nista novo wrote:Tako su i Srbi mislili, pa zna se kako je zavrsilo. Samo naprijed, tako se razvaljuje..
Nema problema. Zadovoljstvo nam je.
nista novo wrote:Tako su i Srbi mislili, pa zna se kako je zavrsilo. Samo naprijed, tako se razvaljuje..
Nisu. Srbi su pod maskom Srboslavije.nista novo wrote:Tako su i Srbi mislili, pa zna se kako je zavrsilo. Samo naprijed, tako se razvaljuje..Prpa.ba wrote:Pustite suplju. Bosnjaci nece dozvoliti formiranje tzv. Herceg-Bosne jer nam to nije u interesu. Zasto bismo od gotovine (Federacije koja ubrzano postaje bosnjacki entitet) pravili veresiju? Jer smo divni i multi-kulti? Aha, pravobicebolje wrote:Sudeći po komentarima pojedinih so-called bosanskih patriJota... zbog sikiracije prema Hrvatima koji ostanu u bošnjačkoj teritorijalnoj jedinici.to je prica zaostala negdje u 1995.
exliberal wrote:Da vas nesto pitam.
Sta je Federacija BiH?.....kako je nastala , mislim ko se s kim udruzio i napravio Federaciju?
Ako znate kako je nastala zasto se onda opirete da hrvati dobiju ono sto su unijeli u tu federaciju. Mislim bez patriotskih izjava i parola taj dogovor je prihvacen od svih politickih partija.
Razumio bih ja tebe care, da su Bosnjaci u Istocnoj Bosni proglasili Republiku Bosnjacku i protjerali sve Srbe. Medutim, sve se je desilo malo obrnuto. Donjeli ste vi i vas i nas u ovu situaciju, i sta je najsmjesnije, okrivljujete´vi Srbi i Hrvati samo Bosnjake, sto se mi svi skupa nalazimo u ovim govnima, koja ste bas najvise vi Hrvati i Srbi nama svima poredali.bicebolje wrote:
Nisu. Srbi su pod maskom Srboslavije.
Poput ovih naših bosanskih patriJota koji nisu izvukli pouke od srpskog maskiranja.
Hrvati nikada nece dobiti 3 entitet,jer je nemoguce djeliti samo Federaciju,ne znam koja bi budala na to pristala!?dogovor wrote:Hrvati će u BiH sigurno označiti svoj prostor entitet. Oni bošnjački političari koji se sada opiru ispričavat će se zbog toga. Hrvatski entitet ne će značiti cijepanje BiH već njeno unutarnje rekonstituiranje i učvršćivanmje. BiH ne mogu ni dijeliti ni održati Bišnjaci, Srbi i Hrvati jer je u domeni MZ
Nažalost u RS nema više ni Hrvata ni Bošnjaka. ako se budu suprotstavljali jedni drugima ne će ih nikada ni biti.Kenan-sa wrote:Hrvati nikada nece dobiti 3 entitet,jer je nemoguce djeliti samo Federaciju,ne znam koja bi budala na to pristala!?dogovor wrote:Hrvati će u BiH sigurno označiti svoj prostor entitet. Oni bošnjački političari koji se sada opiru ispričavat će se zbog toga. Hrvatski entitet ne će značiti cijepanje BiH već njeno unutarnje rekonstituiranje i učvršćivanmje. BiH ne mogu ni dijeliti ni održati Bišnjaci, Srbi i Hrvati jer je u domeni MZ
Nikada niti jedan Bosnjacki politicar nece dopustiti da se cjepa samo Federacija,jedino je moguce da se reforme vrse na nivou cijele BIH,dakle u oba entiteta,a plan Mate Bobana-deklarisanog ustasee nikada se nece ostvariti,nije moglo 93 zasto bi 2010!? Dodik velikudusno daje Hrvatima entitet ali da se ne dira RS,ma je li...hahha a glupi Covic tu vidi neku mogucnost,samo ne znam kakvu... ako bi se hipoteticki i dijelila Federacija,zasto ce Covicu Dodik? pitanje bez odgovora...Hrvatski politicari misle da kad vec MZ dozvoljava Dodiku da nekaznjeno lupeta o secesiji,kao mogu i oni o 3 entitetu,eto Bosnjaci su tu da ispunjavaju zelje deklarisanim fasistima i nacistima,citaj Dodiku,i i ustasi Bobanu! Moze al u snu,a stvarnost je nasa realnost!
jutarnji wrote:Cuj sta ako uspiju? Pa nista, imace entitet Grude i dva sela.
Nazalost je to tako u RS_u, sta vazi i za Hrvate i za Bosnjake. Samo ne razmisljas dalje. Evo da te ponovim, iako mislim da je najveca nepravda nanesena Bosnjacima: "Bošnjacima je napravljena nepravda a Hrvatima dvije".......Znaci sa pravljenjem treceg entiteta bi pristao da naneses jos jednu nepravdu Bosnjacima? Ja vas jednostavno ne razumijem. Umjesto da se sa nama prirodno borite protiv drzavnih neprijatelja i da omogucite zajedno sa nama pravljenje novog ustava, koji bi ukinuo genocidnu tvorevinu i s tim nepravdu na citavoj teritoriji BIH, vi hocete da se od nas ogranicite u jednom toru i taj isti tor nametnete dobrom dijelu Bosnjaka?????dogovor wrote:Nažalost u RS nema više ni Hrvata ni Bošnjaka. ako se budu suprotstavljali jedni drugima ne će ih nikada ni biti.Kenan-sa wrote:Hrvati nikada nece dobiti 3 entitet,jer je nemoguce djeliti samo Federaciju,ne znam koja bi budala na to pristala!?dogovor wrote:Hrvati će u BiH sigurno označiti svoj prostor entitet. Oni bošnjački političari koji se sada opiru ispričavat će se zbog toga. Hrvatski entitet ne će značiti cijepanje BiH već njeno unutarnje rekonstituiranje i učvršćivanmje. BiH ne mogu ni dijeliti ni održati Bišnjaci, Srbi i Hrvati jer je u domeni MZ
Nikada niti jedan Bosnjacki politicar nece dopustiti da se cjepa samo Federacija,jedino je moguce da se reforme vrse na nivou cijele BIH,dakle u oba entiteta,a plan Mate Bobana-deklarisanog ustasee nikada se nece ostvariti,nije moglo 93 zasto bi 2010!? Dodik velikudusno daje Hrvatima entitet ali da se ne dira RS,ma je li...hahha a glupi Covic tu vidi neku mogucnost,samo ne znam kakvu... ako bi se hipoteticki i dijelila Federacija,zasto ce Covicu Dodik? pitanje bez odgovora...Hrvatski politicari misle da kad vec MZ dozvoljava Dodiku da nekaznjeno lupeta o secesiji,kao mogu i oni o 3 entitetu,eto Bosnjaci su tu da ispunjavaju zelje deklarisanim fasistima i nacistima,citaj Dodiku,i i ustasi Bobanu! Moze al u snu,a stvarnost je nasa realnost!
Bošnjacima je napravljena nepravda a Hrvatima dvije. Je li ti to satisfakcija?
Kako bi se to postiglo? Kad nije uspio 100% Hare, tesko da ce 100% Zlaja. Valjda je jasno da taj novi ustav ne bi vazio u RS-u.AliceInChains wrote:Umjesto da se sa nama prirodno borite protiv drzavnih neprijatelja i da omogucite zajedno sa nama pravljenje novog ustava
Pa nista onda ako smatras da se ne moze stanje da promjeni onda ostaje stanje kakvo je sada, Dejton uber alles1mustra wrote:Kako bi se to postiglo? Kad nije uspio 100% Hare, tesko da ce 100% Zlaja. Valjda je jasno da taj novi ustav ne bi vazio u RS-u.AliceInChains wrote:Umjesto da se sa nama prirodno borite protiv drzavnih neprijatelja i da omogucite zajedno sa nama pravljenje novog ustava
Niko nista nije UNIO ni u federaciju ni u BIH.exliberal wrote:Da vas nesto pitam.
Sta je Federacija BiH?.....kako je nastala , mislim ko se s kim udruzio i napravio Federaciju?
Ako znate kako je nastala zasto se onda opirete da hrvati dobiju ono sto su unijeli u tu federaciju. Mislim bez patriotskih izjava i parola taj dogovor je prihvacen od svih politickih partija.
Jedno je tražiti a sasvim drugo izboriti se. Mogu i ja tražili milion maraka ali...popajic wrote: U suprotnom bi se trazio i cetvrti entitet za one kojima je pun kufer ovog kukumavcenja i svojatanja pojedinih dijelova BIH.Moramo i mi negdje zivjeti, zar ne
kajdara wrote:Zavrzlama je napravio dobru analizu. Međutim, ni tzv. bošnjačkoj ili/i bh političkoj sviti "maslo nije za ramazana". Ni vrhuškama te svite, koje su formalno brojne, ali koje su u uglavnom proizvod istog kvislinško-kriminalnog legla, nije bjanko vjerovati. Prevashodno u smislu da ne otisnu kvislinško-kriminalni im palac na neki novi Dayton. Nužno je prisiliti ih da se manu svih entitetsko-etničkih tema i maksimalno posvete NATO i EU-obavezama BiH, te da to čine maksimalno transparentno. Čini mi se da u takvom naporu nikako ne biše mogle sudjelovati SDA i njene neposredne metastaze (kojima su u pročelju bivši SDA-pročelnici), tako da je i većina ove postizborne histerije upravo iz te ili/i u korist te kvislinško-kriminalne bande. Pod premisom: "Oni neće BiH, a mi je sami ne možemo odbraniti." - ona je bila i ostala vjeran saveznik svim bosnocidnim opcijama. Baš zato to je i činila vrlo drsko u ime Muslimana, muslimana, Bošnjaka, te BiH, ali nikad i nikako u ime strukture, funkcija i rezultata vlastite joj vlasti - koja je, neminovno, najsuodgovornija za bh-tragediju.
Pa, borite se...intelektom ( hm...) , toljagama, cim god hocete.Jebo borbu za cjelovitu BIH . Ljepse valjda oko srca kad se bori za vlastitu avlijicu.bicebolje wrote:Jedno je tražiti a sasvim drugo izboriti se. Mogu i ja tražili milion maraka ali...popajic wrote: U suprotnom bi se trazio i cetvrti entitet za one kojima je pun kufer ovog kukumavcenja i svojatanja pojedinih dijelova BIH.Moramo i mi negdje zivjeti, zar ne
E tako je i za treći i za četvrti.

Danke Deutschland.bicebolje wrote:Jel ovo portret Tihića iza njih ?![]()
Ko pogleda Andeli u rupu, ce dobiti Cvoku (onog lijevog)bicebolje wrote:Jel ovo portret Tihića iza njih ?![]()