednom upotrijebi i baci.
:lol:

dobar
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Thanatos wrote:
Davy Crockett wrote:
Thanatos wrote: Protiv Republike Srpske ili?
Evo ja ću se izjasniti: Ne bih imao ništa protiv da se umjesto RS-a i FBiH napravi 15 regija uz uslov da vladajuće tri stranke postanu prošlost i da se nikada nikada više ne oporave a sa njima neka povuku i svoje satelite(SBiH,PDP, HKDU,HČSP, HSP,HD,Radikale RS, BPS itd. Izvinjavam se ako sam neku stranku izostavio. Ne mogu se sjetiti baš svakog priljepka).

@ Thanatos

Jesi li ti za ukidanje oba entiteta ili si ipak za reanimaciju Herceg-Bosne?
gavrilo

Post by gavrilo »

Davy Crockett wrote:
Thanatos wrote:
Davy Crockett wrote: To se ti praviš mutav ili.....?
Evo ja ću se izjasniti: Ne bih imao ništa protiv da se umjesto RS-a i FBiH napravi 15 regija uz uslov da vladajuće tri stranke postanu prošlost i da se nikada nikada više ne oporave a sa njima neka povuku i svoje satelite(SBiH,PDP, HKDU,HČSP, HSP,HD,Radikale RS, BPS itd. Izvinjavam se ako sam neku stranku izostavio. Ne mogu se sjetiti baš svakog priljepka).

@ Thanatos

poDapisujem :D
Thanatos

Post by Thanatos »

Davy Crockett wrote:
Thanatos wrote:
Davy Crockett wrote: To se ti praviš mutav ili.....?

@ Thanatos

Ja sam za kantonizaciju BiH s tim da se ovlasti entiteta razdijele između državne i kantonalne razine.
Qwert

Post by Qwert »

Ja sam za kantonizaciju BiH s tim da se ovlasti entiteta razdijele između državne i kantonalne razine.
Vidim na sta ciljas. Ti bi od dva entiteta napravio deset entiteta.
Last edited by Qwert on 07/10/2005 20:47, edited 3 times in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

Thanatos wrote:Ja sam za kantonizaciju BiH s tim da se ovlasti entiteta razdijele između državne i kantonalne razine.
ako si iz travnika onda si kul hrvat ... inace ... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Qwert wrote:
Vidim na sta ciljas. Ti bi od dva entiteta napravio deset.
reci mu ... ja ne mogu ... bice odma' da sam salonski cetnik i kaurin :D
Thanatos

Post by Thanatos »

Po uzoru na Švicarsku (jel tako gavrilo :D ).
S obzirom da je naziv "Federacija BiH" već zauzet, naziv države može umjesto toga biti "Konfederacija BiH".
( "Švicarska Konfederacija"-službeni naziv švicarske.)
Post Reply